Recenze Nissan Primera P12
“Velmi dobrý - vysoký poměr užitné hodnoty vzhledem k ceně.”

Autor recenze: Pavel Procházka (60 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2003 Typ motoru:2,2 Di Stav km při koupi:36 000 km Stav km nyní:85 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 6-7 l/100 km Vloženo: 15. 11. 2007

Hodnocení inzerátu: 5 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Nissan Almera

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po dvou letech provozu v ČR mám jediný problém: něco klepe v motoru, je-li studený nebo mírně zahřátý.

Po prohřátí na provozní teplotu tento jev mizí. Klepání navíc není pravidelné, prostě jak se motoru právě zachce. V Nissan servisu vyměnili horní napínák řetězu, pravděpodobně je vadný i dolní.

Dle pracovníků Nissanu byla někdy kolem r. 2003 vyrobena série s vadnými napínáky a tak byly tyto součástky měněny bezplatně.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Po předchozích plusových zkušenostech se značkou (Almera 1,5 litru) jsem zůstal věrný Nissanu a ze SRN jsem dovezl tuto Primeru hatchback ve verzi Acenta za cca 380 000 Kč, vůz byl ještě půlroku v záruce. (Skvělá cena.)
Klady dle mého:

- Obrovský pohodlný vůz s neskutečně velkým kufrem, jehož kapacitu využívám především při častých jízdách do zahraničí. Vysoká užitná hodnota vzhledem k ceně (mám na mysli moji nákupní cenu).
- Zajímavý, nevšední design. Výborná aerodynamika, projevuje se mj. takřka nulovým znečišťováním zadního skla, vnitřní hlučnost i při vysokých rychlostech velmi malá. (Souvislost s velmi dobrým celkovým odhlučněním a těsností karosérie.)
- Na velikost vozu a objem motoru 2,2 l příznivá spotřeba nafty. Nejezdím zrovna pomalu, patřím mezi ty rychlejší, přesto spotřeba při pohybu po silnicích 1.třídy je pod 6 litrů, po našich dálnicích do 6,5 litru, při "courání" po městě max. do 7,5 litru, samozřejmě dle kombinace s dalšími jízdami. Při jízdách po dálnicích SRN "nejdu" pod 150 km/hod, spotřeba je těsně nad 6,5 litru. Prostě - nevím co to je jezdit přes nějakých 7,5 litru, ať jsou podmínky jakékoliv, sníh či léto, prach či bláto. Záznamové zařízení v palubním počítači ještě nikdy nezaznamenalo větší průměrnou spotřebu než cca 7 litrů/100 km.
- Jízdní vlastnosti považuji za velmi dobré.
- Rozvodový řetěz nikoliv řemen - významně snižuje cenu pravidelné údržby.
- Elektronika a technické vybavení na vysoké úrovni. Např. samotmavnutí zpětného zrcátka, inteligentní rozsvěcení a zhášení světel v interiéru, nemožnost vykrást vůz při stání na červenou apod.

Nedostatky dle mých zkušeností:

- Klepání v motoru za studena - viz výše. Až se tato závada odstraní, budu max. spokojen.
- Časté drnčení dveřních skel na nerovných vozovkách. Tuto nectnost však už měla i moje předchozí Almera.
- Hlučnější řazení (cvakání kroučku na zpátečku o řadící tyč).
- Hlučnější motor za studena. Je to ovšem daň za bezúdržbový rozvodový řetěz. Hluk ale díky vysokému odhlučnění nepociťuje posádka.
- Obtížná, nepraktická výměna žárovek v zadních svítilnách.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 5


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Primera

Vložit komentář

Potvrzuji

Zcela souhlasím s vašim hodnocením, vysoká užitná hodnota za poměrně slušnou cenu vozu. Měl jsem Primery typu P10 i P11, se všemi jsem byl maximálně spokojen a neměl jsem u nich vážnější závadu. Ale pohodlí, užitné vlastnosti a komfort P12 je na vyšší úrovni, než u předchozích verzí.

09.03.2010 | 18:16:35 | Inkvizitor Reagovat