Recenze Renault Laguna kombi
“Spolehlivý rodinný vůz.”

Autor recenze: richi (49 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1,9dTi Stav km při koupi:140 000 km Stav km nyní:225 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 5,3 l/100 km Vloženo: 28. 7. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: skodovky

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Jediná skutečná porucha byla výměna porušené napínací kladky ( vlastně celé napínací jednotky) a řemenu náhonu alternátoru, kterou ale připisuji poměrně vysokému stavu kilometrů.

Porucha mne zastihla v zahraniči a myslim, že 250 Eur při použití orig. dílu a celkové době opravy 3 hodiny není cena přehnaná.Ostatní náklady jsou jen provozní údržba.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem koupil v největšim bazaru u nás a je původem z Holandska. Po zkušenostech s běžnýmí vozy Škoda je Laguna neuvěřitelný rozdíl směrem nahoru. Srovnat by se snad mohla jen se Superbem. Komfort, prostor, pohodlí, jízdní vlastnosti, odhlučnění, prostě výborná volba.

Jediné, co mohu vytknout, je poměrně krátký interval výměny rozvodového řemene, 75 000 tis. km. Oproti jiným značkám je téměř o čtvrtinu kratší. Naštěstí už je dnes hodně menšich opraven, pro které není už problém zvládnout tyto povinné opravy za podstatně jiné ceny, než v autorizovaném Renault servisu.

Spotřeba okolo 5,5 litru/ 100 km i v zimě nebo s klimatizací je uspokojivá vzhledem k výkonu, jaký turbodiesel poskytuje. A o prostoru na zadních sedadlech není třeba mluvit. Jsme rodina s dvouma vysokýma dětma a veškeré cestování se stalo radostí. Ani, po, už poměrně vysokém počtu kilometrů, se motor nezdá být nějak unaven. Ceny novějšich modelů rapidně klesly, zřejmě vzhledem ke konkurenčnímu souboji, a tak dnes se v bazarech objevují Laguny 3 roky staré okolo 250 tis. Kč. Momentálně, po všech investicích do provozu ( vyměna rozv. řemene, výměna před. brzdných kotoučů, nové pneu nebo již zmiňovaná napínací kladka) chci minimalně ještě 70 tis. najezdit a pak znovu sehnat Lagunu.

Drobný nedostatek vidim v použití světle šedého plastu na přistrojové desce, který se při slunci odráži na přednim skle a zhoršuje průhlednost. To jsem amatérsky vyřešil ,, potape -továním´´ černou látkou. Esteticky příšerné, praktické výhody vynikající.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Laguna

Vložit komentář