Recenze Toyota Avensis 1.8 combi (benzin)
“Lepší za ty prachy nenajdete!! A já opravdu hledal to nejlepší...”

Autor recenze: buddyboy (24 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1.8/benzín Stav km při koupi:178 000 km Stav km nyní:230 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 16. 9. 2006

Hodnocení inzerátu: 7 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Fiesta

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Pouze motůrek u ostřikovačů a musel jsem vyměnit i spojku, jinak vyloženě žádná porucha nebyla,pouze občasná výměna klasických opotřebovaných věcí (brzd. destičky + kotouče, svíčky, kabely od svíček, olej,filtry...)


Hodnocení a zkušenosti s autem

Moje předchozí auto bylo Ford Fiesta, zlaté autíčko, které mě všude vždycky dovezlo, nikdy mě nezradilo a s kterým jsem byl spokojen,ovšem scházelo mi pár věcí a to:

Větší prostor, trochu více pohodlí a také o něco více koní pod kapotou!Dokonce jsem ho ještě splácel na leasing, ale moje touha po větším autě byla silnější a tak jsem Fiestu doplatil a poohlédl se po nějakém rodinném autě.Do Avensise mě přemluvil kamarád,který ho už asi 1 rok vlastnil a já mu ho vždycky tiše záviděl.Jenže já ho prostě nakonec musel mít taky!

Dneska už mám Avensis více než rok a půl, najel jsem přes 50 tis. Km,ale za nic na světě bych ho nevyměnil !!

Naprosto bezproblémový, vynikající jízdní vlastnosti, pohodlné a hlavně mě i překvapila malá spotřeba, na tak těžké a velké auto.Nestalo se mi,že bych někdy do kufru nedal to co chci a delší trasa je pro mě a spolucestující spíše relaxace,než nutný přepravní prostředek! Co mě také překvapilo, tak naprosto plynulá bezhluční jízda při 190 Km/hod.To auto prostě na ulici sedí jak přikovaný!

Náhradní díly nejsou levné, ale ani drahé....prostě když takové auto něco stojí, tak ani díly nebudou zadarmo,ale dá se to přežít. Malinkatá nevýhoda je, že když něco potřebuju, tak se musím většinou obracet na autorizovaný servis! Ale to už dneska skoro všude.

Jinak prostor uvnitř je až překvapivě obrovský a člověk se necítí příliš ztísněný.Nevím co o Avensisu více napsat, kdo se v něm neprojede, nepochopí....!

Můj Avensis má již najeto 230 tis. km,ale hodně známých se divý tomu, že to auto nejni nové....postě to na něm ani zvenku,ani zevnitř a dokonce ani na jízdních vlastnostech znát!!

Mohu jen vřele doporučit, protože vlastnit Toyotu Avensis se opravdu vyplatí !!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 7


Komentáře uživatelů k recenzi Toyota Avensis

Vložit komentář

Avensis 98 benzín? Zlatej!!

Zdravím všechny a přidám svůj názor na Avensise 98 benzin 1.6 Myslím,že po 11letech společného soužití a 220tis. osobně najetých km. s ním můžu hodnotit objektivně.Spotřeba-lehká noha bez problémů 6.2lstyl závodění na doraz7.5-8l a jede velmi slušně.Nejlépe mu chutná dálnice sedí jak přikovaný a drží krásně stopu.Poodlný prostorný i vzadu spolehlivý nenáročný.Za ta leta jsem do servisu navíc-krom běžnéspotřeby dal cca 15tis.Příklad-dávám originál brz. desky textar a měnim po 80000km.Olej od výměn do výměny ale po 10-12 tis.Vážné závady žádné-jednou vod. čerpadlo,ale moje chyba,měl jsem měnit zároveń s rozvody.Autu nemám co vytknout a lepší jsem nepoznal.Přemýšlím o novějším ,ale nerad bych se loučil-je to kus života a dobré!služby.Kecy-japonec až na konec mě nechávají klidným.

28.12.2018 | 16:03:29 | Tonicek  | 37.48.56.* Reagovat

Zklamání...

Mám shodnou zkušenost s jízdními vlastnostmi vozu. Avensis je tichý, robustní a prostorný vůz.

Ale na tak drahý vůz to nestačí. Koupil jsem zánovního Avensise v Č.Budějovicích u autorizovaného prodejce a jedna reklamace stíhá druhou. Vrzají a rozpadají se(!) plasty v interiéru, špatně funguje palubní počítač, nefungovalo osvětlení interiéru, airbagy... Dnes mi např. v ruce zůstalo táhlo od rolety, která kryje zavazadlový prostor, dále nefungoval držák na nápoje, parkpilot, navigaci jsem reklamoval snad 10x, o připojení mobilu ani raději nebudu psát. To je jen stručný (!) přehled problémů.

Nervy mi ale došly, když jsem píchnul kolo a v noci za deště a sněhu jsem zjistil, že dodávaný klíč nepasuje na matky kol. Té noci jsem si řekl, že co je moc, to je moc.

K tomu ještě přičtu velmi neodborný servis. Ani jedna oprava v pořádku, nedokážou ani správně nafoukat a prohodit kola.

S nostalgií vzpomínám na prodaného Citroena. Mám najeto 46 000 km a nemohu dospat dne, až se zbavím Avensise, se kterým mám najeto více po reklamacích, než po vlastních cestách.

10.07.2008 | 23:13:40 | Richard Reagovat

RE: Zklamání...

Myslím, že Vám neměli dávat občanku.

22.10.2016 | 01:16:37 | radek  | 89.176.130.* Reagovat

RE: Zklamání...

Asi tajný agent koncernu fauvééé :-))),nebo někdo kdo má totálně v rukách a hlavě víte co...,tohle snad ani není možné.Už to že si někdo nezkontroluje zda má odpovídající klíč na kola mluví za vše...

07.04.2017 | 23:09:29 | zombik  | 85.132.193.* Reagovat