Recenze Toyota Avensis Sedan
“Spolehlivost a pohodlí.”

Autor recenze: chire (33 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:2.0 VVt-i Stav km při koupi:101 250 km Stav km nyní:145 800 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 19. 10. 2007

Hodnocení inzerátu: 12 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Š120,OPEL OMEGA VW JETTA,VW PASSAT; MITSUBISHI GALANT; HYUNDAI SONATA

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Pokud se poruchou dá nazvat výměna žárovky ve svěltometu, tak ano.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem koupil v autobazaru jednoho nejmenovaného prodejce Toyoty v ČR. Auto bylo pravodelně servisováno, po prvním majiteli. Kupoval jsem jej z toho důvodu, že stará sonátka už měla hoodně natočeno a potřeboval jsem nějaké rozumné, bezporuchové a bezpečné auto.

S autem jsem velice spokojený, 4xaibeg, klima, ABS, tz, al kola + plecháče na zimu, vše v el, rádio s CD atd. Původně jsem uvažoval o Octavii Combi, ale nelituju ani za mák.
2.0 VVt-i má 110kW.Když se to pořádně sešláne tak jede jako blesk - ale spotřeba jde samo sebou nahoru.

Při normální jízdě 40% okresky,40% Praha a 20% dálnice se pohybuju se spotřebou mezi 7,4-8,2l na 100km. Hodně totiž záleží na tom zda se člověk dostane do zácpy ( např. jižní spojka směr Baranďák , to je pak průmer k 9l/100km) nebo jede pohodově po dálnici (130-140) je to dost znát.

Na Avensisu mi vadí jedinná věc a to je to , že nemá podélně nastavitelný volant - no vadí, mohl by to mít za ty prachy. Jinak je to pohodlné, prostorné a hlavně zatím bezporuchové vozidlo. Jezdím na servisní kontroly do nejmenované autorizovaného servisu kousek od dálnice na Brno a ceny servisních kontrol mi připadají velice rozumné, vzhledem k tomu, že se mi nedostává času výměny oleje , kapalin atd provádět doma.
Původně jsem měl v úmylsu nechat provést přestavbu na LPG, ale dozvěděl jsem se , že u tohoto typu motoru to zatím v ČR není možné ( došlo by ke zničení benzínových vstřiků, motor má přímý vstřik paliva do válců - viz novinka koncernu VW z r.2003-2004. U toyoty od r.1997).

Takže , pokud někdo uvažuje o pohodlném a hlavně bezporuchovém voze mohu s klidným svědomím doporučit Toyotu Avenss.

MImochodem , asi budeme prodávat naše druhé auto v rodině, felicii a ženě se strašně moc zamlouvá nový Yaris.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 12


Komentáře uživatelů k recenzi Toyota Avensis

Vložit komentář

Doplnění k Yarisu

Pískání řemenů bývá způsobeno v zimě někdy rozdíly teploty
a po zahřátí zvuk zmizí. U litrového tříválce (Yaris 998,AYGO) se to občas stávalo, stačí je nechat povolit a znovu našponovat,případně tam v servisu máznou na vnitřní stranu řemene takovou pastu (nevím co to je- nejsem technik ) mému kamarádovi to taky řešili v Toyotě a za půl hodinky to měli OK ...

30.07.2008 | 23:03:51 |  Reagovat

K novému Yarisu

Zdarec, procitam tady avensisove recenze a slysim o dalsim cloveku co chce novy yaris! my sme meli i ten stary ten mel na dve veci resenyy kufr a sklapeni sedadel, al eto se u nove generace ztratilo! po 2 letech jezdeni s novym yarisem zaznamenal jedinou chybu! Je to nekde neznamo kde v motore piska nebo podrhuje remen! po zahrati to zmizi ale je to cim dal ti hlasitejsi! Nejhorsi je ze me zklamali servisaci v toyote, nejsou schopni rict co to je a jak to resit! Jinak jedina vec co je stene blba tak je plynova bzpera patych dveri ta fungovala jen asi o mesic dyl nez u preedesleho modelu yarisu! musis tomu pomoct jinak mas bouli na hlave!
Jinak auto bzproblemu ostatne jako vsechny tri toyoty co prosly nasi rodinou. spotreba je v mestsskem porovozu 7,0-7,5 litru, motor 1,3 vvt-i 64 kW

13.01.2008 | 15:31:18 | Klasik Reagovat