Recenze Volkswagen Golf 1.4 CL
“Raději chodit pěšky.”

Autor recenze: ,
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:1391 Stav km při koupi:119 000 km Stav km nyní:147 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 23. 11. 2006

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 3.8

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120 GLS

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Škoda mluvit kdybych měl vyjmenovat všechny závady,které mě toto auto během 1,5 roku užívání přichystalo tak bych tady zešedivěl. Ale jen stručně.

- selhání elektroinstalace,oprava 10000 Kč

- repase startéru 2000 Kč

- převodovka kompletní sesypání,oprava se vším všudy 12300 Kč

- neustále se zasekávající el.okna a šíbr

- 3 x za dobu užívání prasklé lanko spojky

- poslední kapka do poháru byla porucha řídící jednotky,když jsem se dověděl částku za opravu,kterou raději neuvádím,auto jsem prodal tak jak bylo a byl jsem rád za těch pár tisíc,které jsem dostal (byl velký problém to prodat).


Hodnocení a zkušenosti s autem

Otřesný zážitek,s tímto Golfem,doslova peklo na zemi.
Nepříjemný pocit při poruše řídící jednotky kdy mě auto nechalo v Brně,mimochodem odtahová služba mě stála 2440 Kč.

Toto auto bych nedoporučil ani největšímu nepříteli.
Dnes mám 2 roky Renaulta Megane a jsem naprosto spokojený,trojkový golf mu nesáhá ani po kotníky,jak spolehlivostí,výbavou.i designem.

Volkswagen Golf ani snad jiný model mi po této zkušenosti nesmí do domu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Volkswagen Golf

Vložit komentář

NEVÍM

Razim heslo je to kus o kuse... znamej zatopil jak lagunu tak megana koupil jednickovou octavu a je spokojenej nad míru a piču ve znaku uz nechce ani vidět...Já mam III. golfa a od počatku co Ho mám conse tyče financi za filtry,oleje,brzdy,gumy(co je cca 1x ročně dle km taky...),lak(když sem mu dopřál),ložiska a! výfuk, zakončeme to vtipem.....Co sem si udělala pořádně sám jako většinu věcí :D 😃 . .. s cenou a poplatky za něj. .. , jsem po 5-ti letech za podle mě krásných 45.000,- a to sem mu dopřávál jo kvalitu ale je to zbytečný da se ušetřit když vite kde jak no.. asi tak

26.06.2017 | 18:45:50 | Asi  | 89.102.14.* Reagovat

...

Mefisto : Dobre si mu nalozil :D :D :D ja sice neviem aky spolahlivi je golf ale sestra ho kupila a nemoze ho vynachvalit cestuje s nim z nemecka na slovensko nejakych 1600 KM cize 3200 spolu tam aj spät no a tak dobre sa ide a zatial ziadna zavada ved Volkswagen je strasne dobry vyrobca a furt maju dobre auta a to ze ked sa ti pojebe daco na renoulte ta sa pojebes z tim suhlasim "pica voz" nedoplatis sa a budes prosit aby ti nazat daly golfa :D

19.07.2011 | 23:02:37 | hx55 Reagovat

Anonyme, mohu te ujistit, ze ne kazdy VW se sype (mam uz druhy a nemohu rict krivy slovo).To, ze si kamarad koupil Passata 2007 je jen jeho hloupost, ze koupil B7 hned po nabehu do vyroby.Nebylo to vychytany, a konec koncu, ani ted to neni OK.Kamos mel taky B7 a po dvou mesicich to prodal.Ale taky znam chlapka co ma B6 1,8T a neslysel jsem krivy slovo ! Chce to vice cist, vic se ptat a min riskovat ! Ja treba nemusim Peugeoty, ale myslim ze 605 byla na svou dobu slusny limuzina za slusnej peniz ! Takze preji prijemne cteni a hoodne stesti.To je dulezite pri koupe ojetiny !

31.05.2009 | 16:35:37 | jamieson Reagovat

Mefisto

Ty máš píču místo mozku. Pisatel zde jasně uvádí své "zážitky" s Golfem a jestli má tyto zkušenosti a s Rendlíkem je spokojenej, pak tvé výplody patří spláchnout do hajzlu.

15.02.2009 | 20:03:41 |  Reagovat

Renault je ŠROT

Jestli jsi přesednul z Golfa do Renaulta tak si teda fakt odvážnej,jaký asi muže bejt auto co ma ve znaku píču!!!!!!Na to si nepomyslel co???No bude na píču,to je jasný!!!Jen počkej až začneš opravovat Renaulta,to se teprve prohneš!!!!

15.02.2009 | 19:40:12 | Mefisto Reagovat

Hroza menom VW

Ja teda neviem co vsetci vidite na tych golfoch, passatoch... Su to neuveritelne predrazene auta a este k tomu neskutocne predrazene. Vela mojich znamych aj kamaratov malo nejaky VW, a len sa im to sypalo a sypalo. Neodpustim si spomenut jednu fakt pecku, ked si kamarat napriek mojmu odhovaraniu kupil passat cisto novy v roku 2007. Minimalne raz, castokrat aj 2x do mesiaca bol v servise, kde mu vymenili uz takmer cely komplet motor. Nakoniec to bolo aj tak prd platne, lebo mu roztrhlo cely blok motora. To su tie Vase VW, vazeny. Ale len si ich dalej kupujte, aspon sa my co mame poriadne auta mozme na vas dobre bavit.

04.04.2008 | 22:07:36 |  Reagovat

Trabant?

Část výroby byla po revoluci přenesena do býv. NDR, konkrétně do závodu na Trabanty. Že by to bylo tímhle? Nevím, jen naznačuji... Teoreticky by to vliv mít nemělo, traboše byly spolehlivé, jde o personál a jeho kivalifikaci...

01.02.2008 | 04:19:05 | Východní marka? Reagovat

Opravdu velmi zajímavé

Ty vole kdyby to lanko prasklo u Renaulta tak je to asi v pořádku viď,ale když se to stane u Golfa tak je podle tebe idiot majitel ,že furt šlape na spojku.To samé,že ho auto nechalo,opět kdyby to byl Renault tak je vše O.K. Golf se prostě nemůže vysrat,tak buď tak laskav a nedělej z někoho vola,že se mu sype golf a že si to auto dokonale neprohlédne když to kupuje.Fakt si nevidíš do huby takovýhle týpky mám ze všeho nejradši.

26.11.2007 | 01:12:16 | Martin Reagovat

VW

Mám motor VW 1.3 43kW ve 900kg těžkém autě...a spokojenost...pružný a ani když se naloží není moc lenivý

13.11.2007 | 14:04:19 | KubikCv Reagovat

VW Golf III 1.4 CL

K tomu "nejhoršímu" motoru 1.4 CL...ač nerad, tak musím říct, že je to pravda. Né snad, že bych měl něco proti mojí 1.4. Co se týče spolehlivosti vydržela mrška, a to i přes to, že to bylo moje první auto a občas jsem jí dával pěkně nažrat. A to je právě to, slabý motor do 1,5 tuny těžkého auta...to se nedá vyřešit jinak než láskou a péčí, protože agresivní stil jízdy vám to akorát všechno popořadě odrovná. O tom, že 1.4ce chybí akcelerace nemluvě. 1.4ku bych doporučil nemajitný mamiňě co každej den musí projíždět přes město, sedlákovi, co chce mít nejhezčí 120tku ve vesnici a nebo někomu, kdo s autem teprve začíná a není si tak, jako já jistej, že udrží na silnici dvoulitr :-) ..ale jestli máte někdo v plánu předjíždět něco co jede víc jak 80km/h, tak sáhněte rači po 1.6ce......Autor recenze zjevně decentně přecenil možnosti tohoto auta a ručička v červenýho otáčkách mu jistě našeptávala, "teď si vážně ten nejlepší"...pak se není čemu divit, že praskají lanka, bouchá kde co etc..S láskou chlapci s láskou...pak je jedno jestli je to zářící golf nebo ferrarri...obojí pak přinese radost...ale jak se k tomu budete chovat jak k laciný děvce....víte přeci jak to myslím

13.11.2007 | 13:41:30 | Tazman Reagovat

To mě dostalo

Motor 1.4CL byl jeden z nejhorších od VW.Ty opravy tak to mě dostalo nejvíc Kdyby ses kouknul na net,tak by si zjistil,že oprava tě výjde na cca 2000kč za obě okna.Repase starteru tak to bych pochopil stačí jen převinout to je OKSesypaná převodovka radši bych tam dal z 1.8i ta má delší odstupňování,nebo z 1.9D/TD ta má zase kratší odstupňování a ta by tě vyšla na 5000kč Lanko spojky nepraská jen tak.Spojka slouží při rozjezdu a nebo k úplnému zastavení pokud na ní pořád stojíš a pořád na ni šlapeš,tak se nedivim,že ti 3x praskla řídící jednotka je okolo 2000-6000kč.Dále to,že tě auto nechalo nebyla vada auta,ale vada kupujícího,kterej si pořádně neprolezl auto,nebo to bylo možná staráním se o auto a nebo si bral prvního golfa,který ti přišel pod ruku.Nicméně na každym autě je něco.Pokud máš megána v benzinu,tak se těš,až se ti posere elektronika to budeš ještě říkat zlatej golf pokud máš 1.9Dti 59 nebbo 72kw nebo 1.9Dci 75/88kw tak to je dobrý taky jsem měl Megána Scénica 2001 RXE v plný včetně carminat navigace spotřeba 5l/100km i se zapnutou klimou a super pohodlí.Dále jsem měl VW Golf III 1.9GTD a bez problemu jen žhavicí svíčky jsem dal jiný na zimu a vstřiky z 81kw verze(všechny za 4000kč) pak to byl Golf III 1.9TD Variant 66kw a ten byl taky bez problemu.Holt 1.4CL je nejhorší motor Do golfa.Kdyby si četl recenze,tak se to všechno nemuselo stát......

06.11.2007 | 19:42:16 | Napster Reagovat

VW Golf III 1.4 CL (1993)

Mám golfíka jako si měl ty a dokonce o tři roky staršího a nevím čím to, ale ten můj je v pohodě. Pravda, dal jsem za něj jen 37.000 a tak byla potřeba drobná investice, ale od té doby jen klid a pohoda. Chtělo to jen nové pneu, čepy, tlumiče a spojku a teď vrní jako věrná holka ;-) Mimochodem mě třeba nová spojka stála i s prací nějakých 6500. Je to originál, jen na tom servise kde jsem si to nechal dělat, nebyl velkej odznáček volkswagenu :-) Konec konců, na tu mou bestii tady mám recenzi. Klíč k úspěchu je podle mě nejezdit s 1.4kou, jakoby to byla ta nejhustčí tunerkára na světě, ale jako s 1.4kou a pak netřeba měnit odepsaný součástky každej druhej měsíc. Výbava je chudá, to je fakt a o konfortu se v dnešní době taky mluvit nedá, ale třeba o svým autě bych řekl že to je spolehlivej pracant. Přeci jen jsou to ojetiny a je to o štěstí a přístupu...každopádně kámoš má Megana (lítáme spolu po dědině, ale to je jiný příběh :) a taky dobrá kára...takže, ať slouží ;-)

12.09.2007 | 20:09:47 | Tazman Reagovat

VW bych nechtěl,zlatá moje Toyota Avensis.

Nechápu proč se divíte tomu,že někdo přesedne z VW do Renaulta,když je ten Renault spolehlivější než Golf jak jsem se tady dočetl,tak fakt nevím proč by nepřesedl.Také nejsem příznivce VW,je to nesmyslně předražený,má to nehezký design,hovno výbavy a krade se to.Francouzský auto sice nemám,ale má je dost lidí kolem mě( brácha,rodiče,kámoš apod.) a nevím,že by si na ně někdo stěžoval.

20.05.2007 | 22:36:37 | Martin Reagovat

Reakce na 1.komentář

Hele ty DRAKU tvůj komentář bych otočil VW Golf škoda do něj i kopnout,jestli si toho Megana nekoupil ty tu jetou vránu.Tím chci říct .že naprosto souhlasím s recenzí na tu šlupku které se říká Golf,měl ho i můj táta a taky se mu to sypalo,a zdůrazňuji,že to kupoval v roce 97 nové.Souhlasím i se spokojeností toho pána vůči Renaultu,já už mám pět let Lagunu a sem také velmi spokojen.Aby jste se všichni z těch VW nezbláznili,já bych to nechtěl ani za pytel brambor.Je to kasička na peníze.

08.04.2007 | 23:08:14 | Jarda Reagovat

RE:Reakce na 1.komentář

Záleží na co natrefíš, my máme lagunu 5 let 1.9 DCi kupovali sme ji úplně novou a za opravy sme dali už přes 100 tis.
Dokonce i známej do ní navrážel...

25.07.2011 | 17:23:58 | Maroš Reagovat

hm

já měl zase renaulta megana, a škoda do něj i kopnout. Holt jsi koupij jetou vránu, to se stává. tak nesmíš koupit, co ti padne pod ruku.

06.03.2007 | 22:13:30 | drak Reagovat

hosi to si taky musite dukladne prohlidnout nez to koupite...golfy maji v dnesni dobe vetsinou hodne odslouzeno
k tem castkam v servise bych rekl jenom to, ze nesmis pouzivat origo dily, to je pak jasny ,ze se to prodrazi
a presednout z vw do renaulta....k tomu muzu rict jen tohle: hodne stesti

21.02.2007 | 09:17:04 | diego Reagovat

Souhlas

Kamarád si taky pořídil 1,4. A jen do toho strká peníze.
Uvažuje nad tím, že ho prodá pouze na ND.
Je totiž pravidlem, že ho golfík každý měsícho nechá někde stát a 100 km od baráku to zrovna není sranda, že?
Do oprav "vrazil" asi 20000,- Kč a to mu v současnosti stojí v servisu v Praze, páč mu upadla řemenice a odhad oprav je 20000,- kč a to už neřeší takovou maličkost, že mu nejde řadit 5-tka
Je možné, že auto je po nějakém "koumáku" páč je trošku natuněný. Ale i tak.......

24.12.2006 | 16:29:19 | Vašek Reagovat