Recenze Volkswagen Passat Sportline limusina
“Klasický konzervativní vůz pro nenápadnou jízdu”

Autor recenze: Paprda (42 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:2.0 TDi Stav km při koupi:19 000 km Stav km nyní:28 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 10 měsíců Průměrná spotřeba: 5,9 l/100 km Vloženo: 2. 2. 2009

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 4.4

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

4
 

Komfort

3
 

Provozní náklady

4
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Focus II 1,9 Ghia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatím ne.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Protože se to tu jen hemží odbornými a "odbornými" posudky na spolehlivost, výkony a kvalitu motorů, atd., přidávám jen pár uživatelských zkušeností a postřehů řidiče primitiva, při přechodu z maximálně vybaveného Focusu, tedy z nižší střední třídy, na Passat. Pro úplnost - vždy jsem měl nižší stř.třídu (2x Opel Astra, 3x Ford Focus), vždy kombi a vždy od nového do cca 90-100t. Passat je má první limuzína. Přivezená z D vlastně na zakázku, skoro nová, cena 499t.

V čem se mi víc líbí Passat (napřeskáčku): prostor pro posádku, kvalita zpracování interiéru, minimální turbo efekt, konzervativní design exteriéru i interiéru, super palub.počítač, naprosto skvělé sedačky (jen vyšší verze), odkládací prostor pod loketní opěrkou, elektronická parkovací brzda (zatím mi funguje), spousta (10) airbagů, vyhřívání všech sedadel, obecně pocit z velkého auta (hlavně na dálnici, větší pneu), motor se rychle dostává na provozní teplotu. Jezdím klidně a tak za těch 3/4 roku mám průměr.spotřebu 5,9 L/100km. No a když si představíte tu 70L nádrž.... Pořád používám dálk.ovládané otevírání kufru-slušná vychytávka. Dobrá klimatizace (lepší než u Fordu), .....

Co je podobné Focus/Passat - obecně jízdní vlastnosti (v tom byly všichni Focusové perfektní), tvrdost podvozku, hlučnost v interiéru, výhled z vozu, vyhřívání před.+zad.skel, převodovka, spojka, kufr u VW je obrovský a tak mi limuzína proti dřívějšímu kombi ani nevadí, manévrovatelnost (což je vlastně výhoda pro většího pašíka)

Co je pro mne zklamání proti Focusu: ovládání autorádia (bez ovl. u volantu)a jeho zvuková kvalita (má jen přední repro), ovládání tempomatu je lepší u Forda, chování na sněhu horší, nízké spoilery (hlavně v předu) - nic moc při parkování, děti vzadu vidí hůře ven (jsou níž). koberec v kufru se nedá vyjmout, po sklopení zad.sedaček není plocha ideálně rovná.

Asi všechno.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Volkswagen Passat

Vložit komentář

Dodatok: písal som o

probléme na recenzii P 607, ak by som počúval "rady" servisu a autoojetin, tak ho lacnejšie vyjde podpáliť...

05.02.2009 | 08:14:07 | ľuboš Reagovat

Autoojetiny kupujem

pravidelne, pravidelne čítam občas hlúpostí. Ale dá sa aj veľa poučiť.... mrzí ma, keď som aj vyriešil problém a napísal riešenie, tak ani neštekli, nevadilo, že predtým zle poradili. Ide o to, akých "odborníkov" v servise počúvajú... Niekedy je lepšie všetko zvaliť na auto, než na neschopnosť to opraviť... . P.S. Niet nad vlastnú skúsenosť.

05.02.2009 | 08:11:36 | uboš Reagovat

Autoojetiny si také kupiji,ale rádoby objektivnost a odbornost mě někdy fakt mrzí.

03.02.2009 | 23:50:29 |  Reagovat

RE: Autoojetiny

Už jsem si ten časák koupil. Teď se ještě naučit modlit :-(

03.02.2009 | 19:02:35 |  Reagovat

Autojetiny

Paprdo, tohle auto s touhle motorizací je dost průser. Víc se dozvíš od Martina Vaculíka v Autoojetinách. Článek se jmenuje Jsem nemocný, ale léčím se. Hodně štěstí!
Pokud je to už TDI CR, bude vše OK, ale PD má vážné problémy.

03.02.2009 | 15:08:07 | donald Reagovat

audio v Pašíkovi

Taky mi to bylo divné ale je to tak. Základní rádio u VW obsahuje jen rádio (od r.2007, světe div se, s MP3), repro vpředu a anténu. That´s all, folks! Teprve "příplatková" verze je s repráky vpředu i vzadu a konektorem pro ext.zařízení.

03.02.2009 | 11:18:03 | paprda Reagovat

Pěkný pekáč. Být tebou nechám si to auto pořádně proklepnout. Aby měla takto jinak na naše poměry velmi nadstartně vybavená limuzína pouze 2 repro vpředu, to se mi nezdá

03.02.2009 | 10:29:42 | Honza Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Volkswagen Passat