Autorecenze Škoda Fabia Pumpediesel - Doporučuji, ale né ve výbavě elegance - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Škoda Fabia
 
 

Recenze Škoda Fabia 1.9 TDI PD 74KW chip 88Kw
“Doporučuji, ale né ve výbavě elegance”

Autor recenze: V. Kab. (21 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:Pumpediesel Stav km při koupi:135 000 km Stav km nyní:145 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 5 l/100 km Vloženo: 28. 2. 2012

Hodnocení inzerátu: 9 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 306 1.4 55kw

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Silné stránky

Motor
kufr
Výbava (fakt nadlouho)
jízdní vlastnosti

Slabé stránky

centrál
xenony
zaslepení zámků

Závady a opravy na autě

při koupi jsem věděl o hučícím ložisku na PP kole, což mi v bazaru ušetřilo 10 tisíc kč. dále jsem měnil olej a kupoval gumy, což jsou podle mě věci jako spotřební materiál. Za tu dobu, co to auto mám zatim nebylo potřeba nic jinýho dělat a celkově jsem do jěj investoval ve zmíněných věcech cca 5000,-, což je si myslim nádhera. Auto bohužel nemám schované v garáži, ale i v mrazech startuje krásně (pravidelně používám aditiva)


Hodnocení a zkušenosti s autem

Do kufru se vleze pravidelný průměrný nákup z tesca za dvojku a na výkonu to neni skoro poznat, jelikož je čiplá na 120 PS, tak jezdím jen zřídka na půl plynu, většinou tak na 25 procent plynu. Udaná spotřeba 5L je spotřeba, kterou odhaduji. Podle palubního pořítače při 110Km/h a pouhým udržováním této rychlosti (tzn. lechtání plynu :D) ukazuje spotřebu 3.8L, což je na dálnici paráda..:) Bohužel ale po dálnici často nejezdím, spíš jen okrsky, kopečky, zatáčky. Věčný podřazovnání mezi 4kou a 5kou neni zas tak potřeba, prostě dám za 5 a jedu, čip můžu fakt jen doporučit. Turbo zatím krásně hvízdá, nic nesyčí, nehučí a nemlátí, motorově prostě super holka. Jen cestou po dálnici mi chybí převodovka z eresy (šestikvalt). Jednou mi zablbl centrál, že jsem měl nastartováno, šel jsem škrábat čelní a auto se samo zamklo..:-( radím NIKDY NEVYMLACOVAT TO NEJMENŠÍ OKÝNKO NA ZADNÍCH DVEŘÍCH!!! nový příjde na 2500,- já ho naštěstí sehnal za pětistovku..:) ale od té doby auto jezdí, slouží jak má bez nijakých problémů. Vřele doporučuji.

Výbava:
Centrál na DO, Klima, Xenony, Alu kola, Navigace škoda auto DX, interiér v imitaci dřeva, Lokentí opěrka, Vyhřívané sedačky, Tónovaná skla.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 9


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Fabia

Vložit komentář

Len 10000km za rok

Ahoj. Nechcem ťa uraziť, ale nie je mi jasné načo si kupoval diesela keď za rok si najazdil iba 10000km.Je to nezmysel

08.06.2013 | 01:05:27 | Zolo  | 31.172.30.* Reagovat

Pro nevěřící Tomáše...

Koupil jsem si Fábii 1.9 TDI od kamaráda který tahá auta ze zahraničí, měla najeto 92tis. nyní po 3 letech 182tis. a zcela bez problémů, opravdu nelze srovnávat s jinou motorizací pro Fábky, je to zcela jiné auto, kdo nezakusí nemůže abolutně soudit! Nejsem žádný škodovák a tohle auto kupoval spíš z nedostatku financí, ale příjemně překvapilo, na svoji dobu opravdu povedené a ani nyní též nezklame...

30.03.2012 | 08:49:46 | Filip  |  Reagovat

Luboš má pravdu,pokud nebudeš mít min.20 kw navíc nebude předjíždění v žádném případě jednoznačné..Spíše to bude tak že ho předjedeš , pokud on se bude snažit moc mu neujedeme.Na žádné velké rozdíly zapomeňte.

03.03.2012 | 18:41:41 |   | 88.102.67.* Reagovat

Pumpediesel neznám.

Vaše žabomyší války o "pobití" Passata apod. mne nechávají klidným, jen bych chtěl autora recenze upozornit na chybu v popisu typu motoru. Žádný "Pumpediesel" neznám. Neměl to být náhodou typ pumpe-düse neboli česky čerpadlo-tryska? Známé "chrochtadlo" PD oslavované všemi majiteli koncernových skvostů? Jinak hodně šťastných kilometrů a mnoho předjetých Passatů :-D.

03.03.2012 | 15:52:41 | Kolemjdoucí  | 84.42.241.* Reagovat

RE: Pumpediesel neznám.

Moji ženu pobije kdokoliv.Jezdí Pasat 2,O Tdi jen se bojí tomu naložit,takže ji předjede kdokoliv včetě HTP 1,2.

03.03.2012 | 18:27:14 |   | 88.102.67.* Reagovat

RE: Pumpediesel neznám.

omlouvám se za nesprávnost..:)

19.03.2012 | 15:34:21 | V.Kab  | 89.235.0.* Reagovat

2 rovnaké autá, rovnaký výkon... a "dopretekali" ste sa .

je smiešne si fandiť, že som so slabším autom predbehol silnejšie..
To NIKDY nebolo, nie je, ani nebude. Jednoducho Ta pustil dopredu. Na bežnej ceste, auto s rovnakým výkonom ako "predbiehané",,,, v živote ho nepredbehneš, ak Ta nepustí pred seba.
Preto je to vo vyhláške..:))

03.03.2012 | 10:41:03 | ľuboš  | 85.237.227.* Reagovat

Ahoj luke , jak slape Rencek po tatovi ? Koukam ze cestina se nelepsi , to bude asi ta vynechavajici bezdratova klavesnice , ze . Nic ve zlym , kamo .

02.03.2012 | 22:54:36 |   | 86.49.72.* Reagovat

Pro luke

Bože ty jsi motala,přečti si to po sobě ,jestli vůbec přijdeš na to co jsi tím chtěl říci.Anonym před tebou to vyjádřil vcelku krátce a srozumitelně,ale toto je fakt sloh.práce.Gramatika hrozná.Všiml jsem si že tě za to už někdo kritizoval,opravdu ti ta čeština nejde do hlavy ?

02.03.2012 | 20:31:12 | Jan  | 88.102.67.* Reagovat

Výkon auta,můžeš porovnat maximálně.Že se s někým domluvíš ,a on se snaží závodit ty taky.A to pak,bys viděl ty rozdíly.:)Nebo s někým ,kdo se nenechá předjet :D.Ale taky k tomu musí ,být na silnici podmínky.Nikoho neohrožovat,navíc by tam nesmělo být moc aut.Takže ve skutečnosti je to tak.Když má někdo silnější auto.Tak když se mu někdo lepí na zadek.Bud to nechá,nebo ujede.Takže,jde spíše o řidiče.Může jet s Favoritem ,stejnou nebo podobnou rychlostí jako.Kdyby jel třeba s motorem 3.0.Protože to dopravní situace neumožní.Když,ano a bude chtít být rychlejší jako Favorit ,tak mu ujede předjede apod.Ale psát ,že Fabia předjela Passata.Nic neznamená.Pokud ,auta nejedou na doraz.Je to na řidiči.

02.03.2012 | 12:22:57 | luke20  | 94.112.57.* Reagovat

A ti frajírci s tebou chtěli závodit?,a nebo si jeli svou rychlostí a ty jsi je předjel.To by mě opravdu zajímalo podle čeho se dá poznat že ta auta jedou na doraz.(Jedině že by v zatáčkách jel po dvou kolech.)Je až neuvěřitelné že by všichni chtěli závodit se všemi.

01.03.2012 | 19:59:18 |   | 88.102.67.* Reagovat

skvělé auto

Stejnou fabii jsem měl kdysi služební, najel jsem s ní zcela bez problémů 220 tis.km při dlouhodobě spotřebě 4,8-5,2 l/100. Motor vynikající, pružný, úsporný, dokázal jsem s ním i bez čipu "pobít" nejednoho frajírka v Octavii, Superbu nebo Passatu (to bylo překvápko..). Auto dosud máme ve firmě - má najeto 480tis.km a stále jezdí (původní motor, spojka, setrvačník, turbo, čepy přední nápravy atd.) - říkám tomu zázrak.... Dobrá koupě, při pravidelném servisu a výměně oleje po 15 tis.km nezničitelné auto.

01.03.2012 | 13:31:43 | mirus  | 62.168.62.* Reagovat

RE: skvělé auto

To je teda vozidlo!Předjede všechny Škodovky dokonce jednoho Passata!A nejde zničit.Proč se nevyrábí jen Fabia?

02.03.2012 | 06:43:16 | m  | 89.111.98.* Reagovat

RE: skvělé auto

:D

02.03.2012 | 07:55:15 | TOMI  | 217.67.19.* Reagovat

RE: skvělé auto

Píšu z vlastní zkušenosti, kdo nezkusil neuvěří. Ve firmě se vystřídalo hodně fábií s jinými motory (1,9SDI, 1,4 16V, htp) - to jsou úplně jiná auta. Tenhle motor je prostě výjimečný, špičkové brzdy.... Vážení, ta spojka je ve 480tis.km fakt původní, setrvák a turbo taky.

02.03.2012 | 23:19:21 | mirus  | 83.69.32.* Reagovat

RE: skvělé auto

skvělé brzdy, fabie je skoro bez brzd

06.12.2013 | 22:39:42 | jarda  | 80.188.8.* Reagovat

RE: skvělé auto

Jde o to jestli ten v tom Passatu ,si tě vůbec všiml.:)V běžném provozu ,tak těžko určit co je rychlejší.Když jedu s 1.0 Fabii ,tak předjedu taky Mercedes a nevím co ještě.Ale jen proto ,že jedu 70Km/h a on jede pomaleji protože chce.Jinak dle fyzikálních zákonů,a fakt není možný aby ,to Fabia o výkonu 1.9 TDI 74KW ,natřela třeba 2.0 100kw.Navíc ,na první pohled nemůžeš vědět ani co to auto má za motor.Takže to může být Passat co má 81kw.85kw,96kw,103kw,A pak ještě benzinové motory.

02.03.2012 | 12:10:54 | luke20  | 94.112.57.* Reagovat

RE: skvělé auto

No mám fábi pd taky a můžu říct, že je to super svezení, než tady začne bejt kdokoliv chytrej tak at se mrkne kolik váží passat,superb atd a fábie, což je malé auto s velkým motorem a vypočte 1hp/kg pak třeba zjistí že fábi může lehce zmizet pasatu 85kW,či 96kW.

11.10.2012 | 21:46:04 | lh  | 89.31.42.* Reagovat

RE: skvělé auto

Původní spojka ve 480 000 km? Ty blázne, vůbec nemáš přehled, co na tom autě už vyměnili.

02.03.2012 | 21:13:18 |   | 89.102.229.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Škoda Fabia