Recenze Škoda Fabia 1,2
“kvalitné a spoľahlivé auto”

Autor recenze: Roman (42 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2010 Typ motoru:htp Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:48 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 40 měsíců Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 5,5 l/100 km Vloženo: 3. 2. 2014

Hodnocení inzerátu: 54 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Favorit Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Silné stránky

kvalitný a priestranný interiér v pozdĺžnom smere
dobré jazdné vlastnosti
tichý a úsporný motor
vhodné rozmery na parkovanie

Slabé stránky

sklápanie zadnej lavice
horší výhľad pre deti
chýbajúci výkon motora na diaľnici a v kopcoch

Závady a opravy na autě

Zatiaľ žiadne. Do servisu chodím len na garančky. Absolvoval som tri - po 15 000 km, 30 000 km a 45 000 km. Dúfam, že zostane bezporuchové čo najdlhšie.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Pred 3,5 rokmi som sa rozhodol vymeniť 12 ročnú spoľahlivo slúžiacu, ale už pomaly dosluhujúcu felíciu za niečo novšie.

Vybrali sme si fabiu. Má pre nás vhodné rozmery na manévrovanie v meste (dĺžku 4000 mm, šírku 1642 mm) a zároveň dostatok miesta pre posádku a batožinu (300 l). Čítal som veľa o tom, ako majú majitelia zničené kolená od stredového panelu. Ja som nikdy nemal problém nájsť si za volantom (hĺbkovo aj výškovo nastaviteľným) vhodnú pozíciu (meriam 185 cm). Vďaka výške 1495 mm sa pohodlnejšie nastupuje a vystupuje.

Čo sa týka výbavy, je to classic: 4x airbag, radio s mp3, klimatizácia poloautomatická, centrál, alarm, construct, ABS.

Motor htp som si vybral kvôli môjmu ročnému nájazdu (15 000 km) a prevahe jazdy v meste. TSI- čka som sa obával, keďže na trhu bolo v tom čase ešte len krátko a prípadne opravy by boli nákladnejšie. Moje obavy sa potvrdili, keď čítam skúsenosti majiteľov o menených rozvodových reťaziach a pod. Vsadil som na konštrukčne jednoduchší a snáď na prípadné opravy menej náročný motor htp. Viem, že aj on sa potýkal s problémami. Ale predpokladal som, že po 8 rokoch výroby sú už nedostatky z predchádzajúcich rokov odstránené. Navyše na môj štýl jazdy mi htp úplne stačí. Preto som vynechal aj 1,4 16v. Navyše som nechcel platiť za povinné ručenie o 100 eur za rok viac. Som defenzívny typ vodiča, nikam sa neponáhľam. Obával som sa, či htp nebude lenivšie ako felícia, keďže fábia je ťažšia. Rozhodne som nechcel ísť do slabšieho auta. Moje obavy sa ukázali ako zbytočné. Bol som veľmi milo prekvapený, že je oproti 1,3 z felície živší.

Motor je tichý a úsporný. Pri cca 6000 km som si zistil dotankovaním spotrebu v meste, kde jazdím najčastejšie. Bolo to 6,2 litrov na 100 km. Vo felícii som mal o viac ako jeden liter vyššiu. Meranie som zopakoval po troch rokoch a najazdených 45 000 km. Spotreba mi oproti prvému meraniu klesla o 0,3 litra. Väčšinou jazdíme štyria - dvaja dospelí a dve deti.
Výkon motora je dostatočný, lebo jazdíme prevážne v meste. Na diaľnici a v kopcoch by sa zišiel väčší výkon a krutiaci moment, ale párkrát do roka sa to dá vydržať.

Radenie je oproti felícii veľký krok vpred. Tie rýchlosti tam padajú samé. Najskôr som sa bál, ako si zvyknem na radenie spiatočky. Ale bolo to v poriadku bez problémov. Zatiaľ sa mi na križovatke pri rozbiehaní nepodarilo omylom zaradiť spiatočku miesto jednotky :-). Na felde som častokrát musel radenie spiatočky opakovať.

Fábia má lepšie jazdné vlastnosti, hlavne pri vyšších rýchlostiach sa v nej cítim bezpečnejšie v porovnaní s feldou. V zákrutách sa menej nakláňa a aj citlivosť na bočný vietor je nižšia. Aj keď podľa suseda jazdiaceho vo fabii 1 v tomto fabia 2 na fabiu 1 nemá. Neviem posúdiť, vo fabii 1 som nejazdil.

K slabým stránkam by som mal zaradiť užší interiér. Vo väčšine prípadov mi to nevadí, lebo ako som spomínal, jazdíme maximálne štyria. Ale raz som kvôli lyžiam sklápal menšiu časť zadnej lavice s tým, že deti si sadli na nesklopenú väčšiu časť. Bol som nepríjemne prekvapený, že chalani (13 a 9 roční) sa tam takmer nezmestili. Ako budú rásť, už sa tam nezmestia vôbec. Čiže z toho vyplýva, že je jedno, či sklopíte väčšiu alebo menšiu časť zadnej lavice. Auto bude tak či tak len trojmiestne.

Naproti tomu je veľkosť interiéru v pozdĺžnom smere dostatočná. Deti majú zatiaľ miesta na kolená dosť. Uvidíme, ako to bude, keď vyrastú. Ale v tomto vraj fabia prekonáva väčšinu konkurentov v B segmente.

Variabilita interiéru je výborná. Len pri sklopení zadnej lavice treba vybrať opierky hláv.
Už som v aute (nie na streche) prevážal 2,5 m dlhú rolku linolea a matrac s rozmermi 195 cm a 85 cm.

Recenziu budem postupne dopĺňať. Zatiaľ som s autom spokojný.


Doplnění recenze ze dne 31.07.2014

Ešte v júni som urobil letné meranie spotreby. Ide o tú istú trasu v meste ako pri predchádzajúcich meraniach. Cestovali sme väčšinou dvaja dospelí a dve deti. Pripomeniem, že pri najazdených 6000 km bola spotreba 6,2 l/100 km, na jeseň 2013 5,9 l/100 km. Bol som zvedavý na spotrebu v letných podmienkach s letnými pneumatikami. A výsledok bol viac než potešujúci. Na trati dlhej 565 km som spotreboval 30,62 l benzínu, čo je 5,42 l /100 km. Čiže o cca pol litra menej ako na jeseň. Myslím, že dobrý výsledok na tak "žravý" motor, nie? Inak stále spokojnosť aj so spoľahlivosťou, naďalej bez poruchy. Najazdených 55 200 km.


Doplnění recenze ze dne 21.09.2014

Práve absolvovaná 60 000 km kontrola so všetkým, čo k tomu patrí + príprava na TK, emisná kontrola, nové stierače, vyčistená klimatizácia, geometria. Cena 335 eur. Vyskytla sa aj prvá reklamácia. Objavili sa pazvuky zo strechy po tapecom nad vodičovými dverami. Zistili niečo uvoľnené a zjednali nápravu. Momentálne najazdené takmer 58 000 km. Budúci týždeň idem na technickú kontrolu.


Doplnění recenze ze dne 14.10.2015

Začnem tým, čím som končil posledné doplnenie recenzie. Pred rokom som absolvoval technickú kontrolu, a úspešne. Paradoxne hneď po nej sa začal objavovať problém so žiarovkou v zadnom svetle. Raz svieti a raz nie. Potom niekoľko mesiacov funguje normálne a potom zase blbne. Stačí pobúchať po po svetle a rozsvieti sa. Ale v najbližšom čase ju vymením. Inak zatiaľ praskli dve žiarovky, jedna v prednom svetle a druhá v osvetlení špz.
Minulý týždeň fabia absolvovala ďalšiu garančku. Vymenili olej, brzdovú kvapalinu, filtre. Ale na jar ma čaká prvá väčšia investícia - nové brzdové kotúče s platničkami a nové letné pneumatiky.
Auto naďalej slúži spoľahlivo, najazdených necelých 72 000 km.


Doplnění recenze ze dne 25.03.2016

Stav km nyní: 77 000 km

Mám za sebou prvú väčšiu investíciu, a to výmenu predných bŕzd a kúpu nových letných pneumatík. Nahodené kotúče a platničky zn. Zimmermann. V servise mi zároveň nastavili geometriu a vyriešili problém s "neposlušnými" žiarovkami. Posledné týždne som fungoval tak, že po naštartovaní sa rozsvietila kontrolka osvetlenia, vystúpil som z auta, pobúchal po svetlách a mohol som vyraziť. Hlavne v daždi a v časovej tiesni to bolo veľmi nepraktické. Chyba bola v žiarovkách, ktoré mali prerušené vlákno, Takže mi v servise dali nové.
Po piatich rokoch som musel kúpiť nové letné pneumatiky. Vybral som si matadorky. Do poslednej chvíle som sa rozhodoval medzi nimi a barumkami.
Ďalšou novinkou je zmena servisu. Práve na brzdách som zistil, aký je autorizovaný servis drahý. Objavil som u nás neautorizovaný servis, v ktorom pracuje zopár známych zo servisu, do ktorého som chodil ešte pred škodováckym servisom a ktorý bohužiaľ zanikol. A bol som s ním veľmi spokojný.
Auto ešte musím po zime umyť a dať vystriekať podvozok. Najazdených necelých 77 000 km.


Doplnění recenze ze dne 08.07.2016

Dnes som absolvoval druhú technickú a emisnú kontrolu. A prešiel som bez problémov. Ale objavil sa problém s klimatizáciou. Zistil som, že nechladí tak, ako by mala (čiže vôbec). Taktiež počas chladnejších rán, kedy sa mi zahmlievalo čelné sklo, po zapnutí klimatizácie sa neodhmlievalo tak, ako som bol zvyknutý. V servise zistili, že nemám náplň a momentálne zisťujú, kade uniká. Práve dnes som prekročil hranicu 80 000 km.


Doplnění recenze ze dne 15.10.2016


Absolvoval som ďalšiu servisnú prehliadku s výmenou oleja a filtrov. Naďalej funguje bez poruchy, keď nerátam problémy s klimatizáciou. Minulý týždeň som auto umyl a navoskoval tvrdým voskom. Budúci týždeň ma čaká prezúvanie a kúpa nových zimných pneumatík. Rozhodol som sa nešetriť a kúpiť dunlopky. Najazdených necelých 87 000 km.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 54


Komentáře uživatelů k recenzi Škoda Fabia

Vložit komentář

Fabia I Combi 1.2 HTP - potvrdzujem skúsenosti autora

Fabču haťapku som mal 7 rokov a najazdil som na nej 115 tis km. Dobré dielenské spracovanie, výborné jazdné vlastnosti a rozporuplný motor. Žiaľ mal som prvú várku tohoto motora. Výkon a krútiaci moment boli OK. Na 1.2 trojhrnček bol motor výkonný. to že to na obojstranne pozinkovanú kombi kasňu s plným nákladom nestačilo je každému jasné. Tri krát som s tým absolvoval Chorvátsko a bolo trochu trápne, že po zapnutí klimatizácie ma do kopca predbiehali aj autobusy. No ale primárne je to mestské a prímestské vozidlo. Moja blbosť že so sa s tým trepal do Chorvátska. Kvalita motora - zlá. Odišli mi postupne všetky tri zapaľovacie moduly. Posledný pri návrate z poslednej cesty do Chorvátska. Na druhý deň ako som ho predal, preskočila reťaz a rozsypalo sa výfukové potrubie idúce z motora. Našťastie sa to stalo pri vypínaní a nedošlo k poškodeniu motora, len servis, čo to auto odkúpil bol na tom stratový (náklady na opravu boli 800€ a to nerátali ich prácu). Prehrievanie oleja ubližovalo motoru - na to ma upozorňovali servisáci a tak som chodil na výmenu každých 10.000 km a nie plánovaných 15 tis.
To že ten motor nebol podarený neznamená, že nemohol vydržať. Kolega mal takú istú, dokonca na nej jazdil na služobky a predal ju keď ala 350tis.

04.08.2016 | 09:39:14 | Igor  | 78.99.133.* Reagovat

RE: Fabia I Combi 1.2 HTP - potvrdzujem skúsenosti autora

Tie skúsenosti s htp niektorých ľudí ma desia. Neviem, aký si mal rok výroby, ale zrejme si mal fabiu I. Myslel som si, že vo fábii II už sú tieto muchy vychytané. Ale zrejme nie, viď moje.auto.cz/SR20/ogurka.html . Stále sa utešujem, že mám poslednú verziu htp, tak ma snáď nič podobné nestretne. Ale priznám sa, že občas uvažujem nad novým autom.

04.08.2016 | 11:25:36 | Roman  | 78.99.151.* Reagovat

1.2 htp/haťapka/

my jazdíme na tzv VW fabia kombi 1.2 HTP 64 koní už vyse 600 000 km..pravda tč cakáme na servo odislo etc ale jazdíme bez neho..
bezný dobrý automechanik zreparuje ...

29.09.2014 | 21:04:28 | ivan  | 178.40.246.* Reagovat

Servis

Kontrola so vsetkym co k tomu patri? Tie ukony co ste vypisal su tak za 100eur, ale chapem, autorizak je autorizak.

22.09.2014 | 20:18:40 | Miro  | 89.173.85.* Reagovat

RE: Servis

Treba lepšie čítať text. Tie úkony, ktoré som vypísal za znamienkom +, boli nad rámec kontroly. Nechce sa mi kvôli výpisu všetkých úkonov, ktoré sú súčasťou prehliadky, vyberať servisnú knížku. Okrem iných tam bola výmena oleja s filtrom, peľového filtra, výmena sviečok, kontrola bŕzd a tlmičov atď. Uvedením ceny som nemyslel, že je to najnižšia možná cena a inde by to neurobili lacnejšie. Pre mňa je dôležitejšia kvalita ako cena. A raz som sa už na jednom neautorizovanom servise popálil.

23.09.2014 | 03:37:06 | roman  | 78.98.168.* Reagovat

Dobra recenzia, rad si citam komentare kde niekto porovnava 2,0 s 1,2 a mozno v zivote ani v jednom takom nesedel. Mam tiez 1,2 jazda vacsinou mesto, a vzdialenost 80km medzi mestami tam a spat, dialnica minimalne, nejazdim nijak defenzivne, a dlhodoba spotreba bez problemov 6,0. A vzdy si spomeniem na tieto komentare o 2,0 litroch, ked na ceste taketo auto ide na 90-tke tachometrovych 80 a brzdi aj kamiony, a je to dost casto.

06.03.2014 | 08:55:30 | dark  | 178.143.165.* Reagovat

Podle mne by měli u každého auta uvádět nejen maximální rychlost ale i doporučenou maximální rychlost. Pokud je u auta uvedeno, že jede max 156km za hodinu tak nelze očekávat že bude při 130 chrochtat blahem. Mám tuto motorizaci a jako defenzivní řidič jsem spokojený. Auto nejlépe jede a žere při 2 až 2,5 tis otáčkách což je na dálnici cca 95 km za hodinu. Pak je i spotřeba kolem 6l. Nic víc nic míň. Jakékoliv srovnávání s dvoulitry a jinými motorizacemi je zbytečné.

13.02.2014 | 20:05:21 | 1,2 44 kw  | 37.48.40.* Reagovat

RE:

Myslím, ba jsem pevně přesvědčen, že jakékoli srovnání s čímkoli je zde zbytečné. Nic podobně zrůdného, s čím by se to dalo srovnat, není.

13.02.2014 | 20:24:13 |   | 89.102.164.* Reagovat

RE:

Řekl bych že velká většina aut až asi na tento zázrak nepotřebuje řidiči uvádět doporučenou rychlost...ani nevím k čemu by to bylo dobré vždyť přece v momentu kdy s autem jedu to zjistím sám.

A pokud se jedná o nějaké chrochtání blahem tak ještě jsem se nesetkal s motorem který by měl problém dostat se k maximální rychlosti s tím že by nějak při třeba 160Km/h z maximálky 180Km/h trpěl.Sice mu dojde trochu dech ale blahem si klidně chrochtá takže asi to bude jen problém tohoto motorečku do města...:)

13.02.2014 | 21:05:12 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE:

většina aut... uvěďte příklad 1,2 atmosféry, která je štěstím bez sebe když může vyjet na dálnici ... jezdím tímto motorem standartně trasy mezi dvěmi velkými městy. To znamená dostat se z města pak cca 30 minut jedu kolem 90km a pak se dostat do středu druhého města. Motor nemá problém při svých 2 - 2,5 tis otáčkách jet za průměrnou potřebu 5,5 litru. Ale na 130 je jednoduše nepoužitelný, už jen se na tuto rychlost dostat spápne neskutečně moc. Někdo níže plácal, že moc žere, protože za tuto spotřebu umí jet i dvoulitr. Ovšem ... umí, ale kopíte nové auto s dvoulitrem za cenu fábie?, kde je pojitska a údržba? Auto není dnes jen motor je to i hafo elektroniky a bezpečnostních prvků, které jsou kupodivu identické jak pro fabii 1,2 htp tak i 1,4 TSI.

14.02.2014 | 10:05:57 |   | 109.231.136.* Reagovat

RE:

Většina aut protože příspěvek na který jsem reagoval se neváže na určitou motorizaci.Jinak jako příklad mohu uvést Bravo,Brava 1.2 16V (60KW),Clio 1.2 16V (55KW) a pak třeba 1.3(50KW) Felicie jak po stránce výkonu a spotřeby nelze ani jeden tento motor nazvat nepoužitelným pro dálnici při rychlosti 130Km/h protože ani u jednoho nebyla ta spotřeba až tak razantního rozdílu jako u htp a to ta auta jsou v podstatě ještě o něco silnější a v případě Brava mnohem živější.

A navíc u těchto motorů při takové i rychlejší jízdě nehrozí přehřátí oleje apod.sice po stránce rychlosti to nejsou nějak ideální auta na dálnici ale nemají s tím problém po technické stránce což o htp nelze říct.Navíc osobně jsem byl svědkem dvou těchto aut které při služebním využití sotva po 150 tisících KM odešli na pravdu boží.

A jestli se dá koupit nové 2.0 za cenu nové Fabie to netuším...ale vím že se dá pořídit nová Fabie která při dosažení maximální povolené rychlosti dokáže vyčarovat skoro totožnou spotřebu jako 15.let starý 2.0 a to s tím člověk nemusí ani moc divočit protože stačí obsadit maximální počet cestujících a jet 130Km/h.

Nejsem moc zastánce takových jednoúčelových motorů protože dle mě by ten motor měl zvládat v takovém autě optimálně všechny podmínky.Nesetkal jsem se s žádným autem jestli to bylo 1.2 1.4 aby při dálniční rychlosti bylo vyloženě nepoužitelné kvůli spotřebě nebo snad kvůli výdrži motoru.Chápu že někomu to určitě stačí jedinci se najdou ale myslím že takový motor se neměl v dnešní době raději ani dostat do prodeje už jen kvůli těm problémům.

14.02.2014 | 14:17:10 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE:

Můžeš mi vysvětlit jak může být Škoda Felicia rozdílná?
Když má první verze Felicie 40kW, Mpi 50kW vs první verze HTP 44kW dále vylepšená verze HTP vyšší výkon 47kW, 51kW atd.
Dále převodový poměr je 0,756 na pátém stupni je tedy naprosto totožný u obou vozidel.
V čem je prosímtě ten rozdíl mezi těmito dvěma vozy?
Ptám se raději ironicky, protože ty mi to určitě velmi podrobně vysvětlíš tím, že má HTP vyšší spotřebu při 130km/h, protože asi více řve(tříválec)!
Aha, ale tady Ti raději napíšu spotřeby podle dat, kterých by ses měl řídit, nikoliv lehká, či těžká noha, tak už nechte těch plků!
HTP 7,8-4,8-5,9. Silnější verze 7,6-5,1-5,9.
Felicie 8-4,9-7,3. Silnější verze 8,1-5-7,2.
Co se týká ostatních aut, je to opět jen otázka kultivovanosti, jsou to 4 VÁLCE!
HTP je motor od nás tedy český a je uznán VW, takže asi tak!

14.02.2014 | 17:57:18 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE:

HTP je mrzák odvozený ze starého motoru VW 1,6 odříznutím jednoho válce a nahrazením řemenu řetězem, což se ukázalo jako velká chyba, ovšem na tomto paskvilu zdaleka ne jediná. "Soustruzi" z Boleslavi udělali chybu a odnesli to zákazníci. Jen se to někteří bojí přiznat a dál všechny přesvědčují okolí, že koupili dobře. Ti defenzivnější možná ano. Pravdy o tomto "zázraku z rýsovacího prkna" jsou např. zde: www.cimbu.cz/clanky/auto-moto_htp.pdf, htpklub.webnode.cz/motor-htp/
Co se týče spotřeby, papír snese hodně, ale pravda je nelítostná. Ti soudní to přiznají veřejně, ale soudných je sakra málo.

14.02.2014 | 18:44:21 |   | 78.102.189.* Reagovat

RE:

Nevím kde jsi vzal tyto hodnoty ale asi to bude papírově a na tom bych určitě nestavěl fakt že tomu tak je v každém případě protože u tohoto motoru je to právě šíleně ovlivnitelné.

Věř že při plném naložení cesta zhruba 200Km dálnice max 130Km/h mimo kolem 80-100Km/h a průměrná spotřeba 9.5-10 litrů když ten člověk jede sám tak město 6-7 a tuto cestu dá do 8 litrů dle všeho když chce tak za 6.5 ale to je opravdu šetrná jízda nikoliv normální.A v tom je právě ten rozdíl že 2.0 ti vezme třeba 11 litrů a to zcela bez větší námahy.Já tomu i věřím že s tím člověk pojede dle toho co uvádí výrobce ale to je opravdu jízda bez emocí jen s myšlenkou na spotřebu.

14.02.2014 | 19:28:54 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE:

A já Ti říkám, že je to problém porovnávat 2.0litra s Haťapkou.
Protože spadá do jiné skupiny a těžko koupíš malé auto, ve kterém bude dvoulitr pokud nekoupíš závodní verzi. A když přehodíš na vyšší třídu, máš hned auto o pár kilo těžší i když jezdíš naprázdno, takže VŽDYCKY budeš mít spotřebu vyšší tu průměrnou, prostě se s 2.0litrem střední třídy nedostaneš na průměrných papírových 6litrů, ale na papírových 9litrů a co teprv ta skutečná spotřeba(papírově uvěřitelné leda pár deci max. méně jinak víc). A člověk to ví jak využívá auto a vybral si správnou třídu. Malý vůz je na jízdy pro jednoho až dva po 80% město či na nákupy a taky třeba startuje cca 10x na 100kilometrech a popojíždí co 2-3kilometry v kolonách. Jinak jestli znáš jízdu po dálnicích, ty hlavní jsou celkem slušně ucpaný v momentě kdy jezdíš ve špičce, takže to vyjde jedno, tam to 130km/h neprolítneš jen tak snadno a v kuse, stejně tě někdo vybliká a jseš v pruhu plných kamionů a to se může stát i s dvoulitrem, pokud si zas nevalíš aspoň 150km/h pak a občas pořádně nezabrzdíš(a ono to u toho 2litra poznáš hodně na spotřebě)před někým kdo ti tam vlítne do pruhu atd. atd. připadá mi, že ten jeden pruh je snad už jen pro kamiony a druhý pro osobáky.
Když porovnáváš Felicii, tak samozřejmě při stejném zatížení vždycky bude brát víc Felicia než Haťapka.
Jednou má Felina o pár deci papírově větší spotřebu, tak to tak prostě je. Mají stejný výkon, stejné převodové poměry a haťapka je novější motor má o jeden válec méně a taky splňuje těžší podmínky emisí.
To samé si můžu dovolit říct, že starý 2.0litr s euronormou I sežere vždycky víc jak haťapka s normou IV i když letí po tý dálnici 130km/h. Nová Haťapka po tý dálnici spapá cca 8-9litrů, nepočítejme vylítaný motor, který už něco má za sebou, to dokáže i Felina spotřebovat klidně 11litrů průměrně jako Favorit, který v dnešní době přežívající motor sežere i 12l. Na to ty české motory jsou známé, protože se o ně nikdo nestará a znenadání se jim stářím zvedá brutálně spotřeba a stále drží. A počítat třeba 10% využití jízdy, kdy se auto plně zatíží tak to je mimo...
To je to samý jako kdybych já tobě doporučoval, proč sis nevybral SUV. Stejně absurdní pro Tebe jako pro něj doporučení auta s vysokoobjemovým motorem a kastlí střední třídy, kterou nevyužije.
Co se týká kvality HTP, tak každý motor má nějaký problém, ani Toyota se tomu nevyhnula, ty 1.0l VVT-i, které tu prvně přicházeli v prvních modelech Yarisu se zadírali na válcích. Schválně jsem uvedl nejspolehlivější značku ať se ví,že se těm( "beta verzím motorů" nevyhnula ŽÁDNÁ značka.
A malilinkaté tříválce mají velkou budoucnost kvůli pokračování v nasazování do hybridů!
A naši čeští kritici by dokázali zkritizovat úplně každý motor, ale jo to se mi líbí ten extrémismus to je správné a je dobré varovat a připravit se na to!

15.02.2014 | 07:34:35 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE:

Tak abych byl správně pochopen mě nejde o to že ten motor je slabý a nezvládá dálnice atd.už jsem to říkal asi dvakrát když to někomu stačí tak ať si třeba jezdí po dálnici klidně 80 je mě to jedno.

Jen je dle mě mnohem lepší například motor 1.2 TSI který i když to někdo nepotřebuje je výkonnější tím pádem není taky tolik namáhaný a tolik nežere.S TSI se dá jezdit svižně městem za něco kolem 7 litrů a bez nějakého extra násilí a při 130Km/h kdy točí nějakých 3000ot si vezme taky kolem 7.5 litrů když s tím budeš jezdit kolem 150 po dálnici tak v průměru se vejdeš do 10 litrů.Takže člověk který třeba jezdí 50-80-110 bude mít určitě lepší spotřebu jako u htp které je navíc pro jednostranné použití.

Osobně když bych si měl koupit nějaký motor 1.2 tak to bude TSI nikoliv htp kde je pojistka taky stejná spotřeba menší neboli není tolik závislá na každé blbosti a k tomu je to hlavně silnější což se ukáže na spotřebě hlavně při větším zatížení vozu.Ale všeobecně je dle mě osobně kravina jezdit za podobnou nebo vyšší spotřebu s mnohem slabším a navíc jednoúčelovým motorem.A hlavně když budu mluvit sám za sebe viděl jsem dvakrát umřít htp ale potíže jenž se píšou o TSI jsem ještě v reálu od nikoho neslyšel a ani kvůli tenkrát služebákům.

15.02.2014 | 17:06:21 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE:

Je zajímavé že většině je jedno jak kdo jezdí a za kolik .Potom je taky zbytečné srovnávat svého 2,0 a služební Tsi s Htp.Ten potencionální důchodce žádné turbo v autě nechce a možná by bylo pro něj naprosto zbytečné.Za své celoživotní úspory si koupí sice slabé ale nové auto a pro nákupy do Lídlu mu to určitě dostačuje.Při jeho defenzívní jízdě se vejde do šesti litrů a ten motor mu vydrží prakticky do smrti.Takoví strejdové se taky počítají mezi zákazníky.Když všichni budou kupovat jen Tsi tak nebude koho předjíždět.To pak už budou na řadě atm.dvoulitry.

15.02.2014 | 19:18:02 |   | 88.100.179.* Reagovat

RE:

Vaše pozorování ohledně spolehlivosti motorů jsou sice zajímavé skutečnost je však jiná: Htp se po drobných úpravách dodává do vozů 12 let zatímco 1,2 TSI od uvedení na trh byl takový problém, že už po dvou letech začli pracovat na inovaci a od roku 2013 je souběžně se starým TSI vyráběno nové TSI pro „lepší“ auta (VW a oktávie). Takže si nevyberete, pokud hledáte malý objem a spolehlivost, stále je lepší šáhnout po htp. Možná až nový tříválec 1.0 TSi, který dostane fábie III bude výkonným a spolehlivým motorem který htp plně nahradí.

16.02.2014 | 17:08:49 |   | 37.48.39.* Reagovat

RE:

Ty šílenče, kde jsi přišel na to, že se tříválce Toyota zadíraly na válcích? Když je dávali do "PRVNÍCH" yarisů, jezdily už dááááávno ve vozech Daihatsu a v dalších, které ty ani neznáš, a ani v životě nevygoogluješ. Byly to motory roku 3 x po sobě. Pane na nebi, ty jsi opravdu blázen! Hlavně, první yarisy měly litrové čtyřválce!

22.09.2014 | 20:44:13 |   | 89.102.228.* Reagovat

RE:

První nadávka. Potom vzájemně si odporující věty(1.,2. s poslední větou) na téma Yaris a zároveň nenápadně VNUCENÁ reklama opět na C1. Diagnóza: "STANDA" :D
Tebe za to snad platí!

23.09.2014 | 08:04:55 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE:

To není nadávka, ale diagnoza. Viz tvoje paranoický věty od první do poslední. A se standou jdi do prdele. Už to opravdu není vtipný, ani zajímavý. První yaris byl v uvozovkách právě proto, že nebyl první. První byl čtyřválec. Ale tříválce už dááávno lítaly. A reklama na C1? Jsi schopen mě vnímat? Jestli ne, tak si najdi jinou zábavu, psychouši. Hledáš tady spojence pro svoje zvratky, a jako kus masa předhazuješ zase c1, aby se někdo chyt? Co s tím pořád začínáš??? Vyser se na c1 a mluv k tématu. Nebo ještě líp, drž hubu. Stejně nemáš co rozumnýho říct, mimo to, že každýmu všechno vyvracíš. Ty víš, jak vypadají hřídele od konkrétního dodavatele na konkrétní vůz. Tys je viděl. .... fakt dobrý

23.09.2014 | 17:02:23 |   | 89.102.228.* Reagovat

RE:

Ty jsi vymaštěný technologický analfabet. :D
2.0litr,1,3 felicie a 1.0VVti Yaris(příklad nekvality), všechno čtyřválce. Pro Tebe speciálně!!!

A o hřídeli ani nepiš nevíš o čem točíš, ty bys podle tvých příspěvku hlavní hnací hřídel převodovky klidně namontoval rovnou do auta a pak bys domontoval zbytek vnitřku převodovky.:D
Měl bys vrátit řidičák, co ses tam učil o převodovce proboha ani nevíš na jakém principu to funguje?! Upustil bych, kdybys měl v autě automat, ale POCHYBUJI!!!

23.09.2014 | 17:52:43 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE:

pro kristovy rány, ty jsi opravdu nemocný! Ty máš nádor na mozku? nech se vyšetřit. myslím to s tebou dobře. po přečtení tvého posledního příspěvku jsem nabyl přesvědčení, že se ti buď nedokrvuje mozek, nebo je utlačován nádorem. Tvoje příspěvky totiž vypadají jako sny blouznícího, jako fantasie zfetovaného, apod. To je jasná porucha, a je třeba včas zasáhnout. protože za krátký čas pozbudeš poslední zbytky schopností myslet, uvažovat, a ztratíš i zbytky sociálního chování. Pro ostatní: yaris 1 litr čtyřválec samozřejmě neměl VVTi. Ale to je ve srovnání se stavem svlastíkovy centrální nervové soustavy naprosto zanedbatelné.

23.09.2014 | 18:36:36 |   | 89.102.228.* Reagovat

RE:

toyota.katalog-automobilu.cz/automobil/toyota-yaris-1-0-vvt-i-50kw

A pozor, Škodovka má už technologii stejnou s novou Toyotou, tedy novinku nejen časování sacích, ale dokonce i výfukových ventilů, holt doba pokročila. :)

Opravdu marné. :D
Ale budeš mladší ročník. Já si pamatuji jak uváděli tento model za něco fantastického a reportéři jej uváděli jako jedinečný VVT-i motor a nejen v ČR, ale i v evropě. :D
A já ještě zažil klasickou autoškolu, se základním učivem ať už principy a také technické věci a první pomoc. Né jak dneska v učebně video s reklamou ÚAMK(první pomoc), testy na PC a technické věci jakože 5minutová instruktáž co udělat před rozjezdem auta. A to nejsem tak starej... :D

23.09.2014 | 19:11:12 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE:

Ale pořád nevím, co vlastně řešíš? Nezamotal ses nějak mimo téma? První yaris byl čtyřválec, tříhrnek se nikdy nezadíral na válcích (haha) dokonce nejsou známy žádné opakované problémy, závady, nebo neduhy - na rozdíl od většiny jiných. Tečka.

23.09.2014 | 21:30:35 |   | 89.102.228.* Reagovat

RE:

Tak proč reaguješ, když nevíš co řeším a to až na konci příspěvku.
Spousty motorů, které poslali automobilky ven nedoladěný, tak měl mouchy za provozu. Škodovka vždycky dělávala 4 válce, nebo alespoň ta poslední generace konstruktérů. 4válec vs 3 válec to není to samý i když může mít nějaký původ.
Například VW, chce nově do nabídky bezporuchový 10válcový motor vidlicový, tak co udělá? Sestaví tým nově vyškolených konstruktérů s nulovou praxí na 10válce, kteří třeba z legendárního řadového 5válce Audi udělají vidlicový 10válec? Nebo odkoupí celou krachující automobilku, která se 10válci zabývala půl stoletím? Copak Ty máš takový obzor?

Co Ty můžeš vědět o prvnotních problémech tříhrnku z Daihatsu, když ho jak jsi psal skládali už dááááávno, provoz tříhrnku si mohl vybít daň na uživatelích taky dááááávno a ve velkém počtu a nedoneslo se to sem. Však taky už je dohnán, protože není vylepšován... :D
A Toyotu jsem schválně zmínil, protože je světově uznávaná jako NEJ a ani této značce se nevyhly mouchy v provoze!!!

24.09.2014 | 07:28:53 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE:

Japonské pojetí kvality je díky jejich mentalitě úplně někde jinde, než evropské. Japonec nepustí do světa zmetek. Což se nedá říct na tebou zmiňovaném koncernu VW, který si naopak ze zákazníků dělá testovací jezdce svých nepodarků a pokusné králíky. Takže tyto dva bych zrovna nesrovnával. Ono vlastně stačí, že všechno víš ty (jen nějak nechápu, jak jsi k té vševědoucnosti přišel). Tak si užij, že víš úplně všecko, i to co se nestalo, ale ve tvé fantazii se sát mohlo, nebo se teprve stane.

Á propos, i první typy yarisů byly hodnoceny jako nejspolehlivější malá auta, a nikdy jsem nečetl, ani neslyšel o nějaké sériové závadě. Možná se jim zadřely na válcích, když zkoušeli, kolik vydrží než se rozpadnou :-)

24.09.2014 | 09:03:56 |   | 89.102.228.* Reagovat

RE:

A proto jsi si Stando koupil francouzský auto.

24.09.2014 | 11:49:09 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

RE:

Hele já že všechno vím? Já vím přesně to co Ty ne, protože jsem zájemce o ojetiny a sháním jen ojetiny a Ty jen NOVÉ prdítka. Takže se to k tobě nemůže donést!
Když si kupuji ojetinu a chci, chtěl jsem Toyotku a vozítko jako je Yaris bohužel třeba až 6letý,(jednolitřík, do města klidně jako druhé auto) tak z 50nabídek se vyhoupne jeden model se zadřeným motorem. Co to? Tak si řeknu aha, zjišťuj více, bude problém, něco citlivého po letech po záruční době.
A ono fakt, ve zdejších podmínkách je třeba dávat na VVT-i bacha.
To není blbuvzdorná Škodovka, která mě vytrestá POUZE vyšší spotřebou. To je Toyota 16V VVT-i. :D Co tam může být, už se nepamatuju, aut je mraky, nebo to mohli být jen průměrní evropani co se neumí chovat k VVT-i a veškeré křápy se dováží sem? Na wiki jsem našel oficiálně pouze problém s 1.8 VVT-i od Corolly. :D
Joo kdyby tak brali statistiku z nabídek v inzerátech vozidel na prodávané ojetiny třeba od 5let nahoru a hlavně automaty, to by byly vysoký čísla v nepojízdnosti. :D

24.09.2014 | 12:22:00 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE:

Už jsem nechtěl na ty bláboly reagovat, ale nedá mi to - šestiletý yaris ve čtyřválci 1.0 se nemůže existovat, protože se nevyrábí už tuším 12 - 15 let? nebo ještě dýl? To si ale vygoogluješ. A základní rozdíl mezi náma je ten, že TY NIC NEVÍŠ, ale všechno si vygoogluješ. Zatímco já mám vše o čem píšu jen a jen v hlavě, proto se taky můžu seknout. Takže já vím, ne že ne. Ale můžeš si se mnou povídat u piva, nebo na rozhledně. S tebou to ale nejde, protože bys sebou musel tahat noťas a googlit. A protože si raději popovídám s člověkem, než s googlem, nemám dál důvod se bavit s něčím jako jsi ty. A ještě - kdybys opravdu něco VĚDĚL, tak bys nenapsal takovou blbost - že VVTi má vliv na zadření "na válcích" (úžasnej obrat, pořád se musím smát). Zadřít píst ve válci (tak jsi to asi myslel) dokáže každej idiot, kterej buď sere na údržbu, nemění olej, filtry, nebo mění za nějakou lacinou sračku, apod. Nemám vůbec strach, že by japonec - a to jakejkoliv - se zadíral na válcích. A ještě - druhý vozidlo do města bys chtěl? To bys ale musel mít nejdřív to první...

24.09.2014 | 17:10:34 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

A že bys uměl rozeznat čas minulý čas přítomný hmm? Chtěl jsem takové auto, to byly doby, kdy jsem měl naráz i dva auta, tedy v době, kdy jsem střídal auta jako ponožky, to bylo ještě před ekovýpalným!!! A to jsem ještě za známými kolem sebe hodně zaostal.
Teď na truc si nechávám auto co to jen půjde. Už dost podporování motoprůmyslu.
Ty máš osobní zkušenosti asi jako já v 16 letech.
Google mi slouží na vzpomínky, kdo si to má všechno pamatovat.

24.09.2014 | 18:38:09 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE:

Někdy nedokážu ani rozeznat, v jakém jazyce píšeš. Tak sorry.

24.09.2014 | 19:19:46 |   | 89.102.162.* Reagovat

RE:

Ten motoprůmysl se bez tebe určitě obejde,o takové idioty si myslím nestojí nikdo,ty už těm novějším autům(a nejen jím) nerozumíš.Pamět na bodu mrazu to jsi přiznal,ještě že máš tu klávesnici,podle toho to tak vypadá,jedna kravina za druhou,slohové práce v základce tě určitě moc nebavily,pak to dopadne tak že nemáš na víc než na auto- vetešnictví.Snažíš se to dohnat rozumováním ale moc se ti nedaří.I volové mají svou pravdu a nedají a nedají si říct i kdyby tisíckrát to bylo naopak. Nic se neděje,neublíží,jen jsou k smíchu,později až trochu otravní.

24.09.2014 | 20:37:06 |   | 88.100.179.* Reagovat

RE:

Nepamatuju se na Tebe, ale protože o mě píšeš, tak jsem zkusil hledat, jak jsi na mě přišel a vyhledal hlavně diskuze, kde jsem psal já, no už jsem to tu zaprasil dost tjn. Bohužel ale to není k tématu.

Tak ale popřeju majiteli ať si užije spoustu kilometrů bez závad.

Taky i tobě přeji bez závad hodně kilometrů s Xsarou, Fordem Focus(o tom jsi psal ještě v dubnu), C4(loni), japoncem kupovaném nového v roce 2009. No a ať se Ti jezdí i s tím druhým novým, který jsi koupil začátkem letošního roku... :D

25.09.2014 | 14:59:52 | svlastik  | 82.117.130.* Reagovat

RE:

Nemyslím si, že každý motor musí splňovat všechny podmínky, tak jak tvrdíte. To jednoduše není možné. Kdyby to tak bylo nebyly motory o různých parametrech a cenách. 1,2 htp 44 kw je velmi slabá motorizace. 2 ventily na válec a objem dokonce pod 1,2. Pokud ji budete používat k tomu, k čemu byla určená, bude vám sloužit déle než byste čekal a pravděpodobně ji prodáte dřív kvůli tomu, že budete chtít vyspělejší auto po stránce bezpečnosti a elektroniky. Protože motor je postaven tak, aby jezdil město, mimo město ( tedy max 90km) no a dálnice mu také v té jeho plánované míře neuškodí. Ale není určen pro firemní flotilu a neustále ježdění nad dálničních 130 obchoďáky, kterým na autě nezáleží nemůže dlouho přežít. Tady ty motory prostě musí dříve odejít. Je to stejné jako byste si zašel do tesca koupil tam sekačky Hecht a otevřel si firmu na údržbu trávníků. Ten kdo psal tuto recenzi si rozdíl uvědomuje a motorizaci proto není moc co vytknout. Není postaven na to aby jste v něm v 5 lidech jezdil pravidelně 130.

14.02.2014 | 18:03:36 |   | 37.48.35.* Reagovat

RE:

Věc názoru..:) mě osobně takový motor přijde zbytečný.

14.02.2014 | 18:52:29 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE:

Ten kdo si kupuje motor s obsahen 1,2 zajisté neuvažoval o motoru s obsahem 2,0.Parametry motoru mu dostačují,rychlost 50,90,130 to dosáhne(a je mu jedno za jak dlouho)a na dálnici nemusí drtit 130 ,stačí 110.Naopak mu připadá naprosto zbytečné auto s obsahem dva litry.Nikam nespěchá(ani není kam,a je to naprosto zbytečné)dojede tam kde potřebuje a že to akceleruje o pět vteřin pomaleji-co na tom?,není na závodech.Vyhovuje mu to co má,je spokojený a že někdo tvrdošíjně zastává jiný názor?-on má zase ten svůj.A tak to má být.

15.02.2014 | 08:19:33 |   | 88.100.179.* Reagovat

RE: Š Fabia 1.2 HTP-BBM-2008-LPG -123=== km

Od 110===km začal pomalu brát olej a to se stupňovalo až na 1 litr na 500km.následně upálená elektroda svíčky a upálený kus ventilu.Vozidlo jezdí 70% dálnice průměrem(140-150)km/hod a zbytek také v (jako) rychlostní normě.Když se hned na počátku výroby dostala na veřejnost informace že tyto motory v reálu nepřežijí 150000 km,tak jsem si myslel že jsou to jen kecy.Ale s odstupem času jsem zjistil že je to pravda.Co se týká motoru,tak je to nejhorší auto co jsem kdy měl.Samé poruchy,jak snímače otáček,zapalovací cívky,pera a teleskopy + dorazy,žárovky atd.

20.05.2017 | 14:06:31 | Miloslav Jurka  | 46.33.112.* Reagovat

44 KW

Ja mam tiez fabiu II rok vyroby 2009 a nemam dojem ze je to zle auticko.Ludia treba si uvedomit na co si to vlastne auto kupujem.Aby sluzilo ono mne alebo ja jemu?Kazdy blaboli ze to je slabe atd.Ked Poliaci na svojich malych chrobacikoch presli celu europu v tedy im stacilo tolko vykonu kolko to malo!Ved ten kto na to ma nech si kupi BMW6 alebo Q7 atd!Ved slovac je chudobna a je lepsia nova Fabia ako 10 alebo 15 rocny mercedes alebo peugeot.Ludia majte uz rozum 100 ludi sto chuti!Premna je to kde ho ja pouzivam skvele auticko a basta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

06.02.2014 | 15:57:08 | Eddi  | 188.120.16.* Reagovat

RE: 44 KW

Mno, Fabii nemám , ale s tím tvrzením, že je lepší malé nové než 10 let starý mercedes bych byl opatrný,samozřejmě nemám na mysli "omlazený" zázrak z našich autobazarů ale poctivou ojetinu ze západu.

06.02.2014 | 16:50:15 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: 44 KW

Mno mno mno mno vypatlanče.To je zase žvást.Poctivá ojetina co to prosím je mno mno mnoho slov a opět nic.

06.02.2014 | 18:10:57 | marek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: 44 KW

Tak vypatlanec si ty bratuuum.Bo ty znas co z vonka kupis kec kupic ojetinu kolko to ma skutocne KM?Ked ano tak je ta tam kde si skoda lebo si potom Albert Anstain clovece este si nevydumal perpetu mobile?

06.02.2014 | 20:50:27 | 44KW  | 188.120.16.* Reagovat

RE: 44 KW

To je zase názor......

06.02.2014 | 20:55:11 |   | 94.112.170.* Reagovat

V recenzii som zabudol uviesť ešte jedno meranie spotreby. Na trase dlhej 605,5 km som spotreboval 36,36 l benzínu, čo je po zaokrúhlení 6,0 l / 100 km. Z tých 605,5 km bolo 420 km po diaľnici, zvyšok v meste. Na diaľnici som sa snažil udržiavať tachometrových 120 km/h, v meste 50 - 55 km/h. Keďže prvých 210 dialničných km som absolvoval v pracovný deň, často som pri predbiehaní musel zrýchliť na 130 km/h. Ešte dodám, že na dialnici bolo auto obsadené dvomi dospelými, dvomi deťmi a mali sme plný kufor. V meste to isté len s poloprázdnym kufrom alebo traja dospelí a poloprázdny kufor. Keďže to bolo v októbri a novembri, mal som zimné pneumatiky. Čo myslíte, je za týchto podmienok spotreba 6,0 l veľa alebo málo? Ja som s týmto výsledkom spokojný.
A ešte k príspevkom nižšie. Porovnávať htp s dvojlitrom je choré. Je jasné, že pri dvojlitroch sa spotreba a dynamika po naložení nezmení tak, ako u htp. Hatepečko treba porovnávať
s inými malými atmosférami. A nemyslím si, že je na tom horšie.
Myslím si, že na môj štýl jazdenia, využitie (prevaha jazdy v meste) a ročný nájazd je htp pre mňa spomedzi škodováckych motorov najvhodnejšie. Je jasné, že keby som jazdil častejšie po diaľnici, vyberiem si iný motor.

04.02.2014 | 19:27:22 | Roman  | 78.98.128.* Reagovat

HTP

HTP dokáže odevzdat slušný výkon, ale nemá mezichladič mezi olejem a vodou. Proto se může stát, že pokud ho ženete třeba po dálnici, dojde k přehřátí oleje a ke zničení aditiv v oleji. Proto se doporučuje zkrácený interval na výměnu 8-10tisic.
Ale záleží na druhu provozu. Chladič mezi olejem a vodou maji až motory TSI.

03.02.2014 | 20:40:38 | Pepa  | 37.48.41.* Reagovat

RE: HTP

Ten medzichladič nemá ani najnovšia verzia htp (označená ako mpi) v rapide. Ja na diaľnici jazdím maximálne 120 km/h (pri predbiehaní samozrejme aj viac, ale len krátkodobo) a vtedy sú otáčky cca 3400 ot./min. Vyššie otáčky nepoužívam. Dúfam, že pri takomto jazdení sa olej až tak nedegraduje. Aj tak neviem pochopiť, ako mohli konštruktéri takto skonštruovať motor. Dúfam, že trojvalec v citigu, ktorý budú dávať do fabie 3, bude na tom po tejto stránke lepšie.

04.02.2014 | 04:58:26 | Roman  | 78.98.128.* Reagovat

HTP je dobrý motor

HTP je dobrý motor, i když má několik přezdívek, jako "Haťapka" , "Honem to prodej" nebo "H.vno to pojede", pro běžné jezdění výkonově stačí. Vychází z osvědčené a spolehlívé 1,6 MPI, nemá žádné problémy s turbem protože tam není, takže drahé opravy tě nečekají. Na Cimbu.cz doporučují častější výměnu olele z důvodu jeho vyšší teploty.

03.02.2014 | 10:05:54 | Jarda  | 81.25.16.* Reagovat

RE: HTP je dobrý motor

Presne. Aj z týchto dôvodov som uprednostnil atmosféru htp pred turbom tsi. O tých "prezývkach" motora htp samozrejme viem. Zrejme ho používajú ľudia, ktorí od jednadvojky očakávajú parametre dvojlitra :-). Taktiež viem o tom článku, v ktorom sa píše o skrátení intervalu výmeny oleja. Pýtal som sa na to v servise a povedali mi, že to sa týka starších verzií. V novších to vraj vyriešili. A tak mením olej podľa predpisu, t.j. každých 15 000 km.

03.02.2014 | 17:28:38 | Roman  | 78.98.128.* Reagovat

RE: HTP je dobrý motor

Pokud je to tak dobrý motor,tak proč má tak velkou spotřebu,která je rovna 2.0 l motorům,samozřejmě nemá výkon těchto motorů.Můžete lidi 100 x přesvěčovat že to moc nežere,ale to je tak ve městě,ale jakmile se s tím začne trochu jet mimo obec,na dálnici,tak není nemožné jet i za 8 - 9 l a to je si myslím na 1.2 motor hodně.

04.02.2014 | 16:15:32 |   | 213.155.243.* Reagovat

RE: HTP je dobrý motor

však preto je to motor do mesta a na kludné jazdy po okreskách keď dvojliter zobereš do mesta tak to bude naopak teda výkon mu ostane ale bude vela žrať

04.02.2014 | 17:15:11 | jozo  | 78.128.166.* Reagovat

RE: HTP je dobrý motor

Jenže rozdíl je v tom že u toho 2.0 se při plném naložení ta spotřeba až tak nezmění a navíc to člověk ani moc nepozná.

S tímto motorem může jet člověk sám svižněji i za 7 litrů po městě ale stačí nabrat další 4 lidi a stejným stylem to sebere i o dva litry navíc takže 2.0 třeba 10-11 litrů a HTP 9 což není až tak velký rozdíl vůči tomu že to navíc v tomto případě sotva jede.

04.02.2014 | 17:43:36 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: HTP je dobrý motor

V případě že člověk jede sám bez zavazadel a hodně klidně tak ta spotřeba odpovídá tomu co uvádí výrobce.

Ovšem v případě plného naložení při rychlostech 120-130Km/h si to vezme i těch 9 litrů jak píšete a po městě v tomto případě není problém jezdit i za 7 litrů.Při delších cestách hlavně po okrscích a dálnici to chce opravdu klidného řidiče co dodržuje přesně rychlost a hlavně nemá touhu se nějak svižněji projet jinak se ta spotřeba rovná skoro běžným 1.8 až 2.0 motorům a to hlavně v případě většího zatížení.

Navíc při trochu větším vytížení motoru může dojít i na jeho brzké úmrtí protože nějaké dlouhé cesty ve ve vyšších otáčkách a vytáčení není zrovna moc dobře zkonstruován.Už jsem se setkal s takovým úmrtím dvakrát protože tento motor není zrovna vhodný pro pracovní vůz a naopak obávané TSI nemá potíže žádné.

04.02.2014 | 17:19:02 |   | 94.112.170.* Reagovat

RE: HTP je dobrý motor

Suhlas. Neviem sice ako dnesne 2.0 benziny, ale na Mazde 626 som robil v pohode okolo 7,5-7,8 litra, na NissanePrimera 2.0 Slx som NIKDY celkovu nepresiahol 10..., ani ked som drvil co to dalo, okolo 200 km/h, pri normalnej jazde bol tusim rekord 6,5, vyse 900 km na necelu 60 litrovu nadrz.

Ked som raz nieco podobne skusal s W Polo 1,4 na Kanarskych, ci s Astrou 1,4, resp.s Favoritom..., spotreby boli podobne, akurat maximalka niekde okolo 140 a jednoducho to " neslo".
inak suhlas.

04.02.2014 | 19:22:55 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: HTP je dobrý motor

A ty zas nepřeháněj s tou spotřebou, prý jezdil co to dalo. Pochybuji, žes tam na Slovensku a směrem na východ držel v kuse 200km/h a sežralo to 10litrů. Pokud jsi neměl zpřevodovaný poměr, abys měl u 200km/h max tak 4,5t otáček, tak ses prostě pod 15litrů vůbec nedostal při tý rychlosti! A japonce z konce 90.let, které byly bez variabilního časování to známe, jak jsi jim dal napít do vysokých otáček, tak to byli NENAŽRANCI!
Větší než evropské auta!
Klasické a více ventily na spotřebu uměli lépe evropani než japonci. Až potom sem přišly japonci s variabilním časováním a to se evropani na spotřebu a taky i výkon můžou zahrabat. Ale jak nemáš u japonce proměnné časování, tak máš motor buď nenažraný nebo líný jak veš!

15.02.2014 | 11:33:45 | svlastik  | 46.47.170.* Reagovat

RE: HTP je dobrý motor

no obávané TSI motory maju skvor iný problém s reťazou takže to tiež nie je výhra neviem či to teda už odstránili

04.02.2014 | 19:27:01 |   | 78.128.166.* Reagovat

RE: HTP je dobrý motor

TSI v nových modelech o3,golf 7 atd. už mají rozvodovej řemen.Jinak problémů HTP je víc a týká se ho i přeskočení rozvodovýho řetězu a to při stání v kopci se zařazenou zpátečkou bez ruční brzdy,kdy je v tahu napínák řetězu a ten se po nastartování nestačí dopumpomat a motor se pak potká.
Navíc je špatně řešený chlazení katalizátoru,kdy při dálničních rychlostech nebo prostě ve vyšších otáčkách přivstřikuje do válců víc benzinu a tím nespáleným se potom katík chladí,proto při svižnějším tempu není problém jet za 9l/100km.

04.02.2014 | 19:44:35 | Jirka  | 93.99.128.* Reagovat

RE: HTP je dobrý motor

Všetko je vec vodiča a samozrejme šťastia na auto,mam ju 2,5roka a 166000km,menený olej filtry,ešte ani brzdové nie su menené

03.08.2014 | 15:01:06 |   | 195.168.226.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Škoda Fabia
  • Škoda Fabia
  • Škoda Fabia