Recenze Saab 900 S
“Velmi praktické a nenáročné auto, které majitelni nabídne až překvapivý komfort a luxus za velmi nízkou cenu.”

Autor recenze: Milda (27 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:2,0i Stav km při koupi:131 000 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 9,3 l/100 km Vloženo: 8. 12. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po několika tisících kilometrech se mírně povolilo napínací lanko spojky, proto šly nízké rychlostní stupně a zpátečka řadit pouze "přes zuby" naneštěstí se mi to stalo zrovna při cestě na dovolenou, takže ne moc příjemná záležitost.

Samotná oprava ovšem proběhla na počkání u prodejce, od kterého jsem vůz zakoupil zdarma, takže žádný velký problém.

Jinak bez poruchy.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Ačkoliv se jedná již o vůz vyrobený za éry GM, na jeho kvalitách se to nijak negativně neprojevuje.

Podvozek - skvělý kompromis mezi pohodlného svezení a zároveň dostatečného stabilního "posezu" na vozovce při ostřejší jízdě. Auto má velmi dlouhý rozvor, což má pozitivní vliv na dlouhé cesty.

Interier - měl jsem šedý velur na sedačkách, prostředí kolem řidiče černé, plasty velmi kvalitní, obecně má SAAB jako takový vždy interiery velmi podařené.

Motor - dvoulitr "ičko" je základní motorizací SAABů z těchto let a ač jsou u jiných značek takovéhle motory (130 koní) dávány do sportovních modelů na poměry SAABa se jedná skutečně o minimum, které lze do tak těžkého vozu (něco přes 1,5 tuny) dát. Motor není nijak zvlášť pružný a ve vyšších rychlostech se při předjíždění musí vytáčet, aby dosáhl potřebného výkonu a to má za následek dlouhodobou spotřebu přes devět litrů. Na druhou stranu se jedná o prakticky nezničitelnou jednotku bez nutnosti nějaké pečlivé údržby.

Vnitřní prostor - všichni pasažéři mají k dispozici velké množství prostoru s kolem sebe, což společně s maximálně pohodlnými sedáky vytváří vysoký cestovní komfort a ani po velmi dlouhých cestách se necítí člověk unaven, či "rozlámán".

Zavazadlový prostor - naprosto úchvatný, obrovský zavazadelník, dobrý přístup díky hatchbackovému uspořádání a kompletně sklopitelné zadní sedačky dělají z tohoto vozu velmi praktického "stěhováka" pokud je to potřeba.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Saab 900

Vložit komentář