Auto recenze

Nejčtenější recenze

8,6Škoda Octavia (1998) Škoda Octavia (1998) autor: BECHER Přečteno: 94110x
8,0Škoda Octavia (2011) Škoda Octavia (2011) autor: Petr Přečteno: 72755x
8,4Škoda Octavia (1997) Škoda Octavia (1997) autor: Zbyněk Přečteno: 61819x
8,6Ford Focus (2010) Ford Focus (2010) autor: Jirka Přečteno: 56381x
8,6Opel Insignia (2010) Opel Insignia (2010) autor: jgoldman Přečteno: 55793x
Všechny nejčtenější auto recenze >

Nejnovější komentáře v diskuzích

RE: Opel Astra G

Plně souhlasím.Mám Opel astra G,1,6,r.v.1999,najeto 490 000km,naprosto spolehlivá,živá,motor výborný.

20.01.2019 | 08:49:15 | Jirka F | Recenze: Opel Astra 1.6 16V benzín (1999)

RE: Hm

Ale to už by tomu autu bylo třicet let :-)

19.01.2019 | 15:20:22 |  | Recenze: Toyota Aygo (2012)

OKA

Mám Mondeo 2.0 TDCI, 2003 vyroba, nájezd 300 tis. Auto vlastním 10 let.Z toho 5 let na stavbu domu - neskutečný pracant. Koupeno ve 180 tis.km, Nová spojka, napínací kladka, ložiska kol.Jinak běžné výměny oleje atd. Bez aditiv jsem nikdy netankoval a auto jezdí v pohodě. Teď nová STK a nemíním se ho zbavovat, spokojenost.

19.01.2019 | 09:42:07 | Pavel | Recenze: Ford Mondeo 2.0/TDCi (2004)

RE: Další všeznalec a nej odborník

No a tady jsi sám krásně popsal, jak se KIA chová...……….., není třeba nic dodávat.

18.01.2019 | 08:31:10 | Vašek | Recenze: Kia Cee´d 1,6 (2007)

RE:

Milý kokotko, autoprůmysl byl v ČR vždy a vždy na slušné úrovni(na rozdíl od Slovenska), Škodovky se v ČR navrhují,konstruují a vyrábějí, ve Vrchlabí se dělají převodovky, v MB motory (vlastní konstrukce), zkrátka jde o kmpletní vývoj , nikoliv montovnu (KIA apod.)
A ano platíte za to Čechům, jistě jde část zisku do koncernu, který zastřešuje strategii a vývoj nových technlogií a platforem, což je ovšem nutnost v globalizovaném světě - stejně postupují všichni, malá automobilka by neměla žádnou šanci držet krok (viz i třeba Saab,Volvo apod.) na rozdíl od vašich montoven ovšem v ČR probíhá i ta konstrukce a vývoj a automobilka je do značné míry autonomní, jaký motor v Kie konstruoval Slovák?

18.01.2019 | 08:28:45 | Vašek | Recenze: Kia Cee´d 1,6 (2007)

Predni Naprava vrze

Zravim Mam dotaz! Mam Fabku 1.2-HTP.Najeto-149.00-km. Kdyz prejedu nerovnostech nebo retarder, skripe predni naprava,muze se s tim normalne jezdit? Dik.

18.01.2019 | 04:28:17 | Petr. V | Recenze: Škoda Fabia 1.2 MPi (2002)

RE:

Mili navstevnici fora, tu mozete aj po 10 rokoch vidiet pekny priklad jednoducheho zakaznika, ktory veri, ze ak sa nieco vola Skoda, tak to je ceske a plati za to cechom. Pravdepodobne s radostou zerie PR spravy typu VW sa hneva, Octavia je lepsia ako Golf a berie mu zakaznikov, ktorymi spolocny majitel oboch znaciek (VW) cieli na uplne najjednoduchsich zakaznikov. Vacsina z nich nikdy nepochopi, ze z predaja Skodoviek ide zisk majitelom, nie narodu, kde je tovaren postavena :) Keby sa Skodovka nepredala (vyroba aut), je jasne kde by skoncila... ludom stacilo zo 120ky/Favorita presadnut do niecoho zapadneho a mali jasno. Rovnako historikmi milovany projekt osobakov Tatra, ktore nemali sancu oproti daleko prepracovanejsim BMW, Audi, Mercedes... konkurencia boli len ruske auta typu Volga, lenze tie rovnako nikto nechcel po moznosti kupit nieco vyspelejsie. V skratke budte radi za ten VW a pridat trochu rozmyslania/skromnosti - oproti Kia / Hyundai ma Skoda rozdiel len v sidle majitela.

17.01.2019 | 22:17:30 | lol | Recenze: Kia Cee´d 1,6 (2007)

RE: Další všeznalec a nej odborník

Tak ja ti napisem, moj Ceed ma nieco nad 100000km... rozdiel len v tom, ze nemam z prvych kusov, ale poslednych po FL (2011-2012). Za celych 6 rokov a 100tkm sa NIC nepokazilo, len 2 muchy - vzpery na kufri sa mi zdali v zime slabe, tak som dal vymenit, radio asi 3x zblblo, tak som resetol (v poistkovej je na to urcena somarina, ktora sa len povytiahne a zatlaci... zjavne s tym ratali). Neviem ci to je inovaciami vo vyrobe, ale sused ma stary kus (2007-8?, do 200t km) a pokial viem, do 7 rokov mal len vymenu tyciek stabilizatora, radio sa muselo opravit (mimo, na to je kratsia zaruka) a po zaruke asi 1 cidlo (teplota?). Ten hlavny clanok mi pride dost mimo ostatnych skusenosti, napada ma len 1 moznost (teda okrem hejtovania pracovnika inej znacky, co sa objavuje dost casto) - predajca vzal hned na zaciatku od importera lacny nepodarok, kde si vyrobca kadeco odskusal na linke a na bezny predaj by to vobec nepreslo kontrolou kvality... no a novy majitel ho dostal po par km ako bezne auto so zodpovedajucou cenou. Sedelo by to aj na tie km - od vyroby (resp. tych 10000km) v autach na predaj nikdy neprehliadnu tolko chyb a ani ta oprava prahu urcite nie je postup na auta urcene pre bezny predaj... skor to bude nejaky testovaci kus, kto vie co prezil za tych 900km. Standardne sa take auta srotuju, alebo ostanu po fabrike behat bez znaciek... Cele je to zaroven pekny priklad, preco vlastne nove testovacie auta radsej zosrotuju. Ak by ich niekomu predali, skor ci neskor by priniesli znacke len kopu negativnych recenzii, ci uz od prveho, alebo dalsieho majitela.

17.01.2019 | 21:51:59 | xo | Recenze: Kia Cee´d 1,6 (2007)

Hlavní zásady při provozu H5F jsou: pravidelně kontrolovat hladinu oleje a měnit olej co 10 000 km (30 000 km/2 roky co předepisuje Renault motor zabijou), vypínat start-stop a nejezdit s autem pro rohlíky kdy je motor de facto studený. Proto je vhodnè jej trochu prohřát na volnoběh (cca 0,5-1 minutu - pikatnost=kdyż dáte ruku k výfuku po minutě u nastartovanýho vozu, zjistíte że jde z motoru pořád studený vzduch. Nový motor 1,3 TCe tou dobou dávno chrlí teplo a posádka uvnitř si už užívá tepla z topení. V 1,2 TCe mrznete i po třech minutách a když topí, tak na úkor toho že bere teplo motoru, proto žádný studený krátký cesty!!!). Na delších trasách a častých výměnách oleje je to fajn motor.

17.01.2019 | 21:16:42 | Luke | Recenze: Renault Clio Tce (2017)

odpoved

Zdeavím. Ja osobne mám dustera kúpeného medzi prvými. Nikdy opakujem nikdy ma nikde nenechal presiel kadekolvek momentálne má 300000 km je uplne v pohode. Denne s ním jazdím tahám vozík ktorý kolkokrát váži cez tonu a stále ide. Jedine výmeny oleja,po cca.200000km spojka tlmiče s čapmy a ramenami čo je podla mna úplne normálna životnosť.

17.01.2019 | 18:53:28 | majo | Recenze: Dacia Duster (2012)