Nejčtenější recenze

8,6Škoda Octavia (1998) Škoda Octavia (1998) autor: BECHER Přečteno: 107680x
8,0Škoda Octavia (2011) Škoda Octavia (2011) autor: Petr Přečteno: 83602x
8,4Škoda Octavia (1997) Škoda Octavia (1997) autor: Zbyněk Přečteno: 67354x
8,6Opel Insignia (2010) Opel Insignia (2010) autor: jgoldman Přečteno: 66836x
8,6Ford Focus (2010) Ford Focus (2010) autor: Jirka Přečteno: 64615x
Všechny nejčtenější auto recenze >

Nejnovější komentáře v diskuzích

Med

Med

05.12.2022 | 20:50:52 | Evauoz | Recenze: Mitsubishi Colt 1.3 (2007)

RE: Nabíjení baterie, nabíječky, akumulátory

Nyní mi slouží Varta 36Ah 9 let a 10 měsíců a Exide FSB 72Ah má 6 let a 9 měsíců. Exide už je vyboulená, napětí neudrží nad 12,3V, ale FSB startuje i pod 12V, takže zatím slouží bez zaváhání. Varta už je při startu měkčí, zatím točí.

05.12.2022 | 10:43:47 | Ital | Recenze: Suzuki Splash 1,0 (2013)

RE: Nabíjení baterie, nabíječky, akumulátory

Asi míníte tzv. inteligentní nabíjení, které je pro praktickou potřebu stejně užitečné jako každý inteligent. To v autě naštěstí nemám. Nabíjí to normálně, změřil jsem při volnoběhu Splash 14,5 V do běžné baterie a Note 14,7 V do FSB. Uvažuji tedy to nabíjení, které skutečně nabíjí. Argument pro větší baterky je často ten, že se vybijí o stejnou kapacitu jako malá baterka. A malá baterka při stejném úbytku energie je více vybitá než velká. To je ovšem jen z půlky pravda. S výkonnější baterií si uživatel pochvaluje, jak starter pěkně točí. Ano, ale také ten proud tam teče více. Takže se musí i dobít více. Čili malá baterka má větší šanci být plně nabita. A když není, ona si řekne. Silná baterka točí i polovybitá a časem zhebne na sulfataci.

05.12.2022 | 10:34:53 | Ital | Recenze: Suzuki Splash 1,0 (2013)

RE: Nabíjení baterie, nabíječky, akumulátory

Bohužel! je to kapku složitější, start-stopy, i když se vypínají mají tendenci baterie i dosti silné ničit, protože celá elektrovýzbroj takového vozu je konstruována tak, že málo nabíjí (dříve pokud auto jelo, alternátor nabíjel), to nyní neplatí, a baterie odejde tak, jako tak velmi brzy....

05.12.2022 | 08:09:34 | Vašek | Recenze: Suzuki Splash 1,0 (2013)

Journalist

urenrjrjkvnm

03.12.2022 | 20:49:06 | Irinlzb | Recenze: Mitsubishi Colt 1.3 (2007)

RE: Nabíjení baterie, nabíječky, akumulátory

Dnes, se systémy stop-start jsou akumulátory větších kapacit a výkonnější, ale před touto debilní dobou, což je celkem nedávno, výrobci zhusta dávali do aut akumulátor kapacity nízké. Uživatel si po konci jeho životnosti (už to třeba není 1. majitel auta, neboť ty první baterie vydrží často dlouho) většinou zakoupí akumulátor s větší kapacitou, u malých kapacit někdy v aftermarketu ani jiná možnost není. Nová baterie už pak většinou tolik nevydrží. Otázka, zda-li pro životnost autobaterie je dobré pořizovat, jak někdo radí, třeba i tu největší, co se tam vejde. Podle mě blbost.

03.12.2022 | 12:35:21 | Ital | Recenze: Suzuki Splash 1,0 (2013)

RE: Pneu

Na řečnickou otázku odpovím si sám. Zatím ty Snow G WH2 se zdají lepší. Jsou méně houpavé, asi už trochu ztvrdlé za ty 4 roky. S menším odporem, asi už trochu ztvrdlé. A mají lepší přilnavost, určitě na vlhku, výborné jsou v břečce. To teda nevim, jestli je to tím věkem...Nemají se zimní gumy nechat uležet? Pár let...?

03.12.2022 | 12:16:45 | Ital | Recenze: Suzuki Splash 1,0 (2013)

actisomit Clieswek Fulk

<a href=https://www.mariedduncan.online>https://www.mariedduncan.online</a> <a href=https://www.mariedduncan.online/noclegi-w-augustowie-noclegi-w-centrum-zakopanego-340181>https://www.mariedduncan.online/noclegi-w-augustowie-noclegi-w-centrum-zakopanego-340181</a> augustow noclegi hetman vodka augustow noclegi amber bay bed and breakfast noclegi augustow zacisze zwierzyniec

02.12.2022 | 13:56:21 | Dfhdgfactisomit | Recenze: Škoda Felicia 1,9 Diesel (1998)

Pneu

Co pneumatiky? Jaké máte zkušenosti? Teď mám možnost srovnání mezi dvěma Nexeny, tedy různých rozměrů a na různých autech, jsou to 165/70-14 a 185/65-15, W Snow G3 a W Snow G WH2. Menší jsou vyrobeny v Česku roku 2022, a větší v J. Koreji v roce 2018, koupeny letos nejeté. Liší se tedy dezénem, rozměrem, použitým autem, místem vzniku a stářím. Skoro nesrovnatelné... Zatím jen na suchu, mokru a mírně namrzlém povrchu. Zajeté už jsou. Které byste řekli, že se jeví lépe?

28.11.2022 | 13:09:22 | Ital | Recenze: Suzuki Splash 1,0 (2013)

Je to Pražák🤪

27.11.2022 | 07:21:21 |  | Recenze: Babetta 210 50 (1996)