Auto recenze Citroën - rozcestník pro recenze Citroën

Nejčtenější auto recenze

5,8Citroën C5 (2002) Citroën C5 (2002) autor: Steve Přečteno: 31118x
8,4Citroën C4 (2008) Citroën C4 (2008) autor: milan Přečteno: 23230x
9,6Citroën C4 (2011) Citroën C4 (2011) autor: peter Přečteno: 22453x
5,8Citroën Berlingo (2008) Citroën Berlingo (2008) autor: Hawk Přečteno: 22066x
5,6Citroën C5 (2010) Citroën C5 (2010) autor: Jarek Přečteno: 21464x
Všechny nejčtenější auto recenze >

Nejnovější komentáře v diskuzích

Thalia

Chcem sa informovať kedy ste menili prvý krát rozvody na Renault Thalia pri koľko km. DakĎaku môžte napísať aj na eme-ma s.f@pobox.sk

10.01.2019 | 15:22:34 | Stefan69 | Recenze: Citroën C3 1,4 (2007)

RE: Moc pěkná recenze

Díky za pochvalu recenze. Nakonec jsme C1čku neprodali a naopak prodáváme ST220, která je sice rychlá, komfortní atd, ale ty provozní náklady jsou naprosto někde jinde. C1čka je tedy po GO motoru a připravena na dalších minimálně 100 000km (viz doplněna recenze). Nyní s ní jezdíme opět cca 80km denně + víkendové výlety stovky kilometrů. Bojím se jen dne, až budu auto opravdu prodávat.

12.12.2018 | 09:39:46 | FunTomas | Recenze: Citroën C1 (2006)

RE: 70 tis. km

Trošku to upresním...auto som rezervoval v decembri 2015 ako skladové vozidlo a auto som si prevzal až vo februari 2016...medzi tým PSA vydalo v 1.februára 2016 nejaké odporúčanie, ze do motorov 1.2 puretech odporúčajú tankovať benzín 98 a vyššie z dôvodu, že u nas nie je kvalitný benzin, hoci tento motor je stavaný na benzin od RON 91...a nekupoval som si nejaké sportové auto aby som tam dával drahý benzín. Ďalej, o danej veci ma o tom informoval predajca až pri odovzdávaní vozidla a po jeho vyplatení...inak do 1. Februara 2016 kludne môžu jazdit na 95 benzín.
A ten problém je rozšírený .robí to i na 100 oktánový benzín, čiže nie je problém v benzíne, ale v motore o ktorom vie aj PSA

25.11.2018 | 21:14:56 | Lukáš | Recenze: Citroën C3 Picasso 1.2 puretech 110 (2015)

RE: 70 tis. km

No nevím, jestli je úplně dobré, když výrobce předepisuje benzín 98 - 100 oktanů, krmit ho 95kou. Řídící jednotka snižuje předstih a taky množství a délku vstřiku paliva, a může vám to pak dělat tu díru při akceleraci.

25.11.2018 | 17:55:36 |  | Recenze: Citroën C3 Picasso 1.2 puretech 110 (2015)

70 tis. km

Tak auto má necelé 3 roky a 70 tis.km. Zatiaľ si ho uživáme, ale už sa prejavili chybičky. najviac ma rozčulujú predné stierače, už som použil 4 značku a stále vrzgajú gumičky, stierajú oproti chodu, hoci nie stále.
Nejaké závady počas služby, od cca 15-20 tis. začal motor niekedy vynechavať, cca sa to prejavovalo pri obiehaní alebo zrýchlovaní na 3-4 stupni cca 2500 ot .Motor vynechal na cca 1-2 sek. a motor šiel ďalej, žiadna závada diagnostika nrukázala. Riešené na 45 tis km. nový soft a nové sviečky, pri každej výmene oleja použitý aditivum od PSA. Objavovalo sa to ďalej, ale oveľa menej. Na 60 tis. km odišla sviečka, boli znova menené všetky 3 a odvtedy sa chyba neprejavila. Ešte menené zadné brzdové doštičky, ale naj že boli zodraté z vnútornej strany. Na 65 tis.km menený drážkovy remeň, popukaný z vnútornej strany. Na prevodovke počut divné zvuky cca pri 55-80 km rychlosti, také kvýlenie. Známemu uznali reklamáciu, vymenili prevodovku. Ja som už nemal záruku, tak neriešim, počuť to iba pri tiššom radiu, ale na funkčnosť nemá vpliv. Dlhodobá spotreba 6 litrov, ale auto dialnicu velmi neužilo, na ďalekom východe úplne nič nie je. Tankujem väčšiu 95 a používam VIF, hoci mám predpísanú 98-100 oktánov. S autom sme spokojný, hlavne s motorom, na svoj výkon ide krásne, ale bral by som aj vyšší, hlavne na obiehanie, ale chip cca 300-400€ na výkon 135 koni. Ale pomaličky sa pripravujem na výmenu bŕzd. A ďalšia vec, na motore je rozvodový remeň vo vnútri motora v oleji a ten asi velmi dobre nepôsobí na remeň, pomáha mu sa skôr rozpadať, a kúsky gumi môžu upchať koš v olejovej vani. Takže výmenu spravíme na cca 100 tis.km

25.11.2018 | 11:44:11 | Lukáš | Recenze: Citroën C3 Picasso 1.2 puretech 110 (2015)

Xsarra Picasso 1,8 85kw

Jsem spokojený. Pohodlné autíčko. Bez nějakých velkých závad. Měnil jsem jen kotouče, filtry. Jinak poctivě dodržuju plnění brzd.kapaliny, fridexu, oleje a jezdím, když to neženu, po dálnici do 120km, už jsem se vlezl i do 6,1l spotřeby na 100km, při delší jízdě.Kdybych mohl, koupím novější. Jenže v bazarech a na internetu jsou samé 1,6 a ani jedna 1,8. Kdo jaké máte zkušenosti s plynem? V létě ankuju tak, že nádrž beru do plna stylem 20l etanolu a 35l benzinu 98. Nehlásí to žádnou poruchu. Řídící jednotka se s tím dokáže porvat a spotřeba je globálně stejná.Je to pohodlné auto a když vyhodím zadní sedačky (otázka 5min.) super auto na ryby. Vejde se tam spousta věcí.

15.11.2018 | 08:05:43 | Mirek | Recenze: Citroën Xsara 1.8i 16V benzín (1998)

RE: sviznejsia jazda

osobně mám xsaru 2,0 HDI a je to svižné jako prase. Rozhodně je nesmysl šlapat plyn až na podlahu a čekat, že je tam nějaký záběr. To pak líné je. Ale když už míš jezdit s autem, pocitově ucitíš kdy zabírá a jak sepne turbo doslova mě to tlačí do sedačky u 3 a 4 rychlostního stupně. U 5tky se nečeká takové zrychlení, i když jde taky pěkně poznat. Jestli se ti zdá motor líný, zajeď s ním do servisu.

01.11.2018 | 17:36:12 | The Strider | Recenze: Citroën Xsara 2.0 HDI (2001)

RE: ???????????????

Na 3liter od Iveca? Ty si čo zožral? Tá 2.2 je od Fordu. Mam bohaté skusenosti s 2.2 2.3 a aj 3.0. do tych áut jedine 3 liter!

14.10.2018 | 19:53:06 | Jaroslav | Recenze: Citroën Jumper 2,2 hdi (2003)

ZX 1,4 rv. 95

asi to chcel predať zato taká spotreba. oje...ač
Mam približne stejne km 333xxx, spotreba 6-10 L, raz som mal 5,5 to som išiel od Mnichova do SK. Poruchy: časté výmeny tyčiek stabilizátora na 120000km asi 6x, to je spotrebný materiál ako aj silentblok zadnej 2x ci čapi prednej nápravy. musí sa nechať to auto ma nenechalo stáť. Žabiaci to urobili poctivo, doteraz olej od výmeny po výmenu, ato je r 2018
Dnes sa už take auta nerobia, musí to žrať olej a kaziť kazdých 5000km

27.09.2018 | 13:35:55 | Miro SK | Recenze: Citroën ZX 1.4i (1993)

už nikdy citroen

to se ani nedá snad popsat jaké potíže s tím to vozem jsou.Kdo to kurva zaplatí? Ještě že to nemůžete shodit na komunisty.

04.09.2018 | 07:49:53 |  | Recenze: Citroën Jumper motor ford puma (2008)