Nejčtenější auto recenze

3,8Suzuki SX4 (2011) Suzuki SX4 (2011) autor: 43 Přečteno: 31551x
9,0Suzuki Grand Vitara (2006) Suzuki Grand Vitara (2006) autor: mira Přečteno: 28427x
8,0Suzuki Jimny (2002) Suzuki Jimny (2002) autor: AL Přečteno: 25778x
3,2Suzuki Swift (2007) Suzuki Swift (2007) autor: Honza 2 Přečteno: 23309x
7,2Suzuki Ignis (2005) Suzuki Ignis (2005) autor: Franta Přečteno: 21333x
Všechny nejčtenější auto recenze >

Nejnovější komentáře v diskuzích

RE: Olej

Doplňuji 5w-40.

06.05.2022 | 14:25:46 | Ital | Recenze: Suzuki Splash 1,0 (2013)

Olej

Zakoupil jsem v Auto Kelly olej Dynamic a jsem překvapen kultivovaností chodu motoru i jeho výkonem. Ono se to obvykle neslučuje, pokud se dá vyšší viskozita do malého tříválce, kultivovanost se zlepší, ale pružnost zhorší a naopak. U oleje Dynamic se zlepšila kultivovanost i pružnost.Tleskám. Byl dokonce ve slevě, takže za ty prachy😎.

05.05.2022 | 20:40:23 | Ital | Recenze: Suzuki Splash 1,0 (2013)

Wagon R Suzuki 1.3l 2003

19 let staré najeto 160000 km ,spotřeba 3,9 běžně 5l/100 km, otáčky někdy padali až se motor zastavil, musejí jsem ho profitovat naplno asi zapalovací cívka ,zatím nevyměnil nějak se to srovnalo,...možná ten přívod vzduchu, pro totální magory co neumí měřit otáčky motoru tak si kup OBDE čidlo aleexpres asi 50 Kč

27.04.2022 | 16:05:23 | Radomil Šejnoha | Recenze: Suzuki 1,3 (2004)

RE: swift 1.0hxhy

No nevím, mám na Maxovi 250tkm, stáří 13 let a výfuky neměním , ani nereznou prahy a dno kufru...a to se o Fordech tvrdí, že reznou už v salonu...

24.04.2022 | 09:43:07 | Vašek | Recenze: Suzuki Swift litr - beznín (2000)

swift 1.0

Se swiftem už jezdím 20 let, najeto cca 200000. Je to hlavně nenáročné vozidlo ve všech směrech. Hodně záleží na tom, jak se s ním jezdí. Při slušném zacházení není ani mnoho dílů, které je třeba měnit. Nejvíce odchází výfuky. Brzdy jsou citlivé na údržbu, ale stačí je každý půlrok vyčistit, lehce promáznout třmeny brzdových destiček, případně přítlačný píst a fungují bez problémů. Po dvaceti letech reznou prahy a dno kufru, ale to asi u každého auta.

24.04.2022 | 01:47:29 | Karel | Recenze: Suzuki Swift litr - beznín (2000)

Nabíjení baterie, nabíječky, akumulátory

Chtěl bych otevřít toto téma, zda tomu někdo rozumíte a měřili jste napětí či proud při nabíjení nabíječkou nebo jen v autě motorem a co jste vyvodili. Co se týká baterií, stačí mi buď olověné obyč. nebo kalciové (+legované), maximálně EFB, se zátkami, bez zátek. Díky

05.03.2022 | 15:04:48 | Ital | Recenze: Suzuki Splash 1,0 (2013)

RE: 150000 km

Chladicí kapalina Clean fox si i po 3 letech služby podržela jakousi víceméně zelenou barvu,což vypadá slušně.

01.03.2022 | 22:24:08 | Ital | Recenze: Suzuki Splash 1,0 (2013)

RE: 150000 km

Ještě spotřeba oleje 5W-40 při poslední výměně ve 150000 km: je to 0,5L/15000 km, čili 0,033L/1000 km. S olejem 5w-30 jsem se již dříve dostal někam na 0,7L/15000 km, tedy je to spíše jedenapůlnásobek. Měl jsem možnost sledovat i jeden motor Škoda HTP 51 kw, ty neslynuly zrovna dobrou pověstí - i když tyhle novější již byly zbaveny nejhorších průšvihů - a ten měl spotřebu oleje 5W-40 také 0,5L/15000 km. Možná ke konci sledování, kdy měl přes 180000 km, to bylo trochu víc, ale olej se nikdy nemusel dolévat.

27.02.2022 | 18:15:11 | Ital | Recenze: Suzuki Splash 1,0 (2013)

RE: Apropos:

Tak mi tedy poraď nějaké dobré gumy na náledí.

27.02.2022 | 10:21:51 | Ital | Recenze: Suzuki Splash 1,0 (2013)

RE: 150000 km

K výměnám kapalin ještě doplním chladivo, prý Suzuki LLC standard, barvy zelené, výměna 45000 km, já jsem si k tomu doplnil nebo 3 roky a měním co 3 roky. Stačí. Měnil jsem tedy zatím 2x a budu zas nyní. Podle vzhledu tam kapalina Suzuki nebyla, znám ji z motorky a je světle zelená. Byla tam běžná tmavozelená kapalina, kterou dávám i já (G48/G11) . Nejprve Sheron, páč uspěl v testu kapalin. Koncentrát 3L za 299,- Kč + kvalitní kohoutková voda. Nebuďme úzkoprsí, že áno. Po vypuštění už nebyl zelený, ale světle žlutohnědý. To se mi moc nezdálo, tak podruhé jsem vzal ve výprodeji koncentrát za 59,- Kč/L. Testy netesty. Až vypustím, uvidím. No a brzdovka DOT4 by se měla vyměnit co 2 roky, ale zas tolik nejezdim, že jo :0) Takže byla měněna zatím 2x (čili v průměru za 3 roky) a teď zas přijde na řadu. Naposled stála 79,- Kč/0,5L. Prostě údržba pro důchodce, no.

26.02.2022 | 08:16:22 | Ital | Recenze: Suzuki Splash 1,0 (2013)