Osobní
Terénní
X
Renault
Clio
X
V provozu od - do: Cena vozidla od - do: Upřesnění modelu (např. TDI): Stav tachometru: Karoserie: Palivo: Počet dveří, počet sedadel: Výkon motoru od - do: Objem motoru od - do:






+ Výbava vozidla
+ Rozšířené parametry


Nebyla nalezena žádná vozidla odpovídající Vašemu výběru.

Renault Clio - historie značky auta

Renault Clio je malé auto z kategorie supermini, vyráběné francouzskou automobilkou Renault od roku 1990. Renault Clio nahradil svého předchůdce Renault 5. Renault Clio se stal jezdním z nejlépe prodávaných evropských aut. V současnosti se vyrábí již třetí generace Renaltu Clio. Na japonském trhu se prodává pod jménem Renault Lutecia, protože konkurenční Honda tam vlastní práva na název Clio.
V nabídce byly karosářské varianty: třídvéřový hatchback a pětidvéřový hatchback, tříprostorový sedan – Thalia (vyrábí se od druhé generace) a combi Grandtour (od třetí generace).
Poprvé měla veřejnost možnost spatřit Renault Clio v červnu roku 1990 na Pařížském autosalonu. Hned za rok od svého uvedení na trh získal Renault Clio titul Auto roku. Renault Clio byl montován ve Štrasburku - ve Francii, v Pekingu - v Číně, v Dillí - v Indii a v Burse - v Turecku.
Renault Clio - historie značky auta (dokončení článku)  »