Recenze Citroën AX 1,4D
“AXík, je spolehlivý, úsporný a nenáročný”

Autor recenze: Jiří Váňa (31 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1992 Typ motoru:1.4D Stav km při koupi:114 000 km Stav km nyní:321 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 12 let Průměrná spotřeba: 3,7 l/100 km Vloženo: 20. 1. 2011

Hodnocení inzerátu: 4 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

2
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Seat Ibiza 1,2

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Zpočátku netěsná hlava, únik komprese do vody, únik vody. Po výměně motoru jen běžné věci: výměna brd. kotoučů, vůle v zadní nápravě - měněna celá zadní náprava, 1x výměna chladiče, pak už jen běžná údržba....


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jezdím AXíkem 1,4D už 12 let a naprostá spokojenost. Zpočátku, když jsem jej koupil, měl jsem problémy s hlavou a únikem vody, mnohokrát jsem hlavu přetěsňoval, měříl zda není prasklá, brousil, nic nepomohlo. Pak jsem to vzdal a koupil celý motor z vrakoviště bez záruky(velmi jsem riskoval). Motor jsem namontoval, přidal čidlo teploty motoru a na palubní desku teploměr, kterým není AX vybaven, zato tolik důležitými hodinami ano! :-( Mohu tedy sledovat teplotu motoru a pokud by třeba selhalo čidlo spínání ventilátoru chlazení, doplnil jsem do kabiny vypínač, kterým mohu ventilátor sepnout i manuálně. Toto radím všem majitelům AXíků, neboť stačí jedno malé přehřátí motoru a hliníková hlava se kroutí do vrtule, tím nastávají velké a vlastně jediné problémy Citroenu AX 1,4D. Podotýkám, že s ním tahám velké náklady na přívěsu, tím zatěžuji motor skoro na 100% a bez problémů. Nevadne a maká spolehlivě s úžasnou spotřebou. Jinak můj rekord na dlouhé cestě bez zátěže při prům. rychlosti 75km/h byl. 3,27l/100km Dlohodobý prům. 3,7l Samozřejmě, je to malé, ošklivé, žádný komfort, bezpečnost 0, ale jako nenáročné a úsporné druhé auto do rodiny SUPER. A motor pokud se nepřehřeje, hlídá se kapalina a teplota, NEMÁ CHYBU. Myslím, že má recenze je ,vzhledem k dvanácti letům používání , objektivní.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 4


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën AX

Vložit komentář

Nenarocne

Pouzivame cela rodina ax 1.4d uz posledne modely.Da sa povedat ze to uz je saxo.Ja v tom mam motor 1.5d peguot.Ma to lepsi smrnc ako 1.4.Vozime sa do prace.Spotreba do 4litrov.Prevadzkujem 4kusy.Dostupne nahr.diely za super ceny.nenarocne na udrzbu.Mam tam teplomer s peguot 106.Pasuje origos,staci vibrat zaslepku s pristrojovky.Motor 1.4 je strasne chulostivi na prehriatie.Starsi model mam prerobeny na virovnavacku.Termosta davam 75 C,cidlo na spinac vetraku 80C a je to OK.Miesto hodin budik teploty zo 120.acidlo tiez.funguje to parada a je po probleme.Jazdi to tak 5 rokov.

31.01.2011 | 18:22:24 | Jozef Reagovat

Tak, tak. To auto je nezmar. Tiež sme ho mali pár rokov. Žena ho používala do práce každý deň, naozaj to bolo veľmi spoľahlivé auto, škoda naozaj len toho celohliníkového motora a kontroly teploty. Naozaj sa musím nad tými hodinami na palubovke pousmiať, keď si spomeniem, že to naše bolo ako sa povie v plnej výbave - malo orig. centrál, el. sťahovanie okien, atermické sklá do hneda, kontrolu brzd. obložení a podobné hovadiny, ale kontrolku teploty- nutný základ pri tomto motore, to teda nie. Normálne sa čudujem, že to ukazovalo stav paliva, inak super.

22.01.2011 | 06:27:35 | Svoro Reagovat