Recenze Dacia Logan
“Levné, velké, jednoduché!”

Autor recenze: gogo (34 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1.4 benzín Stav km při koupi:5 km Stav km nyní:15 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 10. 8. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Oltcit Škoda Favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Auto se po roce a čtvrt a po 15.000 ujetých km jeví zatím jako bezporuchové (aby taky ne)...

Od 500 km do 10.000 při dobržďování na křižovatce pískaly brzdy, pak to ustalo. První léto rachotilo něco ve dveřích (zámky?), letos to nerachotí - dobré auto se opravuje samo!


Hodnocení a zkušenosti s autem

Logan byl pořízen - v době své koupě - jako nejlepší varianta splňující požadavky: NOVÉ, CO NEJLEVNĚJŠÍ, CO NEJPROSTORNĚJŠÍ, S CO NEJVĚTŠÍM KUFREM AUTO, které bude mít alespoň trochu přijatelné servisní zázemí. Vybíralo se z Getze (malý kufr), Thalie (málo místa uvnitř + vyšší cena) a z Logana.

Auto slouží na tyto účely: deportace dětí do a ze školky/školy, nákupy, převoz části domácností (pořád něco upravujeme a opravujeme), výlety (pěšky, kola, lyže), dovolená (léto: Balaton, zima: Beskydy), manželčina obsluha při provozování pidiživnosti. A na tyto účely s ročním nájezdem 10.000 km stačí bohatě.
V rámci rychlostních limitů nejsme brzdou provozu, pohodlí je dostačující, jízdní vlastnoti nás neomezují. Prostě se za málo peněz relativně rychle, bezpečně a spolehlivě přepravujeme z bodu A do bodu B. JO a první serviska po roce stála 600 Kč!

CO BYCH SI PŘÍŠTĚ DO AUTA DOPŘÁL: dálkáč a centrál, klimu, metalízu.

CO MI NA DACII VADÍ: Malý výběr zimních pneumatik - sice jsem je sehnal celkem bezproblémově, ale prostě je malý výběr. Ale od té doby se leccos změnilo - jednak byl do TP aut dopsán další rozměr, jednak začal ten původní rozměr vyrábět i Barum. A taky se zpočátku čekalo na náhradní díly. Já jsem zatím kupoval jen nové znaky (byly za týden) a jeden umělohmotný čudlík (byl skladem). Měkký lak - jen se na něj člověk škaredě podívá, už je tam rýha.

RADA ZÁJEMCŮM O LOGANA: Ač to zpočátku prodeje nevypadalo (že by se i tak levné auto ještě nejak slevňovalo či jinak zvýhodňovalo), tak i Dacia dělá zajímavé prodejní akce se slevami. Vyplatí se proto nespěchat a počkat. A asi bych připlatil za metalízu - ne pro parádu, ale pro větší odlnost laku.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Dacia Logan

Vložit komentář

Vzpěra

Ta vzpěra v kufru(vyjádření výrobce)je ne kvůli tuhosti karoserie,ale kvůli tomu,aby při havárii těžké předměty nedemolovaly zadní sedadla a chseš li, můžeš ji odmontovat-chtělo by to vidět testy jiných automobilů,které nemají tuto vzpěru,rozhodně mě ty háčky ve Filetě moc nepřesvědčily,a to sedadlo lze vytáhnout cca za 50 sekund, převoz dlouhých materiálů(lyže do 180 cm je možný přímo v samotném kufru(taky jsem čučel,ale je to pravda).Ta sedadla jsou lehounká až jsem se divil,Felicie je má tak 3xtěžší.

28.01.2007 | 11:20:48 | Peťa Reagovat

KUFR?

Nedá mi to nenapsat - už jsem psal, že Dacia jako 2. auto do rodiny dobrá. 3 roky snad vydrží a pak rychle pryč (karoserie bude problém, motoricky snad OK), i když s prodejem po 3 letech - asi nic moc. Jako sedan sice dobré, ale i tak by měla mít po sklopení sedaček volně přístupný prostor pro cestující z kufru - tak jako je to standartní u jiných značek - ty vzpěry trošku značí problematickou tuhost karoserie ( vzpomínáte na úsměšky k Favoritům - dodatečně montovaná příčná vzpěra v motorovém prostoru?) Takže kufr velký, ale je to na styl Trabant nebo Wartburg - tam ty vzpěry byly také, ale bednu tam nenaložíte. Jenom pro ty, kdo by mě chtěli napadnout, že jsem socka co by na Dacii neměl - nehodnotím majetek typem auta, ale jeho prostorem a bezpečností provozu spolu s užitnou hodnotou (jezdím Oplem Zafirou 2,2 DTi) a to Logan nesplňuje - hlavně bezpečností (nesrovnávám Zafiru a Logana - to nelze). Proto jako 2.auto radši dražší, ale bezpečnější auto.

08.01.2007 | 22:02:38 | Tomáš Reagovat

Se nediv ty debile když máš kombi.Ono je to tím že logan je sedan.Jinak objemově na feldu kombi má!!!!!!!!
510l vs. 447l , ale felda má mnohem praktičtější vstup, ale za to logan nemůže to je problém všech sedanů.

28.08.2006 | 16:37:38 |  Reagovat

"Velký" ?????

Shodou náhod jem zastavil s Felicií combi vedle Logana. Prý velký kufr! Tak dlouho jsem se nezasmál. Nemožnost sklopit ani vyndat zadní sedačky, no to je gól. Ve Felicii jsme stěhovali nábytkovou stěnu, v Loganu akorát tak poličky a vázy.

21.08.2006 | 15:24:57 | Béďa Reagovat

Po ránu jsem se opravdu zasmál poznámce , že dobré auto se opravuje samo.Asi to rumuni dělají z živých organizmů,které věkem rostou a sílí.
Jinak nic proti-uvažuji o kombíku-až bude.

11.08.2006 | 08:26:11 | bigben Reagovat