Recenze Dacia Logan Laureáte
“Logan je fajn auto.”

Autor recenze: MF (35 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1.4 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:45 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: do 6.8 l/100 km Vloženo: 7. 12. 2006

Hodnocení inzerátu: 4 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatím ne a je v každodenním provozu za 1,5 roku co ho vlastním má najeto 45 000 km.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Když jsem prodal dobře sloužící leč velmi opotřebovanou škodu felicie měl jsem dilema bud ojetinu nebo nové auto.Po proběhnutí x bazarů kde mě nic neuchvátilo ..cena ,upravené počty km ,stav vozidel ale i stáří .
Došlo na info o nových autech a to co bylo dostatečně velké bylo drahé a angličák jsem nesháněl.Asi by to vyhrála Fabie kombi i když bych k ní měl kupu výhrad ..zas tak velká není a cena vozu co se mi líbil převýšila 360 000 kč (nechtěl jsem 1.2 HTP ) .
Tak jsem se rozmýšlel až přijel kamarád ukázat nové auto co si pořídil ..švestkovou Dacii Logan 1.4 Laureáte .A bylo rozhodnuto.
Bohužel v prodejně mě vyvedli z omylu a Laureát z cihlovou metlou a motorem 1.6 by bylo k mání až za 3 měsíce tak jsem lapnul (chtěl jsem nové auto ihned) červeného 1.4 Laureáta.A dobře jsem udělal .

Pozitiva:

45 000 km bez problémů.
spotřeba podle toho jak a kde jezdím 5.6 - 6.5 v zimě do 6,8 l
velká světlost vozu a super podvozek kterému nerovnosti na silnici a polnačky nevadí
velký kufr ,uvnitř hodně místa ,odkládací prostory i na pití ..mám dítě hodí se.
sedačky se dobře luxují (máme psa) a interier se dobře myje (kdo má děti ocení to).
ostré brzdy
výborně svítí
vše jde krásně lehonce je to auto "o pohodě".

Negativa:

nikdy bych nekoupil žebráka a nepochopím jedince co si na auto bez výbavy připlatí metalízu ..raděj bych koupil mlhovky nebo posilovač .
zbytečně drahé radio za 1/2 ceny mám o dost lepší repro i radio

Pro rodinu z dětmi nebo někoho kdo podniká neustále něco někam vozí a pod. (jako já) za ty prachy bezkonkurenční super auto.

Bláboly styl ..raděj bych koupil ojetinu neberu v potaz protože jsem potřeboval bezúdržbové auto co mě spolehlivě doveze z bodu A do bodu B při práci a z rodinou kam potřebuji.

Logan není jediné auto co vlastníme (další je Škoda Favorit a Renault Megane) protože já i žena podnikáme a oba neustále někam pro něco jezdíme a auta používáme dle momentální potřeby.
Každopádně beru auto jako věc která má sloužit mě ne já jí (nejsem Pat a Mat abych se celé noci vrtal v ojetině s reprezentativní značkou) a Logan byla nejlepší volba co jsem mohl udělat.A ted když by byl kombík a 4x4 tak jdu 100% do něj.

Zdravím všechny kritiky co by si Logánka vživože nekoupili a pak hupsnou do starých favoritů ,oplů ,mazd a podobně.Ono jsme v čechách a zde vždy platilo ..Když na to nemám tak to alespon pohaním ....

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 4


Komentáře uživatelů k recenzi Dacia Logan

Vložit komentář

Pre Honzu,

máte pravdu, Logan je pracant, ale ako som už niekde písal, v GR som vedľa seba videl stáť Logan MCV z Francúzska a Merc. Vito. Ano, kontrast ako hrom, ale aspoň som si uvedomil, čo ma s...: Po dvoch-troch rokoch prevádzky v našich končinách môžem striekať predok auta, kapotu, bočné lemy okien, je celý opieskovaný od kamienkov. Aj boky, tie sú poznačené pozdravmi na parkoviskách, keď sused nedáva pozor, dúfam, a dvere si schuti oprie o bok susedovho... Lišty zásadne nechránia dvere, strechu môžem taktiež lakovať, pozdrav od kameňov veľkosti päste spod kolies nákladiakov. Predné svetlá matné, vypieskované. Nehovoriac o škrabancoch. Neriešim to ani poistkou, už ma to nebaví. V Nemecku som stál pri 607 s cca 550.000 km. 7 ročné, moje 3 ročné. Hádajte, ktoré vyzeralo horšie ...? Keď bude Logan so silnejším motorom a krajšou kabínou, ako dievča pre všetko bude stačiť. Jasné, pohodlia sa človek ťažko vzdáva. Možno na poslednú chvíľu kúpim niektorú z posledných 607 s 2,2 HDi 125 KW, muchy už budú snáď vychytané. Je to svojim spôsobom dobré auto, posledný Peug. starej školy. Komfort, miesto na nohy, teplomer oleja, ešte tak tlak oleja a krochkám blahom. Žiadna komplikovaná navigácia. Ak má poruchu, tak banálnu, čo Vás vytočí, ale vždy dôjdete. V tom sú franc. auta majstri. Zatiaľ vždy po svojich. Ale ak dopsujú dizajn a priestor pre posádku v novej 608 ako v 407, zamávam zbohom. A Logana mi aspoň nebude ľúto zničiť, nakoľko cestná infraštr. je u nás na úrovni Macedónska a Ukrajiny. Takmer. Ak počkáme, predbehnú nás. P.S. Nechcem byť škodoradostný, ale nezdá sa, že najnovšie sedany sa nenápadne nápadne podobajú línii 607 ? Taký W Passat CC, Opel Insignia a podobne? A 607 sa podobá pre zmenu T 613 ? Jó, to jsou paradoxy. A Japonci už tiež nie sú čo bývavali. Nenároční, lacní pracanti... A aby bola komédia zakončená, W oznámil výrobu lacného auta...Zakončím starou myšlienkou rabína: " Nech sa hociako rozhodneš, vždy sa rozhodneš zle..."

25.08.2008 | 22:49:20 | ľuboš Reagovat

To Lubos

Nechapu Te, pokud mas auto na 3 roky, proc resis 250 000 km? No a pokud najedes za tri roky 250 000 km tak nechapu, ze uvazujes o Loganovi misto 607cky? On ten Logan je delnik, ale 70 000 km rocne, tedy nejakych prumernych 200 km denne, to Te zabije, ne proto, ze bynezvladl, ale neni na to dost komfortni...

24.08.2008 | 08:31:32 | Honza Reagovat

to Anonym

skara, a jake hriste, prosimte? kdyz se potrebujes odreagovat a trochu vypadnout z sede reality, tak jak to udelas? muzes smazit pocitacove hry, muzes si jit zasportovat a nebo...ano... koupit si poradny auto a zamachrovat si, ze? nebo je snad nejlepsi dokazat si jakej si macho tim, ze si pujdes zabojovat do afghanistanu? to bohuzel asi pri praci a ziveni rodiny nestihnes...takze neni to tak docela pravda, ze auto je JEN na dopravu...a Logan Te z sede reality nevytrhne, naopak, to je ten nejvetsi dukaz pragmaticnosti, prakticnosti a jednoduchosti...auto pro praci.

24.08.2008 | 08:27:52 | Honza Reagovat

Logan

Všechny diskuse stojí na tom,kdo má větší ......
Pánové 50/90/130
Auto je na přemístění z A do B
Kdo si chce dokázat,že je alfa samec, na to platí jiná hřiště.
Kdyžna ně nemáte,neléčte se na silnici.
Ciao
PS.Jezdím 3L,2L, moto Cagivu ,ale pro radost.Nepotřebuju si nic dokazovat.

23.08.2008 | 21:14:14 |  Reagovat

logan nie je krám

Myslím si, že Francúzi konečne pochopili, čo ľudia naozaj potrebujú...Keď pošlem 607 HDi k vode, o nejaké 2-3 roky, a ešte budú v ponuke Logany, s krajším interiérom a silnejším motorom, budem vážne rozmýšľať nad ním. Prečo? Čo v aute nie je, to sa nepokazí, ked si aj porátam stratu hodnoty a náklady, vyjde ma menej ako "lepšia" značka... A na naše rozbité cesty je Rumun až pridobrý...Som ešte zvedavý, aké budu odozvy po 150-250000 km, neznášam prepisy na inšpektoráte, ale ani opravy v servise....Ked vydrží tri roky, BUDEM MAX.SPOKOJNY. A môže ísť rovno na náhradné diely.

15.06.2008 | 22:00:57 | ľuboš Reagovat

S Loganem nemám zkušenosti..jediné v čem vidím velkou výhodu,je to,že Dacia snižuje ceny nových automobilů u konkurence,což je paráda..

15.06.2008 | 19:53:07 |  Reagovat

LOGAN je dobrý

Vůbec se nedivím lidem, co si koupí Logana. Proč ne. Já osobně, pokud bych o něm uvažoval, tak jedině MCV, které se mi zezadu a z boku fakt líbí. Akorát ta maska je dost sociální. Myslím si, že to auto udělá výbornou službu a kvalitu si jistě již dnes Rumuni pohlídají .
Pro kecaly: Vzpomeňte si, jak to bylo ještě docela nedávno. Venku se Škodovkám smáli a mi jsme se tady z nich mohli posrat. Favorit, to byl zázrak. Jsem rád, že Rumuni začali Logan vyrábět (hlavně MCV), že se tím rozšířila nabídka dobrých aut za rozumnou cenu. Oni si ho totiž kupují i Němci (tzv. západní) a Francouzi.

15.06.2008 | 19:07:32 | Apalach Reagovat

naprostá spokojenost

Mám Logana 3 roky. Absolutní spokojenost, ještě jsem neměl jedinou poruchu a ani žárovku jsem neměnil. Mám Ambiente za 238 000,-. Původně jsem přemýšlel nad 3 roky ojetou Octavií nebo Astrou, ale nové je nové s 3-letou zárukou. A nelituji, naopak Logan předčil mé očekávání.

15.06.2008 | 16:34:45 | vit Reagovat

strašné

opravdu debata výkvětu zavistivích lidí jednostraných pohledů!
Logana bych si sice nikdy nekoupil ale taky ho nijak extra nikomu nevymlouvam momentalně mam 9let staré bmw combi 2,0 6valec nejezdím 230po dalnici ano cítím se v tom autě podstaně bezpečnějši před všemi se tu hadajícími loganaři i blazny ve velkých vozech! Jen se mi líbí jak soudíte lidi podle toho co maj za auto přitom spíš zaleží do čeho ten konkretní kreten sedne a je jich dost ve fačku i v bmw ! Kdyby ti co si tu jen nadávají ten čas věnovali práci vydělají si určtitě na lepší auto a vše podle vkusu každeho soudruha hezký den všem i těm co neuznavají jiný nazor než svuj.

22.05.2008 | 12:16:02 | dalibor Reagovat

jste pice vsichni!

18.03.2008 | 20:43:45 |  Reagovat

...tak to je síla...

Líbí se mi hádky mezi dvěma tábory - táborem milovníků vozů nových a táborem milovníků vozu jetých. Po hlubokém přemýšlení mě napadá otázka - kdyby byli všichni tak chytří a raději si za své peníze koupili kvalitní ojetinu, tak by vlastně nikdo nekoupil auto nové (vždyť je to přeci vyhazování peněz). No jo, ale kdo jim pak prodá dobrou ojetinu, když podmínkou prodeje dobré ojetiny znamená mít na počátku auto nové... Nějak jsem se do toho zamotal.

03.01.2008 | 19:13:12 | Arnošt75 Reagovat

mám taky logan

Mám logana 2,5 roku, najeto 65Tkm a absolutně bez problému. Diskuse mistra světa Radka ignoruju. Má Vito a je spokojenej. Necítí se jako socka. Ŕíká se, že velký auto si kupuje člověk s malým ptákem. Jak ty komentáře čtu, asi na tom něco bude.
LOGAN FOREVER...

29.12.2007 | 00:07:33 | lucas Reagovat

Pro Radka

považuji tě za naprostého zoufalce,který má potřebu léčit si nějaký nechutný komplex.Myslíš,že počet koní a image značky tvého vozu je v přímé úměře s inteligencí?Myslím,že spíš naopak.Mám Logana objednaného v plné výbavě a možná jsem "socka",ale nějak s tím nemám problém.Každý má asi jiné priority,ale ty jsi nechutný jak se snažíš vnucovat svoji "pravdu".Vzhledem k povolání mám s takovými zoufalci mnoho zkušeností a věř,že dobré nejsou a piš si,že až pojedeš pod parou se sebebezpečnějším autem 150 po okresce tak strom bude silnější.Jen doufám,že zabiješ jen sám sebe a své ego.Já sice doposud jezdím ve fáčku,ale minimálně pro své okolí jsem podstatně méně nebezpečný než ty ve svém autě,které má rozhodně víc hvězdiček a airbagy....Bohužel nejsem bezpečný před zoufalci tvého typu.Proto nehaň Logana ani nic jiného a už se prober.

02.12.2007 | 21:40:49 | Martin Reagovat

ojetina je lepší než nový Logan

Čtu zde spoustu chvály a i kritiky. Uvažuji o koupi nového Logana MCV tak koukám co se píše. Byl tu článek kde řešili nové nebo ojeté. Podle mě je to o štěstí koupit si ojeté auto které ma najeto 150tis/km a mít ho 6let najet na něm 80000tis a bez problémů. Já sám si místo nového koupil 3roky starou Cit.Xsaru kombi 2.0HDi za 230tis naj.100000tis. Ted´ mám 120tis a už se stihnul rozes.... alternátor(ložiska2500,-),čerpadlo na servo(12000,-). Palubní deska a ostatní chrastí a vrže. Řekl bych, že odchází čepy a tlumiče a výfuk doufám že počká. Tyto věci si už bude řešit nový majitel. Pošlu auto dál a pujdu do Logana mcv. Je mi jedno,že jeto Dacia a interiér pusobí lacině a bla bla bla bla. Potřebuju auto s velkým kufrem na naftu a aby bylo spolehlivé. Laureáte,metalíza,DCi,5míst,kufr 700l=340 000,- co řešít. Kdo chce at´ si koupí za stejný peníze kombi Fabia trojválec HTp kufr 420l a ten zvuk motoru!

25.11.2007 | 21:54:06 | Honza Reagovat

Radek

Radku moje důvody jsou pro tebe sranda ,pro mě ne. Pokud chceš kritizovat kritizuj ,já si dál budu za své peníze kupovat to co já chci .Že ti rozum nebere že mi může sloužit Logan k plné spokojenosti stejně jak ta Frontera ,to je tvoje smůla.Cizí názory neunávej ani to že každý má jiné hodnoty a priority.Vždyt je to fuk.Já jsem rád že ta vozítka mám ,Logánek slouží jak se na nové auto sluší a patří bezproblémově.
Jo na té mokré trávě jsem vyjel bez problémů ,občas to klouzlo ale v "normě" .
Jinak můžu pouze dodat že tato debata pro mě nemá smysl,co sem chtěl napsat to jsem napsal.Radku ty jsi přemoudřelý arogantní exot který ví vše nejlépe ,tak si to užij . Až budu zase potřebovat poradit co si mám koupit nebo si přečíst hanobení mých věcí ozvu se ti.

21.10.2007 | 07:30:02 | MF Reagovat

To Bob

Těd jsem to hledal na netu a nic o Nisanu Teracan je podle mě vlastní výtvor automobilky Hyundai.Auta dělají dobrý sám jsem 2 měl a na tuhle značku nedám dopustit.Ale skutečně největší zážitek jsem měl ze všech modelú značky v Teracanu místa jak v autobuse motor tiše vrní ale v případě potřeby se slušně dere kupředu a v terénu jak tank podle mě kdo chce auto do terénu a aby něco odvezl tak za 700tis. není lepší nabídka.Ale tahle diskuze je o Loganu a Radkovi:-) tak by jsme měli nechat psaní o jiné značce.

21.10.2007 | 00:56:32 | sparrow1 Reagovat

Hyundai Terracan není Patrol, ani nevím,že by měl jeho podvozek!!! Není ani jeho napodobenina. Nissan spolupracuje s automobilkou Renault. Korejské automobilky jsou velmi dobré.

21.10.2007 | 00:44:27 | Bob Reagovat

Nevím nevím

Netvrdím že to je jejich koncepce akorát Teracan stojí polovic co Patrol motory má vlastní a svezení je s ním super mít těch 700 co ted stojí tak jdu do něj.Ale s tím Patrolem si nejsem tak jistej Galoper jo to bylo v eře Mitsubishi ale nikdy jsem neslyšel že by Hyundai spolupracoval s Nisanem a Santa fé už je uplně jejich pravda není to takový terénák.A jestli chceš tvrdit že Hyundai kopíruje jiná auta bez vědomí dotyčných automobilek tak to už fakt nevíš co bys napsal.

21.10.2007 | 00:05:41 | sparrow1 Reagovat

Teracan

Teracan je fakticky Patrol s upravenou karoserií (novinka, co?) a Galloper je Pajero. Hyundai nikdy neměl vlastní koncepci off-road,

20.10.2007 | 15:03:03 | Radek Reagovat

Logana nemám a mít nebudu ale už jseš s tím navážením se do lidí fakt otravnej.A co se týká Frontery je to Soft Of-road ale v terénu toho projede docela dost narozdíl od jiných pseudo terénákú ale pro mě je jednička Teracan ten si na nic nehraje a projede.

20.10.2007 | 09:54:55 | To Radek Reagovat

Nauč se číst - MB Vito tu má někdo jiný. Ostatní argumenty sranda. Ale až na jeden. A to 4x4 na mokré trávě. S tím by se dalo souhlasit, pokud ona louka není do kopce. Nicméně jsi uhodil hřebíček na hlavičku, řekls, že stále budeš dělat, co sám uznáš. To právě ty s tímto výrokem ukázal, že si hraješ na přemoudřelého. Prosím Frontera je off-road a hlavně se ti líbí. Design je na prvním místě.

20.10.2007 | 08:47:07 | Radek Reagovat

Radku chápu že všemu rozumíš vždyt jsi geodet Já obyčejný živnostníček si dělám vše po svém.Logana mám na lízačku protože je to pro mě výhodnější.Navíc jsem s ním spokojen ,protože je nový za slušný peníz ,slouží spolehlivě a nežere ,což ty nechápeš stejně jako já to co tu plácáš.A jsem rád že jezdíš off roadama proto máš vito.Já mám Fronteru proto že se mi líbí. A nepotřebuji jezdit off road ,potřebuji auto do lesa ,na polní cesty a podobně.Na moje "teréní" ježdění je hezká a pohodlná Frontera fajn. A mimo to máme 2 chaty na obě je přístup polní cestou . Jenže ta jedna je v půli kopce a příjezdová cesta je přez ten kopec.Logánek tam projede díky vyššímu podvozku v pohodě ,ale občas to nestačí. A věř nebo nevěř jak sprchne po trávě do kopce bez 4x4 nevyjedeš.Ale zase netuším proč bych měl jezdit Fronterou do krámu (do práce),crcačky po městě ,k rodičům 20 km nebo pro zboží. Do Logana se to vejde v poho odveze nás v pohodě i se psem (lehce se uklízí)a navíc jsou jeho provozní náklady o dost nižší.Frontera víc žere i servis je dražší.Ale chtěl jsem jí tak jí mám.Mám auta na mé potřeby ,kupuji si je za své a tak jak uznám za vhodné. Ty si hraj na přemoudřelého a já stejně jako spousta jiných si stejně dál budu dělat co sám uznám .I auty jezdím podle toho jak se mi hodí.
A málem bych zapoměl jestli si myslíš že jsem socka nebo cos to tam psal tak si to mysli.Máš pravdu. Znám dost lidí proti kterým socka jsem.

19.10.2007 | 23:43:38 | MF Reagovat

:-))) Co dodat, srandy kopec.:-)))

18.10.2007 | 10:34:09 | Radek Reagovat

Už mi nestačila moje ruka, našel jsem si kluka, teď ho každej večer šukám.
Jmenuje se RADEK, má tuze krásnej zadek, pod náporem mého péra jeho prdel puká.....

18.10.2007 | 10:10:35 |  Reagovat

To Kubík

To je jistě zajímavá teorie, ale po takových silnicích bych právě jezdil s Fronterou, nikoli Loganem, to snad souhlasíš. A jak bylo psáno...

cituji: "No ale abych byl upřímnej prodal jsem fávo s kterým poslední dobou nikdo nejezdil a pořídil jsem si jetou Fronteru 2,2DTi 16V z r. 2001 abych měl hobby auto na ježdění po lese."

18.10.2007 | 09:56:26 | Radek Reagovat

to Radek

Radku, platíš to ty, nebo on. Starej se o sebe a přestaň se srát do lidí kolem sebe. Každej má jiný priority, tak už to pochop. Někdo si koupí Logana, ale prachy má v nemovitosti, někdo si koupí BMW5, ale bydlí u rodičů!!! Je to každýho věc.

18.10.2007 | 09:54:11 | Janzen Reagovat

Protože

Jestli bydlí ,nebo má chalupu někde na vesnici,tak víš asi jak silnice 2. třídy vypadají...pak nějaká ta polní cestička k chalupě..a už vidím jak si pojede pro Octavii Scout za cenu 3 Loganů..když logan má vyšší světlou výšku v základu

18.10.2007 | 09:53:14 | KubikCv Reagovat

Ještě jedna věc. Nějak něchápu, že ji někdo koupí Fronteru za nějakých 280 - 300L do lesa a na silnici se pohybuje v takové vraždě.

18.10.2007 | 09:44:41 | Radek Reagovat

Zapomínáme

Je vidět že mnozí zapomínají...na doby..kdy si kupovali Škodovky s poznámkou DoDo ..veškeré šroubové spojení znova dotahovat a vymýšlet zklepšováky..
Dobu kdy si od huby utrhovali aby si mohli koupit vytouženou Škodu Favorit... v té době jsme byli s úrovní zpracování daleko za všemi.Až zatracovaný VW nás postavil na nohy...ale zase sebou přinesl falešnou hrdost na automobilku Schade werke MB.Rumuni jsou na tom stejně jako jsme byli my....navíc QC od Renaultu jsou (a musí být) přísní.
Každý kdo tady mele hovadiny o kvalitě a zpracování..měl by si uvědomit kdo jsme a čím jsme byli.
Abychom náhodou za pár let na tom nebyli hůře než ti Rumuni co se týče životní úrovně.

18.10.2007 | 09:41:30 | KubikCv Reagovat

Geodet nekope krumpáčem, to jen na okraj.:-))) Jinak je otázka, kdo je socka, jestli ten, co si koupí ojeté vozidlo cash (v mém případě 320L) nebo cigánský krám na lízačku. V tom samotném není problém, ale problém je v tom, že tu pak machrují, že mají "nové" auto a že ti, co mají ojetiny jsou socky, přičemž kára za 200L a navíc na leasing jistě z daného člověka dělá víc... .

18.10.2007 | 09:39:01 | Radek Reagovat

Naprostý souhlas s Kubíkem a Bilem. Logan není žádné luxusní auto, ale kdo není náročný a bojí se trhu s ojetinama, nebo nechtějí ojetej krám, tak dobrá volba. Navíc s Loganem je většina lidí spokojena a nejsou to lidi, kteří se potřebují v autě předvádět, ale berou auto prostě jako spotřebák.

18.10.2007 | 09:16:46 | Anonym Reagovat

to Radek

V Loganu sice nejezdím, mám MB Vito, kupováno nové, ale vykřikovat tady, že je Logan cikánskej křáp mi přijde dost primitivní a ubohý. Je to levný auto a jeho kvalita odpovídá ceně. Vadila by mi absence pozinku, nápravy atd. Vážně mě už serou socky, co si koupí ojetej krám za stopade a pak tady ze sebe dělaj primadony. Ty přiblblíku, až budeš mít na auto za mega a půl, tak tady můžeš vykřikovat ty tvoje přiblblý kecy.

18.10.2007 | 09:03:02 | Bill Reagovat

Samé urážky

Radku...tohle se už nedá číst...vidím že Logan je v pozici Trabanta před převratem.Jako když jsme se v dětském věku hádali,že 120ka je lepší než Trabant atd.
Logan je podceňované auto..ať klidně je...kdo ho má,je většinou spokojený a nenáročný.
PS: podle těch pitomých keců děláš maximálně geodeta u O2 s krumpáčem v ruce,když kopou jámy pro optický kabely :o))

18.10.2007 | 08:57:43 | KubikCv Reagovat

Frontera do lesa, tak to jsem se nasmál. Přeji mnoho zdaru, protože je všeobecně známo, že je Frontera 4x4 na SILNICI do špatného počasí. Není Patrol, Pajero ani LandCruiser. Ale přeji mnoho zdaru. Jsem profesí geodet, takže v off-roadech jezdím denně. Jedinný relativně off-road od fa. Opel je Monterey (Isuzu Trooper). Nicméně by mě zajímalo, kam na vrákáč ten Logan povezeš. Rád bych se tam dostavil, když ho budou lisovat. Je to otázka skrz to, že ojetiny stojí za prd a neměli by se prodávat, viz komentáře níže. Tak co chytráci s Loganama a nájezdem 20.000km za rok (opravdu brutus :-))) ), který vrakáč to bude? Mimochodem doufám, že nám všem zdělíš, za kolik jsi tento cigánský krám prodal. Předem díky.
Na závěr chci jen poznamenat, že Logan je hnusný, laciný křáp o jehož spolehlivosti si myslím svoje (cca 3 roky jsou málo na básnění o kvalitě atd.)

18.10.2007 | 08:33:20 | Radek Reagovat

POKRAČOVÁNÍ

No tak jsem jak naprosto spokojený majitel Dacie Logan Laureáte tak ojetého Opla Frontery (doufám koupeného dobře i když má najeto 100000 km.)
Tak jsem zvědav na co místní odborníci budou držkovat ted.

18.10.2007 | 00:16:38 | MF Reagovat

Pro chytráky

Tak pánové Logánek mi slouží věrně a bezproblémově déle než 2,5 roku.Najeto má více než 60000 km a pohoda. Žádné vrzající plasty ,žádné poruchy,žádná koroze.Jezdí v zimě v létě každý den.Jsem rád že ho mám protože se o něj mimo pravidelné servisní prohlídky a výměny nemusím starat.Za pár měsíců mi končí lízing a vyměním Logana sedana za sedmimístného kombíka znovu ve výbavě Laureáte a místo 1.4 benzínu 15tkou dieselem.
Tak pozdravuji všechny kteří tu ječí jak si někdo může koupit křáp za 260000 když oni mají jetou super káru za 150 000 :-)) Tak si to užijte drsnáci.
No ale abych byl upřímnej prodal jsem fávo s kterým poslední dobou nikdo nejezdil a pořídil jsem si jetou Fronteru 2,2DTi 16V z r. 2001 abych měl hobby auto na ježdění po lese.

18.10.2007 | 00:08:43 | MF Reagovat

Jinak dodržuji servis "po staru". Tj. výměna oleje po 10.000km (nikdy LongLife - chudák motor), vždy průplach motoru, objednu výměny kompletní čištení palivové soustavy, vč. nádrže. To by jste nevěřili, co je tam humusu.

09.10.2007 | 07:55:27 | Radek Reagovat

To mozilla

S tím údajem 160.000km se nepleteš. I když na repas je to brzo, ale kontrola je předepsána. Ten údaj 300.000km je do totálního rozsypání. Ale je to o zacházení. Přidávám do paliva aditiva, abych to trošičku alespoň vylepšil. Bohužel kvalita paliva je u nás celkově slabší.

09.10.2007 | 07:41:38 | Radek Reagovat

Nie všetky umývačky používajú tie debilné silónové kefy. Ja chodím na Esso, tam je niečo ako hrubý filc, alebo niečo podobné.

09.10.2007 | 01:50:56 | Petrík Reagovat

to Pavel Rychtr

Naprosto souhlasim myčky stojej za hovno,nikdy bych do ní taky nevjel s mojí rudou kráskou.Po tvém článku asi majitelé myček zkrachujou,a je to dobře aspoň nebudou na silnicích jezdit ty hnusný poškrábaný auta,a co jich všade na parkovištích stojí s vydřenými laky,lidi copak to nevidíte že to tomu autu škodí ty myčky.

08.10.2007 | 23:15:20 | Pepe Reagovat

common rail

Nevím jestli si psal o BMW nebo C-R obecně.Motory BMW neznám,takže nevím,ale u evropských značek jako Peugeot,Renault nebo Ford je 300 000km bez repase vstřiků hodně optimistický údaj,zpravidla je nutný okolo 160 000,samozřejmě záleží na kvalitě paliva.Viděl jsem i Corollu co se rozsypala v záruce po 20 000km,ještě předtím než začali pro východní evropu upravovat vstřiky.Doba jednoduchých dieslu je pryč a osobně bych koupi hodně ojetého zvažoval.A co udělají přimíchávaná biopaliva - to dnes nechce říci nikdo.Takže ojeté auto klidně,ale nekupovat v čechách,ani od turka v německu,pouze vrácené leasingy v autosalonech a radši si připlatit - neřešit,že Pepa z hospody koupil to samý o 50 000 lacinějš.Doporučuji švýcarsko a severní itálii.Švýcaři poslední dva roky kupují jako o život Subaru,tak za rok za dva si tam pro něco zajedu

08.10.2007 | 22:52:52 | mozilla Reagovat

Udržujte své vozidlo

Nikdy v životě jsem neměl fungl nový auto,vždy jsem kupoval jen zánovní(nový bych si prostě nekoupil)...první co mě zajímalo na autě který jsem kupoval jestli nebylo mytý v myčce,vždycky jsem reagoval na prodávající jenom s poznámkou ručně mytý(samozřejmě že své auto udržuju komplet,někdy si myslim že až moc).Ručne mytý auto poznáte uplně jednoduše,musíte ho kontrolovat hlavně za ostrého slunce,kdy je všechno vidět a ani ta nejlepší leštěnka neodstraní škrábance po myčce...nesmí na něm být žádné známky povrchových škrábanců hlavně je potřeba koukat se z různých úhlů...za to u auta které jezdilo do myčky jsou vidět jasný škrábance jako by do spirály takto poškrábané auto je opravdu hnusné i když to je třeba Porsche...pro Manyho...od ručního mytí si auto poškrábaný neměl,ale to udělala ta myčka...když použiješ dostatečné množství vody při ručním mytí a použiješ kvalitní mycí houby a prostředky,tak lak nebude nikdy poškrábaný a nejlépe usušit kůží,tak to dělám já,a lak mám na vozidle jako kdyby byl včera lakovaný a to je můj Lexík 5 let starý.ZÁPOR ČÍSLO 1:Auto z myčky je ve skutečnosti průměrně čistý a minimálně vysušený.Takže po vyjetí z myčky se na karoserii opět vrátí kapky a zbytky špíny.ZÁPOR ČÍSLO 2:Současné moderní laky jsou dvouvrstvé.První část tvoří barva a druhou tvrdý bezbarvý lak,který má karoserii chránit před vnějšími vlivy.NEJVĚTŠÍM NEŠVAREM JSOU KONEČKY KARTÁČŮ,KTERÉ SE ZANÁŠEJÍ ŠPÍNOU.Při mytí pak vrchní vrstvu laku poškrábou,lakování otevřou a zanesou do něho špínu.VÝSLEDKEM JE PO ZHRUBA DVOU AŽ TŘECH LETECH,KROMĚ NEVZHLEDNÉHO ZAŠEDLÉHO LAKU JEŠTĚ JINÝ NEPŘÍJEMNÝ EFEKT-ZAČÍNAJÍCÍ OXIDACE A KOROZE LAKU.Dalším problémem je různorodé používání mycích prostředků.Každá myčka používá jiný ochranný vosk,ten je při následném mytí díky detergentům částečně odstraněn a opět nanesen odlišný druh.Jeho funkce ochrany karoserie ztrácí smysl.A ještě doporučuji všem řidičům autokosmetické centrum Eden v Praze,občas tam zajedu a jsem maximálně spokojen s čistotou interiéru a exteriéru.

08.10.2007 | 22:51:27 | Pavel Rychtr Reagovat

Samozřejmě vyloučit se nedá nic, nicméně životnost relativně velkoobjemových motorů je značně vysoká. Spíše bývá problém se vstřikovači (obecně problém C-R a kvality PHM v naši zemích), ale ty odchází, dle mých informací kolem 300.000km, pochopitelně dle zacházení.

08.10.2007 | 21:20:27 | Radek Reagovat

Bohužel, to se mýlíš. Pochopitelně neznám přesně katalogovou cenu nového vozu daného ročníku, ale základ stál v dané motorizaci nějakých 1.4 melounu. Po 4 letech a najetých 160.000km se cena pohybuje kolem 300L - 350L běžně. Samozřejmě jsou i dražší kousky, ale asi to závisí na úrovni výbavy.

08.10.2007 | 21:16:29 | Radek Reagovat

A i kdyby ta cena byla za 4 letou karu v super stavu, tak pocitej za dalsi 4 roky ztratu spis 150 tisic plus u takovyho auta, kdyz se ti neco posere, pak das za opravy treba dalsich 150.

08.10.2007 | 21:16:19 | Roman Reagovat

Tak tos bud dobre koupil, nebo je to uz totalne vylagrovanej kram. Auto bezne nespadne za 4 roky z 1.5 mega na 320 tisic.

08.10.2007 | 21:08:52 | Roman Reagovat

350L určitě neztratím, protože pořizovací cena byla 320L , podle vývoje cen těch 120L to bude vč. investic (počítám cca 50L - zkušenost z předchozích vehyklů).

08.10.2007 | 20:52:08 | Radek Reagovat

I tak na tom ztratis neco kolem 350 tisic a to nepocitam investice. Precejenom 4-8 lety auto s 200 tisici km uz bude neco potrebovat. To na Loganovi ztratis max 200 tisic a neinvestujes nic, jen jezdis a kdyz se neco podela, tak je to v zaruce.

08.10.2007 | 20:45:46 | Roman Reagovat

Auto je spotřební věc, leč nekupuji nové (1,5 mega je pro mě mimo), ale koupím 3 - 4 leté a jako 7 - 8 leté prodám. Pochopitelně nějaký peníz ztratím, jako každý, leč se to dá vydržet.

08.10.2007 | 20:15:47 | Radek Reagovat

"Já osobně také nemám rád,když se někdo chová k autu nehorázně a neudržuje ho"
Nekdo bere auto jako spotrebni vec. Za 4 roky ho opotrebuje a pryc s nim a koupit novy.

08.10.2007 | 19:40:43 | Roman Reagovat

ŠKODA

08.10.2007 | 19:06:56 |  Reagovat

Many

Jaký je neznačkový vůz? Můžeš mi to říct? Děkuji...

08.10.2007 | 19:02:05 | Radek Reagovat

Richtr

To je cenný poznatek. Sám jsem do myčky se svým autem jezdil (asi po půl roce stáří, s úplně novým ne) a měl jsem z toho nepříjemný pocit. Ono to láká, že je to rychlé a pohodlné, ale vždycky jsem měl takový pocit že mu ubližuju. Teď jsi mě docela přesvědčil, že to dělat už nebudu. Víš, nechtělo se mi tomu věřit, že by to vadilo. Říkal jsem si, že snad výrobce myčky ví co dělá a neudělá to tak, aby to dřelo lak. Ale když se podívám v určitém úhlu na lak, jsou tam vidět jemné škrábance. Jenže jsem ho myl i ručně, tak jsem si nebyl jistý, jestli nejsou právě od toho ručního mytí.

08.10.2007 | 15:48:43 | Many Reagovat

Údržba

Já osobně také nemám rád,když se někdo chová k autu nehorázně a neudržuje ho...ano říkal jsem že jezdim rychle,ale že bych řezal zatáčky pod plnym plynem nebo s někým závodil to ne,nejsem prostě brzda.Už jsem měl mnoho aut a každé dostávalo maximální možnou údržbu,a nechápu také jak může někdo se svým autem jezdit do kartáčové myčky,vždyt to je to nejhorší co ten lak může dostat...lak je od myčky vydřený,vypadá to příšerně,a ještě přispývá k mnohem rychlejšímu účinku koroze a zmatnění laku.Já osobně si vždycky umeju auto doma a rád.

08.10.2007 | 14:51:22 | Pavel Rychtr Reagovat

kobra11

Jo jo chybí tady Simír a kobra 11.

08.10.2007 | 14:44:14 | sparrow1 Reagovat

Rychtr a Radek

Jen abys ty tvé pocity nenadřazoval nad fyzikální zákony. Ale když to tak čtu, vidím, že těch rozumných argumentů moc nemáte. Radek útočí osobně, a já o něm taky neříkám, že jezdí v popelnici a tu svou že má taky po někom pěkně ojetou, tak se nanavážej do mého soukromí blbečku. Nemáš ani páru, čím jezdím, ojetina to rozhodně není, a je za poctivý prachy na dřevo, žádný dluhy. A je to vůz značkový, rok 2006 ty chudinko.
Ten opojný pocit z rychlé jízdy měli všichni ti dárci orgánů, co už prděj do hlíny. Ty jejich bavoráci jim hovno pomohli, když to narvali pod kamion, nebo do stromu. Uvědom si, že stačí chvilička nepozornosti toho druhého, který tě na zlomek vteřiny přehlédne a máš vystaráno. I pro to je rychlost omezená. Ale dokud vás co si myslíte že můžete jezdit jak chcete, nevezme někdo pořádně u držky, opravdu tu bude albánie. Německé policajty na vás a bylo by po hrdinství.

08.10.2007 | 14:38:14 | Many Reagovat

leasing

Všichni uživatelé aut z leasingu nejsou kreténi já mam např. auto na operativní leasing a rozhodně ho nelikviduju a když je potřeba něco vyměnit tak se to samozřejmě udělá a určitě nejsem jediný.Ale je pravda že auta po ukončeném leasingu tohoto typu jsou o něco dražší.Nechápu proč se pořád řeší ojetiny z bazaru tam je to vždy risk ale jsou i jiné možnosti.

08.10.2007 | 14:31:28 | sparrow1 Reagovat

to Many

Hold každý má své iq,s tim nic nenaděláš...a někdo jezdí rád rychle...a to je můj případ,ale s tim korábem co mám to adrenalinový pocit moc není,je to o pocitu velmi komfortní jízdy.A proto jsem se rozhodl koupit druhé auto,Hondu S2000...už jsem měl zkušební jízdu a co bych dodal je to nádhera,ale škoda že už začíná být horší počasí.

08.10.2007 | 14:29:28 | Pavel Rychtr Reagovat

Many

Many, nezáviď, když ti chybí many. Sedni do své popelnice Š120 a odfrč. Mnozí si na OPRAVDOVÉ auto vydělají sami, jiným někdo vypomůže (proč ne) a pak je tu sorta, jako je Many, která se dívá jen na fotky a touží. Každý, co tu něco napsal, měl alespoň v kousku to své, ale ty jen šoupeš nohama.

08.10.2007 | 14:18:09 | Radek Reagovat

Richtr

No vidíte to a jsme doma. Názor po dálnici si můžu jezdit jak chci je skutečně vše říkající o jeho IQ. Kdyby to dělali všichni, tak jsme tady jako v albánii.
Jinak mě majitelé ojetin, co se tu naváží do nás, kteří kupujeme nové zboží přesvědčili. Nejlepší je ojetina s jasnou minulostí. A bezpečná 2 tunová. Takže pánové, nejlepší je Moskvič. Má tak křišťálový původ, že křišťálovější být nemůže. Koupil si ho důchodce jako nový, jezdil jen v létě na chalupu, Je tak pevný a těžký, že ani nepotřebuje airbagy, je to pancéřová pěst. Koupí Moskviče nemůžete prohloupit.

08.10.2007 | 14:09:21 | Many Reagovat

Roman

Mimochodem, před koupí jsem se osobně setkal s bývalým majitelem. Koupil si novou řadu 7, čili se není o čem bavit.

08.10.2007 | 13:56:16 | Radek Reagovat

to Bob

Kdo tady říkal ty chytráku že mám americkou verzi co??Můj Lexík má přesný označení LS 430.Víš já se vyjadřuje tak jak jsem se narodil a nijak se nepřetvařuju,jako mnoho ostatních možná že patříš i mezi ně.A v hlavě toho opravdu moc nemám když vlastnim přes 7 let prosperující firmu.Nevíš co plácáš tak se raději nevyjadřuj...a po dálnici si můžu jezdit jak chci sice jezdim rychle(kde to jde)ale bezpečně.Kdyby jsi měl takový auto,tak by tě taky nebavilo jezdit pomalu.Třeba se mýlim,klidně můžeš mít lepší káru jak já.Nejsem typ který by se chlubil,ale napsat jsem to musel protože jsi mě vytočil.

08.10.2007 | 13:54:20 | Pavel Rychtr Reagovat

Roman

Nejsem naivní, protože vím, že málokterý majitel vozů této kategorie si drží auto 15let, tak jako majitel Loganu. Po 4,5 letech provozu a 160.000km chápu potřebu změny pro daného člověka. Mě to postačuje a jsem spokojen. Najel jsem další 15.000km a BEZ JAKÝKOLIV POTÍŽÍ či PORUCH.

08.10.2007 | 13:52:49 | Radek Reagovat

Radek

Ty si myslis, ze ten kterej to auto kupuje novy na 4 roky s vedomim, ze na tom ztrati pul hodnoty, bude to auto setrit, aby dalsi majitel ziskal "bezproblemovou ojetinu". Jses naivni.

08.10.2007 | 13:40:26 | Roman Reagovat

Radek

Ano, jedno takovy auto, ktery jsem kupoval novy s tim, ze se toho za 4 roky zbavim a dam ho protiuctem, jsem huntoval cely ty 4 roky. Kdyz jsem ho tyam nechaval, tak mi rekli, ze ty sramy na dverich docela vadi, ale ten chybejici zaznam v servisce neni problem doplnit

08.10.2007 | 13:36:52 | Roman Reagovat

Many

Kdo říká, že se musí auto kupovat jen v bazaru? To planí nejen u nás, ale i v zahraničí. Mnoho autorizovaných prodejců prodává jeté vozy daných značek, protože někomu skončil leasing, či jen chtěli něco novějšího a vozidlo dali protihodnotou při koupí nového. Historii vozu, který byl servisován ve značkovém servisu se dá vystopovat. Osobně jsem své auto takhle koupil se serviskou a kompletním servisu, který je předepsán pro daný stav km. To je novinka, co?

08.10.2007 | 13:32:55 | Radek Reagovat

pro Radka

Ty chytráku, tvoje věta solidní ojetina s jasným původem mě rozesmála až k pláči. Kdyby se prodávaly ojetiny s jasným původem, tak je 3/4 bazarů zavřených. Znám několik lidí, kteří bazar měli, a sami říkají, že slušně, seriozně a hlavně poctivě se auta prodávat NEDAJÍ. Kdo na to neměl žaludek, ten s tím dávno skončil. Ale oni právě vás potřebují, aby se měli dobře. Kupujte ojetiny, je to určitě super adrebnalinový sport, a nám ostatním neberte právo na nový vůz.

08.10.2007 | 13:25:21 | Many Reagovat

sparrow1

To je dobre, ze neni zajem, aspon nebude Logan takova tuctovka a cena pujde dolu. Tim lip pro me. BMW 530 taky nebude trhat prodejni rekordy, a naznacuje to snad, ze by to bylo spatny auto?

08.10.2007 | 13:15:02 | Roman Reagovat

Radek

U KAZDYHO seriovyho auta je vzdy kladen duraz i na cenu, tzn. ze ZADNY seriove vyrabeny auto neni maximalne bezpecny, tak jak by mohlo byt s ohledem na vsechny uz zvladnute technologie a BEZ OHLEDU na cenu. Je to vzdy kompromis mezi cenou a vlastnostmi.
Potom nechapu jedince, kteri si kupuji nebezpecne seriove vyrabene vraky, kdyz by si mohli na zakazku a bez ohledu na cenu zaplatit vyrobu opravdu bezpecneho auta, a pritom se chlubi jak maji nejbezpecnejsi mozne auto.

08.10.2007 | 13:08:01 | Roman Reagovat

víte co mi logan připomíná? tu plečku jménem OLTCIT co vrčel jak vysavač... to opravdu raději Favorita:-)

kamoš taky měl favorit a koupil si Logan a teď se bije do hlavy, protože kolikrát měl logan v servisu za pul roku tolikrát nebyl ani ten favorit za 13 let, sice byl fanoušek lechce rezavej, ale to bude logan za 3 roky taky, viděl sem takovej logan, 2-3 roky stary auto a bylo už rezavý, kolem uložení tlumičů a podobný místa, Logan je vražda

08.10.2007 | 12:58:52 |  Reagovat

Pád měsíce

Varianta MCV se stále prodává slušně,zato o sedan Češi téměř ztratili zájem.Levný velký vůz tak spadl z 10. až na 45.místo.

08.10.2007 | 12:31:31 | sparrow1 Reagovat

To Diego

Víš co nechápu, že někdo obhajuje koncepčně a technicky zastaralý vůz s minimální bezpečností, hrůzostrašným designem (je to na vkusu každého, nakonec, na vzhled to nejezdí..., ale i tak, že?). Hlavně, že je to funglovka a proto je to lepší, než solidní ojetina s jasným původem, velkou mírou aktivní a pasivní bezpečnosti atd. . O srovnávání s Mazdou..., to už je totální blábol. Je to NOVÉ vozítko a ostatní jsou závistivci, i když ta jejich ojetina byla výrazně dražší, než onen Logan. Koneckonců každá solidní rodinná ojetina je dražší, než Logan. Čím to asi bude, že?

08.10.2007 | 12:26:05 | Radek Reagovat

To mate jedno. Na kazdy prase se vari voda...

08.10.2007 | 12:17:24 | diego Reagovat

100% málo ne, ale 100% míň, než v zastaralých pseudovozech.

08.10.2007 | 12:14:59 | Radek Reagovat

Je to tady

Je to tady samej blb. A potvrzuje se, že čím má větší auto, tím větší blbec to je. Bohužel. Ohrožují ostatní, proto se sami schovávají do dvoutunového pontonu a myslí si, že jsou na tom líp. Myslíte si, že se zabilo málo hovad a kreténů právě v BMW a jiných prémiových vozech?

08.10.2007 | 12:12:08 | Many Reagovat

to Pavel Rychtr

Tak ty jezdíš po dálnici 230 a "furt" tě někdo brzdí-no tak to jsi pěkný kretén, navíc s tím Lexusem to nebude asi tak docela pravda-pro americký trh má zcela jiné označení,než pro evropské trhy-navíc soudě podle tvého vyjadřování toho v hlavě asi moc nemáš. Tak ti přeju, aby tě "furt" někdo nebrzdil, kdž jezdíš 230 s tempomatem po dálnici.

08.10.2007 | 10:57:43 | Bob Reagovat

Roman

:-))) To jsem se pobavil. Jojo, BMW má "trošku" víc POZINKOVANÉHO plechu na sobě a je rozhodně bezpečnejší, jako ten krám "a lá auto" Logan. Pro koho je cena na prvním místě, tak si ho koupí, ale komu jde o bezpečnost rodiny, nějaké to pohodlí, vč. komfortu jízdy, tak si tohoto žebráčka nekoupí. Ve funglovce Fóbii jezdím v práci, s Loganem neporovnatelné (klima, el. okna, sem tam nějakej pytlík...), ale prostě je to drahá laciná nákupní taška.

08.10.2007 | 10:09:16 | Radek Reagovat

Radek

A jeste jsem ti chtel rict:
Pičo, demente, polib mi prdel, vyliž si a uraž si hlavu o strom v tom svym "bezpecnym BMW". Je to stejnej kus srotu, jenom jeho trochu vic nez na Loganovi.

08.10.2007 | 10:01:08 | Roman Reagovat

Radek

Po tom, cos napsal predtim se divis moji reakci?
"Logan stojí mimo fyzikální zákony této planety. Majitelé jsou taky asi mimozemšťané, když si koupí za 250L takovou vraždu. Jinak ABS u Loganu není v základu. Tam je volant, kola a torzo čehosi, co nazývají tito "řidiči" motor"
Kdo tady stoji mimo realitu jses ty.

08.10.2007 | 09:55:26 | Roman Reagovat

Roman

Cituji tvůj příspěvek - "Ty ses ten dement co ho ukazovali v televizi, jak zvlada Cesky budejovice z Prahy za 52 minut? "

Takže asi tak. Jinak mimo obec 140km/h nejezdím, protože kvalita silnic tomu, bohužel, neodpovídá.

08.10.2007 | 07:48:14 | Radek Reagovat

"takže je to spíš o mentalitě než o tom jestli máš Logana nebo HTP".
Naprostej souhlas. Ja sice 70 mimo mesto nejezdim, ale kdyz ma nekdo potrebu jet treba 130 mimo mesto, tak mu klidne i uhnu na krajnici, kdyz je dost mista, protoze sam to ocenim, kdyz treba nekam specham.

07.10.2007 | 23:22:15 | Roman Reagovat

Pavel Rychtr

Ještě bych rád doplnil, že nehodnotím někoho podle toho, jestli má, nebo nemá prachy na nový auto, je to každého věc, jestli si koupí auto za 200 000, nebo za mega, Spíš nechápu mentalitu lidí, kteří někomu nadávají, že je socka, protože si koupil Logana a sami jezdí ve fáčku. Jinak tvoje urážky mě nechávají zcela klidným a nechávám bez komentáře, nevím, zdali by jsi měl dost odvahy mi to zopakovat z očí do očí. Zatím to beru jenom jako nezávislou diskuzi na webu. Dále jak píšeš "blbečci, co kupují nová auta" jak uvádíš, to nevím co by jsme bez nich dělali, ale co potom bez těch, co kupují popelnice. Jenom na závěr "moch" se píše mohl, sice detail, který o tobě nechtěně něco vypovídá.

07.10.2007 | 23:09:42 | Gogen Reagovat

to Pepa

Jo neni problém má 280 koní,a je to docela divoch...a pro Petríka zrovna jsem koukal na sauto a je tam uplně stejný typ co mám tříletej za 1 200 000 kč,ten svůj jsem sháněl dlouho a myslim si že jsem koupil hooodně dobře,a stále je jak nový.

07.10.2007 | 22:16:26 | Pavel Rychtr Reagovat

to Pavel Rychtr

Můžu se zeptat kolik má váš Lexus výkon???

07.10.2007 | 22:09:33 | Pepa Reagovat

to Radek

Nemám Lincoln ani Forda,ale Lexus LS 430 s V8,je to libózní kára a já také opravdu nedodržuji rychlost,po dálnici jezdim s tempomatem okolo 230,ale furt mě někdo brzdí...

07.10.2007 | 21:54:37 | Pavel Rychtr Reagovat

Zrovna tento týden se mi snažil za každou cenu zabrámit v předjetí kokot co se předtím táhnul 70 mimo vesnici a měl tuším Megana,takže je to spíš o mentalitě než o tom jestli máš Logana nebo HTP.A taky trochu o toleranci,Radku,kdo chce jezdit pomaleji,má proto i své subjektivní důvody,i když mě osobně to taky sere.A když budu chtít jezdit ostře,tak tu půjde i tím Loganem,140 na okresce z toho vyždímam taky

07.10.2007 | 21:54:03 | mozilla Reagovat

Radek

Ja jsem mluvil o prasatech, ne o tobe, ale pokud to na sebe tak vztahujes, pak na tom asi bude neco pravdy
Casem mozna dospejes, bude to stat jeste asi par kotrmelcu, ale verim tomu.

07.10.2007 | 21:43:08 | Roman Reagovat

Roman

Obávám se, že je to tvůj případ. S tím "prasetem na silnici" si začal ty. A dokazovat, že mi to jede nemusím ...., to vím, čili si "nehoním" komplexy, jako majitelé jiných vozů (především HTP)

07.10.2007 | 21:20:37 | Radek Reagovat

Radek

Nemam potrebu nikomu dokazovat, "ze mi to jede", jezdim svizne, lehce nad povolenymi limity, mimo mesto a na dalnici i vic nez lehce nad povolenymi limity, pokud to podminky dovoluji a mam naladu, ale "prase na silnici" je neco jinyho. Pokud nepoznas rozdil mezi "sviznou jizdou" a "prasetem na silnici", pak se divim, ze mas dostatek inteligence, abys vubec mohl psat do teto diskuze.

07.10.2007 | 21:12:12 | Roman Reagovat

Roman

Podle slov "prasa na silnici" atd. pochybuji, že jezdíš svižně a bez klobouku. V JZD nejezdím, zajímám se. Když se nezajímáš, tak nevíš. A když nevím, nemůžeš porovnávat. A když nemůžeš porovnávat, tak ti zbyde jen ten autosalon a sladký řečičky...

07.10.2007 | 19:44:31 | Radek Reagovat

Radek

Je videt, ze traktorum rozumis. V kterym JZD jezdis?

07.10.2007 | 19:34:18 | Roman Reagovat

Radek

Zarazi me, kde beres tu jistotu, ze jezdim nesvizne a pod povolenymi limity.

07.10.2007 | 19:33:21 | Roman Reagovat

Zetor 5211 - 52koní, 11 typ kabiny a převodovky, náhon bez předku.

07.10.2007 | 19:31:54 | Radek Reagovat

Roman

Jezdit svižně je bezpečnější pro mě i pro pro ostatní účastíky silničního provozu, než jezdit, jak posranej. Protože za sebou táhneš x nervózních lidí, kteří právě skrz takové zoufalce zbytečně riskují, aby je předjeli. Zamysli se nad tím, eventuálně vyzkoušej někde na hlavním tahu třeba v pátek odpoledne.

07.10.2007 | 19:30:24 | Radek Reagovat

Radek

Ve znaceni Zetoru se bohuzel nevyznam.

07.10.2007 | 19:29:26 | Roman Reagovat

Psal jsem 80km/h, nikoli 8km/h v Zetoru 5211

07.10.2007 | 19:24:34 | Radek Reagovat

Radek

Jak vis kolik jezdim po polnacce?

07.10.2007 | 19:18:37 | Roman Reagovat

ABS nemel v zakladu, ale bavili jsme se o tom jestli ma ted. Od podzimu 2006 ma ABS v zakladu, protoze je to nejaky povinny v ramci EU nebo co.
Vtipny jsou lidi, kteri maji asi tak 20 airbagu a mysli si, ze muzou jezdit jak prasata, a ze je tech 20 bagu snad ochrani na 100%.

07.10.2007 | 19:16:22 | Roman Reagovat

To Roman

Ano, máš recht, je tam ABS a dokonce 1x airbag. Omlouvám se, že jsem Loganu upřel tu základní velevýbavu.

07.10.2007 | 19:15:04 | Radek Reagovat

To byl všechno obrovský podvod žádné BMW byl to logan 1,6 a zvládl to za 51,59 hod:-)

07.10.2007 | 19:09:23 | sparrow1 Reagovat

Logan v základu ABS rozhodně neměl(v roce 2005). Teď už možná má, ale neměl.A ten 1 nebo 2 airbagy???Vtipné

07.10.2007 | 18:59:38 |  Reagovat

Radek

http://www.daciagroup.cz/download/CenikLogan_kol2.pdf
Nejdriv si to poradne nastuduj a potom mudruj. ABS je v zakladu. Ty ses ten dement co ho ukazovali v televizi, jak zvlada Cesky budejovice z Prahy za 52 minut? Vyjadrovani, arogance a pohrdani by tomu odpovidaly.

07.10.2007 | 18:55:53 | Roman Reagovat

Lincoln Navigator, Ford Expedition nebo jiné 3+1 na kolečkách?

07.10.2007 | 18:46:06 | Radek Reagovat

Veď mne je jasné, že si si za 800 českých nekúpil jazdenú Octaviu :-) Len som povedal, že ja by som toľko peňazí za štvorročné auto nedal, lebo strata ceny bude pri predaji po niekoľkých rokoch dosť veľká.

07.10.2007 | 18:23:36 | Petrík Reagovat

to Petrík

Ale já jsem si nekoupil za těch 800 000 Octávku,mám auto který se často vidí tak maximálně v USA.

07.10.2007 | 17:47:58 | Pavel Rychtr Reagovat

jsem závistí majitel ojetého BMW 530d E39 Touring r.v. 2002

Tady je největší problém v tom, že majitelé Loganu nespíše nikdy neřídili "auto". Vždy prděli se svou popelnici do obchodu, hřbitov do kostela...a jednou za rok do Chorvatska a nic víc. Už vidím, jak 2 tuny vážící ojetý koráb se válí v příkopu rozmašírováný na cimprcampr po střetu s FUNGL NOVÝM Loganem, kterýmu se jistě nevystřelí ani airbagy. Logan stojí mimo fyzikální zákony této planety. Majitelé jsou taky asi mimozemšťané, když si koupí za 250L takovou vraždu. Jinak ABS u Loganu není v základu. Tam je volant, kola a torzo čehosi, co nazývají tito "řidiči" motor.

07.10.2007 | 16:27:13 | Radek Reagovat

Je pravda, že nové auto je veľmi zlá investícia, ale 800 českých by som za štvorročnú jazdenku teda osobne nedal. Tam už je ozaj pochybná aj strata hodnoty, pretože napr. po piatich rokoch budeš to auto predávať ako 9 ročné a predpokladám, že dostaneš podstatne menej, ako keby si si kúpil auto v rovnakej cene nové. A že si nechcel patriť do stáda to schvaľujem, ale za tie peniaze si mohol mať aj iné auto ako Octaviu a do stáda by si nepatril.

07.10.2007 | 13:22:16 | Petrík Reagovat

To snad neni mozny co tady furt srovnavas...Lednicku a rohliky s autem...Myslim ze cenove jsou tyhle veci trochu jinde a ty ztraty taky....Ja myslim ze je dobre ze lidi kupujou novy auta jen tak dal..Bez nich by nebyly ojetiny a ja bych nemel co kupovat:D:D...
TO GOGEN: myslim ze ses nejvetsi idiot diskuze...timto ti gratuluji k prvnimu mistu:D:D

07.10.2007 | 12:36:39 | Filip Reagovat

Pavel Rychtr


Novou ledničku, pračku, televizi, oblečení bereme jako samozřejmost, a to i presto, ze u novyho ztratime daleko vic na hodnote, nez u toho bazarovyho. Tak nechapu lidi, co si koupi ojety auto a argumentuji tim, ze malo ztrati na hodnote, ale u jinyho zbozi jim ztrata hodnoty novyho zbozi nevadi. A ze mas stadni byt, televizi, pocitac, lednicku atd. to ti nevadi? Nebo mas snad doma nestadni 10 let starou plazmu v puvodni cene pul milionu, koupenou pred rokem v bazaru za 10 tisic? Nebo ne? Je pro tebe dulezity mit nestadni jen auto, protoze auto nejvic vidi ti ostatni a ty si s tim potrebujes pred ostatnimi lecit nejaky komplexy?

07.10.2007 | 08:19:06 | Roman Reagovat

Přiznání

Je čas přiznat pravdu je mě 48let jsem svobodný mladenec a bydlím u maminky.Vlastním zánovní Trabant 601S a Logan v bílé barvě je můj tajný sen ale maminka mě nechce dovolit vzít uspory z vkladní knížky a tak mě nezbývá než si o něm aspon psát i negativně hlavně když se o něm debatuje.

07.10.2007 | 00:43:21 | sparrow1 Reagovat

to Gogen

Jedinej zakomplexovanej chudák seš ty!!!Osobně jsem kupoval auto za 800 000 Kč,a bylo staré 4 roky,moch jsem si koupit třeba Octávku fungl novou,ale také jsem nechtěl jezdit ve stádu jako mnoho ostatních.Myslim si že finančně na tom jsem dobře,a přesto bych si nový auto nikdy nekoupil,nejhorší investice je právě nový auto...ale co by jsme dělali bez těch blbe...co kupují nová auta...takže vše je pro a proti,ale Gogen je opravdu ubožák...

06.10.2007 | 23:30:29 | Pavel Rychtr Reagovat

ne

Ne měl jsem byt po babičce menší ten jsem zrekonstruoval t en výhodně prodal něco měl našetříno trochu pujčil no a to už mám nějakou dobu splacený a zase se šetří není mě 20 tak všechno nerozházím za kraviny. Ale je to právě o tom že jsem měl vždycky ojetiny a k nim štěstí že kromě provozních nákladů mě nic navíc nestáli.Takže jsem mohl šetřit na větší byteček.

06.10.2007 | 22:33:00 | sparrow1 Reagovat

sparrow1

Koupil sis byt za 2.5 mega za hotovy bez dluhu a nemas na drazsi auto, nez 200 tisic? Vyhrals tech 2.5 mega ve sportce?

06.10.2007 | 22:25:58 | Roman Reagovat

Vtip

To měl být vtip ale jak je vidět seš holt zakomplexovanej asi to s tím autem za 600tis. nebude tak horký když tě tohle rozhodí.A jinak přiznávám měl jsem Hyundai Lantra za 120tis. a těd mám služební Fabii kombi.Ale dražší auto než 200tis. bych si pravda nemohl koupit protože byt mě stál 2,5 mega ale dluhy žádný a v bazaru televize a ledničky nenakupuju.

06.10.2007 | 22:10:27 | sparrow1 Reagovat

to sparrow

Víš příteli,
měl bys na sobě zapracovat-jednak nejsi vtipný a jednak jsi chudý, více pracuj a více se snaž-ubožáku.

06.10.2007 | 21:53:37 | Gogen Reagovat

Gogen

Jseš si jistý že tvůj vůz nestál 648 900kč za tu cenu jsem viděl na netu Logan by BMW 3.0 Turbo v plné výbavě.

06.10.2007 | 21:27:24 | sparrow1 Reagovat

to anonym 6.října

Pozoruji, že lidé, kteří si kupují ojeté popelnice mají ještě tu drzost, nazývat druhé, kteří si kupují byť asi podprůměrný, ale nový vůz, sockou. Ty ubožáku a chudáčku kup si BMW5, nejlépe 10 let starej krám a machruj, až se ti tam něco posere, tak poběžíš do banky pro půjčku, protože nebudeš mít na opravu. Znovu opakuji mám nový vůz za 648 000Kč a nikdy bych proprděnou a propocenou ojetinu nekoupil. Tak už upaluj k tý ojetině nakoupit do sekáče-to aby ti to ladilo ty kreténe a ještě do bazaru ledničku a televizi, aby jsi byl kompletní- socka jsi ty-chápeš to. Přesně češi rádi by jezdili v bávu, ale nemají na nový, tak si koupim starej krám-přesně uvažování východního bloku.A ještě jsou tak omezený, že s tím machrujou a přitom jsou k smíchu. Chudí ubožáci.

06.10.2007 | 20:55:35 | Gogen Reagovat

Kdo nema na novy, kupuje ojetiny.
A ted jsu zvedavej na to, jak mi to budete vyvracet, ze clovek i presto ze vydela pul mega mesicne, tak si klidne koupi ojetinu, protoze prece usetri 10 tisic mesicne na ztrate hodnoty

06.10.2007 | 20:51:11 | Roman Reagovat

To sedí kámoš má fávo a většího bedňáka snad neznám!!!!

06.10.2007 | 20:07:24 |  Reagovat

pro tragéda

To si ze mě děláš srandu ne???????Favorit je snad horší jak Logan co snad určitě,i kdyby jsi ho měl pozlacenej tak na nim neni co k vidění a ještě se za nim otáček ty jsi spadnul na hlavu ne...ty patříš mezi ty tragédy!!!!

06.10.2007 | 20:04:22 | Tomáš Reagovat

to KubikCv

No Báwo na který mám zálusk tak je z Itálie..takže z toho tlustýho Němce strach nemám...

06.10.2007 | 19:59:47 | Tomáš Reagovat

já nechápu lidi co si koupí nejlevnejší plečku co automobilka nabízí, daji za to poslední penize, žerou trávu a dělají s tim machra, dneska už nikoho netankuje že si soused kopil novy auto, za nějakym loganem se nikdo neotočí, spíš každej čumí po mým 14 let starým favu který není rezavý, je v e vystavnim stavu a vypadá jak kdyby právě vyjelo z autosalonu, za takovým aute se člověk otočí, né za nějakou tuctovou plečkou z rumunska

06.10.2007 | 19:58:30 |  Reagovat

Tak to se radši projedu v BMW než se učit češtinu..a nebo takovej Lexus by byl taky hodně libózní..

06.10.2007 | 19:53:48 | Tomáš Reagovat

Tomáši

A to Ti poradili kde?? v Men´s health???
Ty by sis koupil pětkový Báwo po německým tlustým praseti,který v něm souloužil cikánský šlapky??

06.10.2007 | 19:52:13 | KubikCv Reagovat

hm

Někdy je lepší než kupovat ojetiny ,radši se učit češťynu

06.10.2007 | 19:50:02 | KubikCv Reagovat

Všem tragédům co si koupí tyhle plečky!!!

Já taky nemůžu pochopit kdo si tuhle plečku může koupit,a nebo taky Fabii junior,to jsou prostě šity..to si radši koupim za ty prachy sice ojetý ale hustý BMW řady 5,to je kára a ne tyhle plečky..

06.10.2007 | 19:48:23 | Tomáš Reagovat

já nevim co tu pořád řešíte, Dacia je prostě rumunskej střep a ti co si ho koupily tak si to nechcou přiznat že koupily krám, než dacii tak si rači koupim něco ojetýho a poopravím si to, jako dacii fakt ne, když sem tady četl v příspěvcích, že někdo nechtěl klimu a já nevim co a pak až auto měl tak to tam zas chtěl a pracně si to tam nechal domontovat..... tak to svěcí o přemýšlení lidí co si tyhle plečky koupí, tak akorát socky, než novej logan tak si rači koupim ojetinu

06.10.2007 | 19:41:38 |  Reagovat

Tak to už je o lidech a jejich svědomí.Jen tu reaguji na příspěvky,že ojetina rovná se šrot.A pokud je to auto spíchnuté horkou jehlou zkušený mechanik to vždycky pozná.

06.10.2007 | 19:18:59 | fanfantulipan Reagovat

Logan je zvratkoidní humus!!!!!

06.10.2007 | 19:16:28 |  Reagovat

Fanfan

A myslíš že ten kdo tahá auta na kšeft to opraví zodpovědně??

06.10.2007 | 17:48:26 | KubikCv Reagovat

Re:KubikCv

Jestli se ty dvě auta co se dávají dohromady udělaji pořádně tak se není čeho bát.Hlavně pořádně ošetřit,aby koroze neměla šanci..Švagr co děla do aut je konstruktér mi vykládal.,,Nebojím se takové ojetiny,ale musím přesně vědět co se dělalo a jak se to dělalo a nejlépe,když si to udělám sám.V automobilce to auto také nedělají z jednoho kusu plechu´´Ukazoval mi fotky jedné takové bouračky.Přesně s popisem jak co se má udělat pořádně a není problém.Ale zase je to o lidech.

06.10.2007 | 17:12:18 | fanfantulipan Reagovat

Logan

Navíc mi přijde,že Logan je takový základ pro personalizaci..na stránkách LoganClubu jsem viděl jak si někdo domontovává centrál (když si ho nejdřív ve výbavě nevybral) další montoval automatickou klimu atd.
Zastávám to,že čím míň elektroniky,tím menší šance na to že se něco podělá...tím i u ojetin...12let starý kabelový svazky to musí být nádhera...nehledě na to,že závada v elektroinstalaci nebo ŘJ dnešní auto znehybní

06.10.2007 | 14:57:01 | KubikCv Reagovat

to KubikCv

A takovejhle aut je v bazarech plno. A nekdy mi navic prijde, ze ani nemaji prilisnou snahu tyhle "upravy" maskovat.. Ale znas to, kazdy auto ma svyho kupce... jen lituju ty (predevsim neznale) okradene lidi, jez zjisti pravdu prave az pri ty bouracce...

06.10.2007 | 14:51:13 | diego Reagovat

to mozilla

s tim tlumexem mas recht...

06.10.2007 | 14:46:19 | diego Reagovat

Re: ojetiny

Tak mě napadlo aniž bych nějak zvlášť chtěl ojetiny hanit,byl někdo z Vás někdy v dílně autoklempířů?? Nebo pseudoklempířů? Když jsem viděl "borce" jak rovná nosníky u Golfu IV který byl v té době zánovní auto,chtělo se mi brečet...když potom ten Golf vyjede z dílny...vypadá nádherně,krásný lak,nové alu. nové pneu,zachovalý interiér...nikdo už potom nevidí,že auto bylo na 70% odepsané po nehodě.Inu zlaté české pracky.Což o to,že to auto má pramalou šanci ochránit posádku při dalším nárazu..ale je to prostě výhodně pořízená ojetina.
Nemám nic proti ojetinám,co mají průhlednou minulost..i když můžou mít chyby a kupující o nich ví,může auto sloužit dál.
Jen nechápu jak někdo může kupovat dovezený a opravený vraky.Člověk to vidí denně na silnici...plaťák s bouračkou,která se za pár chvil promění v nikdy nebourané auto po německém důchodci :o)

06.10.2007 | 14:45:51 | KubikCv Reagovat

Už se nehádejte,já osobně bych Dacii nikdy nekoupil,hold je pro takový jiný typy lidí...

06.10.2007 | 14:26:38 |  Reagovat

to sparrow1

no, pro me je zase blbec, kterej povazuje auto, ktery ma napr. mezi 50-100 tis. za harampadi. Kdyz clovek vi ,kde kupovat, od koho, ma znamosti- muze sehnat vyborne auto, do kteryho proste investovat nemusi jeste peknou radku km. (A bude mit punc ojetiny a hrdy majitel noveho auta to proste neskousne.) Pokud ale tohle vsechno vyneguju, je riziko koupe auta v cr bazaru, nebo od nejakeho handlire ruskou ruletou. To je jasny. Ale rozhodne pro me osobne neplati rovnice ojete auto=popelnice. Gogen to myslel dobre, jen to napsal po svem. Auta v bazaru tam z drtive vetsiny jsou z nejakeho duvodu. Proto jsem nikdy nemel auto z bazaru. Koupe Logana je koneckoncu taky hodne o setreni ze...

06.10.2007 | 14:24:48 | diego Reagovat

to diego

Nech je bejt nemá to smysl.Kouknul jsem se na aktuální ceník Dacie a to mi stačí.Prostě někdo si jednou za život koupí rumunskej střep novej a plká tady něco vo rohlíkách,vydává to pomalu za životní styl a přitom nechápe že tu ojetinu už má doma taky.A za 4 roky bude domů tahat tlumex a vystříkávat olejem dutiny,aby něco zachránil.No nic jdu se podívat do hypouše jestli nemají náký použitý rohlíky nebo tričko,jsem totiž chátra z východu
P.S mimochodem právě pro ty zminované žebráky z východu byl tento vůz vyvinut

06.10.2007 | 14:17:36 | mozilla Reagovat

To Diego

Ve všem s tebou souhlasím sem holt jeden z těch blbcú jak píše Gogen.

06.10.2007 | 14:00:00 | sparrow1 Reagovat

rohliky ne, jidlo je trosku z jineho soudku zejo.. to mas tak jako kdybys rikal "nee do tyhle zensky ja nejdu, tu uz pichal nekdo prede mnou"...

06.10.2007 | 13:51:17 | diego Reagovat

jo a jaka je pravdepodobnost ,ze takovy triko sezenes na te burze?

06.10.2007 | 13:49:28 | diego Reagovat

Rohliky si taky koupis vcerejsi, kdyz ti je prodaji za polovinu?

06.10.2007 | 13:46:03 | Roman Reagovat

Me staci, kdyz to triko vydrzi tech 5 let. Kde prodavaji trika, ktery bude nosit jeste moje vnucka?

06.10.2007 | 13:43:13 | Roman Reagovat

v tom pripade je cas na zmenu obchodu, ve kterym znackove zbozi nakupujes

06.10.2007 | 13:41:57 | diego Reagovat

No vtip je spis v tom, ze to tech 500 najede ztezi.. a to uz vlastne vtipne neni.. ale coz, nebudeme predbihat. Myslel jsem ojetou Mazdu, tam rozdil v cene bude tezko tak markantni...

06.10.2007 | 13:40:37 | diego Reagovat

Mam vietnamsky triko a znackovy triko uz nekolik let (kupovany novy) a jsou vybledly priblizne stejne. Jen cena byla dost rozdilna.

06.10.2007 | 13:38:59 | Roman Reagovat

Vtip je v tom, ze s nim nebude muset najet 500 000 km, protoze na dalsiho novyho nasetri 3x driv, nez na tu mazdu

06.10.2007 | 13:36:41 | Roman Reagovat

to Roman

Takze ty si koupis radeji vietnamsky triko, o kterym vis, ze casem vybledne, rozpara se a muzes ho vyhodit, nebo znackove, lec pouzite, o kterem ale vis, ze pravdepodobne vydrzi 5x tolik? To mas tezky takovyhle debaty..

06.10.2007 | 13:35:19 | diego Reagovat

Zdravim autora recenze. Az bude mit tento low end s tolik nasilnym vzhledem najeto tolik, co ta stara Mazda, o ktere se zminujes, az s timhle rumunem najedes 500 000km, bude ti tahnout dirou v podlaze na nohy. Tolik asi k tomu. Co se tyce Logana, kdo ma alespon trochu smysl pro estetiku a detaily, musi ho pri pohledu na Logan zamrazit. Taky me velmi rozesmala posledni veta recenze "kdyz na to no hlavne ze je to NOVE, LEVNE a ohromne nedocenene auto... tak diky ,ze jsem oblazen novymi informacemi. Usetrils, ale pritom te to vyjde draho...coz pochopis casem

06.10.2007 | 13:31:58 | diego Reagovat

Zapomel jsem na dalkovej central. Airbag je tam jen jeden to mas jen pravdu a druhej za priplatek, ale ne kazdej boura 2x do roka.

06.10.2007 | 13:31:15 | Roman Reagovat

To Jašin

Kdyz o tom nic nevis, tak sem nic nepis. Takovy mam nejradsi. Chytry jak radio.
Logan ma ABS v zakladu. Logan v cene 235 tisíc je nové velké pohodlné auto s klimatizací, ABS, posilovačem řízení, palubním počítačem, dálkovým centrálem, elektrickým ovládáním oken predních dveří a zrcátek, výškově stavitelným sedadlem řidiče s bederni operkou, předními mlhovkami a 15" koly.

06.10.2007 | 13:29:07 | Roman Reagovat

Právě, když na tom visí auto celý rodiny, tak nekoupím plechovičku jménem logan bez ABS a s jedním, možná dvěma airbagy, ale radši toho ojeťáka s podstatně vyšší bezpečnostní výbavou.

06.10.2007 | 13:24:20 | jašin Reagovat

"Novou ledničku, pračku, televizi, oblečení bereme jako samozřejmost"
A to i presto, ze u novyho ztratime daleko vic na hodnote, nez u toho bazarovyho. Tak nechapu lidi, co si koupi ojety auto a argumentuji tim, ze malo ztrati na hodnote, ale u jinyho zbozi jim ztrata hodnoty novyho zbozi nevadi.

06.10.2007 | 13:22:48 | Roman Reagovat

to Roman

Novou ledničku, pračku, televizi, oblečení bereme jako samozřejmost, u auta je to o to horší, že na tom krámu visí život celý rodiny a proto bych sekáčové auto nikdy nekupoval. Prostě bych nemohl jezdit po někom v ojetině a navíc, stočenej tch, kradené, bourané, skrytá závada, pokud je to dobře udělané každý pozná hovno, takže ty kecy, že si musíš umět dobře vybrat jsou bláboly, protože kde jsou plovoucí kódy ví policie, autorizovaný servis a profíci zloději, dobře stočenej tch taky není poznat, a dobře udělanou bouračku poznáš v momentě, kdy to do tebe někdo napere, zbortí se to a v lepšim případě skomčíš na vozíku.Tak už jděte s těma ojetinama do prdele, jsme žebráci z východu a proto kupujeme harampádí ze západu-jenom si to přiznejme!!!! A ještě jsme takoví idioti, že si to vychvalujeme, jak umíme dobře nakoupit harampádí-k smíchu!!!

06.10.2007 | 13:11:42 | Gogen Reagovat

Mozillo

Tak si uvědom,že i Fabia neměla v základu ABS pouze teď po tlaku EU se montuje standartně a Škoda z toho dělá velikou reklamu,jak má Fabia ABS v základu,když je to vlastně jejích povinnost.
Nesleduju,že by se majitelé Loganů nějak naváželi do druhorukářů....jediný co jsem na několika recenzích viděl bylo srovnávání nesrovnatelnýho Logan a ojetá vyšší střední,nebo střední třída,to je prostě blbost.Srovnávejme ve stejné cenové relaci,nebo třídě,Logan nemá co se týče užitkovosti a prostornosti v této cenové kategorii konkurenci a o tom žádná.
Ale co?... je to nový je,že to nemá výbavu?? Logana si nekupují nároční lidé, má alespoň 3 hvězdy v NCAP ale má je (deriváty MPV Voyager ...Kia Carnival apod nemají ani to)

Ale na ojetinu je třeba trochu štěstí,vědět po kom se kupuje a v jakém je stavu....ale dá se taky sehnat slušnej kousek,ale málokdy u nás.

06.10.2007 | 13:11:15 | KubikCv Reagovat

Nekdo proste kupuje veci nove, protoze mu to tak prijde normalni. Koupi si novou lednicku, novou televizi, cerstvy rohliky, novy auto.... A samosebou, ze ty veci kupuje v cenove relaci, ktera odpovida jeho financni situaci. Je tak tezky pochopit, ze nekdo proste pouzity zbozi kupuje nerad, ikdyz je za polovicni cenu?

06.10.2007 | 12:46:35 | Roman Reagovat

Stále to samé.Podle vás kdo chce machrovat,koupí si ojetý vůz.Kdo neschvaluje Logana,závidí vám ho,protože na něj nemá,kdežto vy jo,páč jste za vodou.Jedinej kdo se tady do někoho naváží jsou majitelé Dacií s jejich představama o ojetých vozech,secondhandu a podobný kecy.Zpravidla se rekrutují z majitelů stodvacítek,felicií apod a Logan jim logicky přijde jako moderní auto,viz hlášky typu jak to sedí,jak to jede atd.Ano sedí to a jede lépe než stodváca,ale je rok 2007.Měl jsem možnost vyzkoušet na najeté trase v zatáčkách - nesedí a nejede.Měkčí odpružení a vyšší světlá výška způsobují výrazné naklánění vozu viz losí test.Kamarád živnostník byl rozhodnut koupit MCV,po návštěvě prodejce změnil názor,příplatková výbava např,ABS,airbag spolujezdce,metalíza,centrál dostali cenu fakt vysoko,a kde máme klima,když v tom bude trávit celý den,celý rok.Nikomu neberu,když to chce,at si to koupí,ale at nikomu necpe,jak se jedná o moderní vůz,že i na tom západě jde na dračku.Ale at je po vašem - prostě vám to jenom závidím.Tak je to

06.10.2007 | 12:21:34 | mozilla Reagovat

Mě se Logan..na to že je to vlasně účelně navržený auto (minimum prolisů a jednoduchý tvary nenáročný na formu lisu) docela líbí,hodně dělá vybraná barva a alu kola... Modrá metalíza a pěkný hliníky a je to...a MCV je po designový stránce daleko povedenější než sedan

06.10.2007 | 10:31:33 | KubikCv Reagovat

Ale zatimco majitel Logana si na nic nehraje, tak majitel secondhandoveho, ale puvodne mnohem drazsiho auta dela machra, jakej to nema skvelej bourak ze secondhandu

06.10.2007 | 10:17:53 | Roman Reagovat

Kdyz na to mas, tak te velka ztrata nemusi trapit, takze je to porad o tom, ze na to bud mam anebo nemam.

06.10.2007 | 10:11:19 | Roman Reagovat

Spíš o tom.... mám pů mega..co udělám?? Koupím Logana a zbyde mi třeba na rekonstrukci bytu.
Jasně auto klesne na ceně...ale z 200tisíc mě to tolik mrzet nebude.Než kdybych si koupil auto za 500tisíc

06.10.2007 | 10:08:07 | KubikCv Reagovat

Jasne, co to tu vlastne resite? Je to jen o tom, ze na to bud mam a nebo nemam. Kdyz na to mam, tak si koupim znackovy hadry za moc penez a kdyz na to nemam, tak mam na vyber bud secondhand nebo Vietnam. Nevim, jestli ma smysl resit, jestli je lepsi secondhand, nebo Vietnam, protoze oboji je o tom, ze na to nemam.

06.10.2007 | 09:49:50 | Roman Reagovat

Co řešíte??

Já opravdu nevím co tady pořád řeší příznivci ojetin..Lagun apod??
Kdo tady může srovnávat Lagunu a Logana?? jediný co mají společnýho je výrobce a L v názvu.Logan je auto který bylo primárně navrženo pro země jako Rumunsko,Turecko a země Jižní Ameriky,kde doposud jezdí auta jako faceliftované Uno a Golf 2.
A to že se dostalo do Evropy je jen díky poptávce.
Spolehlivé auto = auto s minimem elektroniky,tak ať tady nikdo nepláče,že to nemá výbavu.Chceš výbavu?? jdi do vyyší střední třídy.Logan je prostě jinde.
Kdo chce auto,který mu udělá službu...za minimum nákladů tak si koupí Logana.Vydrží mu třeba 10 let.
Další Čenda si koupí 8letou ojetinu..a za 10 let má skoro dvacetiletej křáp.
Opravdu bych se zde,jako i pár dalších,rád dozvěděl něco o Loganu a né kvality ojetin z Německa a ostatních zemí,od toho zde máte recenze na daná auta.

06.10.2007 | 09:20:00 | KubikCv Reagovat

Náš Logan síce posilovač má, ale ani zakúpený stredný stupeň výbavy nie je vidieť. Dokonca aj elektrické okná sú za ešte extra príplatok. Ale hodnotiť auto že nemá takú alebo onakú výbavu je scestné, najmä ak sa táto dá dokúpiť. Ale keby som chcel aj ESP, 6x airbag a pod., tak sa musím poobzerať po nejakom inom aute. Jednoducho Logan je relatívne lacné a jednoduché auto. Verzia MCV poskytuje dobré úžitkové vlastnosti. Škoda že sa neponúka silnejší diesel, 1.5dci / 50kW je predsa len trochu poslabší. Motor nemá v podstate žiadnu výkonovú rezervu a pri "svižnejšej" jazde je spotreba 6L, pretože mu treba ísť dosť po krku. Počas zábehu pri opatrnej jazde bola spotreba cca 5L.

06.10.2007 | 00:24:58 | neb Reagovat

můžu srovnat: v rodině máme lagunu r. 98(2.0 16V), clio storia r.v. 99(1.2 16V), a sestra si koupila(ač jsme ji všichni zrazovali, holt hloupá holka) z prvních pár výplat logana, 1,4 rok 2005.Pohodlí:oproti laguně vůbec nesrovnávat!!!, oproti cliu, taky horší, Výkon:Laguna-jasný rozdíl,cca stejná spotřeba, Clio-spotřeba cca 5,5, logan 7, dynamika clia o poznání lepší, Výbava-Laguna-climatronic, ABS, pal.pc, 4 airbagy,tempomat, vyhřívané sklo, sedačky,originál cd rádio, Clio-klima, el. okna, zrcátka, servo, ABS, pal.pc,4 airbagy, originál rádio(na kazety, pouze:o)))Logan: 1xairbag!!!!, centrál(ten jsem u předchozích aut ani nepsal, samozřejmost).To je vše.Servo jsem u předchozích našich aut taky nepsal, taky samozřejmost.Ale-!!! tento logan to nemá.

05.10.2007 | 23:24:53 | jarda Reagovat

Koreny vsech aut jsou v predminulem stoleti

05.10.2007 | 23:06:10 | Roman Reagovat

Felda je ošmirglovanej Fanda a technika z Fandy má kořeny v 60-letech. Byl div, kdyby na tom Logan byl hůř.

05.10.2007 | 16:03:28 | Radek Reagovat

Kde ste prišli na to že Logan je 20 rokov technicky pozadu? Komfort odpruženia, sedenie na ceste a presnosť radenia rýchlostí sú o triedu lepšie ako u napr. Felície. Zvonku to ale nie je žiaden krásavec, ale auto máme na jazdenie a nie na výstavku dizajnu. A firma nebude predsa kupovať nejaké ojazdené autá....Tie sme už predali a ľutujem tých, čo si ich kúpili.

05.10.2007 | 15:58:44 | neb Reagovat

Zajímá tě Logan? Jeď se zeptat do Bohnic, tam ti to odkývou. Tohle diskuze, samotná recenze je nahoře... .:-))))

05.10.2007 | 14:01:11 | Radek Reagovat

Omyl...

Kurňa, kde to jsem? Sem se asi splet? Já hledám recenzi o Dacii, páč mě zajímá, ale tady to vypadá jako na stránkách NOVÉ NEBO OJETÉ Copak jste se zbláznili? Zajímá mě logan, ale tady jsem asi vlez blbě. Nebo mezi blby. Soráč

05.10.2007 | 13:37:45 | Pupkatej Reagovat

Nevím jestli se dá mluvit třeba o 3 roky starém autu se 40 000km mluvit jako o vysloužilém voze západních přátel,ale proč ne.Ta kulturní a přátelská atmosféra v autosalonu:pokud na ní trváš,vždy jsem kupoval v cizině nikoliv v bazaru u Ahmeda,ale právě v autosalonu.Pokud nepospícháš,počkáš si tak jde sehnat cokoliv v jakémkoliv stavu.Logan - to je prostě důraz na cenu a nic jiného,technologicky na úrovni prvních felicií.A na ty se podívej,at víš co tě čeká.A to tu škodovku v čechách prodáš vždycky za slušnej peníz,ale Logana?Jinak debata samozžejmě o ničem,páč majitelé těchto skvostů těžko přiznají,že vyhodili 250 000 za R19 v jinak navohejbanech plechách.Babička vždycky říkala - nekupuj to to je náký levný.A to byla spořivá,možná právě proto.

05.10.2007 | 11:26:06 | mozilla Reagovat

Čína

Já myslím že tak do roka za 250tis. pro rodinu něco bude pan Charouz přece už smlouvu s čínany uzavřel.Tak se můžem těšit.Pozor tímto nechci srovnávat Logana s čínou je přece jenom lepší ale za pár let kdoví.

05.10.2007 | 10:37:45 | sparrow1 Reagovat

A jo, pokud někdo chce NOVÉ auto technicky 20let staré a dá za něj přes 250L, tak je to jeho věc. Ale fakta jsou taková, že NOVÉ RODINNÉ AUTO za cca 250L prostě nekoupíš. Technicky nová, co víc s pozinkem (u Dacie španělská vesnice), jsou za tyto love jen miniauta do města, kde výborně plní svoji funkci.

05.10.2007 | 10:31:32 | Radek Reagovat

To ses projevil

Dochází ti argumenty? Je to tak, ne každý vysedává u PC a ne každý má internet nebo fundované známosti. To co tady čtu, odpovídá týpkovi, pro kterýho jsou auta koníčkem, dělá do nich a vyloženě ho to baví. Opakuji, nejsou takoví všichni. A taky nemůžete házet do jednoho pytle všechny autosalony, jenom proto, že pár jich zaměstnává lumpy (je jich určitě míň, než bazarů, které prodávají auta se stočenými tacho, bouraná atd atd). Reklamaci vždy vyřešíš lépe v autosalonu než v bazaru. I když je procento neřešených reklamací (často i hloupostí kupujícího), tak reklamovat něco v bazaru je totál regál. A k těm autosalonům: Znám dva -tři kde jsou arogantní a neochotní, a chtějí nás jen oškubat. Ale našel jsem super salon, kam se rád vracím a nechávám si tam dělat i banality. Je to možná dražší, ale vždy se zárukou kvality. A atmosféra a pohoda tam je jako v lázních , ochota, vstřícnost, porozumění, osobní přístup.

05.10.2007 | 10:23:13 |  Reagovat

hádky

Nemá cenu se hádat ten má to a ten zas tohle.Ale na týhle recenzi je stejně nejlepší ten konec že někdo hupsne do starý Mazdy a ta se mu dle všech předpokladú autora recenze hned vysere fakt for znám spoustu desetiletých Mazd na který ještě nebylo potřeba šáhnout kromě oleje apod. Chci vidět desetiletý Logan pokud teda do tý doby neshnije.

05.10.2007 | 10:16:24 | sparrow1 Reagovat

Utíkej spíš do 21. století.:-)))

05.10.2007 | 10:11:20 | Radek Reagovat

Ano

už utíkám do internetové kavárny.....

05.10.2007 | 09:45:42 |  Reagovat

To anonym

Internet nemá každy...., zvláštní, ale prosím. Nicméně internetové kavárny existují. Jinak milá a kulturní atmosféra salónu končí zaplacením auta, to ví kde kdo. Jinak ojetina vychází minimálně stejně nebo dráž, než pajda Logan apod. Je to o tom, že jsou lidi, jenž chtějí za své peníze kvalitu (rumun? Pardón), bezpečnost, vybavení. Jinak je všeobecně známo, že existují kategorie kvality aut, např. není Octa, jako Octa. U nás se do ní cpe nejméně spolehlivá elektronika (je více dodavatelů) zatímco v Německu je ta nejkvalitnější. Je to smutné, ale je to tak. A je to právě skrz lidi, jako jsi ty, co jsou podělaní a líní si něco zařídit sám a trošku lámat hlavu.

05.10.2007 | 09:22:35 | Radek Reagovat

co ještě musím mít?

Takže známého, nebo jinou fundovanou osobu, která mi pomůže. Internet (sorry, ale vážně nemá každý), chuť a čas cestovat, co jsem ještě zapomněl? Dík. Kulturní a milá atmosféra v autosalonu a hlavně jistota je mi milejší.
Myslím že tahle diskuse nebude mít konec. Takže moudřejší ustoupí. Až zase budu chtít nedejbože nové auto, nefackuju si a sbalím batoh, najdu někoho chytrého s přehledem a internetem a vyrazím za západními přáteli pro nějaké jejich vysloužilé auto. Zbytek peněz, které ušetřím použiji na výměnu rozvodů, vodní pumpy a náplní a rodině vysvětlím, že sice není nové, ale je lepší. Stačí to?

05.10.2007 | 09:12:36 |  Reagovat

To Standa: Chápu, že se dá stoupnout do ho*na. Ale je to spíše otázka znalostí kupujícího, resp. schopností najít si fundovanou osobu. To, že si naletěl je jen tvoje chyba, nikoli vozu, jako takového. Mimochodem, značkový bazar? Co to je? Vrakáč AAA?
To Anonym: Už jsi někdy slyšel o internetu a elektronické poště? Asi těžko. Ale pokud ty pracuješ 24h denně, 7 dní v týdnu a 365 dní v roce, tak je fakt, že na to čas nemáš. Nakonec ho ani mít nemusíš, protože při takovém pracovní nasazení musíš mít min. S-klasse.:-))

05.10.2007 | 08:26:10 | Radek Reagovat

to anonym

Tak to bylo dobrý,beze srandy,fakt si mi pobavil,hlavně s těma dětičkama - kde je tatínek maminka:blbec jeden,moh vzít 270000 papouchů a mohli jsme mít novýho Logana,blejskavýho.Úplná próza.Ale maminka asi neviděla výsledek losího testu,který byl možná veden záměrně aby došlo k převrácení vozu,to uznávám,ale podstatné je,že došlo ke zborcení A sloupku,a to při 50 km/h rychlosti,což snižuje šance posádky na minimum.Toto je způsobeno zastaralým řešením z 80,let.Je to jednoduché,zadání znělo jasně - vytvořit lidový vůz za laciné peníze pro východní trhy.Já to neodsuzuji,ale nemá smysl si lhát že je to jinak.Použít starší osvědčenou techniku z R 19.Clia atd,ušetřit tam kde to není moc vidět(pasívní i aktivní bezpečnost,pozink),připravit pro horší cesty a hlavně zkusit zachytit očekávaný nástup čínské konkurence.Je to stejné jako když chcete udělat lacinej salám,tak je jasný,že to není šunka,a cílová skupina zákazníků se vždycky najde.A uznávám že filozofie,co na autě není se nerozbije,může být pro někoho lákavá.A k tomu shánění po Evropě - v čase internetu to snad ani nemyslíš vážně,vždy jsem jel víceméně najisto a dětičky brával sebou,v itálii osvědčenej trik bambini prostě milujou a v přátelské atmosféře jde i cena dolů,to jen tak na okraj.Možná by bylo lepší si přiznat - nerozumím tomu,jsem línej,neumím jazyky,mám strach že naletím a né se schovávat za péči o rodinu.A doporučuji si přečíst poslední odstavec recenze,kdo se do koho sere

05.10.2007 | 08:25:46 | mozilla Reagovat

zase ty ojetiny

uvědomte si, že majitelé vozů se rekrutují z různých skupin. Tak např. věkově blízcí důchodcům asi nebudou jezdit po evropě a hledat to správné ojeté auto, že? Otcové rodin (kteří se svým rodinám věnují) také nemají zapotřebí scény typu: Maminka-dětičky, tatínek tu s námi není, on jel do světa hledat nám ojeté autíčko. Dnes si s vámi nebude hrát, on nám přiveze ojetinku, sice za stejné penízky jako by tady jsme společně koupili nové, blbec jeden, ale zato nebude jen tak obyčejné, bude značkové.
A když pominu nezletilce, tak nám zbyde jistá skupina lidí na volné noze, kteří na tyto štrapáce mají čas, navíc je to i baví. No a ti ať si koupí zaručeně skvělou ojetinu, ale nekrmí tím ty ostatní. A netvrdí že to je ta jediná správná cesta k novému vozu. Vlastně novému ne. Jen k vozu.
A nenechte se oblbovat kecy o východní zastaralé technice Logana. Budete se divit, ale Loganů se nejvíc prodá ve Francii, 107 zase v německu, Francii a pod. A je mi jedno, jestli je to druhé nebo páté vozidlo do rodiny. Kdyby stálo za ho..., jistě by ho tamní lidé nekupovali.

05.10.2007 | 07:32:55 |  Reagovat

pro Radka

Jistě že ta 205 nebyla funglovka. Byla z německa, měla najeto 63 000 a sloužila fakt dobře. Než se začalo projevovat, že byla nabouraná (nepoznal to nikdo!) a pořád se něco vychytávalo (geometrie, ramena, jiné věci). Navíc po cca 3 letech (najedu i 25000ročně) začalo se auto sypat. Šlo o opotřebení dílů,ale kdyby bylo nové, tak mi vydrželo min. 4x tak dlouho. Měl jsem i pár jiných ojetin, a vždycky jsem naletěl. Ať byly z německa, nebo ze značkového bazaru. A právě tady jsem změnil svůj přístup: Už NIKDY ojetinu. Za poctivý prachy nepoctivý zboží? Ne, děkuji, nechci. Jo, a nejsem z těch, co si kupují auto na 3-5 let. Kupuji ho jako věc dlouhodobou. Mé první auto jsem měl 15 let. Nové samozřejmě.

05.10.2007 | 07:01:06 | Standa Reagovat

Ono je to o něčem jiném, alespoň pro mě. U mě je na 1. místě bezpečnost. Malá auta ji neposkytují už hlediska velikosti, bez ohledu na počet hvězd v crashtestech - fyzika je potvora. Logan je taktéž slabší. Raději si pořídím 2 tuny vážící auto s 6 pytlama....

04.10.2007 | 19:23:45 | Radek Reagovat

Nevím o čem se stále dohadujete, srovnávat ojeté auto s novým se prostě nedá, nové auto je prostě nové auto. Ale každý je limitován finančně, nebo prostě nechce dávat za nové spoustu peněz, tak si koupí ojeté-ovšem s obrovským rizikem!!! Vůbec nedoporučuji kupovat v ČR, je to tragédie-východní blok- raději zajet do SRN, tam máte alespoň jistotu, že ojetina byla servisovaná ve značkového servisu. Jak říkám, mám střední třídu, nové, v plné výbavě, nemám po někom proprděnou, sedačku, ohmatanej volant, není kradené, bourané, není stočenej tch, není zanedbaná údržba, ani skrytá závada apod. a mám prostě lepší pocit. Až na nové mít nebudu, tak si koupím ojetinu. No a proč kritizovat někoho,kdo si koupí Logana? Osobně bych ho nekupoval, ale vždy´t ho platí on a pokud je spokojený, tak jedině dobře.

04.10.2007 | 19:14:13 | Gogen Reagovat

Ještě bych jen chtěl dodat něco k tomu argumentu kupuju si nové věci,pračku,TV,tak i auto jednu věc.Vše se odvíjí od kupní síly ,pokud auto nevydělává peníze,je to ta nejhorší investice.Takže pro toho němce je třeba Passat stejně drahej jako pro nás,ale v poměru k platu je to pro něj spotřebák,našince leasing tohoto vozu zatíží jako obstojná hypotéka.A je to i otázka priorit - v ceně dejme tomu dvou Passatu jde koupit starší domek v dosahu krajského města,v dojčlandu by jich nestačilo deset.Prostě investice 30 000 EUR je pro ně otázka tak 9 platů,u nás celoživotní úspory.A od vysoké úrovně platů se odvíjí i to,že se jim sebemenší oprava nevyplatí,vždyt mi už taky televize neopravujeme,ale koupíme novou,časem to k nám dorazí i s auty.A ještě k tomu Loganu:pochopil bych lidičky,co šáhnou po MCV protože maj 4 děti,v tomhle segmentu shánět třeba slušnýho Forda Galaxy je fakt problém,ale Logan sedan fakt nepochopim.Tuhle jsem pozoroval maminku co se tam pokoušela dostat kočárek i s kolečky a dost sem jí litoval.Takže k čemu mi je zavazadelník,když jeho využitelnost je nulová.Možnost vymontování výztužné vzpěry za sedadly bych ani nekomentoval,A posilovač řízení - bomba,technická novinka roku,prostě nadstandart

04.10.2007 | 19:01:11 | mozilla Reagovat

Netvrdil som, že sa nedá kúpiť ojazdené auto v dobrom stave. Neviem, kto to kde v mojom príspevku našiel. Ale očividne niekto prehliadol ten dôvod, prečo si niekto kúpi auto nové. Takže ešte raz : nové preto, lebo ide o pocit, že je nové, že je moje a že mám veľkú pravdepodobnosť, že s autom budem mať na istý čas pokoj. K tým blbým kecom o kvalite zmieňovaného Logana, že to je auto so starými technológiami, vo východnej kvalite a pre východný trh len toľko. Záruka platí dva roky, či to je pre východ, alebo západ. Staré technológie možno, ale v tom prípade ide o rokmi overené a odskúšané veci, ktoré nebudú trpieť detskými chorobami. A pre východný trh? Nenechajte sa vysmiať. V západnej Európe sa predáva naozaj veľmi dobre. A k tej Fabii za 452 českých nemám fakt čo dodať. Ak to niekto chce mať doma a nové, nech si to kúpi. Každý má pri výbere auta iné priority.

04.10.2007 | 18:43:31 | Petrík Reagovat

No rači hupsnu do svýho favorita než do nějakyho rumunskýho střepu.

04.10.2007 | 18:21:48 |  Reagovat

To Mozilla

To nevysvětlíš. Je to o tom, že musíš při individuální dovozu shánět, hledat, cestovat a trošku do toho investovat čas i peníze. To se již zmíněným majitelům pokladů Logan, C1, Fabia, 1007...atd. nechce, resp. možná ani neví, že se dá auto sehnat i mimo tuzemské bazary. To se týká těch, co si koupí takového žebráka (velikostí nebo technikou - to už je fuk), jako rodinné auto a mnou si ruce, jak to vyhráli. Služební auto Š Fabia 1.4 16v / 74kw kombi mám od nova, pro méně bystré, od 6 km. A opravdu je to auto na 2 věci. Líné, malé, nenažrané, nepohodlné...., snad musím uznat, že se, zatím, nic vážného nepodělalo - najeto 40.000km. Ale jinak za 425L je to hodně ubohé auto. To moje, pro některé vyběhaná, poruchová atd., ojetina, která je o 3 kategorie výš stála 300L a je to totálně neporovnatelné. Nekde nic nevrže, nemlátí, jede i zatížené, pohodlné, relativně nízká spotřeba..., ale má natočeno 160.000km, to je jistě pro 3.0 motor jistá smrt.

04.10.2007 | 17:20:29 | Radek Reagovat

Pokud jsem si všiml.diskusi o výhodě nového auta před ojetým vyprovokovali příznivci tohoto rumunského skvostu,který mají zvrácenou představu o ojetých vozech - každý den ruce od šmíru atd.Nevím jestli nazývat zrovna Dacii novým vozem - starší technika Renault v kabátku ušitém pro východní trhy ve východní kvalitě za východní peníze.A Petríku - jako individuální dovoz seženeš i 3 roky staré auto a málo najeto.Před pár dny jsem vezl kamaráda do švýcarska pro auto - vrácený leasing,servisní kniha,protokoly z STK,stáří 3 roky ,najeto 41000km - Citroen C5,kombík,plná výbava.2,0 hdi plus sada zimních gum,předprodejní servis proveden,prostě stav novýho vozu za cenu nové Dacie.Jinak sám mám dvě auta nové,ale jen z důvodů promítnutí leasingu do firemního účetnictví.Takže chci jen říci,že neplatí staré je šrot,nové je bezúdržbové,někdy je to bohužel i naopak.A jen na závěr,měli tam i u Renaultu na prodej rok starou Dacii Logan v plný výbavě,najeto 7000km za naše v přepočtu zhruba 160 000,to je pokles tak 50 procent za rok soudruzi

04.10.2007 | 16:58:19 | mozilla Reagovat

To Standa

Ten P205. co jsi měl před C1, a byl jsi tolik spokojený, byl taky funglovka?

04.10.2007 | 16:45:31 | Radek Reagovat

Petríkovi

Ano, promluvil jsi mi z duše. Tak přesně takto to je. Jde jen o to, že kdo to nechápe, tak tomu prostě neporozumí. Logana nemám, mohl jsem ho mít, dal jsem přednost menšímu, ale ani náhodou ne ojetině. Ani televizi z bazaru, lednici po někom, pračku taky ne. A auto? Takovou investici už vůbec ne po někom. Za poctivé peníze nové.

04.10.2007 | 15:31:15 | Standa Reagovat

Vôbec som nepochopil podstatu celej tejto diskusie. Nech si každý predsa kúpi to, na čo má chuť a peniaze. Moje posledné dve autá som kupoval ako nové, pretože jazdené už som mal a jednoducho som už chcel mať niečo, kde predo mnou nikto obrazne povedané neprdel do sedačiek, niečo, čo niekto nehumploval zanedbaným servisom, alebo svojím prístupom k autu ako takému. Mať nové auto je o pocite, že to je nové a ak sa to po...re, tak za to môžem ja a nie niekto predo mno. Je to o pocite, že je predpoklad, že vás to auto dovezie kam treba, že to nie je zhnité a čo ja viem čo ešte. A je pri tom úplne jedno, akej triedy a za aké peniaze to auto je. Oblečenie si nekupujem v sekáči,televízor v bazáre, tak si tak nebudem kupovať auto. Hlavne, pokiaľ chcem mať za svoje peniaze nejakú istotu. Samozrejme, že vám nikto nezaručí, že zrovna vy ste si nekúpili nepodarok, na ktorom sa bude sypať všetko, ale pri jazdenkách táto pravdepodobnosť narastá geometrickým radom. A nikto normálny nepredá po dvoch - troch rokoch auto, s ktorým je spokojný a nemá veľa najazdené. Možno po piatich, tak ako ja, lebo som už skrátka chcel niečo nové, chcel som vyskúšať niečo iné. Súhlasím s argumentom, že pri novom aute človek stratí veľa peňazí hneď, ako s ním odíde od predajcu, ale opakujem, mne to za ten pocit stojí a kto nemal nikdy v živote svoje nové auto, tak to jednoducho nepochopí. K tomu západu len toľko. Kto je tam len trochu finančne zabezpečený, jazdenku si nekúpi. To je tam výsada tých najslabších sociálnych vrstiev. Napr. naši známy z Rakúska, v značne dôchodcovskom veku, ktorí sa ešte medzi rečou posťažovali na malý dôchodok, si teraz na staré kolená kúpili auto nové, pretože ich Peugeot im už doslúžil. Samozrejme si kúpili diesel a s klímou. Pritom našinec by povedal, že tak starým ľuďom stačilo niečo jazdené. Je z toho úplne jasné, aká vrstva ľudí vo vyspelej Európe siaha po jazdenkách. Takže ešte raz. nenavážajte sa do niekoho, len za to, že si kúpil auto ako nové. Aj keď ja osobne by som asi Logana nebral.

04.10.2007 | 14:23:39 | Petrík Reagovat

sešrotovat

Podle toho co tady čtu tak když majitel nového vozu chce něco jiného tak by ho měl nechat sešrotovat aby si ho už po něm nikdo nemohl koupit.Nebo jak to vlastně má fungovat ojetiny by neměli existovat?Pokud vím tak i na vyspělém západě se ojetá auta taky kupují.Může mě to někdo z majitelů nových vozú vysvětlit a až ty své krasotinky dojezdíte tak sešrotovat né abyste je prodávali.

04.10.2007 | 13:26:24 | sparrow1 Reagovat

Standovi

Jasně stando, nerikam... Nový je nový... Majitel recenze me jenom nas*al tím, že si koupil sice nový auto, ale přitom za menší cenu než je cena nemalé části ojetin v bazarech a naváží se tady do vlastníků ojetin s tím že když na to nemají tak ať nemektají!! Takový vyloženě blbý a laciný keci mě úplně zvedají ze židle ty vole!!!!!!!! Tuhletu diskuzi tady vyprovokoval majitel recenze svýma blbýma a arogantníma kecama a né majitelé ojetin!!

04.10.2007 | 13:21:49 | štefi Reagovat

Na Západě je C1 apod., jako nákupní taška proboha. Sedni do svého klenotu C1 a vyjeď za hranice a uvidíš, kolik se těch veleaut tam pohybu MIMO město.... . Není to tam, jako tady, že si koupí jedno mikroauto a jezdí s tím celá familie dohromady. Jistý člověk je tu klasický "čecháček" - já mám nové auto a kdo je víc? Sice se auto vleze do kufru každýmu rodinnýmu vozu, ale je nové a je nejlepší. Zoufalci...

04.10.2007 | 13:15:24 | Radek Reagovat

Nechápeš

Ty prostě nic nechápeš, nebo nechceš chápat. Kupují si nové vozy, ne ojetiny, to je podstatné. A kupují si takové, na jaké mají kupní sílu. Pro lidi v ekonomicky slabších zemích právě vznikl Logan Thálie, C1 (C1 se kupodivu prodávají zase víc u těch hlupáků na západě než tady) a podobné vozy, které nejsou na úrovni nového BMW nebo Audi, ale odpovídá tomu právě cena a hlavně jsou pro toho, kdo chce vůz NOVÝ. A špatné taky nejsou, dnes se přece vyloženě špatné vozy nedělají (mimo Čínu). Pak je to taky o tom, jestli mám touhu vlastnit značkový vůz i za cenu, že nevím co je doopravdy zač (ojetina), nebo se nepotřebuji předvádět, a dám přednost novému.

04.10.2007 | 13:10:07 |  Reagovat

To Standa

Jak jsem už psal o něco níže až si budu moct bez zadlužení minimálně na 3 roky koupit solidní auto jak prostorově tak zpracováním což pod 350tis. u nas těžko pak už o ojetině nebudu uvažovat.Zatím jsem ale jeden z těch statísícú řidičú co jezdí v ojetině kufr plný nahradních dílú a ruce pořád od oleje jak se hrabu v motoru jo a taky mám pořád zánět spojivek jak pořád něco přivařuju co zrovna cestou upadlo.:-)

04.10.2007 | 13:08:23 | sparrow1 Reagovat

Celá západní Evropa není plná pitomců. Staníčku, kolikpak se prodalo v Německu Loganu? Určitě mraky....., ale až za mraky nových Medvědů, Bavorů, Audi...atd. Je to o kupní síle, chytráku.
Němec si nové např. Audi koupit na leasing bez potíží, ale u nás? Kdo si může dovolit platit 15.000kč měsíčně za lízačku + další životní náklady např. hypotéka. Prober se.

04.10.2007 | 12:56:54 | Radek Reagovat

To Standa

Nevím, kdo je socka, já si velmi solidní auto poctivě vydělal, i když není nové, ovšem jeho pořizovací cena byla vyšší než za Logan. Je to o tom, že chci jezdit v BEZPEČNÉM a rozumně VYBAVENÉM voze. Nejezdím v minikrámu C1, který by mě někdo dokonce musel prachy dát. O bezpečnosti je zbytečné se bavit, stačilo se podívat před několika dny na televizi, kde byl čelní střet P1007 a BMW. V mini autě s 5 hvězdami v crashtestu 2 mrtví, auto totálně sešrotované. Řidič bavoráku (viník-mikrospánek) těžká zranění, ale přežil. Fyzika se nedá oklamat. Raději si vždy pořídím velké a těžké auto, byť ojeté, už těchto důvodů. Přežít...

04.10.2007 | 12:41:22 | Radek Reagovat

Ubožáci

Takže celá západní evropa je plná bohatejch pitomců, protože si za své peníze kupují nové vozy. A potom je jako ojeté ti hlupáci prodávají chytrým znalcům v čechách. Protože v čechách je naštěstí spousta moudrých odborníků, kteří si je rádi koupí. U nich v Evropě by je museli sešrotovat. Normální člověk tam nejezdí v krámu po někom. Leda tak socky na podpoře. Tleskám všem kteří tady vychvalují ojetiny na úkor nových vozů. Takové voly západní evropa potřebuje, aby se zbavila ojetin. Jinak by to tam už bylo jedno velké vrakoviště. Takhle se to holt stěhuje k nám. A ty Radku nikomu neříkej, že je primitivní blbec. Protože potom podle tvých názorů ty jsi z blbce výkal.

04.10.2007 | 12:26:35 | Standa Reagovat

ojetý logan

Přesně tak, kdo by to kradl... Jen tak pro informaci, u nás ve městě (50tis obyvatel) se pořád ještě ztrácejí i felicie, takže... Už i ten přičmoudlej zloděj má tucha o kvalitě tohoto rumunského zátraku, kterej tady majitel recenze vychvaluje pomalu jako mercedes!!!

04.10.2007 | 12:15:23 | štefi Reagovat

Stačí se kouknout na cenu ojeté Solenzi(y) ročník 2004 - 85.000kč.

04.10.2007 | 12:07:00 | Radek Reagovat

Ojetý Logan

Sehnat víc ojetého Logana je jak hledat jehlu v kupce sena...Logan s 50-60 tisíci najeto pořád těsně pod 150tisíc Kč

Logan ve své kategorii nemá konkurenci za 150 Seicento?? Horší crashtest jak Trabant, Chevrolet Spark...dokonce nemůže ani vléci vozidlo. Kia Picanto Hyundai Atos apod... miniauta..a Panda ?? se svými 185 by se mi i líbila..nebýt středového panelu,který bych musel snad uříznout aby mě netlačil.

Mě se Logan líbí,díky ostře řezaným liniím a jednoduchosti...a hlavně...díky negativním ohlasům,kdo by ho kradl??

04.10.2007 | 10:25:04 | KubikCv Reagovat

Kubíku, máš recht, že jsi po dobu záruky v RELATIVNÍ pohodě, ale všichni víme, že né vše je uznáno a kouzelná věta "způsobeno běžným opotřebením" nebo "to je normální" je zcela běžné. Taky je problém, jak už bylo psáno, propad ceny. Za 4 roky prodáš Logan tak za 80.000kč, což je propad 180.000kč. Argument, že je to méně, než u drahých aut, není na místě, protože podstatný poměr cený za nákup a prodej. Malý příklad - Logan 80L / 260L (31%), Thalia 120L /260L (46%)...atd. Ceny si můžete najít na netu sami, nejsou vycucané z prstu.

04.10.2007 | 10:12:34 | Radek Reagovat

To kubik

Já proti Loganu nic nemám mě osobně se nelíbí ale to je každýho výběr no a za 250tis. bych si nic nevybral.O 100tis. víc tam už by se toho našlo dost třeba se mě moc líbí Linea(dělaná v Turecku) ale to už bych musel na splátky a to já nerad.Radši levnější a bez dluhú zatím jsem měl s ojetinama vždy štestí no a ted mám tak na 3 roky pokoj(služebka) no a pak se uvidí ale zatím je můj nazor že za 250tis. se dá koupit kvalitní ojetina chce to jen hledat no a větší peníze to už bych asi šel do novýho.

04.10.2007 | 10:07:20 | sparrow1 Reagovat

Sparrow

To tady nikdo neříká..ale jak se objeví recenze Loganu vyrojí se majitelé ojetin..jak je to na hovno,že za ty prachy mají auto ve vyšší třídě s lepším pohodlím atd.Je to prostě každýho věc..taky bych si asi koupil nižší střední třídu než ojetinu..pořád máš jistotu,že minimálně 4 roky budou v pohodě...doplatíš leasing a můžeš to střelit.
V cizině ty auta buď prodají lehce bouraná...nebo v té době..kdy už se jim nevyplatí...a pak si to koupí šťastnej čecháček a začne vrážet peníze on.

Strašně se mi líbí,jak máme krátkou pamět..před pár lety se nám mohlo o luxusních autech jen zdát...a kdo měl bony,mohl si v Tuzexu koupit leda Sierru nebo Uno.

Hlavně že dneska majitel Loganu..je blbeeec že si koupil nový auto z Rumunska místo toho aby si koupil ojetinu.
Jenže dneska se půlka produkce vyrábí ve vých.Evropě
Motory Toyota - Polsko
Volkswagen - Slovensko
Kia - Slovensko
Suzuki - Maďarsko
Renault - Turecko

04.10.2007 | 10:01:13 | KubikCv Reagovat

Moje dvě poslední auta byly značky Hyundai koupené v autorizovaném servisu po prvních majitelích z D pochybuji že by se někomu vyplatilo je svařovat ze dvou.Holt kdo má nový auto je King a my v ojetinách ubožáci.A těch letos dovezených 180tis to jsou samý sračky.Na auto za 250tis. mám ze svým platem taky ale prostě bych to za něj nedal jsou to vyhozené peníze.Ted novým jezdím(služebka k soukr.používání) jo voní hezky novotou ale to je tak všechno.

04.10.2007 | 09:42:09 | sparrow1 Reagovat

To Standa

Hele, Stando, nezlob se, ale jsi primitivní blbec. Kdybys pochopil, co jsem psal, tak uvidiš, že to bylo psáno obecně, nikoli, že jezdím v Audi 3-4roky starém. Šlo o cenu rumunské popelnice nové a ojetiny renomované značky. Ale je zbytečné se ti to pokusit vysvětlit, protože by jsi to stejně nepochopil. O kradených autech dovezených k nám, co jsi slyšel v Televizních novinách na TV Nova před x lety, to je úplně mimo... . Individuální dovoz je o něčem jiném, ale opět se nebudu namáhat z výše uvedených důvodů.

04.10.2007 | 08:26:54 | Radek Reagovat

pro Vydru

Hele, máš dojem že recenze Logana je pro ojeté vozy? Tak si už nic nepíchej, napiš si úkoly a mazej do školy! Nebo do nory!

04.10.2007 | 07:07:01 | Standa Reagovat

pro Radka

To tvoje 3-4 roky (ty nevíš přesně v jak starém autě jezdíš?) staré audi bude možná super. Ale jen do doby, než ti ho policie nebo celní policie zabaví že je kradené. Tak si ho zatím užívej!

04.10.2007 | 07:05:48 | Standa Reagovat

Cogen

Můžu souhlasit....jsem z pohraničí a vidím jaký šroty se denodenně dováží do ČR. Individuální dovoz,kterej si dojednám sám to je jiná (v Německu nebo Rakousku se přeci jen trochu o auta starají)
Ale ty slepence který sice vypadají pěkně,ale buď mají převařený nosníky,nebo jsou 4stopý atd. hnus...stačí se podívat do několika pžíhraničních dílen,vrakovišť a pochybných autoservisů

04.10.2007 | 00:03:28 | KubikCv Reagovat

to sparrow, Radek

Tak pro vás pánové, v bazaru jsem si chtěl koupit A4, dokonce s ním jezdila přítelkyně majitele bazaru. Nechal jsem si ho proklepnou podle plovoucích kódů, kde zjistili, že je auto slepené ze dvou aut. Majitel bazaru o tom ani nevěděl a na tom autě by nikdo nic nepoznal, vypadalo jako nové. Stejně by jste v něm jezdili vy dva jako dva vocasové-já teda taky a dokud by nebyla větší bouračka, kde by se to zbortilo a odsrala by to má rodina, nikdo by nic nepoznal. Taky bych chválil, jak mám super auto z bazaru, jako ty sparrow těch tvejch dvanáct popelnic. Znovu říkám pro vás dva, že dokud na to budu mít chechtáky, v popelnici po někom jezdit nebudu. Nové auto je opravdu o něčem jiném, je to jinej pocit.

03.10.2007 | 23:45:34 | gogen Reagovat

To gogen

Tak to je věc ted jsem se díky tobě dozveděl že všechny auta co jsem dotěd měl jsou ze dvou aut tak to už jsem vystřídal celkem 12 vozů.Žadný se naštestí nikde nerozpadl

03.10.2007 | 22:27:14 | sparrow1 Reagovat

V bazarech je hledání jehly v kupce sena. Ale kdo chce, tak najde nebo doveze. Pokud je někdo na technické úrovni, že max. zvládne nabrat benzín / naftu, tak je jeho blbost, že si nepozve mechanika nebo nenavštíví servis před koupí.

03.10.2007 | 21:50:46 | Radek Reagovat

To Standa

Možná by ses divil, jaký auto se dá koupit za 250L ojetý o velikosti střední, even. nížší střední třídy. Kdyby ses svezl a pak si sedl do toho rumuna, taky by se ti něco nezdálo ok.

03.10.2007 | 21:47:53 | Radek Reagovat

Koupil jsem si nové auto za 640 000Kč/značku záměrně neuvedu/ z ojetin a vůbec obchodu s ojetými vozy se mi chce zvracet. Dokud budu mít na nové, vždy koupím nové. Ojetinu vždy kupuje člověk pochopitelně z finančních důvodů. V drtivé většině koupíš v bazaru sračku i v případě, že si myslíš jak jsi koupil dobře. Každý, kdo se zbavuje auta ví, proč se toho auta zbavuje. Stočený tachometr, slepené auto ze dvou vraků, zanedbaná údržba, auto před větší opravou, bourané... Kdo jezdí o víkendu na chalupu, tomu auto z bazaru stačí, ale na pořádnou jízdu a pro vlastní pocit je nové auto vážně paráda, vím o čem mluvím.

03.10.2007 | 21:45:57 | Gogen Reagovat

to Standa

Ty seš jetej většina zdejších recenzí se vztahuje na vozy ojeté tak zalez ty joudo ze zánovním superloganem

03.10.2007 | 20:42:28 | vydra Reagovat

Ježíši Kriste!!!

Proboha kdy už vy dacani pochopíte, že existují i lidé, pro které není rozkoší jezdit s autem po vrakovištích a servisech, shánět a kupovat díly, platit za opravy, nebo být neustále po lokty v motoru. S pazourama od šmíru počítat, kolik to stálo a že jsem ušetřil proti novýmu vozu. Ne každý chce jezdit v autě po někom a čekat co se podělá, kde to zdechne a budu shánět odtahovku! Recenze nových aut jsou pro lidi, kteří chtějí mít svůj klid a jistotu a za to si i připlatí. proto si koupí nový vůz. Jistě, i ten může mít vadu. ale od toho je krytí zárukou a bezplatným servisem, odtahem, náhradním vozem atd... Svoje nedospělé názory a vychvalování ojetin (dokonce srovnávání ojetin s novými vozy) si nechte na stránky, které se zabývají ojetými vozy. Když chci nové auto a jdu se sem podívat, tak mě vůbec nezajímá nějakej Lojza s olítaným autem, kterej mě přesvědčuje, že on je ten chytrý.

26.09.2007 | 09:36:03 | STANDA Reagovat

Hmm

tak tos toho ještě moc neviděl. Nu, tvé názory tomu také odpovídají. Jdi si koupit další ojetinu, ať se máš v čem vrtat.

24.09.2007 | 07:04:43 |  Reagovat

Myslím že tento skvost z rumunska naprosto splnuje úsloví Nejsem tak bohatý abych si kupoval levné věci.Ani nedomýšlet kolik bude stát třeba pětiletý Logan,propad ceny odhaduji tak 170 000,nehledě na to že loganomanie poněkud opadla.A přijdou jiné skvosty ted už asi z číny.Argument nové auto je nové auto v tomto případě moc neberu,to je starý už na prospektu,zavazadlový prostor - vždyt je to sedan,neblázněte.Jedinou výhodu bych viděl v tom,že co na autě není,tak se nerozbije.Řešit v roce 2007 u nového auta korozi,tak to si radši koupím felicii za 50 000 a za pět let to shodím ze skály.A ten klakson na blinkru to jsem viděl naposled u Avie

21.09.2007 | 17:54:17 | mozilla Reagovat

To KubikCv

To, co jsi vyjmenoval je max. za 25.000kč vč. práce v servisu. A to rozhodně neboodou nejlevnější ND, čili pohoda.

21.09.2007 | 14:32:29 | Radek Reagovat

asi samý smolař

Já nevím vy musíte mít s ojetinama samé strašné zkušenosti.Já jsem měl několik ojetin v cenách okolo 100tis. a nikdy jsem neměl vážný problém po koupi jsem akorát vyměnil olej a rozvodák a jezdil vždy bez problémú každé z těch aut jsem měl nejméně 2roky.Takže bud mám hrozný štěstí a nebo to u vás je jedna pani povídala a tak si radši ojetinu ze strachu nekoupíte a budete radši jezdit novým malým nebo hrozným(thalia,Logan)

21.09.2007 | 12:55:53 | sparrow1 Reagovat

jenže

ta Tvá investice 50tisíc je okamžitě po nákupu..dejme tomu pětiletá ojetina...výfuk bude k.o. ,rozvody,ložiska,tlumiče,filtry,kontrola vstřikovačů,lambda sonda...to vše zkontroluješ nebo nakoupíš + pneu a další spotřební materiál.
A navíc....tý ojetině už bude jen pár let zbývat antikorozní ochrana.Navíc Tě bude čekat STK 2x dřív než s novým

21.09.2007 | 12:06:45 | KubikCv Reagovat

To je zajistě každého věc jestli mu vyhovuje více ojeté nebo nové. Je bez diskuze že nové má oproti ojetému spoustu výhod. Ale zároveň i jednu nevýhodu která je pro mnoha lidí podstatná a tou je cena. Komu se líbí Logan a koupil si ho, nechť mu to není upíráno. Vyloženě mě ale se*e to jak pisatel této recence Logana vyzdvihuje do výšin a zároveň machruje že má na nové auto (de facto že má na to aby si koupil ten nejlevnější typ co je na trhu). Já osobně bych se styděl si Logana postavit před barák!! Můj názor je že je lepší koupit si lehce ojetý auto kolem 100 tis km za zhruba 150 tis. kč, v dalších běžných opravách (brzdy, čepy, tlumiče, rozvody atd.) do něj narvat když to přeženo dalších 50 tis kč a v konečným součtu mít za cca 200 tisíc kč auto co už trochu vypadá. je prostornější než Logan, má antikorozní ochranu a dá se na něj po výše zmíněných opravách docela spolehnout!

21.09.2007 | 10:28:11 |  Reagovat

Nový

Nový auto je o tom,že minimálně 4 roky se na to nemusí sáhnout...když je to aspoň po dobu 3 let nebo 100.000 v záruce.
Prostě ojetina nebude mít nikdy na nový auto,tak tady pořád nemelte jak se vyplatí koupit ojetinu...
a né každej je "těžkej profík" ve vyhledávání ojetin jako Vy,takže je zpíš vovce a lehce naletí podvodníkům..
O takovejdlech pak zase bude Občanský Judo,jak zaplatil 300 tisíc a nemá auto ani peníze :o)

21.09.2007 | 08:53:22 | KubikCv Reagovat

Nové netknuté je záruka jedině toho, že auto má najeto 0km, ale že nebudou potíže, ti to nezaručuje. Jen pravděpodobnost je menší.

21.09.2007 | 08:17:19 | Radek Reagovat

Tydýt

to není o tom - větší, vybavený, nebo malý.... To je o tom NOVÝ, netknutý, nebo starší PO NĚKOM. Toto je zásadní.

21.09.2007 | 07:03:53 |  Reagovat

Věčný boj

Je to s podivem ale i v naší republice se dají najít poctivý lidi se slušnou ojetinou.Kdyby byly všechny ojetiny vraky a slepeniny co tady popisujete tak na silnicích věčne potkáváme kusy zahraničních aut zatím jsem viděl že by spíš něco upadlo třeba z Felicie.Holt někdo chce za každou cenu nový sice hůř vybavený a menší a nekdo si koupí za ty sámý peníze větší ojetý a spokojený jsou všichni např-známej má za 280tis Citroen C5 kombi 2.0Hdi stáří 3roky a je max, spokojenej je to prostě o osobních prioritách tak se pořád nehádejte.

20.09.2007 | 10:15:55 | sparrow1 Reagovat

Štefi, Štefi...

Štefi, ale, no tak, copak je to decentně ojeté auto??? Víš, byly doby, kdy si člověk za naspořené peníze koupil (bez dluhů a lízingu) auto, a měl ho třeba celý život. Proč? Protože si ho vážil. Poctivě na něj našetřil a hlídal si ho jako oko v hlavě. Od takového člověka TENKRÁT šlo koupit "decentně ojeté" auto s vědomím, že je více méně v pořádku a co je na tachometru, to souhlasí. Ale dnes? Ani nikdo neví, odkud to které auto je, kdo s ním jezdil, kdo ho kolikrát naboural, co do něj kdo nacpal za neoriginální díly, jak ho huntoval, ničil, dával mu sodu... z kolika vraků je to auto poskládané, jak je ztočený tacho, není-li ukradený... Pak se to krásně nalakuje, dodá se servisní knížka a máš to tvoje "decentně ojetý auto" na světě. A už se těší na tebe, nebo na jiného hejla, kterej si ho koupí a bude dělat machry, jak dobře pořídil a jak jsou hloupí ti, co si kupují nová auta.

20.09.2007 | 07:46:18 | Standa Reagovat

jj, přesně... Nový auto je nový auto. Úplně nejvíc mi pije krev když si někdo koupí nejlevnější nový auto co je na trhu a pak dělá machry jako kdyby si koupil bůhvíco (viz pisatel této recenze). Milý pane, nebojte se že by lidi na něco takovýho co jste si koupil neměli peníze. Je to spíš o tom že za ty peníze se dá koupit daleko KVALITNĚJŠÍ, disignově přitažlivější (leč decentně ojeté) auto. A antikorozní ochranu tady radši ani neřeším...!!

19.09.2007 | 12:31:10 | štefi Reagovat

Loganofil

né že bych byl Loganofil,ale líbily se mi Dacie Nova a předchůdce Logana myslím supernova...jasně že docela krám,ale na našich silnicích exotický auto..a tuším ta Supernova byla docela hezkej hatchback.
Můj kamarád,stejně starej jak já (24) si koupil pravýho Francouze Clio Storia (opravdu Fr. né Turek) 1.2 s klimou,centrálem el. oknama atd. za solidních 250tisíc,myslím že třeba oproti HTP je to hezký auto,lét prověřený (přeci jen se už nějakej pátek vyrábí) a za solidní peníz...Fábie by za tu cenu byla položebrák.
Když se podívám na Logana objektivně je to největší auto ve své cenové kategorii,opravdu se dá srovnávat jen s malými městskými vozy korejské produkce..
K laku,známý má Felicii magic2 (2000) s metalízou a horší lak neměl,staršně slabý,ale jinak je auto až na místa kolem pantů 5. dveří a pod gumou okna 5. dveří zdravé,i po 7 letech.
Pokud bych asi jako "normální" pracující člověk řešil koupi "nečeho lepšího" byla by moje volba na 70% Dacia Logan ovšem s každoroční péčí a konzervací.
Ojetinu bych si nikdy nad 100tis. nepořídil,protože "nový auto je nový auto".

19.09.2007 | 08:45:37 | KubikCv Reagovat

pro anonyma

Nemáš pravdu. Ojetá auta tu byla i před tím. Ale kupci felicií se rekrutují z řad fanatiků, kteří si (bůhví proč) mYslí, že české auto je lepší než cizí. Osobně jsem byl u toho, když si jeden takový kupoval (před pár lety) felicii za 120 tisíc a vedle ní stálo krásný Polo s klimatizací, jak nový, taky za 120 tisíc. Ale on chtěl zásadně český vůz. A tihle blázni si budou pořád kupovat škodovky i kdyby stály nevím kolik a budou nadávat na auta z ciziny. Myslejí si, že mají lepší servis, levnější díly a ona to už dááávno není pravda. Navíc ve škodovce se pořád jen učí auta vyrábět. Za tu cenu nestojej, to vážně raději Logana!

19.09.2007 | 06:58:01 | Standa Reagovat

Omyl!Až uvolnění trhu s ojetými auty srazily ceny tech rezavých křápu jménem Felicie!!!...a dobře jim tak!!!

18.09.2007 | 16:30:30 |  Reagovat

Raději nový Logan

Není to tak dávno, co se češi prali o felicie. A vůbec jim kupodivu nevadilo, že nemají antikorozní ochranu. A přesto ty feldy jezdí dodnes. Jiné více, jiné méně rezavé, ale jezdí a prodávají se. Není to tak dlouho (asi 2 roky?) když nebyl problém koupit ji v bazaru jetou za 100 a více tisíc. Až fábia ztáhla ceny felicií dolů. Jinak by ještě dnes byly v kurzu. A přitom si tiše rezavějí. Takže co tady řešíte s antikorozní ochranou Logana? Za ty peníze je to super NOVÉ auto, které nikdo neničil a nehuntoval, jak si ho budete opečovávat a zacházet s ním, tak dlouho vám vydrží.

18.09.2007 | 15:26:52 | Standa Reagovat

nesrovnatelné

Sakra, jak může někdo říct takový nesmysl! Že Logan má stejnou kvalitu jako Favorit před lety Fávo neměl tu kvalitu nikdy, ani když byl nový! Už jenom pérování a komfort, ve škodovce nevěděli na co jsou péra a tlumiče. Skákalo to jako žebřiňák, ale přitom se to do zatáčky naklánělo. A co dvojitá stěna mezi motorem a řidičem? Plasty se tam na slunci časem zkroutily, žádná pasivní ani aktivní bezpečnost, nic! A vůbec, je to nesmysl srovnávat.

18.09.2007 | 15:21:57 | major Reagovat

Souhlasím s Davidem.... Je jasné že nový Logan je lepší než ojetý favorit. Bylo to myšleno tak že nový Logan má stejnou úroveň kvality jako před roky nový favorit. To majitel tohoto rumunského krámu pozná až za pár let... Neznamená že když Renault vlastní Dacii, tak že tyto auta budou to samé, co vozy Renault!!!!

18.09.2007 | 14:35:40 | štefi Reagovat

Logan

o loganovi bych vážně uvažoval,kupovat nový auto..crashtest solidní na danou cenovou kategorii...jen by mě mrzela absence antikorozní ochrany..zajímal by mě stav tak po 4 letech denodenního ježdění v létě zimě...v soli.
Proč nejsme jako v Maďarsku kde se nesolí

18.09.2007 | 11:57:58 | KubikCv Reagovat

Cena

Napiš cenu Logana v maximální výbavě, co máš (tón. skla, el. okna atd. to je teda brutál) a hlavně vypiš všechno, co je tam navíc od základu, ať máme představu. Protože, jestli ses vydrápal k ceně kolem 300L (to je plácnutí, o ceně Loganu nemám páru v dané výbavě).....

18.09.2007 | 10:59:24 | Radek Reagovat

Pro Davida

Hm Favorit...ukaž mi dneska nesežranýho Fanouše a navíc...Logan je nový auto...můžeš ho srovnávat maximálně se Seicentem/Picantem/Sparkem s ničím jiným...možná novou Ladou Kalinou..to by mohla být pro Dacii konkurence.
PS:Favorit je měkkej,nechtěl bych zažít náraz v 70 km/h
Logan má aspoň 3 hvězdy v NCAP...a to v dané cenové kategorii je hodně slušné

18.09.2007 | 01:19:08 | KubikCv Reagovat

Favorit

No asi sis nevšiml o jakém vozu píšu. Nevlastním žebráka ,ale Laureáta což je Logan z nejvyšší výbavou.El. tonovaná okna ,posilovač ,stavitelná sedačka řidiče,počítač ,15´ kola je toho ještě dost co fávo nemá.
A favorita mám taktéž ,srovnávat Logana s fávem je magorovina. Výbava favorita a Logana se srovnávat nedá vždyt favorit nemá nic pokud nepočítáš jako výbavu vrzající plasty. Jízdní vlastnosti tuplem nejdou srovnávat.
Pozdravuj svého radila ze servisu který ví to samé nic jako ty. Až budeš chtít být zajímavý tak si zjisti kam a o čem píšeš.
Jo a pokud máš nutkání zase takhle něco porovnávat možná bys mohl vysvětlovat zemědělcům že brambory mají chut jako jablka a jsou levnější.Protože takhle ty porovnáváš .Měj se fajn.

17.09.2007 | 22:08:46 | MF Reagovat

Favorit

Cituji: "Zdravím všechny kritiky co by si Logánka vživože nekoupili a pak hupsnou do starých favoritů ,oplů ,mazd a podobně.Ono jsme v čechách a zde vždy platilo ..Když na to nemám tak to alespon pohaním .... "
Jenže ten starý Favorit stojí pětkrát až šestkrát míň a kvalitou, provedením a výbavou je stejný jako ten Logan, není to z mé hlavy, říkal mi to mechanik značkového servisu. A za zbylé peníze si můžu pořídit plno dalších věcí...

01.06.2007 | 10:01:46 | david Reagovat

lidé

Přesně můj názor , lidé se snaží pošpinit kde co, hlavně sami mají staré 120 nebo shnilé favority.Kdo se svezl v Loganu je velice mile překvapen prostorem a pohodlým, i komfortem odpružení/vlastní skutečnost/.Jo hold pitomci nevymřeli a ani asi bohužel nevymřou.Docela by se mnozí divili, jak Francouzi kupují Logany.

14.02.2007 | 15:15:23 | Potkanone Reagovat

K laku vozu

Zdravím,Lakování Loganů jsem taky študýroval a bylo mě vysvětleno, že příplatek za metlu je jedna věc,životnost je lepší, že ono to konstrukčně musí mít další vrstvu překrývacího čirého laku přes,no a vtip je v tom, že vrstva navíc(a správně vytvrzená)je lepší na údržbu.jinak souhlasím,mám Arktiku a namísto rádia jsem nechal namontovat tažné.No a toho mouly z 13.1.2007 si moc nikdo nevšímejte,on mouluje na kdečem.

28.01.2007 | 11:02:42 | Peťa Reagovat

Petr

Ty budeš asi pěkný blb ,vid? Píšeš do jakékoli recenze ,podobně inteligentně a ani slovo proč to a to haníš.

22.01.2007 | 02:06:36 | Milan Reagovat

shit=dacia

13.01.2007 | 00:56:21 | Petr Reagovat