Recenze Dacia Logan 1.4 benzín
“Středně muziky za málo korun.”

Autor recenze: picus (27 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1.4 benzín Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:35 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 6,8 l/100 km Vloženo: 14. 10. 2007

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault Megane

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Ne.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Tak jsem se nechal poučit od serveru, jak se to jako všechno má psát a můžu začít.

Logan je auto pro nenáročné lidi.

Pokud Vám nevadí, že při 150 v hodiné skutečně řve, že stěrače i po třetí výměně lamel vržou na sušším skle, že musíte odšroubovat sedačky, abyste jste dostali do kufry, že fukar topení je poměrně hlučný i na první úrovní, že vnitřek vypadá jak vyšroubovaný ze starýho oltcita(bo jak se to píše), že v kufru je sice dost místa, ale ukotvení zadní haubny je tak nesmyslný, že vám minimálně věčně naráží do věcí v kufru, že nedrží otevřený, pokud stojíte do kopce apod., tak je to celkem slušný auto :)

Takže teď to lepší.
Když si odmyslíte tyhle dnes téměř neviděné věci, pak se tu nabízí celkem prostorný a pohodlný vůz za málo peněz. Je pravda, že "jednačtyřka" není nic extra a skutečně je to starý motor z megana (Vím o čem mluvím :)). Nicméně jsem se svezl v novém 1.5 dci, ten co má 63 kw(mimochodem to bylo MCV) a už vím, co bude moje další auto.

Místa jak pro krále, spát ve dvou vzadu se dá naprosto luxusně, motor mnohem tižší, na pětku nemá problém s táhlým kopcem, což jednačtyřka rozhodně má!!! A to je moje největší výtka. To auto prostě na dálnici vůbec nejede, nedej bože, když tam sedí víc lidí!!!

Zpatky k tem kladum :)

Relativní pohodlnost, relativně velký kufr i místo vzadu, ovladatelnost průměrná, poruchovost po 35000 km nulová. Na první pohled vypadá motor celkem jednoduše, takže opravy nebudou asi moc drahý, příliš moderní elektroniky tam zkrátka necpali :)

Takže to bude pro začátek vše.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Dacia Logan

Vložit komentář

logan

A čemu se divíš,ty dube?

23.05.2008 | 12:50:50 | ing.Všechnopopletl,rndr.,csc Reagovat

Tak jsem narazil na tento web a také přispěji.Mám Logana cca 2 roky, jízda poklidná,spotřeba průměr, nic co by mě nějak vadilo. Ovšem jedna věc,mě opravdu trhá žíly - koroze! Logánek začal chytat korozi kolem blatníků a také podběhy jsou chytlé,rozhodl jsem se tedy pro násilnou operaci a to obroušení,natříkání gumoasfaltem a ještě na to lak.Tohle mě u auta v dnešní době zamrzelo,koroze sice nejde tak rychle jako u minulého auta,což byla Felicie,ale přece jen tam je a vím,že pokud bych se na korozi vykašlal,rozleze se a bude zle..

23.05.2008 | 12:23:40 | Bc. Josef Krejčí Reagovat

loganistov proste oklamali,chceli kupit auto a zabalili im kolobezku

01.03.2008 | 17:17:04 |  Reagovat

je to ideální auto

rozhodoval jsem, že pořídím do rodiny druhý vůz. Původně jsem chtěl pořídit starší octávii, ale nakonec jsem se rozhodl pro Logana. Už z důvodu, že je na něj záruka a je to nový auto. Jezdí s ním žena a je s ním plně spokojena, taky má 1.4 není to na žádné závodění, ale dá se s ním jet celkem normálně pokud teda nechcete trhat nějaký rekordy a závodit na dálnici. Já myslím, že jako druhé auto do rodinny je ideální!!!!!!

21.12.2007 | 20:56:50 | D.P Reagovat

loganek

osobni nazor na Logana 1.4 MPI laureate(ABS, 15"kola) + pytel spolujezdce, metaliza, radio - muj tatka si koupil pred 2 mesici logana, jelikoz uz je starsi pan chtel si poridit nove auto ktere ho dovezeme po meste kam potrebuje a pres leto aby ho v klidu dovezlo na chatu...(chtel bych podotknout uz si neplanuje kupovat zadny jiny dalsi vuz) zadne zavody na semaforech ci na dalnici smrt v ocich a 250 na tachometru neplanuje... rozmyslel se mezi Loganem a Getzem ja osobne jsem byl spise pro Getz pro nej a pro mamku by jim i ta velikost auta stacila... nicmene po obhlidnuti a vyzkouseni si obou dvou vozu se rozhodl pro Logana... protoze byl zvyklej na starsi vuz... logan ho prijemne prekvapil - oproti getzu.... jelikoz ma jako asi kazdy starsi clovek urcite zdravotni problemy tak treba ocenil vec ktere bych si ja osobne mozna ani nevsiml.. vyssi podvozek - ridic sedi pomerne vysoko ve voze (jak sam rekl je to prijemny pocit a i nastupovani a vystupovani z vozu je prijemne - cituji: "tohle je pohoda... to do getzu sem lezl jak do tanku!") nicmene ma pravdu je to velmi pohodlne... nakonec kdyz me vozil pri prvnich jizdach tak jsem byl velmi mile prekvapeny... rizeni auta je radost... citil jsem se pohodlne a mel jsem dobry pocit z cele palubni masky a prostoru ve voze... interier mi prisel celkem normalni nic co by me negativne prekvapilo... po te co me pustil za volant jsem byl jeste pozitivneji prekvapeny... ridit tento vuz mi bylo prijemne mel jsem z toho dobry pocit... pri 100km/h a 4 lidech uvnitr nebyl zadny problem... ani prilis velky hluk ani zadne problemy s rizenim... takze muj celkovy dojem z Loganu je pozitivni... koroze jak tu rada lidi zminuje na to jsem zvedavej nicmene ze zkusenosti meho otce se starsim vozem (10let) pri starani se o nej, garazovani, pomerne vytizene vozidlo (tachometr uz x let nefunguje nicmene zasekl se na cisle 150 000) byly jen jednou meneny zadny blatniky jinak to byl velmi zachovalej vuz (ted slouzi na prepravu materialu - chudak malej) :) tim jsem chtel naznacit ze te koroze bych se tolik nebal jak tu pisete a jeste k bezpecnosti - logan dostal v bezpecnosti 3 hvezdy neni to mnoho ale v tehle kategorii velmi slusne a rodinu bych se v tom vozit nebal - pri jizde po dalnici 130-150km/h jsem nemel zadny strach z nejakeho nebezpeci... muj cely prispevek je o tom... ze muj pocit z Dacia Logan 1.4 MPI - laureate je velmi dobry... a nebojim se ho doporucit dal rodinam ktere chteji vetsi vuz za mene penez nebo lidem kteri proste chteji mit svuj klid a pohodu... jeste bych podotknul ja sam vlastnim Ford Focus II 1.6 Ghia+priplatky a i presto jsem si udelal k loganu celkem kladny a vlidny vztah... vsem co vahaji o koupi Logana doporucuji...

14.11.2007 | 05:28:29 | davidek Reagovat

To picus

Nějak nechápu, cos od takovýho krámu čekal?

06.11.2007 | 21:32:04 | Radek Reagovat

autor clanku

1.4 je skutecne lina, kdyz vidim trivalcovou 1.2 fabii, ktera kolem me prosvisti do kopce, nejsem zrovna nadsen.

za dalsi. zadni sedacky se skutecne musi odsroubovat, je to asi to nejstupidnejsi na celem aute

ke steracum, diky za upozorneni, ze sterace vrzou na suchem povrchu, to by me ve snu nenapadlo, nicmene jsem jel jiz s mnoha vozy a tohle zazivam poprve....

06.11.2007 | 20:31:37 | picus Reagovat

logánek

jsem také majitelem Logánku 1,4Mpi.Nikomu ho samozřejmě nenutím ani nepropaguji.Koupil jsem ho v autobazaru jako ojetý sedan.Pravděpodobně první majitel nevydržel názory a tlaky okolí,děkuji.Jsme čtyřčlená rodina žijící na vesnici.A zatím jsme s koupí spokojeni a auto nám vyhovuje,asi jsme ti méně nároční,kteří si pořizují automobil k uspokojování potřeb a nikoli k předvádění nebo závodění.Připouštím,že díky také meším platům se snažím nedávat příležitost dopravní policii k obohacení státní kasy.Při obsazení čtyřmi osobami a plným kufrem nákupu nam Logánek uhání stovkou bez problémů a spotřeba je kolem 7 litrů.zatím jsem neměl žádnou poruchu ani potřebu navštívit servis,uvidím blíží se mi servisní prohlídka co najdou odborníci,ale myslím,že toho moc nebude,ale jsem lajk.

31.10.2007 | 20:21:03 | malináč Reagovat

Bol by som opatrný pri voľbe motora 1.5dci/50kW, je to tiež na hranici použiteľnosti, podobne asi ako 1.4 benzín. Ale v čase zakúpenia MCV sa 63kW diesel neponúkal. Slabší motor má aj podľa údajov výrobcu nižšiu spotrebu, síce iba o 0,1l.... Nehovoriac ale o tom že skutočná spotreba pri 50kW verzii je podstatne vyššia ako papierová, hlavne v prípade pokusu o svižnejšiu jazdu. Kombinovaná spotreba je vtedy cca 6.1l/100km...

17.10.2007 | 11:12:09 | neb Reagovat

Logana nemám, sedan se mi moc nelíbí, ale MCV je pěkné auto. Jinak souhlas s Romanem. Příklad s TV se da rozšířit prakticky na cokoli ze spotřebního zboží, auta nevyjímaje. Jinak, některé " závady" sou opravdu na pováženou... Některé věci bych třeba řešil před koupí v autosalonu.

16.10.2007 | 12:00:06 | Hanz Reagovat

Pěkné

Celkem objektivní recenze..bez přibarvování...ale nikdo si nevšimnul spolehlivosti.Je to tak,auto je s minimem elektroniky navrženo..aby se minimalizovala možnost poruchy

16.10.2007 | 11:50:53 | KubikCv Reagovat

Ano, Logan je tak z roku 2000, ale komu to vadi? Televizi mate doma taky ten nejnovejsi model z roku 2007? Nekomu to proste nevadi, ze nema vsechno HiTech a klidne se spokoji treba i s deset let starou, osvedcenou a nyni uz levnou technologii.

15.10.2007 | 19:07:31 | Roman Reagovat

Logan je hrůza,nechápu kdo si to může koupit!

15.10.2007 | 18:53:45 |  Reagovat

Logan je

uplně uplně na nic!!!A klidně mně tu zkamenujte ,auto je minimálně 5 let za konkurencí a to ve všem!Zařadil bych ho do roku 2000, ted tu nemá co dělat je to jen LEVNEJ ŠMEJD!!!kerej si kupujou sváteční řidiči protože je to levny!!

15.10.2007 | 18:49:03 | marco Reagovat

U Logana nejsou sklopné sedačky tuhost především :-)

15.10.2007 | 13:13:08 | sparrow1 Reagovat

to Nemokleff: :-))))

15.10.2007 | 12:23:32 | Artur Reagovat

Zadní sedačky

se musej vyšroubovat, aby se člověk dostal do kufru? A to se pak se zase musej zašroubovat, když někdo sedí vzadu? To je ale trochu nepraktický, ne? Jste si s tím úplně jistej? Logana sice neznám, možná že je to skutečně optimální způsob, ale přece jen: nezkusil jste to někdy zadní haubnou?
Jinak mám další tajnej tip: stěrače používat jen za mokra, na "sušším skle" drhnou snad u všech aut.

15.10.2007 | 11:24:35 | Nemokleff Reagovat

motor 1.4 se ti zdá líný? zkus se někdy svézt v tříhrnku 1.2 HTP, potom se ti bude zdát ta dacia jako závodní vůz.

15.10.2007 | 10:15:35 |  Reagovat

Kritika

Tak to jsi si dovolil dost. Kritizuješ Logan, tento super bourák a co víc tvrdíš, že nejede. Těš se, jak se na tebe sesypou jiní majitelé tohoto vozu, pochopitelně se dozvíš, že lžeš, auto vůbec nemáš, 1.4 je výkonný, úsporný, tichý...atd .Mnoho zdaru a pevné nervy. Rozhodně oceňuji tvoji odvahu.

15.10.2007 | 09:48:02 | Radek Reagovat