Recenze Fiat Bravo 1,2 16V
“Velmi pěkné auto s vysokým výkonem, nízkou spotřebou a povinným ručením.”

Autor recenze: sven (36 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:1242 Stav km při koupi:60 000 km Stav km nyní:64 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 měsíce Průměrná spotřeba: 5,7 l/100 km Vloženo: 9. 9. 2007

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: několik desítek

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Klasický problém Fiatů: koroze výfuku.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem dovezl ze SRN své přítelkyni jelikož jsem několik let předtím vlastnil rovněž Bravo a Bravu s motorem 1,6 16V. Motor 1,2 16V mě však překvapil jak svým výkonem (59 kW) tak spotřebou (průměr do 6 l/100 km). Na to, že se jedná o poměrně těžký vůz si s ním motor hravě poradí a z vlastní zkušenosti není vůz ani brzdou v levém dálničním pruhu.

Jízdní vlastnosti na originál 15 palcových Al kolech jsou velmi dobré, myslím že líp sedí v zatáčkách než verze s motorem 1,6. V interiéru je vše stejné srovnávám-li to s Bravem které jsem vlastnil, jen kožený paket v novějším voze je náchylný k opotřebování, kdy po originál 60000 km není na řadicí páce skoro vidět schéma řazení (to samé jsem viděl u Alfy Romeo).

Došlo zřejmě k nějakým úpravám v interiéru jelikož nyní v autě nic nevrzne. Samozřejmě jsem po shlédnutí vozu ze spodu očekával problémy s výfukem které na sebe nedaly dlouho čekat a došlo nejdříve k výměně části prvního dílu, kdy se rozpadl vlnovec a nyní i celý zadní díl výfuku, kde se během jednoho týdne objevily tři díry v takovém rozsahu, že jakékoliv zavaření již bylo nemožné. Naštěstí nákup nového dílu neohrozí rodinný rozpočet.

Závěrem mohu říci, že je to ideální auto co se týče prostornosti, nízké spotřeby, pěkného výkonu, nízkého povinného ručení a navíc je i velmi pohledné.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Bravo

Vložit komentář

Ahoj,doma mám dvě Brava 1,2 a uvnitř nevrže ani jedno.Co se týká výfuku - hodně záleží na zemi původu. Já obě kupoval v itálii a zadní díl výfuku je prozatím měněn jen na jednom. Přední je stále ve velmi dobrém stavu.

10.09.2007 | 19:02:12 | Jarous Reagovat