Recenze Fiat Palio 1.2 54 kW
“Pro nenáročné”

Autor recenze: lukas (23 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1.2 Stav km při koupi:56 000 km Stav km nyní:86 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 6,9 l/100 km Vloženo: 29. 7. 2009

Hodnocení inzerátu: 15 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.4

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia Ford Escort Fiat Brava

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Dovezeno z D se serviskou s poruchou motoru - prasklé těsnění pod hlavou (čatsý problém u tohoto motoru). Oprava kolem 2500,- Kč. Měnil jsem střední díl výfuku - praskl u ukotvení a vaření několikrát nepomohlo - 1600,- i s prací.

V průběhu provozu měněn olej (co 10000 km, které bych doporučil příliš nepřekračovat, protože motor se pohubuje vy vyších otáčkách poměrně často vzhledem k objemu motoru) a nedávno rozvody za 2600,- s prací. Ne že by vypršela dálková lhůta, ale časová desetiroční.



Hodnocení a zkušenosti s autem

VÝBAVA:
Elektrická přední okna, dálkový centrál, ABS, mlhovky, střešní okno, posilovač řízení, hagusy, tažné zařízení, výškově stavitelný volant, stavitelná bederní opěrka řidiče, autorádio s CD, 4 reproduktory ve předu (2 basy+2výšky) , 2 vzadu.

MOTOR A PŘEVODOVKA:

1,2 litrový čtyřválec. Max 166 km/h dle techničáku. Žádný divoch. Do 3500 otáček, což je tak do 100 km/h, na klidnou jízdu se spotřebou kolem 6 litrů. Na dálnici při 110-130 km/h (4000-4500 otáček) je kolem 7,5 litru. Poslední dovolená (4 dospělí, plný kufr a 2 kola na střeše) se jela v průměru kolem 8 litrů na sto. Byla to pro motor fuška. V táhlých kopcích mu dochází dech.
Převody jsou poskládané na krátko (vhodné do města - na čtverku při 2000 otáčkách to jede 50 km/h). Řazení jde lehce. Někdy s malým zadrhnutím. Rychlé přeřazení problém nedělá.

PODVOZEK A ŘÍZENÍ:

Je trochu tvrdší, hlavně jede-li prázdné. Při plném obsazení to je lepší. Vyšší světlá výška přijde vhod pro jízdu mimo silnice (polní cesty, vinohrad apod.)
Řízení jde lehce. Je však tuhší než u Bravy, která je přeposilovaná až to člověka sere. Reakce na zatočení je s nepatrným zpožděním. Jízdní stopu drží dobře. Ale na nějaké závodění v serpentinách to není.
Na sněhu je nevýhodou lehký motor - menší trakce. S tím souvisí a častější sepnutí ABS, které jinak funguje velmi dobře.
Brzdy (vpředu kotoučové, vzadu bubny) mají pomalejší náběh. Nicméně pokud je potřeba tvrdě přišlápnout, ostře se zakousnou.

PROSTOR A POHODLÍ:

Pro cestující vpředu je místo dostačující pro postavy do 180 cm výšky, jinak budou mít málo místa nad hlavou. Vzadu bych to doporučil spíše pro děti.
Zavazadlový prostor o objemu 460 litrů je skvělý. Nízká nakládací hrana rovná s podlahou. Po sklopení delěných sedaček vznikné rovná ložná plocha bez schodu. Auto tak spolkne neskutečně mnoho.

VÝHODY A NEVÝHODY:

Výhodou jsou poměrně levné náhradní díly, vysoká užitná hodnota, nizká pojistka na motor, vyšší světlá výška, velký kufr a rozumná spotřeba při rozumné jízdě.

Nevýhodou by mohl být slabší a lehčí motor, vrzání palubní desky (občas), Vyšší hlučnost ve vysokých otáčkách (ale nic nesnesitelného), zvyšující se spotřeba při vyšším zatížení a potřebou častých rozjezdů a podřazování do kopců.

Jinak spokojenost. Auto od tohoto výrobce bych si koupil. Pravděpodobně by to bylo Stilo v kombíku. U ojetin je však potřeba býti obezřetnější.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 15


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Palio

Vložit komentář