Recenze Fiat Stilo Fiat Stilo Multiwagon 1,8 Active
“Prostorný rodinný vůz s dobrým poměrem kvalita, komfort, cena, s trochu vyšší náročností na spotřebu. ”

Autor recenze: Pedro (31 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2003 Typ motoru:1,8 benzin, verze Activ Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:30 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 10 l/100 km Vloženo: 14. 7. 2005

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Citroën BX 1,6 TGI Ford Focus 1,9 TDi

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Je to poměrně těžký vůz, takže zhruba po 25 000 km odešly stabilizátory u přední nápravy (podobné problémy mají i Citroeny, na našich silnicích se to prostě vymele). Nutná výměna. Dle sdělení servisu dává Fiat na nápravy a související díly záruku pouze do 20 000 km, takže jsem si to zaplatil - jeden kolem 800,- Kč, s prací něco kolem 2500,- Kč.

Kryty (plechy) u brzd (nevím přesně - nejsem odborník) zhruba po stejné době jako stabilizátory začaly při plném rejdu nepříjemně vrzat. Dle servisu poměrně klasická drobná závada - ale také jednoduchá oprava.

Nevím, jak ostatní, ale já mám pocit, že při projíždění i poměrně drobných nerovností (kterých je na našich silnicích víc než dost) karoserie trochu povrzává - zvlášť při prázdném autě. Možná je jen něco nedotaženého, možná se trochu kroutí - nevím.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Motor má kultivovaný a tichý chod. Benzínová 1,8 je trochu žíznivější, zvlášť ve městě. Naše prům. spotřeba (manželka má trochu těžší nohu na plynu :-) je lehce přes deset litrů na 100 km. Zároveň je třeba říct, že auto je (ve srovnání s mými předchozími) víc než o poznání línější. Hmotnost/výkon. Větší pružnost nabírá až po překonání 4500 ot., což je ovšem vykoupeno "vírem v nádrži".

Dílenské zpracování musím však pochválit. Dodnes žádná mechanická ani technická závada. Dvouzónová klima je fajn. Spousta úložných prostorů. Stoleček z předního sedadla je sice zajímavý, ale poměrně k ničemu. Posilovač řízení je sám o sobě dost výkonný, funkce CITY je pak při rychlejší jízdě skoro až na závadu. Dá se ale vypnout, takže O.K.

Celkově lze říct, že jde o prostorné rodinné vozidlo vhodné zejména na delší cesty mimo město.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Stilo

Vložit komentář

Spotřeba u 1.8 MW

Jezdit za 10 l není ani tak těžkou nohou jako spíš "neuměním" a "necitem". Máme v rodině kromě 2 ks STILO 2.4 (selespeed+manual) taky 1.6 MW a dlouhodobá spotřeba je 6.8-6.9 s podílem města do 40%.

07.11.2005 | 22:39:12 | Hendrych Reagovat

Funkce CITY

U mého Punta se funkce CITY automaticky vypíná někde kolem 50kmh a pochybuju, že to bude u Stila jiné. Takže nějak nerozumím té poznámce, že je při rychlejší jízdě na závadu...

04.11.2005 | 11:41:56 | Andee Reagovat