Autorecenze Ford C-Max zážehový - Kdo se rád občas sveze,nemá na BMW (jako já :-), ale potřebuje někdy převézt něco většího nebo rodinu - super - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Ford C-Max
 
 

Recenze Ford C-Max 1,6 16v
“Kdo se rád občas sveze,nemá na BMW (jako já :-), ale potřebuje někdy převézt něco většího nebo rodinu - super”

Autor recenze: Vašek (40 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2009 Typ motoru:zážehový Stav km při koupi:120 km Stav km nyní:68 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 4 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 30. 10. 2012

Hodnocení inzerátu: 32 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault Thalia 1,4 8v Ford Sierra 2,0 DOHC EFi Škoda 120 120 LS

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Silné stránky

PODVOZEK
prostornost a vyšší posez
slušný kufr
bezporuchovost

Slabé stránky

spotřeba

Závady a opravy na autě

Kromě spotřebáku (oleje,filtry,gumy,nedávno destičky) NIC


Hodnocení a zkušenosti s autem

Po zoufalství s Rendlem jsem se vrátil k Fordu a světe div se - závady 0.
Motor 1,6 není žádný trhač asfaltu a ani spotřeba není nejmenší, ale kvůli tomu jsem si auto nekupoval. Chtěl jsem něco spolehlivého, spíše většího (vyšší posez a přehled) a spolehlivý podvozek - vyšel C-Max :-). Motor na běžné ježdění stačí, pravda, pokud se auto naloží na dovolenou a pustí se klima, jde výkon dolů a je to znát, ale dovolená je 1x za rok, jinak jezdím většinou sám. Podvozek je excelentní v zatáčkách sedí jak přibitý hřebíky a na rendlovské utíkání ze zatáčky jsem si rád rychle odvykl. Pokud jsou dobré gumy a tlumiče, je to k neurvání , pokud ne , je to pořád o parník lepší než kde jaký hatch. Sedadla jsou přiměřeně tvrdá a dají se v nich polykat kilometry bez bolesti zad, mohli by ale mít lepší boční vedení. U řidiče je výškově polohovatelné s loketní opěrkou - to je jedna z mála slabin, kterou jsem tušil už při koupi, opěrka se celkem rychle strhla a pořádně nedrží, ale přežiju to....... Dobrá vychytávka je kastlík na brýle nade dveřmi řidiče, využívám hodně. Neštěstí jsou u Forda koberce, z toho čalounění nejde nic dostat, to je snad jediná věc, po které se mi z rendla stýská, vyluxovat auto, to je vzít si dovolenou :-(. Do kufru jsem dal plastovou vanu, takže jakš-takš, ale ostatní tapecírunk se fakt pucuje dost zoufale. Jo , taky ještě abych nezapoměl odešly plynokap. vzpěry víka kufru, ale budiž při 68tkm a denním několikerém požívání. V kabině je místa dost, dokonce i vzadu se sedí parádně a to i pěti, i když ve 4 je to pochopitelně lepší. Zadní sedačka lze na dvakrát překlopit nebo i vyndat, ale to je dost posilovna,, ženská by to asi nedělala.kufr má pravidelný tvar a tak je dobře využitelný.Řízení bez problémů, přesné s kvalitní zpětnou vazbou, řazení taktéž, i když bych řekl, že Sirka ho měla lepší. Občas vyskočí zpátečka, chce to řadit ji pomalu a precizně, ale je to o zvyku.Co mě vadí(ale to je obecný problém), že když si chci ostříknout přední sklo, rozjedou se stěrače automaticky a nedej bože, aby zrovna mrzlo :), taky ESP je občas dost horlivé, rád jezdím na hraně a to se mu moc nelíbí, jde sice vypnout, ale jen do dalšího nastartování - ne trvale.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 32


Komentáře uživatelů k recenzi Ford C-Max

Vložit komentář

250tkm+

Auto dostal potomek, jinak NIC,NIC,NIC.....:-)

30.05.2021 | 14:41:19 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: 250tkm+

A jakýho forda máš teď ty? (Předpokládám, že zase forda, pokud jsi správnej fanda značky).

02.06.2021 | 19:50:09 |   | 89.102.148.* Reagovat

RE: 250tkm+

Žádnej zarytec tedy nejsem, ale jelikož se mi Fordi osvědčili, mám skutečně dalšího :-))))) Kugu, ale na recenzi je ještě brzy, zatím má jen 20tkm..., nicméně žádná negativa zatím nepozoruji.

04.06.2021 | 10:46:31 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

Další koberce...

210tkm, další prošlapané gumové koberce.....:-), jinak NIC.

14.02.2019 | 08:02:09 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

Něco přez 200tkm

Začalo blbnout denní svícení, občas funguje, občas nefunguje asi relé nebo kontakt, ale jestli je to konektor,bude to pěkná pakárna to hledat, nemáte někdo podobnou zkušenost čím by to mohlo být?

19.09.2018 | 08:05:06 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Něco přez 200tkm

Nedá mi nerejpnout si, Ty to děláš u každého příspěvku na Renault. Konektory u Forda si s věkem začínají žít od podzimu do jara vlastním životem, vlhkost jim neprospívá. Zlatí japonci. A mimochodem,já bych napsal přes. Slovo přez čeština nezná. Maximálně tak přezka, ale to je něco jiného ).

20.09.2018 | 05:22:55 | Kolemjdoucí  | 188.175.52.* Reagovat

RE: Něco přez 200tkm

:-) Tak 1) jedná se o ojedinělý problém, 2) nemám jistotu, zda je to konektor, 3) to auto má přeS devět let a přeS 200 tkm a 4) měl jsem i Sierru, dost starou a žádný problém s konektory neměla, Švagrův Escort (kterým jezdí ještě teď) také ne...…….. :-), tož asi tak, Rencek je po tomhle nájezdu po smrti, pokud se ho dožije.

21.09.2018 | 08:55:09 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Něco přez 200tkm

Jsi mimoň, ostatně jako vždy. Srovnáváš nesrovnatelné a to vozy z 80. let minulého století, kdy jedinou elektronikou v autech bylo elektronické zapalování, ovládání oken přes relé a u těch lepších max. ABS a řídící jednotka vstřikování, s moderními auty kde je vše řešeno přes elektroniku a signály pro řídící jednotku se posílají digitálně. Na nespolehlivost multiplexního přenosu dat doplatil asi nejvíce Citroen XM, ač jinak vyjímečný vůz. A nevyhlo se to ani Fordu, kdy s příchodem modelu MONDEO, kde bylo využití elektroniky na zcela jiném levelu než ve stařičkém ESCORTU, či ještě starší SIEŘE. Elektronika vozu, zejména centrál a ovládání oken si s příchodem podzimu začali žít vlastním životem a dokud nepřišly teplejší jarní dny, kdy se vlhkost z konektorů odpařila, si jejich majitelé užívali záhadné chování.A jen tak na okraj, tím velkým S už to nevylepšíš. Tak asi tak.

22.09.2018 | 21:37:21 | Kolemjdoucí  | 188.175.52.* Reagovat

RE: Něco přez 200tkm

Tak doufal jsem, že umíš alespoň číst, můj Max je r.v. 2009 nic z tebou popsaných patálií jej nepostihlo a pokud mu blbne nějaké relé.....(jasně může to být konektor, ale taky nemusí, to zjistím až to začnu řešit a určitě ti to sem pověsím, aby jsi měl radost...) Jinak sirka byla z 90. let dokonce myslím přímo r.v.90 a ten Escort je pochopitelně ještě mladší, ale to je fuk, podstatné je, žádné větší potíže s elektroinstalací ani jeden z těch Fordů NEMÁ! Sierre jen pro tvou informaci měla řídící jednotku,ABS,El.okna,airbagy,šíbr…….byla ve full výbavě.

24.09.2018 | 08:29:16 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

Pozor závady

Tak je to tady , přišly problémy............:-))) po 9-ti letech odešla autobaterie a vyměnil jsem prasklou obšívku řadící páky.....

20.02.2018 | 07:43:47 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Pozor závady

mě po 10 letech neodešla autobaterie, ani nepraskla obšívka řadící páky. Dobrý, ne? :-) :-)

20.02.2018 | 18:55:02 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Pozor závady

No , pokud to má najeto 10tkm, tak se nedivím...…….:-)

01.07.2018 | 09:45:40 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Pozor závady

Těsně vedle. 180 000 km, :-)

01.07.2018 | 10:48:08 |   | 89.176.46.* Reagovat

RE: Pozor závady

No, takt máš ještě čas, já mám 200...., ale taky mě stálo 320tisíc nové...…:-)))

02.07.2018 | 08:01:33 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

Max

Ahoj mám z roku 2013 najeto 180000 žádná závada krom jedné. Naštěstí jsem se vešel do 120t. Při 100T. Odešlo čerpadlo u motoru naftové a spadavala nafta. Bylo to v zimě.. třikrát v servisu vždy vrátili že je opravené druhý den jsem nenastartoval. Po třetím marnem pokusu jsem jim řekl že to nechci dříve než to opraví nastalo. Po měsíci volali ze přišli má závadu. Od té doby zatím klid... Ještě poznatek brzdy jsem měnil za doby záruky dvakrát od servisu Ford. Po záruce jezdím ke svému známému. A trochu auto vytunil. Mám brzdy Ate a jelikož jezdím poměrne dost naložený tak tyto brzdy vydržely již stejně km jako dvoje vyměněné orig. od Forda. A další věc, kterou jsem řešil.. únava tlumičů a pérování. Na predku a zadku jsou nová péra zdvojená na predku o něco silnějši. Na silnici se to chová mnohem lépe než orig.

15.08.2017 | 13:49:37 | Bluecool  | 84.42.212.* Reagovat

RE: Max

Taky mám teď sadu ATR :-) taky doporučil kamarád, dává to na dodávky a tvrdí, že to vydrží daleko déle, tak uvidíme, jezdím dost zostra.
Teď se mi ale přihodila jiná věc, praskl rámeček manžety ŘP, no nic, říkám si, má nárok, navíc i ta manžeta už byla děravá, objednám novou, jsem však lehce rozvrkočen, lze jen s řadičkou (přestože jsou to dva nezávislé díly) a cena 3.100 :-(, to mne Ford trochu zaťal, no ale dám, to, nedá se svítit.........

20.10.2017 | 12:29:32 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

RE: Max

...vlastně - řadit.........

20.10.2017 | 12:30:36 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

Tak tady máme 160tkm,

a plánovaný servis, výměna rozvodů včetně vodní pumpy (předepsáno výrobcem), olej,filtry,výměna brzdové a chladící kapaliny,kontrola kde-čeho včetně tlumičů. bratru 16.000,- s DPH, kompletní přezutí na léto+všechny brzdové desky a kotouče (ATR) dalších 8.500,- s daní.
Se vším tímhle jsem počítal, takže OK , žádné opravy nad servisplan (na rozdíl od rencka)..........., možná bude třeba časem řešit sedla ventilů, motor je trochu hlučnější, ale zatím to nevidím jako problém. Jo a zase ho bude třeba po zimně uklidit, na to se fakt nikdy netěším............:-(

06.04.2017 | 11:54:06 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

Závada!!

Tacho 156 tkm, praskl rámeček, který upevňuje koženou obšívku řadičky (jde o vnitřní konstrukční prvek (není vidět), ale občas, zejména při řazení zpátečky vyskočí obšívka z usazení, mé podezření směřuje k velmi nízkým teplotám z posledních dní, závadu nejspíše vyřeší vteřinové lepidlo, až se mi bude chtít s tím zabývat.....:-)))

23.01.2017 | 07:58:27 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

Tak se blíží 140 tkm,

změna žádná, pořád jezdí, investice 0 (krom další sady gumových koberců - opět prošlapaný ten u řidiče...), akorát budu muset udělat jarní úklid - do toho se mi fakt nechce, je to práce pro vraha (nebo pro manželku :-)? )

05.05.2016 | 13:55:03 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

Tak se nám přiblížilo 120 tkm,

a máme tu první větší investici (nikterak tragickou). Po zimě jsem si všiml nepravidelně sjetých gum (no stejně jsem je dojel, protože další sezónu už by byly k ničemu), ale maxík fičel na geometrii. Při prohlídce se zjistilo, že podvozek má po 120tkm na našich tankodromech už nárok na větší zásah, tak jsem to objednal a půlku :-) ho vyměnil.Silentbloky ramen - 4.000,- zadní ramena 3.000,- práce, 3D geometrie - bratru 10.200,- s DPH.
Nové Pneu Michelin Primacy 3 205/55 R16 V91 7.600,- (mimochodem na vodě super, stabilita,směrovost i brždění) + přezutí a výměna dsek vpředu 1.700,- .
Teď frčím na STK, pak ještě olej,filtry,stěrače atd - Maxík bude jako nový :-). Vzhledem k nájezdu a stáří myslím investice OK, stále spokojenost, původně jsem myslel, že je pošlu do světa po 4-6 letech, ale vzhledem k dobrým službám zůstane jako 2. vůz.

23.06.2015 | 14:32:04 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

Tak další "závada"

Auto mám téměř přesně 5 let a teď jsem si všiml, že se na předním nárazníku loupe transparentní krycí lak :-(, na jízdní vlastnosti, kvůli kterým jsem Maxíka kupoval to sice nemá vliv, ale hezky to taky nevypadá :-(, souzi ve Fordu někde udělali chybku. Občas to vídám na parkovištích, ale říkal jsem si, kdoví kdo s tím co dělal, jenže já ho mám od nova a stejně se loupe jako když zůstanu dlouho na sluníčku :-). kamarád lakýra tvrdí, že je to dost běžné a že to způsobují ty vodouředitelné eko-laky. Tak nevím, ale aby se po 5-ti letech a 100tkm loupal lak, to nebylo ani na 120-ce.
Jinak vše ostatní OK.

08.06.2014 | 10:33:24 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: Tak další závada

Tak teď jsem četl, že na Teslách se loupe po pár km - zlatý Ford:-)))

07.08.2019 | 08:40:33 | Vašek  | 194.228.76.* Reagovat

"doplnění"

Koukám, že je v módě doplňovat recenze, tak taky doplním - NIC, slovy NIC se neděje - jo málem bych zapoměl, na podzim jsem přezul :-), zimní spotřeba bez příčníků 8,1, vloni jsm to vozil celou zimu i s držákamana na lyže a byl to o dost horší. Letos bohužel zatím není důvod:-(

29.01.2014 | 07:48:50 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE:

:-) jo to hlavní tachu je něo přes 90tkm.........

29.01.2014 | 07:50:36 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

Tak další "závada"

Prošlapal jsem gumové koberce u řidiče, origo 2 ks přední Ford 1.000,- , koupil jsem 4ks komplet ve fordu (ale ne origoš) za 600,-

09.09.2013 | 12:55:54 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

Tak jsem se dočkal :-)

najeto 80.000 km a je tu první závada, prasklá hadice na klimě, nová prý cca 2.800,- + práce, ale už ji zháním, v těhle vedrech se to fakt nedá. Jinak v pohodě, jen co mne maličko překvapilo a zarazilo, když jsem byl na STK, nesouhlasil údaj v TP se štítkem výrobce ohledně zatížení náprav, takže nafotit štítek, na evidenci mot.vozidel, 50 kč a změna v TP, ale nechápu,jak kdo udělal chybu, když jde o tovární přihlášení vozu (bylo nové ze salonu).

19.06.2013 | 09:13:58 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

RE: Tak jsem se dočkal :-)

Je to chyba dovozce do čr.Ford to řeší tak,že ti vyměněj v autorizáku štítek a nejsou jediný.Co vím tak i Opel s tím má problémy.

19.06.2013 | 09:26:15 | Jirka  | 93.99.128.* Reagovat

RE: Tak jsem se dočkal :-)

Já to vyřešil změnou v TP, bylo to pro mne v tu chvíli jednodušší a rychlejší, ale je to šlendrián :-), ono se to prý kontroluje až od dubna letošního roku, takže nás asi bude ještě víc........

19.06.2013 | 09:46:31 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat

Nové gumy

Přezuto na Good Year Ultra grip 8, na suchu v poho, na mokru super - už se těším až napadne, abych to ještě vyzkoušel na sněhu, ale i když to byla vyšší investice (cca 9.000,-), jsem rád a nejsou to vyhozené peníze, předchozí zimáky byly Debica frigo, protože jsem je potřeboval na hned a servis neměl jiné v mém rozměru skladem, dalo se na tom taky jezdit, ale tohle je teda dost rozdíl, tak uvidíme až se trochu sjedou druhou,třetí zimu.

26.11.2012 | 09:51:25 | Vašek  | 82.142.100.* Reagovat