Recenze Ford Focus Combi
“Spolehlivý a pěkný vůz.”

Autor recenze: Filip (31 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:1.6 16V Stav km při koupi:70 000 km Stav km nyní:81 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 7. 12. 2007

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Poruchy naštěstí zatím žádné.

Při koupi jsem nechal vyměnit koutouče a klepající tyčku stabilizátoru.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto vlastním již rok a půl a jsem s ním navýsost spokojen. Pěkně jezdí, v zatáčkách sedí čehož rád využívám, protože se snažím jezdit na spotřebu. Kombinovanou spotřebu mám 6,5 - 7l na 100km, v poslední době jsme ho dost zaměstnal stěhováním nábytku. Krásně jsem tam vměstnal skříň 185x60x90cm, což bylo tak nadoraz. Oceňuji rovnou plochu bez prahu.

Jedinou slabost co Focus má je slabá antikorozní úprava, hlavně spodní lemy dveří. Do lemu (tvar U) se přes nekvalitní povrchovou úpravu dostane voda a lem začne od vnitřku korodovat. Až rez vyleze na povrch, což vypadá nenápadně, tak už jsou dveře pěkně chycené a je to potřeba urychleně vyřešit. Je potřeba to nechat opravit důkladně, nejlépe i klempířem, protože pokud se neodstraní rez uvnitř a jen se to zabrousí a zalakuje, tak to do pár měsíců vyběhne znova.

Nedávno jsem musel nechat opravit a přelakovat 3 spodky dveří + bubliny na zadním kufru, už se to začínalo pěkně rozlézat a to jsem o tom věděl už od koupi. Ale celkově na to že to má skoro 8 let, vypadá zachovale.
, teď po přelakování jako nové..

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Focus

Vložit komentář

A jinak žádná koroze? Ptám se. protože toto auto u nás doma soutěží s Oplem astrou - vybíráme, které z nich koupit. Jestli další rez ne, tak to není zase taková krize. I když na auto této generace a tohoto výrobce by se dalo čekat něco víc. Ale jsou to díly, co se dají vyměnit, aniž by se nějak drasticky zasahovalo do hlavní kce. Myslím tím např prahy a lemy blatníků felicii - ale tyto auta samozřejmě nemůžeme házet vedle sebe.

20.05.2009 | 07:40:24 | kubuš Reagovat