Recenze Ford Focus 1,6- Trend
“Super auto za přijatelnou cenu.”

Autor recenze: Jarda (62 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1600 Stav km při koupi:6 km Stav km nyní:66 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 17. 2. 2008

Hodnocení inzerátu: 4 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Focus

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Prakticky bez poruch.Běžné opravy - periodické(výměna rozvodů, brzdové segmenty, žárovky,zapalovací svíčky, po cca 100 tis. kilometrech výměna řemenu a kladek a brzdových kotoučů.

Pokud budeme hledat hlouposti tak je samozřejmě najdeme, ale musíme si uvědomit o jakou třídu vozu se jedná a podle toho taky hodnotit jednotlivé maličkosti.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vynikající jízdní vlastnosti, dostatečný prostor (měřím 186 cm),spotřeba úměrná výkonu vozidla,pohodlná sedadla i přístup do zavazadlového prostoru, malé náklady na opravy vozidla (nyní vlastním již třetí vozidlo této značky).Jedná se o vozidlo nižší střední třídy a tak jej taky musíme posuzovat!Manželka vlastní také tuto značku atyp vozidla.

Před dvěma roky měla nepříjemnou havárii a domnívám se, že konstrukce auta ji minimálně zachránila od těžkého zranění.I toto je pro mne důležitá zkušenost s tímto autem.Myslím ,že žádné vážné nedostatky jsem za dlouhou dobu ježdění (9 let)s tímto autem opravdu neobjevil.Na auto je velmi vhodné zimní obutí a při kvalitních pneumatikách se s ním dá dostat prakticky kamkoliv kde vede silnice (prosím nezaměňovat s teréním vozidlem).

Vyváženost vozidla v zatáčkách je naprosto dokonalá a doporučuji si vyzkoušet jízdu na rychlostním okruhu (Brno,Most) a budete velice mile překvapeni, jak auto bez speciálních úprav se chová v zatáčkách při vysokých rychlostech.Nechci pět jenom chválu, je zde i vyšší spotřeba při ostřejší jízdě ve městě(lze se dostat až na 10l/100km),ale jak se říká ,každá legrace něco stojí, a to nemluvím o pokutách.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 4


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Focus

Vložit komentář

Focus

Mám stejnou výšku jako vy, a tak jsem rád, že se tyto osoby (myslím výškově) v tomto autě cítí dobře. S tímto autem jsem zatím neměl možnost se svést, ale zkušenosti z jiných aut jsou hrozné když šoupete hlavou o střechu a spolujezdec vám při řazení překáží. Jinak si myslím, že na věku moc nezáleží.

11.01.2009 | 23:22:00 | klátil Reagovat

Vždy lepšie na okruhu,

ako mať niekde kríž pri ceste... No a Focus 1,6 si určite môže rozdať aj s BMW, s 316, 318 aj 320 určite...alebo si myslíte, že BMW je iba "brutálna sila"? Veď su to tiež iba nákupné košíky...patrične predražené. A na vode sa na Focus vážne nechytajú. Nech Vám auto slúži, ak máte naozaj 62 rokov, rád by som bol aj ja niekedy taký čiperný...

06.12.2008 | 21:39:30 | ľuboš Reagovat

:-)

Pánove drobek přemýšlejte než tu budete kritizovat, autor psal že má již třetí vozidlo této značky, prve mohl mít taky Focuse, a jak píše, u těchto aut mění po 100t.km to co psal, že má teď třetí auto na kterým má prozatím najeto jen 66t.km a na tom prve měnil po 100t. to ještě neznamená že kecá, jen se musím smát, jak hned ve všem hledáte nějaký chyby abyste si mohli idiotsky rejpnout, toť asi vše :-)

06.12.2008 | 20:22:41 | Meade Reagovat

R.V. 2005, jak dlouho automobil používáte: 2 roky. V textu už s ním jezdí 9 let. Vážně mi tu taky pár věcí nesedí.

07.11.2008 | 19:28:34 | Jerry Reagovat

To snad ne!

Prosím Vás, to s tím rychlostním okruhem snad nemyslíte vážně! Vím, že Focus dobře sedí, ale že by si zasloužil jízdu po okruhu? Kdybyste to napsal při hodnocení BMW, tak neřeknu ani ň, ale Focusu ? Dále při ostřejší jízdě vyšší spotřeba a to 10l, tomu říkáte vysoká spotřeba? To je absolutně normální. Potom píšete že za 9 let používání tohoto auta blabla, ale tento model se nevyrábí od r. 1999 a jestli jste to myslel na Focus I, tak ten tady nehodnotíte. Celkově tuto recenzi hodnotím jako podprůměrnou a skoro nic neříkající.

07.11.2008 | 17:34:08 | Zdeněk Reagovat