Recenze Ford Scorpio
“Kupoval jsem s rozvahou a vyplatilo se - auto mě zatím nikdy nenechalo stát na krajnici.”

Autor recenze: Medick ,
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1986 Typ motoru:2.0 Stav km při koupi:220 000 km Stav km nyní:230 000 km Způsob řazení:manuál Vloženo: 30. 10. 2003

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.0

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

0
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Motor nikdy problémy neměl, převodovka a řízení také absolutně bez problémů. Občas drobné závady v elektroinstalaci (žárovky v palubní desce).

Stav interiéru neodpovídá staří vozu, materialy jsou kvalitní a trvanlivé. Karosérie bez koroze, pouze drobné stopy na obvyklých místech (zadní lemy a pod.)

Vážné závady se v podstatě nevyskytly, pokud nepočítám zaseknuté střešní okno, což byla ale pravděpodobně chyba předchozího majitele...


Hodnocení a zkušenosti s autem

Tři slova: rychlost, prostor, komfort (uvnitř i komfort jízdy). Motory od Forda jsou známé svou trvanlivostí, s kvalitní náplní a dobrou starostlivostí není problém dostat se přes 300.000 km (najdou se i motory, které mají natočeno přes půl milionu km). Výkon 115 koní je víc než dostatečný na těch pár kilometrů dálnic v CZ.

Převodovka snese i horší zacházení, řízení s posilovačem zvládne i subtílnější manželka nebo přítelkyně. Ideální auto na rodinnou dovolenou, nabalíte všechno a ještě k tomu člun i stan. A i při plném naložení se cestovní rychlost udrží nad 160 km/h.

Při delších jízdách oceníte spoustu odkladacích prostor, kvalitně polstrovaná sedadla a skvělý výhled na okolitou krajinu. Není to sporťák ani nákupní taška, je to prostě "land cruiser".

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Scorpio

Vložit komentář