Recenze Geo Storm
“Designově exceletní auto s obtížným servisováním.”

Autor recenze: janys (20 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:1588ccm, benzín Stav km při koupi:117 000 km Stav km nyní:120 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 7 měsíců Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 8. 1. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.8

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

2
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Ano, dvě. Ale ty byly způsobeny spíše neznalostí - konkrétně se jednalo o prasklý rozvodový řemen a prasklé těsnění ojniční hřídele - obojí relativně drahé, neboť sehnat díly na tento vůz znamená upsat se ďáblu a čekat a čekat a čekat... a... inu, však víte. Čekat.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsme zakoupili v blízkém autobazaru za mrzkých 25 000 Kč vzhledem k rezatým blatníkům. Motor vypadal relativně slušně, malý objem předznamenával nízkou spotřebu. Ale co skutečná pastva pro oči byl exteriér. Přenádherný design čelní masky jen dolaďoval celkový sportovní vzhled auta a zažil jsem to, co si přeje zažít snad každý řidič - lidé se za mým vozem otáčeli. Exotika jako vyšitá.

Geo Storm je původem Isuzu (nejsem si jistý, ale pravděpodobně Isuzu Impulse). Tento vůz byl svěřen americkému Chevroletu, který jej sportovně upravil, aby vyhovoval tehdejším představám o levném voze sportovního vzhledu. Nyní už asi chápete, co bylo kámenem úrazu - jak už jsem se zmínil, americko-asijský pseudosporťák byl hotovou noční můrou pro místního automechanika. Prakticky neznámý motor, neevropské standardy a nahrádní díly vzácné jako diamanty. Bláhově jsem věřil, že s autem budu jezdit něco přes rok a pak si pořídím lepší. Zhruba po měsíci každodenního ježdění do školy se roztrhl rozvodový řemen a auto se vezlo na vleku domů. Řemen se naštěstí podařilo sehnat. Avšak prestiž šla dolů, protože jsem zrovna vezl dvě kočky ze školy. Zkrátka smůla. Automobil byl opraven a já s ním jezdil necelé dva měsíce. Po dvou měsících blikla kontrolka oleje, tudíž jsem poprosil mého tátu, aby olej koupil po cestě z práce a rovnou ho dolil. Netušil jsem, že do motoru naleje téměř celé balení (tedy asi 4 litry). Ráno jsem odjel do školy a když jsem chtěl jet domů, auto nešlo nastartovat. Vystoupil jsem, koukl pod přední nápravu a olejová skvrna větší mexického dolaru dávala tušit, že se hned tak nerozjedu a když, tak na vlastní riziko. Vystoupily i dvě slečny, kterým jsem slíbil odvoz domů (tentokrát jiné dvě slečny).

Může se tedy zdát, že se jedná o totální vrak, není to ale pravda - jak vidíte, obě chyby byly vinou uživatele, nikoliv vozu. Jediné, co bych autíčku dopřál, by byla výměna tlumičů a blatníků, časem bych nechal vyvařit podvozek a měl bych auto, které nikdo jiný nemá. Žel bohu je zde onen problém s náhradními díly a já zkrátka auto potřebuji - čekat na opravu dva týdny skutečně nepřichází v úvahu.

Co se týče výbavy vozu, není příliš bohatá, ale na auto za 25 000 Kč, to celkem jde. Vypíchnul bych hlavně posilovač řízení a airbag, jako největší plus hodnotím vzhled vozu - ten je zkrátka bezkonkurenční. Jinak průměrná spotřeba se při cca 90 km/h pohybovala kolem 7,5-8 litrů.

Ač jsem tento vůz vlastnil pouze krátkou dobu, našel jsem si k němu vztah a nebýt těch poruch a špatně dostupných náhradních dílů, auta bych se nevzdal. Jestli tedy někdo má doma malou dílnu nebo zná nějakého nadšence do aut, můžete o tomto voze uvažovat. Dost práce se dá udělat doma.

A pokud vám bude dobře jezdit, buďte si jisti, že budete sklízet jen samé obdivné pohledy.


P.S. Přesedlávám k BMW

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Geo

Vložit komentář

GEO STORM

Máš naprostou pravdu mám isuzu geo storm r.v.91 1.6 12v a letí jako šutr...s takovou vizáží se nedostatku závistivích a obdivných pohledů bát člověk nemusí... ty díly se shání opravdu špatně a proto oprava hlavy trvala skoro 2 měsíce a po měsíci mi praskla vložka ve válci... když by někdo věděl co s tím nebo o dílech určitě nepohrdnu...PS:rád bych zjistil kolik tady takových kárek jezdí...

08.09.2008 | 14:04:20 | fojťa Reagovat

jo to GEO!

Tak jsem si přečetl příspěvek a docela mě potěšil.
Geo storm jsem koupil v roce 1993 v Californii a jezdil jsem s ním až do roku 2000.
Prostě naprosto úžasný auto.Pravda je,že náhradní díly - jehla v kupce sena.
Jo a s dolitím oleje naprosto stejná věc,asi jsou všechny blondíííínky stejné.Zvrhla na dolití celý kanystr a jela dál,jen motor nevydržel.
Měl jsem štěstí,v Lounech na šrotáku na mě čekal!Dodnes mám snad pár věcí,ale svezení bylo naprosto ojedinělé.
Tak zatím!
Emil.

26.04.2008 | 20:35:44 | emilo Reagovat

název

Isuzu Gemini Coupe

19.09.2007 | 00:37:57 | KubikCv Reagovat

Geo Storm

tak to jsi moc nepojezdil :-)) skoda ze jsi tu nehodil fotku, je to docela pekny auto (na tu dobu)...

25.06.2007 | 11:51:42 | diego Reagovat