Autorecenze Hyundai Santa Fe 2,2crdi - kvalita hyundai ide dole a poruch pribuda - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Hyundai Santa Fe
 
 

Recenze Hyundai Santa Fe
“kvalita hyundai ide dole a poruch pribuda”

Autor recenze: bukvo (33 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:2,2crdi Stav km při koupi:22 000 km Stav km nyní:74 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 7. 1. 2009

Hodnocení inzerátu: 7 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.0

Spolehlivost

3
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

2
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Santana fe

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

neustale pretrvavaju problemy na prednej naprave, poruchy elektriky, klimatizacie niekedy nevysvetlitelny a nepravidelny chod motora ani servis si nevie poradit. V zime tazke starty, vysoka dymovost a problem zo vstrekmi


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto so doviezol z belgicka ako predvadzacie vozidlo v hyundai. je to rocnik 2006. Problemy s capmi boli hned po dovezeni vozidla ale bola uznana zaruka vyrobcu. Velke minusy vozidla su el.okna ktore treba drzat pri otvarani aj zatvarani. Palubny pocitac je uplne nulovy-ziadne funkcie. kluc vozidla je ako zo 60-tych rokov uplna hroza. taky isty bol aj na predoslom modely ale teraz dat rovnaky to je uz sila.Vozidlo ma velmi casty a velmi drahy servis. v reci cisel kazdych 15000km prehliadka po 13000sk to je velmi vela penazi.ale na druhej strane musim ho navstevovat kvoli zaruke a ceny oprav by stali asi viac ako 100000sk.Cital som v komentaroch o urovni servisov a mozem iba suhlasit. Servis je velmi velmi slaby a predrazeny. Vozidlo mam v plnej vybave a kvalita plastov v interiery je slaba, kvalita koze sa neda porovnat s predoslym modelom a sedadlo sofera je zrele na nove calunenie. kvalita strieborneho nastreku je uplne hrozna a uz teraz mam pocit ze ked ho budem predavat tak budem musiet dotocit neake km aby to vyzeralo vierohodne. S predchadzajucim modelom som bol spokojny viacej a nedam nan dopustit hlave preto ze bol lacnejsi, mal lepsie plasty a aj kozu a lacnejsi servis.Toto auto je pre mna iste sklamanie, nejazdi sa na nom zle ale kvalita hyundai ide podla mna nadol, kedysi sa snazily presadit kvalitou a cenou ale asi im uz stupla slava do hlavy.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 7


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Santa Fe

Vložit komentář

zdravíčko vidím že tu je pekná diskusia :D ale chcel by som viac k téme.. pozerám sa po santa fe 2007 s automatom chcel by som počuť skúsenosti s prevodovkou prípadne jej poruchovosťou/spolahlivosťou ďakujem

07.01.2020 | 15:51:58 | fogo  | 78.98.114.* Reagovat

Santa fe

Ze nema palubný počítač žiadne funkcie je jak zo 60 rokov, Co tam chceš hrať super Mária ? Tak si tam daj zabudovať tetrisku ...

18.06.2014 | 07:05:12 | XIX  | 69.15.230.* Reagovat

Santa fe

Tak načo si si ho kupoval ked ma podľa teba škaredý kľúčik a nekvalitne plasty vo vnútri ?? A to neni nejaká super závažná vec ale pi.ovina, kúpiš si auto a potom frfles , nabudúce si kúp Beantly za 1000000 EUR a potom si ho az pozri aky ma kľúčik a vnútro , choré na hlavu, Ze škaredý kľúčik to je Závada jak hrom. :D bože to je vuuul

18.06.2014 | 07:01:19 | Ja  | 69.15.230.* Reagovat

Elektroinštalácia

Všetci majitelia ktorí majú problémi v Santa féčku z elektroinštaláciou dajte si velký pozor kamarátovi sa od elektroinštalácie na tomto aute vznietilo a vyhorel interier našťastie nikto nebol v aute ale boli 200 km od domu a to bolo po kompletnej prehliadke v servise tak si urobte vlastný názor.

26.07.2009 | 23:32:42 | senacherib Reagovat

Spokojenost

New Santa Fe mám již 2 roky a jsem s ním maximálně spokojen. Do servisu jezdím jen na prohlídky po 15tkm. Za ty peníze je to největší kus auta v maximální výbavě a taky si jej užívám. Vyšší pocit bezpečí, místa i pro cestující vzadu je na rozdávání a uveze cokoliv. Téměř neslyšící CRDi motor by Féčku mohly závidět leckteré tzv. "prémiové" vozy - včetně benzínových. Jízda s automatickou převodovkou z něj činí malou lokomotivu. Řazení je velmi jemné a plynulé, změnu převodu lze odhadnout jen ze změny otáček na otáčkoměru. Když je třeba uvést stádo koní pod kapotou k životu, stačí "polechtat" plyn a v kombinaci se sekvenčním řazením se jeho 2 tuny uvedou celkem svižně do pohybu. Jediné co bych mu vytknul, je absence xenonů i v nejvyšší výbavě. Jsem řidič, který má hodně odježděno, za dobu své řidičské praxe jsem vystřídal celou řadu značek ( žádné ojetiny ) a vůz používám denně při své práci. Féčko je dobrý vůz - skvělý poměr užitné hodnoty k ceně vozu. Pokud někdo trpí komplexem značky, je to jeho problém, nikoliv Féčka. Aspoň nebude okoukané.

10.02.2009 | 23:45:43 | Luboš Reagovat

soplos

Angel_M ja soplavy kretenko ktory nema ziadne auto a iba ho pomahal vyberat mame.
Inak myslim ze najprv jej pomohol kupit KIU Ceed. Ma tam recenziu tak si ju precitajte a pochopite co je to za individuum.
ale najhorsie je ze mali stastie na nepodareny kus(co moze byt u hociakej znacky) a podla toho on odsudzuje uplne vsetky korejske znacky a uplne vsetky korejske modely aut.
takze to vazne nie je objektivne, ja poznam tiez cloveka ktory si kupil pasata a v jednom kuse sa mu to sere ale iba preto hned nekricim ze vsetky VW su napicu...a toto je pripad toho chlapceka..za to ze sa im pokazila KIA ceed tak hned su vsetky korejske auta zle
Angel_m ty si ale vazny kokot

06.02.2009 | 09:20:32 | visna Reagovat

santa fe sa da

tak angel ty si nejaky samonasieraci :-)
Myslim ze za nyundai sa uz dnes hanbit nemusi nikto.
Ja sam mam santa fe, mal som sice viac poruch, ale bola to novinka a vychytali sa rovnako ako na X5, Touareg, Ml a kadeco ine. Mozem ti povedat za tie prachy ak potrebujes SUV velke s poriadnym kufriskom nie ako X5 za 2,3 mega /moj otec ju ma tak viem o com pisem/ tak najlepsia volba bola vtedy santa fe. Dnes nie, dnes je tu Veracruz alebo ak chces tak IX55, nestastny nazov viem ale ked uz znacia ickami takto modely tak to schytal. Neva. Tam kde santa fe zaostavalo v premiovosti plasty, vypracovanie, motor tam uz tento Veracruz je a za cenu o 30000,- menej nez som santu kupoval v 2007. Takze ked sa podari tak ho urcite kupim po santovi.
Mimochodom obe auta X5 aj santa fe sme kupovali nove, na santa fe som menil stabilizator / tycka o hodnote 3000sk/, na X5 odisli uplne tyce riadenia, parkovacie senzory, xenony a prednedavnom vypalene ziarovky v zadnych svetlach, zhnite od vlhkosti ...

06.02.2009 | 00:20:22 | t Reagovat

ospravedlnenie

Tak Ti to teda napisem mam Skodu Favorit 1,3 GLXi a Golf II je mojim tak trocha detskym snom. Skoda ze namam viac penazi, mozno by som si kupil aj Santa fe ale asi skor rocnik 2001. Nenavidim vsetkych co maju nieco viac ako ja a preto som chodil po vsetkych diskusnych forach a ohovaral vsetkych. Som hlupak PREPACTE VSETCI. Odteraz uz budem pisat iba konstruktivne nazory. Dufam ze sa mi podari najst si lepsiu pracu, pretoze ako vratnik si asi nenasetrim ani na feliciu ale aspon ze tu mame internet.

17.01.2009 | 15:53:58 | Angel_M Reagovat

angel M si srac

to nie si schopny ani priznat ake mas auto ty sralo? Inak samozrejme nemam audi ale i30 a po 70000km som bez poruchy a plne spokojny a ako jazdi golf II?

15.01.2009 | 00:09:55 | faro Reagovat

pre angel M

na com jazdis ty?

13.01.2009 | 00:21:14 | faro Reagovat

RE:wolkswagen vs hyundai

Anonym, ty si jeden ďalší z tých psychopatov ktorí si myslia "všetko, čo chcem od auta je spoľahlivosť". Ja nemám nič proti dobrým autám na ktorých občas nejaká ta súčiastka odíde, ak sú naozaj dobré, ale kórejské autá bohužial nie sú. Ak sa im občas podarí vyrobiť nejaký model menej poruchový ako VW, (priznávam, Passaty neboli veľmi kvalitné), tak to je len preto, že sú sofisktikované ako egyptské laboratórium a vyrobené ako sovieske tanky. Hyundaije sú hnus, všetky, do bodky. Jediný spôsob akým ich môžete šoférovať, je s krabicou na hlave. Aby nikto nemohol povedať, že ste to vy.

13.01.2009 | 00:12:35 | Angel_M Reagovat

faro

No vidiš koncernovy auto,gratuluju..

11.01.2009 | 22:00:09 |  Reagovat

pre anonym

audi A4 1,9tdi r.v.2006

11.01.2009 | 21:49:23 | faro Reagovat

Faro

A čim jezdiš ty,jestli to neni tajny..

11.01.2009 | 18:57:47 |  Reagovat

ha ha

po golfe II netuzi asi nikdo ved je to horsie nez skoda 120LS

11.01.2009 | 01:32:49 | faro Reagovat

RE: ha ha

GOLF II - 19E byl ve své době, od roku 1983 do 1992 kdy končil, jedním z nejlepších aut. Jezdil jsem ve všech motorizacích, ve 3 i 5-dvéř. Nejlepší 1.8 benzin, 66Kw, klasický karburátor s ručním sytičem, 5 kvalt, 5dv.. 80 000km bez jakékoli závady, pohodlí, ticho, jel jako čert za 7,5l. Při prodeji 180 000 km. Žádné auto už takové nebylo. Jezdil jsem cca ve 40 autech všech možných značek. Některá jsem měl max. měsíc. Renault 19, 25, 21 Peugeot 305 - francouz byl největší běs... Teď Rover 416 - dobrý a SSANG YONG MUSSO 2.9TD. To už chce sebezapření..

13.12.2013 | 15:08:55 | jara  | 212.79.110.* Reagovat

Pro Faro

To ty jsi začal s II Golfem,asi po něm toužiš..

10.01.2009 | 22:37:08 |  Reagovat

dejvidovy

veru rad by som sa odviezol v kostitrasovi typu golf II aspon by som vedel ako sa citi kostra vo vlaku a este otazka pre dejida: odkial beries peniaze na internet, ked si nemozes dovolit lepsie auto?

10.01.2009 | 21:45:48 |  Reagovat

No vidiš a ja to mam zase přesně naopak,měl jsem Hyundaie a už fakt ne,když jsem to viděl po par letech zespodu,tak jsem se zděsil.Ted mam Passata,při koupi 90tis najeto,ted mam 215tis,měnil jsem na 160tis předni ramena(a to bylo vytlučene pouze jedno)preventivně jsem vyměnil všechny,je to jejich bolest,jinak je to 96kw tdi,nic vic jsem neměnil,kromě běžnych věci,oleje,filtry,rozvody.Tod moje zkušenost...

10.01.2009 | 18:56:13 |  Reagovat

wolkswagen vs hyundai

nevlastnim ani volkswagen ani hyundai ale ked si pozriem recenzie na pasat tak mam dost a ak naozaj volkswagen ucil korejcou tak jednoznacne a to je celkom iste ziak prekonal ucitela!!!!!! kto neveri nech si pozrie recenzie a precita komentare na novsie pasaty a pochopi. Keby som sa rozhodoval tak si radsej kupim hyundai.

10.01.2009 | 18:18:17 |  Reagovat

debilko faro

Zavidiš,protože sam jezdiš francouzskou sračkou,rad by jsi se svezl v II Golfu,vid...blbečku..

09.01.2009 | 20:48:07 | Dejvid Reagovat

RE:faro

Nezabudni vždy so sebou nosiť mobil a číslo odťahovky, Hjundi fanboi.

09.01.2009 | 20:28:30 | Angel_M Reagovat

angelM

uz si prevetral golfa II? Zabudol som ze take stare auto pri tychto mrazoch nestartuje tak ti prajem skoru jar.

09.01.2009 | 18:10:35 | faro Reagovat

sa mi zda ze Angel_M ja brat Pelikana, alebo mozno jeho priatel...

09.01.2009 | 11:11:27 |  Reagovat

A vy ste totálni Hundi fanboyi. Držte si tie pračky v garáži a nevyťahujte ich na cesty.

09.01.2009 | 10:34:52 | Angel_M Reagovat

Nerad tu krasnou slovenskou na davku pouzivam, ale kdyz to jinak nejde
Angel_M je ČISTÝ KOKOT.

09.01.2009 | 09:57:03 | Honza Reagovat

znackove su 3

su iba 3 znackove auta Mercedes BMW Audi a ostatne su neznackove tak aki je problem? Hyundai ci VolksWagen ci srot ako srot.........ale Hyundai by som dal o nieco vyssie.

09.01.2009 | 00:22:09 |  Reagovat

angel M

ty si turbo kokot. chod sa previezt na svojom golfe II

09.01.2009 | 00:08:14 | faro Reagovat

hehe

No toto nie je normálne koľko sa nám tu stretlo Hyundi fanboiov.
Snáď sa mi tu nesnažíte naznačiť, že Hyunddai je z nejakého len bohu známeho dôvodu lepší než VW, ktorý mimochodom Kórejcov zaškoloval. Tu nejde o to či sa Hyundai sere alebo nesere. Každý správny motorista, že Hyundai sa dá do slovenčiny preložiť len ako mizerné zlyhanie, Hyundai = kopírujúce zlyhanie. Oni tie auta vyrábajú ako televízory alebo práčky.

08.01.2009 | 23:39:44 | Angel_M Reagovat

debilko anonym

dnes sa uz kvalita kupit neda, serie sa aj mercedes

08.01.2009 | 23:34:15 |  Reagovat

debilko faro

Hyundai je srač,znamy ho kupoval jako novy a neskutečně se mu to sere..

08.01.2009 | 19:59:50 |  Reagovat

debilko angelM

taky debil ako ty angel sa casto nevidi. Co vlastnis ake auto? tipnem golf II asi som uhadol ze?Snivas o tuaregovi ale nemas ani korunu naviac a tak sa vozis v 13 rocnom srote a kritizujes santa fe ktore zahambi vsetky vW. Aspon je pohodlne a vacsinov aj spolahlive a ponuka viac za rozumnejsiu cenu.

07.01.2009 | 22:53:48 | faro Reagovat

angel M

ty si uplny blbec. Ved Tuareg je srot, podsvietenie ti vypali v noci oci a paku primitivnu ako v lietadle. vo vybave neponuka ani dvd v predu a je tvrdy jak stolicka v skole. To santa fe je oproti tomu skvost. Mal som moznost jazdit v tuaregovy a nechcel by som ho zadarmo.

07.01.2009 | 22:47:23 |  Reagovat

K Angel_M: Znám majitele Tuarega, který je více v sevisu, než na silnici. Není problém koupit třeba Toyotu LC osmiválcovou. Nevidím ale důvod dávat 2 - 3 x více, když mě levnější a bytelné auto bez problému doveze z bodu A do bodu B. Nevím jak u Vás, ale u nás je stále zásada nevynikat z davu. Přináší to jen problémy. Myslím, že s přibývajícím věkem dospějete ke stejnému názoru.

07.01.2009 | 21:53:52 | Letitý fanda aut Reagovat

U vozu r.v.2008 stejné výbavy i barvy včetně automatu, najeto 10 000.- km bez jakéhokoli problému. Vůz ale zakoupen nový. Kolik má Váš vůz skutečně najeto? To se asi nedozvíte. Záruka je tříletá, výrobce jistě ví proč. U vozu s častými poruchami by asi zůstal u dvouleté. Vzhedem ke kratším cestám městem spotřeba v zimě 9,7 l. Nejezdíme hrubým terénem, ale hlavně po městě. Plasty v zimě vržou, ale to i u superbu.

07.01.2009 | 21:44:09 | Letitý fanda aut Reagovat

Ja toto neznesiem. Vážne. Na naších cestách vidím každým dňom pribúdať stovku SUVčiek a všetký z nich sú Hyundaje. Mám taký nutkanie každého majiteľa zastavovať, požiadať ho aby si stiahol okienko a potom naňho nahlas zakričať: "PREPÁČTE, ALE KÚPILI STE SI NESPRÁVNE AUTO, AK SA TO TAK DÁ NAZVAŤ. NEBODAJ STE SI NEMYSLELI, ŽE SA TÝMTO SHITOM VYROVNÁTE SUSEDOVI, KTORÝ SI KÚPIL TOUAREGA!! TERAZ BEŽTE A KÚPTE SI NIEČO SÚCE."

07.01.2009 | 21:37:40 | Angel_M Reagovat

RE: trubadur

tak ty si pekne mimo .... skus menej fetovat menej sa gelovt a neponizovat tu celu nasu diskusiu ..radsej sa chod inspirovat k dcomu dobremu (Hyundai SF),Tucsson 2015 ,,, kde je Tuareg v pici ... hnus nikto neni zvedavy na vase suche postavy ...

26.02.2016 | 00:39:48 | xx  | 213.181.130.* Reagovat