Autorecenze Hyundai i40 - Za šroty od Hyundaie už nedám ani korunu. - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Hyundai i40
 
 

Recenze Hyundai i40
“Za šroty od Hyundaie už nedám ani korunu.”

Autor recenze: Milan (38 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2014 Typ motoru: Stav km při koupi:100 km Stav km nyní:59 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Palivo: Diesel Vloženo: 19. 7. 2016

Hodnocení inzerátu: 17 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 2.4

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

4
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

1
 

Náhradní díly

1
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Fabia 1.2

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Zdravím Vás.Zakoupil jsem si novou i40.Po 2 měsících mi u auta přestaly fungovat senzory parkování.Do týdne bylo opraveno,ale už mi neseděly správně nárazníky.Za 2 měsíce byly vybité torzní tyče.Prý kudy jezdím?Tak jsem jim řekl že jezdim za barákem po poli.Samozřejmě jezdím z Č.Budějovic do Muenchenu,opraveno za týden.Za další 3 měsíce se mi vydrolily u zadních tlumičů gumy v myskách.Opět opraveno za týden,ale uz mi nepřidělaly výfuk,což jsem si doma dodělal.Poté přestala fungovat zpětná kamera.Neopravily.Žralo to olej 1L za měsíc a mechanici hyundai Fischer mi řekly že je to normální,1L=650 Kč.Poté se mi auto v německu na dálnici zastavilo,-zadřené na klice.Promińte,ale pokud chcete vyhodit prachy,tak si to kupte.Po dvou letech jsem propásnul garanci o 2a půl mesíce jelikož jsem se nedostal domů z práce.U dealera hyundai fischer České Budějovice mi řekly že záruka se již nevstahuje a motor se zadřel kvůli tome že jsem do roka neudělal garanci a to jsem neměl kilometry přejeté.Motor se prý neopravuje,ale vyměnuje a výměna stojí přes 200 000 Kč.Opravu jsem nechal udělat u jiné firmy a vyšla mě na necelých 50 000 Kč.Motor je rychlokvaška a bylo mi doporučeno at se auta rychle zbavím.A znám lidi kteří mněly podobné problémy s modelem i30.Je to super studna na prachy.Opravdu měly pravdu-SE ŠKODOVKOU SE OPRAVDU NEMŮŽOU SRONÁVAT.PS.PŘEMÝŠLEJTE NEŽ ZAKOUPÍTE RYCHLOKVAŠKU


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jízdní vlastnosti dobré.Interiér dobrý.Kvalita materiálu - katastrofa.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 17


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai i40

Vložit komentář

Hyundai i 40 ? smíšené pocity

Mám i 40 od roku 2012 najeto 12 tis. Myslím že pán co měl auto v totální poruše měl auto které se půjčovalo..a jak je u mnohých zvykem co není moje tomu dám pořádně za uši..takže si umím představit kde kdo s tím jak jezdil.
Má zkušenost měnili mi bez problému pr. přední xenon se nenatáčel= výměna celé světlo za nové + navigace která jednou blikla modře vše nové- auto mi půjčili než to vyměnili + garančka. Další garančka + reklamace vrzání pod čelním sklem v jízdě na nerovné silnici = uznáno 2 dny oprava + lehké opření něčeho do v sedadle jednou měsíčně výměna celé sedačky kterou mám elektro, kůže, ventilace, výhřev. zapůjčeno nová i 40 v kombi na týden. za auto jsem neutratil ještě ani korunu krom garančních kontrol. Co mě začalo trápit po záruce po 5 leteech v 50 tis. asi egr ventil padá mi to do nouze velmi nepravidelně někdy i půl roku klid pak jeden den problém porucha není pravidelná a diagnostika neumí vyhodnotit že je to zaručeně egr. další mínus v předu vzadu velmi brzy zvlněné kotouče...že to uznávali a měnili jsem se dozvěděl až když jsem si koupil za své ATE. 1.7 crdi 100 kw nežere vůbec olej tahá moc pěkně spotřeba od 4.5l do 6.5 lt. jezdím dost město což je pro naftu špatně tolik asi na obhajobu egru. Design inter exter moc pěkný a stále jak nový..takže kvalita nebude špatná. Pocit spíš kladný a doporučil bych...i když má své mouchy, ale to dnes už mají auta všechny vzhledem k tomu co vše jsem slyšel o jiných značkách včetně domácí Škody. Příští auto - Hyundai Toyota nebo Lexus.

08.11.2018 | 22:08:32 | GRF  | 89.177.171.* Reagovat

Opačná zkusenost

No nevim, ja mam auto rok a pul, najeto 76 tisic, s autem dosud nebyl jedinny problem. Chtel jsem Superb, ale s vybavou to byla kosmická cena. Co se týká i40, velký, výkonný, vybaveny a spolehlivý vuz, jen by mohl byt tišší. Ale to asi vadi jen mně, protože na to moc stížností na netu není. Servis funguje jak ma, jen po zmene majitele uz tam není tolik krásných holek, jako za Fischera. Víc nemám co dodat, treba jsem mel stesti na povedený kus. Auto bych klidne koupil znovu.

06.12.2016 | 22:28:48 | Tomik  | 77.25.86.* Reagovat

Hjundé sa fakt so škodovkou rovnať nemôže

Viem priamo porovnávať. Som dlhoročný užívateľ Oktávií a teraz vlastním Hjundé ix35 4x2 Style (všetky skúsenosti nájdete v recenzii ktorá je na tomto webe). Môžem naozaj zodpovedne povedať - toto sa nedá porovnať. Videl som tu komentáre ako v hjundé funguje klima a tak. To že niečo funguje ešte neznamená že je to dobré. Ak si odsedím v aute 70 hodín mesačne, tak som citlivý na detaily a moje nároky sú naozaj veľké. Ergonomické a logické faily hjundé sú katastrofálne. Kvalita dielenského spracovania je mierne povedané priemerná. Neviem ako je to s kvalitou auta ako celku. To ešte uvidím po rokoch, ak mi do vtedy neprdnú nervy a káry sa predčasne nezbavím. Ale to potom vyvesím na tomto fóre inzerát a uvidím ako sa priaznivci hjundé o to auto potrhajú. Poslednú Oktu som predal na druhý deň ako som ju dal na predaj.

03.08.2016 | 17:10:40 | Jojo  | 78.99.133.* Reagovat

Hyundai

ja si myslim,že dotycny nehovori pravdu,ja mam sice len Elantru posledne 4 roky priemernu spotrebu 5.5 l 1.6motor C-DVVT taha dobre
Tempomat funguje vyborne,aj dazdovy senzor,aj vyhrievanie pred sedadiel,aj zvukova signalizacia nezapnutých pasov a sucasne zapnutá rucna brzda/dava sucasne dva roznezvukove signaly/dual klima bez problemov aj v najvacsej horucave staci polovicny vykon
material kvalitný mám ho uz 4 roky..vymenili mi v servis kozený volant etc,že vraj sa supe ja som to ani neregistroval samozrejme
zadarmo...posledne po 4 rokoch sucasne pri vymene oleja etc aj STK urobili za doobeda...

29.07.2016 | 20:58:43 | Ivan  | 109.74.159.* Reagovat

Kecálkové

No já párkrát jel jako spolujezdec v i40 a řidič si jen pochvaloval.
Nádherné svezení, prodejní čísla ukazují, že hyundai letí nahoru, i30 za červen přes tisíc ks, jednou tolik, než před rokem, Tucson nestačí vyrábět, i40 je tak v půlce střední třídy, IX 20 taky na slušné úrovni a dle TUV nejkvalitnější české auto, něco tady nesedí , nevěřím, že by tolik kupců nevědělo do čeho jde, když dnes je možnost si auto půjčit na víkend a pořádně si ho prověřit. A navíc hyundai ceny lehce zvedl, takže opatrně s těmi šroty, jak to tu nějaký moula napsal.



24.07.2016 | 11:54:44 | Meky  | 80.188.74.* Reagovat

RE: Kecálkové

Od kdy se kvalita měří prodejností?
A zároveň zvednutí cen neznamená nutně zvednutí kvality.
Že si řidič pochvaluje svůj kup je celkem běžné. Dost lidí si nepřipustí, že koupili hůř, než soused odnaproti.

24.07.2016 | 19:49:04 | Temp  | 78.45.100.* Reagovat

RE: Kecálkové

To je bohužel velká pravda a vlastnost českého "publika"............

25.07.2016 | 08:18:45 | Vašek  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Kecálkové

Na druhou stranu: Kdo jinej by mel bejt s autem spokojenej nez jeho ridic? Chodec? Cyklista? Soused? Prezident Zeman? :)

04.08.2016 | 09:33:20 | pOne  | 90.177.76.* Reagovat

RE: Kecálkové

No nevím. Model i40 se na evropském trhu prodává v asi 25 tisících kusech za rok, letos to vypadá na pokles. Celkově vzato je to dolní polovina tabulky. Model i30 kolem 90 tisíců kusů ročně, což zaostává za vrcholem 115 tisíc kusů v roce 2010. Skutečnou hvězdou je pouze Tuscon, který by letos mohl atakovat 150 tisíc kusů, což by byl obrovský úspěch.

25.07.2016 | 18:30:21 | Michal  | 212.158.129.* Reagovat

RE: Kecálkové

Jak nevíš tak nekomentuj.

25.07.2016 | 20:39:41 |   | 88.100.179.* Reagovat

Motor

Jestli nafťák žere olej, tak je něco sakra špatně. U benzínu to chápu, litr na tisíc, litr na sto a motor v klidu jede. Ale nafťák?
Jak to začne žrát olej, tak je přeci jasný, že to musí i zpětně, tedy nafta do oleje. Je přeci otázka času, kdy se motor zadře. Když je místo oleje nafta. Nafťák není benzín a má 3x vyšší kompresi, myslím výrobní data a né zhuntovanou ojetinu.
Nafťák vytlačí dříve naftu z válce, než aby propustil olej do válce. Leda, že by se motor stal rapidně slabým a všechno to táhlo turbo.
Já bych to viděl na předváděcí auto, se kterým se jelo jak s dobytčákem a vy jste to koupil, mnohem lepší bylo asi vyměnit motor, který bude nejspíš totálně zhuntovaný.

19.07.2016 | 19:12:34 |   | 46.47.170.* Reagovat

RE: Motor

Omluva, nadměrná spotřeba oleje u nafťáku je kvůli turba, které nejčastěji propouští.

19.07.2016 | 19:38:52 |   | 46.47.170.* Reagovat

RE: Motor

nejseš ty náhodou teoreti svlastik.Je to korea šrot tak co řešíš.

19.07.2016 | 19:46:42 | Jirka  | 82.202.120.* Reagovat

Místo pomlouvání Hyundaie by to možná chtělo včas měnit olej,

záruka je uvnána bez problémů, ale jous chytráčci ,klteří chtějí ušetřit a tak nakonec "ušetří". Pro simply clever je tady škůdka.

19.07.2016 | 13:15:28 | Olda  | 85.70.138.* Reagovat

RE: Místo pomlouvání Hyundaie by to možná chtělo včas měnit olej,

Výměnou oleje to nebude. Když každý měsíc dolil litr nového, tak olej určitě nebyl degradovaný. Teoreticky ho měnil každých 5 měsíců.
Ovšem už to žraní oleje svědčí o tom, že motor měl vadu. Sice i nové škodovky žerou až dva litry na 1000 km(dokonce napsáno v manuálu, jako vlastnost), ale že už i hjundé se svými prehistorickými motory, které to dřív nedělaly :-(

19.07.2016 | 17:08:44 | Temp  | 78.45.100.* Reagovat

RE: Místo pomlouvání Hyundaie by to možná chtělo včas měnit olej,

Proč to dáváte do ženského servisu.Pak to tak vypadá.

21.07.2016 | 19:21:46 |   | 88.100.179.* Reagovat