Recenze Jeep Grand Cherokee 4,7 V8 Limited
“Lepšia alternatíva k mestským SUV.”

Autor recenze: wickey (20 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:4700/V8 Stav km při koupi:30 000 km Stav km nyní:61 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 16 l/100 km Vloženo: 2. 4. 2006

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Jeep Grand Cherokee Laredo 1996

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto bolo kúpené v Nemecku s 30.000 km, po najazdení 30k km za cca 2 roky je všetko OK, bez poruchy a problémov.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto bolo zakúpené ako náhrada za predošlý, starší Grand Cherokee Laredo.
Motor V8 - 220 koní nie je síce rovnako výkonný ako jeho európska konkurencia, ale na jazdenie po meste + občas diaľnica bohate postačuje.
Mnoho ľudí sa sťažuje na spotrebu, ale to je vec, s ktorou musí človek pri kúpe takéhoto auta počítať.

Grand Cherokee je skvelá alternatíva k SUV mestského typu (ML, X5 a pod.) v teréne naozaj aj čosi dokáže, aj keď na expertov typu Patrol a spol. rozhodne nemá.

Úroveň pohodlia a spracovania je na americké vozidlo uspokojivá, priestor vzadu je ale trochu menší.
Jazdné vlastnosti - do 160 záťah skvelý, vo vyšších rýchlostiach už trochu slabne. Max. rýchlosť je tachometrových 208 km/h. Ale v rýchlostiach nad 160 sa už začína prejavovať vyššie položené ťažisko auta.

Celkovo som spokojný, ďalšie auto bude pravdepodobne opäť Grand Cherokee, alebo čosi silnejšie - ten výkon nie vždy postačuje, najmäna diaľnici. (Cayenne Turbo, X5 4,4, Grand Cherokee SRT-8)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Jeep Grand Cherokee

Vložit komentář

@def: Tak to ti teda zavidim :D Mna teda spotreba nese*e a zere mi to 30l ale pohodlne to teda neni :D Mam strach ze si sedel v tych autach co si vymenoval :D sak ten jeep je hnusna stodola co sa naklana na vsetky strany, vlni sa nevem co. Jeep je do terenu a na cesty by som ho obmedzil max do 100km/h sak to je samovrazda.. a ked to porovnam s bmw na pohodlnost sedadiel tak to je jak den a noc.. toto su take tie klasicke bludy, za to ze to auto mam tak nemusim trepat a vymyslat ze nad neho neni. Mne sa to nepaci, zere to, kazi sa to no proste hruza ale nepredavam to - priznam pravdu, to auto je na jazdenmie po terene tam ho aj pouzivam na drsne zaobchadzanie a hotovo. normalne jazdim na bmw 5 a toto je auto. pohodlne, rychle, bezpecne, pekne usporne... treba si priznat o com to je, a ked ma niekto bezporuchoveho jeepa tak tomu naozaj zavidim a zaroven prajem nech mu to tak aj vydrzi.. ja nemam prveho a vsetky sa kazili jedna radost...

15.05.2011 | 15:41:59 | Monte112 Reagovat

pohodli??

Nechapu komentar ze toto auto je nepohodlne ? Jezdil jsem ve vsemoznych autech od audi pres kokotiny jako jsou skodovky wv subaru kia, hiundai, opel, bmw dokonce i v bentley continental jsem jezdil nejaky cas a nikde mi to neprislo tak pohodlne jako v jeep grand cherokee (wj) diky mekcene kuzi je to opravdu pohodlne oproti dnesnim modernim tvrdejm kozenejm "sedakum" ( spis skolni zidle obsity kuzi ). Pokud nekdo tvrdi ze jeep je nepohodlny pak je neco v neporadku s dotycnym. Vzdyt je to auto vyrobene na dalkove jezdeni. Rovnez nechapu co tu uvadite za spotrebu. Ja jezdim po praze a obcas cca 2-3x do mesice na vikend dalnice a prumernou spotrebu mam 15,5l brzdy spatne? ani nahodou nejsou sice buhvi jak super ale vice nez dostacujici navic se daji za par kacek vymenit za novejsi - ucinejsi. Toto auto chci mit jak jen to pujde a doufam ze to bude dlouho. Pohodlnejsi jsem nenasel

14.03.2011 | 16:37:05 | def Reagovat

RE: pohodli??

nejsem majitelem Jeepu, nemám V8 ale "jen" V6 v benzinu jiné značky, ale napsat že Jeep je pohodlnější než Bentley Continental není si myslím úplně na místě.

29.11.2011 | 20:53:13 | aluna  | 46.175.177.* Reagovat

ku spotrebe

Uvedomte si páni, ze ked si kupujete jeepa, tak asi uz 10 rocnemu je jasne ze to auto nebude na spotrebu, SUV sa pouziva prevazne do terenu, ked chcete auto na spotrebu kupte si 1,9 TDI s 5 l. spotrebou alebo nieco podobne, tieto keci o spotrebe uz nemozem ani citat ak ma nieco niekto proti kludne nech mi napise s pozdravom kando...

18.05.2010 | 23:12:28 | kando Reagovat

Zkušenost

Auto bylo v poho,ale ta spotřeba.Nejsem jezdec brzda plyn,ale v zimě jsem se nemohl dostat pod 20 litrů ve městě a to nebydlím v Praze.Kdyby jezdil za 14litrů tak jsem si ho nechal.Ale tohle mě odradilo tak, že jsem ho za 4 měsíce prodal a byl jsem rád že jsem to udělal.Když jsem se podíval jak tohle auto spadlo za poslední rok s cenou, tak kdybych si ho nechal tak jsem prodělal kalhoty asi za pěknej ranec .Chtěl jsem ho zkusit a jsem rád že to mám zasebou.Stále se mi líbí, ale ta spotřeba je fakt odrazující.

29.10.2006 | 10:38:18 | morhotonic Reagovat

Michal

Mam V8-4.7 limited z roku 2001 .. prumer mam po meste 25 litru, na dalnici pri ustalenych 140ti cca 19. Auto mam od nova, najeto asi 180000 km. Poruchy vicemene zadne, ale .. zrychleni do 100 uchazejici, pak uz nestoji za nic. Brzdy sileny, meknou, absolutne nepohodlny interier, hlavne vzadu, to je spis mucirna, na dlouhy cesty po Evrope absolutne nevyhovujici. Mam ho uz 5 let, ale brzy pujde z domu. Jezdil jsem s nim 2 roky, pak si koupil Kiu Sorento (pohoda!!!) a ted s Jeepem jezdila pritelka, ktere jsem koupil prozmenu Mazdu5... Jeep z baraku a uz ho nechci nikdy videt!

04.04.2006 | 21:10:08 |  Reagovat