Recenze Jeep Grand Cherokee Limited
“Silné a spolehlivé auto do každého terénu a počasí.”

Autor recenze: Jirka (50 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1994 Typ motoru:5,2 V8 Stav km při koupi:40 000 km Stav km nyní:160 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 10 let Průměrná spotřeba: 15 l/100 km Vloženo: 4. 3. 2008

Hodnocení inzerátu: 4 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Jeep Cherokee 4.0

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Výměna předních tlumičů ve 120000 km a výměna chladiče ve 140000 km.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Po 6 letech s bezproblémovým Cherokee jsem chtěl Granda. myslím, že jsem neprohloupil. Věděl jsem do čeho jdu, jsem ze Šumavy a byl jsem zvyklý na komfort 4x4. Dlouhodobě jezdím za 15 litrů, což je první na co se každý ptá. síla motoru je obdivuhodná, při běžné jízdě motor točím do 2000 ot, což odpovídá tachometrovým 100 km/hod.

Při kick downu se dějí velké věci, ale je dost umění, při mém způsobu jízdy jej k němu donutit, zrychluje velmi svižně i bez podřazení, což u Cherokee nebylo, ten podřazoval velmi spontánně. Čtyřku řadí už v 70 km/hod a ochotně zrychluje. Na suché, kvalitní silnici je jízda komfortní, na okresce mírně znervózní a zadní náprava odskakuje, ale co by člověk chtěl.

Přitom ale jízda není nepohodlná, prostě se kolíbá. Na sněhu s ním jezdím rád, neplave, vyjede všechno a na lyže jedině s ním. Kabina je pro naše potřeby dostatečně prostorná, kufr navzdory rezervě tak akorát, výbava špičková, funkční a zatím spolehlivá. V terénu jej používám zřídka a ne v těžkém, redukce jde řadit velmi lehce, ale nepoužívám ji, auto zvládne vše na 4H.

Už pokukuji po novějším, ale tenhle si za dobré služby nechám do práce. Jediná drobná rada, občas použít ruční brzdu, zarezly mi lanovody, protože parkuji jen na P. Jo a občas kontrola zadní rozvodovky, to gumové víčko je úžasné, Cherokee měl šroub a nesáhl jsem na něj.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 4


Komentáře uživatelů k recenzi Jeep Grand Cherokee

Vložit komentář