Recenze Kia Cee´d 1,6CRDI
“Už nikdy.”

Autor recenze: drfuji všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:CRDI Stav km při koupi:900 km Stav km nyní:8 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 28. 2. 2008

Hodnocení inzerátu: 4 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.2

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

1
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fabia TDI

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Od počátku,špatná funkce přepínače blinkrů,špatně hrající radio,špatně usazená jak přední kapota tak zadní dveře.Větší hluk uvnitř.

Dále dost tvrdý podvozek,neseřízena světla,vypínalo osvětlení palubního počítače.Po několika týdnech po opláchnutí vodou šla dolů i barva z prahu dveří.Velice měkký lak a to nebyla žádná zima.Omláceny prahy a zadní dveře o kapotě nemluvě.

Další závada,nešlo centrální zamykání ,auto buď nešlo dálkou zamknout a nebo se samo odemklo,zůstalo svítit vnitřní osvětlení kabiny.No a to co bylo od začátku silné škubání motoru v určitých otáčkách.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Takže mé zkušenosti! Na auto jsem se těšil, bylo na pohled hezké.Recenze co jsem četl ukazovali na auto, které se konečně Korejcům povedlo.

Dnes, po třech měsících užívání ,bych si toto již nekoupil.Jak se říká hezký kabát ale to je vše.Od počátku škubal motor,což je dnes (snad) již vyřešeno přehráním nového SW.To že blinkry nevypínají se odstranit nedá ,jelikož je výrobce takto nastavil na úhel vypnutí 65°.Takže se vám stane že prostě jedete s blinkrem tak dlouho, dokud si toho nevšimnete.

Radio,tak na to už čekám několik týdnů než ho servis vymění. a stále není.Nechci zde rozepisovat vše, co na autě bylo ale z jednoho už mám vítr teď a to je lak.Lak na autě je vodouředitelná barva.

Zatím jsem neměl auto, které by mělo tak měkký lak.Po třech měsích užívaní má člověk vztek když se podívá na kapotu a na zadní dveře a to nebyla letos žádná zima,kde by se dost sypala silnice.No a pak všemi medii a samotnou KII uváděna záruka 7 let.

Jsem zvědavý jak to bude jelikož jak jsem zjistil sehnat náhradní díl i pro servis není jednoduché.Na vše se čeká,takže v tomhle u mě vede Škoda,kde to mají bud hned a nebo do druhého dne.Zde to nehrozí.

Pokud neco reklamujete,bud to servis udělá na své náklady a nebo se to musí posílat do Prahy,která to bud schválí a nebo ne..Prostě ano ,KIU mám ale budu rád až se tohoto auta zbavím.A opět raději půjdu do Škody,která je už za roky provozu vyzkoušená.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 4


Komentáře uživatelů k recenzi Kia Cee´d

Vložit komentář

Spotreba, atd

ako mne je divna uz len ta spotreba 6,5 to ja nemam ani v zime so zimnymi pneu a aj ked jazdim ako debil. Mam ceed sw 1,6 crdi a priemernu spotrebu cez cely rok mam okolo 4,9/5,3 uz len to mi je divne ako tento pan co napisal recenziu na tom aute jazdi. Co sa tyka oprav tak jedine co som na tom aute menil je olej brzdove platnicky a teraz ma bude cakat vymena tlmicov(pretoze jazdim po BA a cesty su tu hrozne) a to mam najazdene 165 tis. KM, takze by som to zhrnul ako nepodstatna recenzia.Bud zly kus alebo pan nevie soferovat.

29.03.2014 | 19:04:18 | kadlo  | 95.105.144.* Reagovat

farba

nikto ste sa nepozastavil nad tým, že auto kúpil po 900km a mohlo(alebo bolo) byť havarované(napr.pisal o zle usadenej prednej kapote) a nastriekané.

03.04.2008 | 15:03:50 | milan Reagovat

Barva

Nemyslím si, že je KIA Ceed super auto, ale s tou barvou se mi to nějak nezdá. Omyješ ji vodou. To by ti přece uznali jako záruku, co jiného by se víc dalo reklamovat. Neměl by jsi někde fotky, které by jsi dal na web k nahlédnutí?

11.03.2008 | 13:22:39 | Kvark Reagovat

kia

Sice osobně s Kiou zkušenost nemám,ale tchán si ji koupil novou a za rok má najeto něco kolem 15000km.A spokojenost.Z popisu uživatele jsem se bohužel nedozvěděl jak s autíčkem jezdí a jak se o něho stará.Popisované "závady"silně připomínají styl mnohých -jezdi užívej si,neber ohled ni k autíčku ani okolí.

09.03.2008 | 19:04:49 | loganek Reagovat

...

Člověku se dělá zle, když čte ty kecy. O Kii jsem se dozvěděl velké kulové, ale jedno vím jistě. Že jsem tady naposledy, protože tu nebohý uživatel internetu najde všechno, jen ne recenzi. Ať Mercedes nebo Žigul, jsou to jenom krabice na kolech, ale světe div se kolik žluči a agrese uvolní. Já si koupil staršího Passata v naftě a taky není bez poruch. Já vím, jsem vůl, vždyť to má tu neštastnou a problémovou přední nápravu. Na to, že stejnou má i Audi, se jaksi nesluší poukazovat, vždyť Audi přeci MUSÍ být bez poruch. A všem, kteří tvrdí něco jiného, jsou zralí na inernetový lynč. Takže všem nestranným pisatelům zdar.

03.03.2008 | 22:10:50 | Jirka Reagovat

To je fakt pěkná recenze.Holt Škoda je škoda zajímavé je že soused má Ceeda už 8měsícú dokonce v bílé barvě jezdí často a auto pořád jak nové.Sešli se 2 dealeři škodovky nasraný že se hnus Fabie II špatně prodává sepsali tenhle blábol a ted se v diskuzi podporujou.

01.03.2008 | 00:52:28 | sparrow1 Reagovat

ODPOVED

Ta odpověd bylo pro anonyma.Omlouvám se nevěděl jsem jak se to tu odepisuje.Pokud chce aby tady někdo udělal pořadek,tak předne by mel letet on za ty výrazy!!Svědčí to o jeho inteligenci.Napsal jsem mé zkušenosti s mým autem!!! A pokud má něco proti Škodovce ,měl jsem tři a nikdy žádný problém.Klidně to tu napíšu.KIU jsem si koupil na základě recenzí,ale dnes už v to auto nemám důvěru:Pokud má někdo štěstí na toto auto tak mu to přeji.Každopádně bych očekával že tu budou rozumní lidé co si o tom chtějí pokecat apod.Ale jak koukám všude se najde někdo,kdo neumí nic rozumného napsat a jedině co dokáže urážet.jako ANONYM.Tak at ti to vydrží.!!!

29.02.2008 | 23:00:48 | Drfuji Reagovat

Odpoved

Typický škodofil, so svojou z prstu vycucanou recenziou. Meno nijaké, bydlisko nijaké, vek nijaký. Aspoň s týmto si mohol dať robotu, keď sa už snažil navymýšľať závady. A s tou dostupnosťou náhradných dielov, to je už vrchol. Súčiastky sa na Ceed nevozia z Ázie, ty dement, tak si nevymýšľaj, že na ne treba čakať. Už druhá vymyslená recenzia na Ceed v krátkom čase. Správca by mal začať s tými kokotmi niečo robiť. Prinajmenšom by sa malo uvádzať VIN vozidla

Chtel by jsi napsat jméno?Proc ty jseš tady jako anonym?O KII vím víc jako ty a pokud mi chceš říkat dement,kokot ,tak mi to řekni do očí!!!Rád se stebou setkám!U mě jseš obyčejná nula ,.nechci být vulgární ale až najedeš to co já a budeš mít zkušenosti jako já tak pak se tu vykecávej.Psát a tlachat tu keci jako ty to umí i dítě,které má větší inteligenci jako ty!!!

29.02.2008 | 22:48:43 | Drfuji Reagovat

odpov.

Měl jsem auto asijské značky,dodnes na něj vzpomínám,naletěl jsem na řeči od tzv.machrů,kteří v tom ani nesděli ale řeči typu"Korejec na konec"měly za následek,žejsem to vyměnil za vychvalovanou evropskou značku a to jsem si dal!
Vážení v Koreji se vyrábí celkem 6,slovy šest milionů aut v nejrůznějších provedení,ruku na srdce ,může se k tomu rovnat třeba naše malá škoda?

29.02.2008 | 20:36:59 | franta Reagovat

odpov.

Měl jsem auto asijské značky,dodnes na něj vzpomínám,naletěl jsem na řeči od tzv.machrů,kteří v tom ani nesděli ale řeči typu"Korejec na konec"měly za následek,žejsem to vyměnil za vychvalovanou evropskou značku a to jsem si dal!
Vážení v Koreji se vyrábí celkem 6,slovy šest milionů aut v nejrůznějších provedení,ruku na srdce ,může se k tomu rovnat třeba naše malá škoda?

29.02.2008 | 20:36:57 | franta Reagovat

Kia neni šmejd...

Já mám Kiu Ceed 4 měsíce...zatím bez jakéhokoliv problému...pred tím jsem měl Peugeot 307 a musel jsem ho po 18 měsících prodat .... co tam bylo za závady to bylo až neskutečné...a to se tento model vyráběl celých 6 let.....nechci bránit nějak Ceeda..ale jeho výroba trvá 1 rok...měl jsem před ním třii nová auta...Rover 400,Opel Astra G,Peugeot 307...a mohu s klidným svědomim řict..Ceed je z těchto aut nejlepší.....jezdím už 30 let...už jsem si něco zažil s auty....autora článku znám...není to žádný škodovkář...spíš měl smůlu na špatný kus...ale Ceed opravdu není špatné auto...u každé značky se prostě vyskytne kus který je hodně špatný..at je to AUDI,Mercedes nebo Porsche..To co jsem napsal je můj oobni názor a piši o autě s kterým mám zkušenost.......

29.02.2008 | 19:01:50 | vladislav Reagovat

lak

No nechce sa mi veriť že po pár umytiach ide farba dole... ale nevravím nič, ono všetko je možné aj keď tomu neverím...ale chcel som povedať že snáď existuje aj reklamácia na lak, alebo sa mýlim? nemusí to prehrdzavieť skrz- to je záruka na prehrdzavenie.... myslím záruka na lak...

29.02.2008 | 16:57:06 | miki Reagovat

Kia je šmejd

Vydíš, máš si koupit rači něco staršího a osvědčenýho, já mám 14 let starej favorit se 150 000 km bez známky koroze a funguje mu všecko a jede jak drak, má to ještě karbec a v mrazech to startuje na brnknutí :-)

29.02.2008 | 16:32:45 |  Reagovat

jen si piskej fasisto, spojenci jdou na jisto

29.02.2008 | 12:47:21 |  Reagovat

Zde se doctete vice :

www.kia-club.org

29.02.2008 | 12:03:53 | bezejmeny Reagovat

škoda že ceed má s koreou společnej snad už jen ten název a peníze ale to je jedno když je někdo skálopevně přesvědčenej o něčem co nezkusil na vlastní kůži tak mu to nikdo nevymluví a ani nechce!!!
Jde o servisy a jejich přístup a hlavně je to o lidech a to s koreou nemározhodně nic společnýho. Ano závady jsou ale pojďme je řešit. A tady se právě láme chleba. Jen prodávat a prodávat a prodávat ale služby a ochota něco řešit je nula. Tak si to kluci v těch hlavičkách přeberte a srovnejte :o)

29.02.2008 | 11:54:11 |  Reagovat

to Michal

A hele ho, uz ho tu mame, tohle vypada na kolegu z jine Skody. Hmm panove zacinate byt docela presvedcivy. Bohuzel pro vas, realita vysoke kvality a snazivosti korejskych soudruhu obecne je znama. V praci s asijskymi firmami casto jednam a az na vyjimky, je kvalita, ale hlavne ochota spolupracovat avychazet vstric odberatelum na velmi vysoke urovni. Tezky to konkurent do pristich let. Mam obavu ze nektere EU firmy pohrbi.

29.02.2008 | 11:44:30 | Hanz Reagovat

to Anonym

Měl by sis dat ty frajere pozor na slovník, mimichodem ses zavázal že nebudeš používat vulgární výrazy!!! S tím by měl admin. něco udělat.
A teď k tématu. Člověka, který psal tuto recenzi znám osobně ceeda vlastní stejně jako já a nevymyslel si ani čárečku!!! Naopak zdaleka ještě neuvedl všechny závady které reklamoval ale to asi nemá smysl říkat zabedněncům kteří to auto viděli na obrázku nabo maximálně na zkušební jízdě!!!
A to že nám auto roku po třech měsících začíná reznout je fakt. Horší je že záruka je prd protože je na prorezivění takže dokud tou dírou neprostrčíte prst tak máte smůlu. Však si chlapci kiu pořiďte a pak si s vámi na toto téma rád popovídám. Michal

29.02.2008 | 11:27:13 | michal Reagovat

cédo

Pánové, proč si to kupujete když víte, že na to nejsou díly, lákadlo 7 let záruka je hezké, ale tyto vozy nejsou dvakrát levný. Kvalita ?? (to ukáže čas ) Za ty peníze bych si raději koupil forda focusa nebo nějakýho fiata

29.02.2008 | 11:19:32 | Jarda Reagovat

Tento člověk skutečně toto auto vlastní ale má neskutečnou smůlu. Já toto auto mám též ale tolik problémů jsem neměl.
Nedivím se že je nas... . Drfuji přeji Ti aby ti další auto fungovalo bez problémů. Jo a co těma žárovkama?

29.02.2008 | 10:56:02 | bezejmeny Reagovat

debílci

já to říkal furt,že Korejci stojej za nic,zlatí Fordi a možná i Škody..btw. moc dobře napsaná recenze :-)

29.02.2008 | 10:31:06 | Alex Reagovat

ani bych se nedivil, kdyby to psal krukru pod jinym nickem.

29.02.2008 | 10:08:15 | diego Reagovat

běda nám

Mám známého a ten se po reklamaci té kie či co už nevrátil domů prostě-zmizel. Jinak šišatá kola, nestartující motor, koroze po 14 dnech, aj. jako u japonců, jak můžou rozvojové země v pralese vyrábět auta to nechápu. Zlatá oktávka TDI (to poslední ČERVENĚ). Jinak až bude škoda, vyrábět takovou škálu vozů, takové počty a bude mít stabilní pozici na us trhu jako kia, tak ať se autor toho blábol-článku ozve.

29.02.2008 | 10:05:51 | Jan Werner Reagovat

Ceed je postrach konkurence, predpokladam, ze tu mame nasrateho prodejce Skody. Spis dementa. PS: moc blbu mezi prodejci novych vozu neni, ale najdou se treba jeden mlady pan ve Skode v Brne na Lesne

29.02.2008 | 08:11:31 | Hanz Reagovat

Kia vs spolehlivá Škůdka

Možná mám ten pocit jen já, ale smrdí tady škodovka (né snad, že by to nebylo dobré auto jako každé jiné, chraň bůh. Koneckonců coby vlastenci by jsme za ní měli být vděční ;-)...nezdá se mi, že by se na káru se zárukou takhle dlouho čekalo a že ten lak bude tak neuvěřitelně měkoučký (to by na něj asi nebyla 7 let záruka)...Nevím, ale já osobně nabyl dojmu, že autor recenze, buď auto nikdy nevlastnil a nebo ho koupil na čínské tržnici spolu s dvěma tričkama a jednalo se pouze o repliku :-)

29.02.2008 | 08:06:57 | Tazman Reagovat

Dr. Fuji

Hora Fuji není v Korei, ale v Japonsku.:-))) JInak vyrobit zmetek může Mercedes, BMW, Toyota.... . O tom žádná. Ale srovnávat a dávat za příklad zn. Škoda, to je nad Slunce jasné, odkud vítr vane.

29.02.2008 | 06:04:56 | Radek Reagovat

Ja niesom ortodoxny zastanca japoncov ani korej.aut ale zase mam pocit ze si tu niekto lieci svoje komplexi. Par ceedou som skusal a boli celkom slusne a kvalitne poskladane.Keby mi sadol aj podvozok tak by som si kombi ceeda aj kupil.Neviem naco su dobre taketo ubohe vymysli.Aj tak si kazdy urobi mienku sam po osobnych skusenostiach s tym ci onym autom.

28.02.2008 | 22:34:00 | Roma Reagovat

ja som mal korejske auto vyrobene do roku 2000 a malo poruchy dost casto, nizsia cena auta bola dana aj tym ze nepouzivali najkvalitnejsie materialy v mechanike vozu, pokial viem, inac cenu auta nevedeli znizit oproti konkurencii.. aj ked dnes sa mi zda ze aj ceny su pomerne vyrovnane, nemam rad korejske vyrobky, ale celkom verim ze su na tom s kvalitou vyssie ako predtym... mozno som naivny neviem

28.02.2008 | 21:49:02 |  Reagovat

ten prvy komentar je urcite od majitela korejskej kary hold ciiiiinnske boty moc nevydrzi tak preco to od nich cakat

28.02.2008 | 21:40:04 | nstar Reagovat

Typický škodofil, so svojou z prstu vycucanou recenziou. Meno nijaké, bydlisko nijaké, vek nijaký. Aspoň s týmto si mohol dať robotu, keď sa už snažil navymýšľať závady. A s tou dostupnosťou náhradných dielov, to je už vrchol. Súčiastky sa na Ceed nevozia z Ázie, ty dement, tak si nevymýšľaj, že na ne treba čakať. Už druhá vymyslená recenzia na Ceed v krátkom čase. Správca by mal začať s tými kokotmi niečo robiť. Prinajmenšom by sa malo uvádzať VIN vozidla.

28.02.2008 | 19:59:52 |  Reagovat