Recenze Kia Cee´d XR
“Vybavenost,dlouhá záruka,dobrá cena.”

Autor recenze: Zeus (55 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1,6 CRDi Stav km při koupi:5 900 km Stav km nyní:6 700 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Průměrná spotřeba: 5,8 l/100 km Vloženo: 4. 8. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Octavia II 1,9 TDI

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto bylo zakoupeno jako předváděcí, proto mělo už něco najeto. Je v provedení XR (na mřížce chladiče nemá označení KIA). Jiné změny v tomto provedení jsem neobjevil.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Nevyhovuje mi výkon osvětlení. Reflektrory jsou osazeny xenon. výbojkami a zřejmě tam do klasických parabol bez projekčních čoček nepatří. Nedostatečně osvětlují pravou krajnici vozovky.

Připadá mi i tvrdé podání reakcí podvozku na nerovnosti silnice, vozidlo má sklon zejména v zatáčkach poněkud odskakovat. Ovládací prvky (spínače) svítidel mi připadají dost titěrné. V poslední době se začíná ozývat vrzání pod přístrojovou deskou. Jednotónový klakson už také dnes do moderních aut nepatří. Velmi kladně hodnotím výkon motoru 1,6 CRDi, turbo spolehlivě nastupuje již kolem 1000 ot. Spotřeba při pokusu o ekonomickou jízdu však neklesla pod 5 l. 85 kW výkonu bohatě postačuje k temperamentní jízdě. Líbí se mi i účinnost brzd . Umějí reagovat pěkně zostra.

Z vozidla zejména do předu je velmi dobrý výhled a užitečná jsou i poměrně velká zpětná zrcátka. Dobře fungující automatická klimatizace nesporně zpříjemňuje letní cestování. Docela milá je i drobná vychytávka na radiopříjímači, který se zvyšující rychlostí vozidla přidává na intenzitě zvuku. Vnitřní osvětlení kabiny s možností různého spínání svítidel je také velmi praktické, zrovna jako automatické osvětlení vnitřního zrcátka spolujezdce . To je zatím soubor mých prvních zkušeností s tímto autem.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Kia Cee´d

Vložit komentář

zmrzlému kosovi

Čo je na tom, že píše recenziu po 800km? Opisuje reálne svoje prvé dojmy. A zrovna táto recenzia má prvky ktoré má mať t.j. klady a opisuje aj čo sa mu na novom aute zdá nedotiahnuté k spokojnosti. Keby začal trepať (prepáč za výraz ZEUS) o životnosti tlmičov alebo napr. výmene olejov tak nepoviem ani slovo. Dal vic informácii, ako veľa iných na tejto stránke - myslím typ: auto nemalo poruchy, je perfektné a koniec. Tož toľko môj názor.

12.01.2008 | 23:32:03 | brano76 Reagovat

Cena

Jaká byla cena tohoto předváděcího modelu?

07.08.2007 | 08:30:39 | vow Reagovat

Teda člověče: napsat recenzi po 800 km??? Vím že je svoboda slova atd. atd., ale chtělo by to aspoň pár (deseti)tisíc kilometrů...

06.08.2007 | 22:47:31 | zmrzlej kos Reagovat

porovnání

Zkuste ještě napsat porovnání s Vaším předchozím vozidlem, jak píšete O II. Dík.

06.08.2007 | 19:57:14 | pitlak Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Kia Cee´d