Recenze Kia Cee´d 1.6 CRDi SW
“Výborná volba pro rodinu za slušné peníze.”

Autor recenze: Tom (28 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2008 Typ motoru:1.6 CRDi Stav km při koupi:5 km Stav km nyní:2 700 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 4 měsíce Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 6. 4. 2008

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Laguna

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Vozidlo mělo už od začátku problém se škubáním motoru kolem 2000 ot./min. Tento problém byl vyřešen novým softwarem a týkal se většiny vozidel s tímto motorem. Dnes je vše v pořádku. Jiné závady jsem neměl.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jedná se o prostorné vozidlo které má velice kvalitní zpracování, odhlučnění a má velice dobré jízdní vlastnosti.
Myslím že v čechách se jedná o přímého konkurenta Š. Octavie, ale bohužel mnoho lidí to tak nevidí a ceeda při výběru nového vozidla přehlíží, což je jejich chyba.

Motor: 1.6 CRDi - jedná se o moderní diesel, který potěší velmi tichým a kultivovaným chodem. Při jízdě není téměř znát že motor spaluje naftu. Spotřeba je při jízdě po městě zhruba 7l a při jízdě mimo město se dá bez potíží jet do 6l. Při snaze o alespoň trochu úspornou jízdu se dá jet za 5l.

Podvozek: Žádné houpání ani naklánění rozhodně nečekejte. Podvozek je spíše tužší, což je u kombi výhoda, alespoň máte jistotu že po naložení vozu se jízdní vlastnosti příliš nezhorší. Projíždění zatáček je naprosto přesné a vozidlo drží stopu opravdu skvěle. Jediné co by se mohlo zlepšit je odhlučnění podběhů. Odletující kamínky jsou v podběhách dost slyšet.

Zavazadlový prostor: Dostatečně veliký, kvalitně čalouněný s výhodou rovné podlahy v úrovni vstupu. Pod podlážkou se nalézá několik menších přihrádek na věci které se vám nemusí zbytečně válet v kufru. Až pod tím je teprve dojezdová rezerva a hever. Na bocích kufru v úrovni podlahy jsou další dvě menší prihrádky.

Prostor pro posádku: Nedostatkem prostoru zde rozhodně trpět nebudete. Sedadla jsou příjemně tuhá a patří mezi nejlepší v jakých jsem kdy seděl. Ani po dlouhé jízdě z nich nebolí záda. Přístrojový štít je přehledný a snadno čitelný. Odkládacích prostorů je několik a jejich objem je dostatečný. Loketní opěrka obsahuje dva samostatné prostory, pod ovládáním klimatizace je další uzavíratelný a samozřejmě před spolujezdcem je také. U ruční brzdy se nalézají dva držáky na menší lahve.

Použité plasty se jeví jako velice kvalitní, na horní části přístrojové desky je použit měkčený vroubkovaný plast který je příjemný na omak, ale hůře se udržuje. Ostatní plasty jsou hladké.
Volant (potažený kůží) má optimální průměr a příjemnou tloušťku věnce. V jeho středu se nalézá několik tlačítek ovládající rádio.

Audio se jeví jako celkem kvalitní, jen bych uvítal méně bassů a více výšek. Je zde USB přípojka což netřeba dál rozvádět.

Celkově bych toto vozidlo ohodnotil jako velice dobré, bez výrazných nedostatků a hlavně za přijatelnou cenu s příjemně dlouhou zárukou.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Kia Cee´d

Vložit komentář

kia je pěkný auto, ale jsem zvědav kdy začne rezavět, vzhledem k slabé vrstvě barvy a laku. je o třetinu nižší, než konkurenční značky. co se týče pokovení zinkem, tam je to podobné.... jinak ať slouží mnoho km.

06.03.2011 | 12:57:46 |  Reagovat

KIA CEED 1.6 SW CRDi

Koupil jsem ho minulý rok, ihned po ujetí 15 km mi spadl budík na otáčky a na teplotu, vyřešeno v servisu vadným čidlem, mám ho od listopadu 2010, nyní mám ujeto 14.000 km a naprosto žádný problém, spotřeba při svižné jízdě okolo 6l/100 km. Sedačky pohodlné, díky 6. rychlosti motor jenom přede. Naprostá spokojenost.

06.03.2011 | 09:15:58 | OPU Reagovat

Ozaj dobre auto

Kiu Ceed SW mam od januara 2008.
Som s ňou spokojný (zatial) Za tu cenu by som žiadne auto s tou výbavou na slovenskom trhu nedostal.Výborné jazdné vlastnosti, tichý chod, priestranné auto pre celu rodinu. Doporučujem. Pre pochybujucich potencionalných zákaznikov odporučam skušobnu jazdu u predajcu KIA.

21.08.2008 | 10:02:11 |  Reagovat

A ktore ?

20.05.2008 | 19:11:07 |  Reagovat

ťažký boj

ťažký ale aj hodne drahý boj. Za toto slovensko - kórejské auto bez prestíže, by mohol predajca pýtať tak o 100 000,- Sk menej. Potom snáď. Ale momentálne sorry, sú tu overené vozy za menší peniaz.

13.05.2008 | 20:34:23 |  Reagovat

Ťažký boj

Som spokojným užívateľom Kie Ceed a držím nám palce všetkým, ktorí nemáme predsudky vzhľadom k image-ovkám. Spokojnosť sa buduje časom a ja verím, že kvalitný produkt si svoje miesto vybojuje.

14.04.2008 | 14:00:54 | Pavol Reagovat