Recenze Kia Cee´d 1,6 CRDI, 115 k
“Zatiaľ výborné.”

Autor recenze: balky (24 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1600 diesel Stav km při koupi:5 km Stav km nyní:8 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 5,7 l/100 km Vloženo: 9. 10. 2007

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 307 SW

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Zatiaľ žiadne.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Zatiaľ mám najazdených iba 8000 km, ale som velmi spokojny. Motor ide veľmi dobre pri dobrej spotrebe a kludne potiahne aj nad 190 km/h. Jedinú väčšiu výhrada sa tyka spravania sa na ceste.

Ja mam 15 palcove kolesa a buď treba kúpiť širšie gumy, alebo väčšie kolesá. Inteiér je veľmi dobre spracovný, akurát trošku buchoce držiak bezpečnostného pásu spolujazdca.

Na závery je asi skoro. Myslim ze ak budu nejake zle stranky a poruchy tohto auticka, ukazu sa az po nejakych 50 tisic kilometroch. audio je vynikajuce!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Kia Cee´d

Vložit komentář

Ta Octavia evidentne nemela udelane rozvody podle servisniho intervalu, to se pak nemuzete divit ze se to rozpadlo.

07.01.2010 | 16:11:54 |  Reagovat

Ja som pocul od jedneho sofera, ze ma nabehane za 2 roky cez 150000 km a nema s autom problem.
Sofera osobne nepoznam, lebo prisiel k nam do firmy nakladat tovar.
3 roky zaruka bez obmedzenia km a 7 rokov alebo do 150000 km je asi ponuka ,pre ktoru sa vacsine ludi oplati to kupit, lebo za 7 rokov aj tak viac nenajazdia.
3,5 rocna 140000 km Oktavia nas nechala stat v polsku - vodna pumpa v keli, o 2 tyzdne nato strihlo rozvody pri trencine piesty si tlapli s ventilmi pri 135 km/h na dialnici.
Na druhej strane oktavia z roku 1998 najazdila 408000km kedy agregat vypovedal sluzbu - problemy s riadenim sa sem tam vyskytli

06.10.2009 | 19:34:12 | jaro Reagovat

ceed

Zdar, nikdy jsem nebyl příznivcem "korejců" a ceed nemám. Ale pokud je pravda, co jsem se o ceed dozvěděl - místo rozv. řemene má řetěz, podvozek od silnějšího sourozence, převodovku bez dvouhmotnostního setrvačníku nebo jak se ten nesmysl jmenuje (jako je např. u VW PASSAT, kterého mimo jiné mám), tak si počkám tak dva roky (pozbírám další zkušenosti a hlavně peníze) a jdu do něj. Měl jsem MB 124 - staré dobré auto ale novější MB ani náhodou. Dnešní většina aut jsou vyráběna jako spotřební zboží, bohužel nejdražší spotřební zboží a dnes je jedno jestli VW, OPEL FORD... Jako budoucí spotřebitel koukám hlavněna užitné vlastnosti vozu a na to, abych do něj nemusel vrážet zbytečně další peníze, kterých aspoň já nemám nazbyt. Pokud bude cena náhradních dílů KIA přijatelná - srovnatelná s jinými značkami, jdu do KIA CEED. Kdyby navíc výfuk byl obdobné kvality jako např. Octavia TDI (zatím nevím o nikom, kdo by ho měnil) pozink karoserii jako AUDI, tak se ceed bude prodávat jako dřív VW Golf. Uvidíme a zdravím. MŠ

07.05.2008 | 14:11:42 | mironěk Reagovat

octavia x ceed

Srovnání octavie a ceeda. Měl jsem starší Octavii combi 1.8T L&K, tedy komfort. Spokojenost do doby než jsem musel každé dva měsíce do opravny pokaždé s něčím jiným a náklady pěkně rostly. Pak jsem koupil nejvyšší verzi ceeda 1.6 sportywagon. Auto se mi líbí vzhledově, motor super, kufr srovnatelný s octavií (na delší dovolenou je stejně rakev jako u octavie), palubní deska kvalitní a dobrý vzhled, všechny tlačítka i páčky fungují jak mají (špatná aretace nebo divné cvakání jak píší některé recenze jsou nesmysly – jen to v ceedu není tak natvrdo jako u škody a odpor se nemusí překonávat takovou silou). Audio soustava vynikající včetně připojení USB - stále to u některých nových aut není samozřejmostí. Píchnul jsem tam 4G flashku s hudbou a dalšími soubory co neměli s hudbou nic společného a ono to stejně hrálo). Odkládací prostory jsou tam kde mají být a dostatečně velké. Podvozek je naladěn tvrději než u octavie, ale myslím že to není žádná bída, pro mne osobně lepší, než když jedu v citrónu a nevím ve které zatáčce se překlopím. Jedině ten posilovač řízení je asi fakt na někoho dost přetažený. Dá se zatáčet jedním prstem. Manželka si to ve městě pochvaluje (po pár km si rychle zvykla – ale řídí jen toto auto), na dálnici ve 170 je to horší, ale pořád se to dá. Nejvíc je to pocítit tehdy když sedáte do ceedu hned co jste vylezli třeba z felície, to je fakt masakr. Jinak nevím co bych autu vytkl.Mám ho tři měsíce, při přebírání jsem ho detailně prošel a dobrý. Když jsem se rozhodoval, zda jít do ceeda nebo octavie a porovnal cenu obou ve výbavě, kterou jsem chtěl, tak jsem zjistil, že si můžu koupit novou octavii (fakt jsem tomu v konfigurátoru nevěřil a dával tam údaje dvakrát), nebo ve stejné výbavě ceeda a ještě k tomu udělám rekonstrukci domu. Ten rozdíl je neskutečný a že by ceed byl o tolik horší? A něco do pranice. Proč začali kiu hodně prodávat a servisovat škodovácké autosalony? Proč octavii koupíte všude jinde v Evropě i o několik set tisíc korun laciněji? Nejsem blázen abych za auto dal o tolik víc, když peníze můžu investovat účelněji jinam.

10.04.2008 | 14:02:16 | Taz Reagovat


rakosnici

01.03.2008 | 18:02:31 |  Reagovat

Jezdím s 1,4 a mám bez problémů ujeto cca 9 tis.Km.Mám dvě maličkosti, které mě překvapily.Při krátké jízdě s lehce zataženou brzdou a zapnutou funkcí ESP se auto téměř nedalo udržet na cestě.Po uvolnění brzdy se vše vrátilo k normálu.Auto signalisuje nezapnutý pás,ale brzda má jen kontrolku, na kterou přes volant není vidět.
Auto je za jízdy velmi tiché.Již několikrát mě vyděsilo vždy jedenkrát silné bouchnutí snad do podvozku od odlétnutého kaménku.Bylo to na čistém asfaltu a za 2mil. najetých Km jsem se u žádného auta s tímto nesetkal.

26.02.2008 | 22:19:43 | mario Reagovat

1:6 crdi

kazde auto ma sve mouchy. piste konkrektne co se poskodilo a ne urazky.

10.02.2008 | 08:48:15 | teodor11 Reagovat

Noo ktej kontrole kvality, mate pravdu neni to ziadna slava!Robim testovacieho jazdca pre Kiu a denne sa stretavam s chybami ale aj stym ako ich kontroluju a opravuju!Auto samotne prechadza cez 4 stanice kontroly,ja som samozrejme posledny ktory auto dostane a aj tak vzdy najdem plno,plno chyb cize korejci sa maju stale vcom zlepsovat a neporovnavat sa s firmami ako je VW,Audi,BMW ktore uz maju vybudovane niake renome!

03.02.2008 | 10:48:29 | Marcel89 Reagovat

Toto su co za komentare pre boha.Ziadna kritika len blabol.Kia je rakosnicky hnoj,to je jasne,nechapem ludi co to kupuju ked za tie peniaze mozu mat nemecku kvalitu a preciznost.Spametajte sa ludia

29.01.2008 | 22:14:31 |  Reagovat

No právě proto jme to nechali, jak to je. Jak se to otevře, tak se to začne loupat a reznout. Jinak je opravdu spokojena. Jediny problém bylo 2x zaseknutý rádio. Musela se vyndat pojistka, aby to naskočilo.

21.01.2008 | 21:15:14 | ¨jandaxx Reagovat

Nuz ako som uz pisal. Vzdy sa nieco da najst pokial sa chce. Na kazdom a jednom aute. Pred istym casom, ked jeden moj rodinny prislusnik kupoval auto, presiel som s nim niekolko autosalonov roznych znaciek. Nasiel som neskutocne mnozstvo vad na tych autach. Samozrejme pre bezneho zakaznika tieto vady su neviditelne, ale ked clovek vie kam sa ma pozerat najde :-) Moja skromna rada pre tvoju sestru, pokial to nieje nejako extra viditelna spina, nech radsej do laku nesaha a nedava si to prerobit. Lak je na kazdom aute velmi citliva zalezitost...

21.01.2008 | 19:28:55 | disius Reagovat

kontrola kvality

Sestra si na jaře koupila Ceed 1,4 s klimatizací. Do teď je s ním velmi spokojena. Co mne ale zarazilo při převzetí auta, byla zjevná vada laku. Na zadních dveřích poblíž kliky v té prohlubni byl zalakovaný jakýsi bordel. Vypadalo to jako malý kamínek asi 2mm velký nebo něco takového. Rozhodně to nebyl pouze scuknutý lak. Vyloženě pod tím lakem něco bylo. Akorát tak vzít za to nehtem a vyrýpnout to. Sestra byla tak natěšena na nové auto, že nad tím mávla rukou. Aby se neotevřel lak, tak to tam zůstalo. Přišlo se na to hned po chvilce prohlížení, jestli je lak v pořádku. Takže ty výstupní kontroly asi nebudou úplně stoprocentní.....

20.01.2008 | 18:40:48 | jandaxx Reagovat

Zdravim panov, ktory polemizovali o tom z ktorej KIE ma Ceed prevzate napravy. Asi vas sklamem, ale Ceed ma novu generaciu naprav, ktoru momentalne ziadna ina KIA nema (iba Hyundai i30). Tieto napravy su konstrukcne tak predimenzovane ze im zdaleka moze zavidiet aj miniSUV Kia Sportage.
Polemizovanie o kvalite, nuz bohuzial v kazdej automobilke sa podary vyrobit nepodarok ci uz ospevovana Skoda, alebo BMW atd... Z vlastnej skusenosti viem, ze KIA Ceed prechadza takymi testmi a kontrolamy, o ktorych v inych automobilkach ani len nechiruju. Taky Peugeot 307 tymi testmi ani nepresiel. Neberte moj nazor ako zaujaty, ale pracujem v Zilinskej fabrike a viem o com hovorim :-)

20.01.2008 | 15:35:36 | disius Reagovat

Korea

Osobně mám 02 v naftě v plné výbavě, jsem velmi spokojený, ale přesto bych se Korejských aut bych se vůbec nebál. Jsou velmi dobré a navíc si myslím, že svým portfoliem ukazují Škodovce záda. Navíc Korea (tedy jižní) je země, která je neobyčejně vyspělá a na ní opravdu naše postkomunistická země střední Evropy rozhodně nemá. Do O2 jsem šel z důvodu dobré zůstatkové ceny po 4 letech, spotřeby a prostě se mi líbí, ale Korejské auto bych si s klidem koupil taky.

18.11.2007 | 22:26:34 | Bob Reagovat

1.6 CRDI

Ceed jsem projel při zkušební jízdě a s klidem můžu konstatovat že je to silně průměrný automobil. Výborný motor, dobré řazení, zvláštní brzdy-ale jinak velmi učinné a špatný pocit z řízení jsem nepocítil. Takže ceed mě svým jízdním projevem neurazil kromě zvukově citelných bouchnutí od přední nápravy při přejezdu českých výmolů s průměrně aktivovanými brzdami (běžná neduha většiny aut).
Jezdím s octavií, kterou jsem pořídil novou před deseti lety a po dosavadních zkušenostech musím konstatovat že škodovky jsou podprůměrně spolehlivé s krátkou zárukou. Z toho důvodu kladu důraz na záruku. Závažnější předsudky nemám.
Test Octavie nové generace mě zklamal už jen počátečním akustickým hlukem vyvolaným přibouchnutim dveří a pocit z řízení a kvality byl jaksi "dutý" nicméně podvozkově jistejší než KIA CEED. Z předchozích zkušeností s uplynulou generací octavií bych volil kiu ceed a to z hlediska spolehlivosti, ceny a opět záruky.

18.11.2007 | 19:50:17 | bezpečný průměr Reagovat

rejpalovi

Nazdar rejpale. Toto osloveni patri ortodoxnimu skodovkari:)). Takze dle meho nazoru vubec nevis jakym zpusobem se testuje auto v Developmetu cili vyvojovym centru. Ne jedno auto najezdi nekolik set tisic km na okruzich tak i primo v centru kde se imituji prejezdy nerovnosti atd. Po urcitych intervalech se rozebere cely motor a vsechny mechaninicke kompose, provede se komplexni analyza. namahanych komponentu. To samy se opakuje napr. po dalsich 100t km ( presne cisla neznam ). Kazdopadne jsi trochu vedle s tvymi nazory ze by se auto rozsypalo ba naopak. Pokud se podivas na "zaruku" neni to jen marketingovy trik. Co se tyce vytek na recenzi. Muj nazor je ten ze kdyby se meli psat recence po 100t km tak by jsme se o aute dopisovali za 2 - 3 - 4 - 5let :)).
Cus

04.11.2007 | 22:00:43 | POPY Reagovat

vsetkych co kritizuju tuto "recenziu" chcem poprosit nech sa opytaju co chcu vediet. pisat tu o vsetkom naraz by bolo na dlho.
k tym svetlam. mam pocit, ze ked si nastavim stretavacky uplne hore, tak svietia az vynimocne dobre, ale ked to prepnem na dialkove, nieje to teda nic moc. nevidim v nich potom nejaky velky rozdiel.

19.10.2007 | 15:46:41 |  Reagovat

Psát recenzi na 3 měsíce staré auto s najetými 8 tis. Km-tak to nechápu.No počkáme si až ten "slovenský korejec" bude starší tak o 8 let....."do té doby můžeš v koutě závidět a tvrdit si svoje-zřejmě si i myslíš že Škoda je pořád lepší a výhodnější"....Psal tu někdo o škodovce? ...no aspoň je vidět odkud vítr vane....ne nebojte se já tento výrobek, který slováci montují rákosníkům nebudu ani chválit ani pomlouvat-já si prostě počkám pár let až se odhalí všechny jeho slabiny a dětské nemoci!!...je krásné ukájet se 7mi letou zárukou.

13.10.2007 | 23:11:40 | Tom Reagovat

korejec_japonec

Podvozek je, pokud vim, z Kia Carens a je tudiz pro Ceed nadprumerne dimenzovany. K tem korejcum_japoncum. Prvni zkusenosti mam s Hyundai Pony z let 1993 - 1994. Byly to firemni vozy a na tu dobu ve srovnani s Felicii super luxus (vybava, vykon, ... ). Pote Nissan Sunny 2,0 D, 1994 - 2000, sluzebni, osobni uzivani, 200.000 km, pouze nafta a prohlidky, bez jedine zavady (ani zarovka, 1x nova baterie). Pote Nissan Almera Sedan r.v. 1998, vlastnim 2000 do ted, 140.000 km, za celou dobu ani jedna zavada, meneno 1x desticky (predcasne ve 105.000 km, doposud vse original - baterka, tlumice (testovano), vyfuk (pouze svareni predposledniho a poslednihi dilu k sobe), zarovky !!!, bez koroze (cca 4x dutiny, 2x spodek, garazovano)). K tomu, myslim, neni co dodat.

11.10.2007 | 14:03:39 | korejec_japonec Reagovat

Proč by seměla kia po kia po 100 000 tis. rozpadnout? Za prvé je na ni zcela ojedinělá záruka, která je podložená testy výrobce a za druhé má podvozek který je převzat z většího auta - teď nevím jak se mpv od kii jmenuje. Navíc kia i hyundai prodávají jen v americe za rok tolik aut co škodovka ani za rok nevyrobí- takže zkušenosti, servis apod. mají obrovské. A navíc jsou korejci nesmírně pracovití a mají obrovský rozvojový potenciál. Takže já bych se kii rozhodně nebál

11.10.2007 | 09:05:08 |  Reagovat

korejec

Někdy tady padne slovo korejec lehce opovržlivě,takže jen upřesnění:jižní korea je vysoce vyvinutá země,která už třeba hostila olympiadu,pohledem na nabídku vozů Kia by asi Shade lehce pobledla,nevím o tom že by MB nabízela off roady nebo dodávky.Oproti tomu nějaké chvalozpěvy na Ceeda bych nedělal,avizovaná vysoká výbava v základu - nelakovaná zrcátka,centrál bez DO,plecháče,radio bez USB portu _ dnes jsem kupoval za 1900 kč - metla za příplatek,alespon nedávaj okna na švihadlo jako MB,osobně si nemyslím že naruší hegemonii Škodovky na českým trhu,bohužel.A k té škodovce - shrnul bych to tak . spolehlivost lehce nadprůměr,výbava těžký podprůměr,cena vysoce nad průměr

10.10.2007 | 23:26:32 | mozilla Reagovat

tak zkus mrknout na kia-club.net nebo kia-club.org tam je o tom víc napsáno..jinak jde o to z jakého vozidla přesedneš..oproti např.felicii pry svítí lépe,tak je to v poho,ale oproti lepším světlům ti to může připadat horší..Já měl octavku a přijde mi,že svítí o trochu kratší vzdalenost při potkávačkách,ale jinak je to v pohodě a jde o zvyk..par lidí už taky měnilo žárovky a někteří jsou spokojeni

10.10.2007 | 23:03:48 | vlafi Reagovat

Ja sa chcem opýtať majiteľov Kia ceed ako sú spokojný so svetlami v noci - popísalo sa mnoho ale rád by som mal info od majiteľa.

10.10.2007 | 22:11:46 | mtb Reagovat

Škoda nie je nad priemerom naozaj ani zľahka a buďme radi, že aspoň je v tom priemere. Aj keď cenou už patrí k elite.

10.10.2007 | 19:26:29 |  Reagovat

at ji vyzkouší jiní

No nevím, všichni víme co zhruba vydrží oktávka nebo fabie a jak vypadají po třeba 100 či 150 tkm, ale nikdo tu ani netuší jak bude vypada po těch km KIA CEED, třeba to budou jenom rozsypané střepy nebo se mýlím, ale to teprve musí KIA dokázat . Škoda už si tím prošla a souhlasím že jsou to taková průměrná či lehce nadprůměrná auta- ale to je supr ne? stačí si vzpomenout na favorita. No a kdo chce jít do rizika at si KIU koupí, já ji koupím až budu mít jistotu že něco vydrží- třeba za 5 let, uvidíme, třeba pak budu taky hrdý majitel korejce.

10.10.2007 | 18:55:40 | martas Reagovat

To Radek

Řekl bych že např Lantra z roku 94 je uplně jinde něž Favorit z té doby ale i líp něž Felda z roku např.97.Je pravda že je o třídu výš ale i Accent který se s felícií srovnává je jinde jak motorově tak výbavou.Ale pro spoustu lidí je Felda pořád nejlepší kára.

10.10.2007 | 14:00:55 |  Reagovat

kvalitní Škoda?

Škodovka je obyčejný průměr, není špatná, ale taky nic extra a s korejci (v dané cenové hladině) je zcela srovnatelná. Nevytahujte tady korejské vozy ze začátku 90. let nebo je srovnávejte s Favority či prvními Felicií.Co se týká jízdních vlastností tak to na pneu dost závisí. Vozidlo jinak "sedí" na profilu "50" a jinak "65". Ovšem je nutno počítat, že podvozek bude na nízkoprofilových pneu dost trpět a komfort jízdy bude též otřesný. "Kvalitu" našich silnic známe všichni...

10.10.2007 | 13:37:29 | Radek Reagovat

ŠKODA výhodnější?

Psal tu někdo o škodovce? sem si nevšim. Jinak že ty auta jsou cenově a výkonově vyhodné ,o tom není sporu, ale problém je v tom ,že např. když už si jmenoval ŠKODU-tak je už někde jinde, hlavně celkovou kvalitou, proto se nemusí podbízet jako Korejci. jJinak k těm gumám- to asi nebude tím že 15 jsou malé nebo úzké, ale tím co jsem psal už výše ,čili např. kvalitou podvozku,řízení, řazení adalších komponent. Čili at si to každý přebere- všichni máme hlavu.

10.10.2007 | 13:17:59 | martas Reagovat

co pořád mají všichni s tím-co bude za x let....seděl jsi v tom vůbec???asi tak maximálně 8 km co..asi ne jen pro nic za nic na něj je taková záruka a ne jen pro to jak vypadá je mezi 7 vybranými na auto roku..bud v klidu,8 let než ti uteče..do té doby můžeš v koutě závidět atvrdit si svoje-zřejmě si i myslíš že Škoda je pořád lepší a výhodnější..S radostí tě u toho nechám..Asi by to chtělo otevřít oči

10.10.2007 | 02:19:41 |  Reagovat

Psát recenzi na 3 měsíce staré auto s najetými 8 tis. Km-tak to nechápu.No počkáme si až ten "slovenský korejec" bude starší tak o 8 let...

10.10.2007 | 00:10:41 |  Reagovat

Onicom

Opat jedna recenzia z ktorej som sa absolutne nic nedozvedel. Spolahlivost je mozno skoro hodnotit ale jazdne vlastnosti,motor a podobne veci by nebolo odveci priblizit.Preto sa mimochodom tato stranka vola autorecenzie.sk a taketo prispevky s recenziou nemaju vobec nic spolocne.

09.10.2007 | 22:44:51 | Roman Reagovat