Autorecenze Kia Sportage 2.0 CRDi VGT - Otrasný Kórejský poruchový traktor. - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Kia Sportage
 
 

Recenze Kia Sportage 2.0 CRDi VGT
“Otrasný Kórejský poruchový traktor.”

Autor recenze: DADO (39 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:2.0 CRDi VGT Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:800 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 11 l/100 km Vloženo: 30. 6. 2006

Hodnocení inzerátu: 33 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.4

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: VW PASSAT

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

- Na aute od nova ťahalo riadenie doprava po oprave naviac triaslo riadením.

- Hučanie v oblasti rozvodu - po výmene vyvažovacích hriadeľov- naviac prestal mať motor výkon pri nižších otáčkach.

- Pískanie vo ventilácii, vŕzganie v náprave, fučanie okolo tesnenia okna.

- A to najhoršie povýšenecký prístup predajcov a Slovenského importéra k zákazníkovi, nekorektný a neodborný servis.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Kúpa tohto auta bola moja najhoršia nočná mora - svoju recenziu prikladám len preto, aby sa podobnej tragédie vyvarovali iný. Samozrejme, že pred kúpou ma veľa známych varovalo - vrátane skúseností s kúpou nových aut KIA - bohužiaľ musel som sa poučiť na sebe!!! Pri kúpe Vám budú rozprávať o službách, super servise, Kia Asistence, k tomu lákavá cena, pekný tvar a tak podľahnete. Skúsite predvádzačku bude síce vnútri vŕzgať, ale poviete si, že toto je len náhoda na danom kuse.

Trpké rozčarovanie nastane po kúpe u predajcu v Banskej Bystrici. Auto som kúpil v piatok o 17hod. Hneď v sobotu ráno som išiel za predajcom, že auto silne ťahá do prava a v oblasti rozvodu hučí tak ,že to prehluší aj zvuk motora - odpoveď - v sobotu a nedeľu KIU NEOPRAVUJEME - proste Kia asistence. Tak som teda prišiel v pondelok auto prevzali do servisu - bez akéhokoľvek dokladu - asi banalita. Večer mi volali, že si mám prísť po náhradné vozidlo, že oprava bude trvať dlhšie. Teda nie nové, lebo mi predali vrak, ale aspoň dačo - povedal som si - ale v sobotu mi ho dať nemohli ? - Vlastne aj zamestnanci musia na dačom chodiť cez víkend. Jednoducho povedané aby som to nezdržoval - vrátili mi ho v stredu - zablatené, v rozvode hučalo rovnako, riadenie ťahalo rovnako, naviac v ňom začalo silne triasť riadením, motor ťahal až od 2500-3000 otáčok, ventilátor pískal, v klimatizácii bol vymenený starý peľový filter, oprava bez ochranného poťahu na sedadle, spotreba o 3litre vyššia a ešte pár drobností - vyjadrenie - auto je opravené.

Nakoniec po dlhých ťahaniciach, keď aj importérovi to bolo jedno - sa mi auto podarilo vrátiť (až po liste do Kórei a posúdení závad pred komisiou, ale trpká skúsenosť ostane. Keď som skúšal aj iné kusy - ťahanie doprava a hučanie v rozvode po prejdení 10 - 15 km sa zhruba na 2/3 objavovalo - proste otrasný traktor. Keď mi konečne vrátili peniaze dostal som ešte ponuku od predajcu z Liptovského Mikuláša - zľava 80 000 - ale ten si zase myslel že si nevšimnem, že je to minuloročný model s výkonom o 20 kW nižším, bez VGT a S 5 stupňovou prevodovkou - nevadí , že som tam šiel 200 km - proste predajca KIA. Možno s takýmto prístupom k zákazníkom sa na Čechách nestretnete, ale na Slovensku Kia - už NIKDY !!!!!!!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 33


Komentáře uživatelů k recenzi Kia Sportage

Vložit komentář

Motor Car Košice - nový spôsob opráv

Minulý mesiac som po dlhom naťahovaní dostal termín v tomto servise na odstránenie hluku - pískania pri jazde na KIA SPORTAGE s tým, že ide o výrobnú vadu. Dôkazom toho bolo to, že o tento problém je u týchto áut známym a že sa o ňom aj diskutuje (ide o netesnosť štrbiny medzi predným nárazníkom a blatníkmi). Pri odovzdávaní som bol uistený, že oprava bude bezplatná a kvalitná. Následne som bol vyzvaný po niekoľkých hodinách aby som si auto prevzal. K môjmu úžasu som sa dozvedel, že predný nárazník bol už určite demontovaný a že chyba nastala v dôsledku tejto operácie. Ukázali mi nejaké fotografie - z ktorých nič nevyplývalo - s tým, že záruku nebolo možné uznať. Nechcel som sa naťahovať (aj keď mi nikto nevysvetlil prečo by sa po inej montáži mala objaviť rovnaká chyba ako u iných nových vozidlách) a súhlasil som s tým, že opravu uhradím. No s tým asi nikto nerátal a potom m i vysvetlili, že auto tam stálo od rána a po tom, čo vyskúšali zalepiť škáry zvonka, po čom hluk pri jazde prestal, tieto znovu odkryli a nič nerobili - možno vymýšľali ako to neurobiť. Dodatočne mi došlo, že autorom tohto postupu je jeden z prijímacích technikov, ktorého jednanie bolo už predtým príčinou naťahovania, kde prejavy absolútne amatérskeho prístupu miešaného s pocitom moci boli súčasťou celého procesu. Myslím, že predmetný servis sa prostredníctvom svojho zamestnanca sa absolútne spreneveril svojmu zákazníkovi a padol na úplné dno v dôvere v jeho odbornosť a serióznosť.

22.11.2021 | 11:53:32 | Fredo  | 95.103.38.* Reagovat

zapoměl jsem dodat

Mám rok výroby 2014...možná to bude tím...jestli ty modelové řady 2006 takové nebyli,ale každopádně jsou teď jinde.

26.01.2016 | 11:21:48 | karel  | 90.179.119.* Reagovat

Bez problémů !

Přečetl jsem si tenhle příspěvek a musím říct že mně docela šokoval.Jezdím sportage od novoty se stejným motorem.180Ps.Dávám ji kapky- tahám za ní 2tun loď.V maxi výbavě a jednoho Cida mám taky doma..oba jsou bez problémů!!!
Kia Cid na LPG má najeto 70000Km..jen jezdí.ani o těch autech nevím.
Jezdil jsem 10let Audinama..poslední byl Allroad A6 quatro 240ps
tam se co chvíli něco rosvítilo a 20000kč bylo fuč.
S KIA mám najeto 30tis a nebojím se toho !!!

Prostě jste šlápl do hovna..to se někdy stane i u jiných značek.


26.01.2016 | 11:17:39 | Karel  | 90.179.119.* Reagovat

mam uz treti rok kia sportage a som s nou maximalne spokojni

07.01.2016 | 09:35:25 |   | 77.234.237.* Reagovat



kde hledat odpovědí na recenze a dotazi dík

08.10.2012 | 22:01:05 | turbík  | 85.71.48.* Reagovat

?ám opačnú skúsenosť. Tiež mám Sportage z roku 2006, síce to je diesel a automat (nie ako recenzované auto), do servisu chodím len meniť pneumatiky a na pravidelné prehliadky. V živote som na tom aute nemala poruchu. Po 120 tisíc km som musela vymeniť brzdové platničky (neviem, či je to správny názov) a aj to len na predných kolesách. proste unikát...a max. spokojnosť. Totálne pohodlné auto, najmä do mesta, na parkovanie a pod.

Inak mali sme už Golf, Audi 4, Audi8 (jezdil na nich môj muž), všetky boli nové, ale ani jedno nebolo úplne bezporuchové. Najviac ma zradil Golf, nechal ma trčať na ďialnici ... nikdy viac a na A 8 sa zas po 4 rokoch babrala elektronika, takže servis za nehorázne peniaze.
Toľko moja skúsenosť

28.11.2011 | 15:55:07 | alin  | 91.127.226.* Reagovat

z korejcov jedine ssang yong .image sice nizsie ale ziadne vazne poruchy az na par kravin v interieri a to ma 12rokov a je pouzivany aj v tazkom terene

03.05.2009 | 14:09:58 |  Reagovat

Přečti si to pořádně. Peníze dostal zpět. Taky jsem měl to potěšení s Korejským zázrakem zn. Hyundai Elantra. Šunt, že to svět neviděl. A tak jsem tomu autu věřil, když jsem ho kupoval.

28.07.2008 | 12:33:01 | jandaxx Reagovat

kup za všechny prachy.

No pane majtel tohle slyším o sportagi poprvý nic méně jestli to je pravda co tady píšete tak být váma vůz jdu reklamovat a to že bych požadoval vrácení peněz jestli tam na Slovensku máte takový zákony který to umožňují.

28.07.2008 | 09:51:09 | Honzass Reagovat

Re: KIA

Ďakujem za rady ohľadom schudnutia - máte pravdu - bez ohľadu na to, že tento typ rád patrí asi na iné stránky nie na auto recenzie. Čo sa týka ťahania auta do strany - jasne som napísal - do prava - vodič sedí vľavo.Taktiež autu hučali rozvody a ventilácia pískala aj keď sme stáli vonku. Verte alebo neverte, ale nadváha vodiča nespôsobuje predajné vady auta a ani kôli nadváhe nevymieňajú peľový filter za starý. Taktiež písal som len a len o Kii a keď že ste čítali aj recenziu o Honde Jazz písal som, že okrem iných aut máme aj teraz už viac ako ročný Hyundai Santa Fé - vyrobený tiež v Kórei s ktorým som v celku spokojný. I keď prístup servisu - nie je omnoho lepší - zarátanie litra oleja naviac ako je predpísaná náplň, značné poškriabanie karosérie, výmena žiaroviek za lacné Osramky a zvýšenie ceny garančky o 2500 Sk oproti udanej cene pri prebratí - bez práce naviac. A taktiež ak banálna oprava trvá skoro 2 mesiace- nie je to asi bežné - určite inde vo svete( napr. v Čechách). A prístup predajcu a servisu bolo to na čo som upozorňoval a pred čím som vystríhal a taktiež som upozornil na veci na ktoré si treba dať pozor a popísal vlastné skúsenosti - a asi na to slúžia auto recenzie. Čo sa týka ostatných komentárov je fakt, že celková poruchovosť kórejských aut, z dlhodobého hľadiska patrí medzi tie vyšie ( ale to aj Francúzske).A nazáver ( to sa týka aj Vážho komentára pri Honde ) niekto nenávidí černochov, niekto homosexualov vy zrejme ľudí s nadváhou - bez skúmania príčiny - mate na to nárok, ale mimochodom po takejto podobnej rade (od lekára)- maximálne nevhodne formulovanej - spáchal kamarát ktorého som poznal dlhé roky a ktorý neublížil ani muche samovraždu. A ešte jedna veta pre autora príspevku-auto-.Ak je auto za 1 000 000 Sk pre chudobných , tak to znamená, že všetci majitelia lacnejších aut musia byť spokojný a šťastný ak majú auto s podobnými závadami - lebo podľa neho majú len auto pre chudobných a tým pádom je to normálne...

06.06.2007 | 05:40:43 | DADO Reagovat

kia

Ako som už písal pri Honde jazz- treba schudnúť z tých 150 kg a auto prestane ťahať na stranu a hučať v rozvodoch a pískať.... inak neviem čo k tomu napísať, mám hyundai síce len 18 000 km a spokojnosť, kto nechce koreu nech ju nekupuje, na prvom mieste bolo čo za koľko. a ešte- veľmi sa bavím ked niekto píše "kupujte korejske autá a o chvílu bedeme bez práce"... ach ale prečo Skoda vyváža do Nemecka, prečo kupujete japonskú elektroniku a nemecké práčky a VW Tuareg montujú v Blave za x krát menší plat ako v Nemecku a moj počítač je Siemens zlepený asi v Chine.... To ako ked onehdy rozbíjali robotníci prvé stroje v prvých fabrikách. Neriešim veci ktoré nie su problémom ani nikdy nebudú. Ozonová diera nás možo položí skôr než korejci a cinania.

03.04.2007 | 23:50:56 | miki Reagovat

auto

Nevím kolik měl autor tohoto výlevu a jaké má zkušenosti jinak.Ale toto se může stát i u světových značkových aut. Prostě někdo má už smůlu. Ale házet vše do jednoho pytle je velmi primitivní.Jiní s tímto autem najedou 200000 tis km a v pořádku.Měl by se autor tohoto běsnění nad sebou zamyslet. A aby byl příště v klidu ,měl si koupit tak za 5 milonů vůz a ne si kupovat auto pro chudé.

13.03.2007 | 10:49:00 | okal Reagovat

nejsou ty rozměry v milimetrech

29.08.2006 | 14:46:41 |  Reagovat

Korejský děs!!!

S korejskými vozy, mimo jejich prodejců - pisálků zasílajících sem "pozitivní recenze", má každý ty nejhorší zkušenosti. Tak např. můj Sportage je o 87,5 cm kratší, 70 cm nižší a 140 cm užší než se uvádí v katalogu (musí být opřen o zeď )Velikost korejských vozů je kolísavá, někdo je na tom ještě hůře. Žádné VGT, ale dvoutaktní motor, 12 palcová kola (má jen tři) a v oknech místo skla síťky proti hmyzu, místo sedadel dřevěné pryčny. Bojím se to jít reklamovat, několik mých známých to zkusilo a již se ze servisu KIA nevrátili. A proto - příště jen vůz Made in Germany nebo Skoda-Werke!

11.07.2006 | 17:50:00 |  Reagovat

Hnus

Přístup prodejce je opravdu odporný. Co se auta týče, jedno mám (bez VGT) a po 28 tis. km nemám jedinou poruchu. Znám taky asi čtyři další majitele, kteří jsou na tom stejně...

02.07.2006 | 10:03:46 |  Reagovat

tak to je silné kafe

proboha to snad není možné
Tak to je moc i na mě....o téhle značce jsem dobré mínění neměl nikdy, ale tohle překračuje všechny hranice mojí fantazie...hnus...příště přeju více štěstí

30.06.2006 | 13:37:02 |  Reagovat

RE: tak to je silné kafe

...netreba verit JOZEFOVI IVANKOVI!!! sak on viektori to je... reci velke a KIA nikde!!! Teriakovce

26.03.2013 | 20:13:46 | ford  | 178.41.116.* Reagovat

RE: tak to je silné kafe

Nóóó, neviem. Mám KIU Sportage 2005 85kw,ako druhy majitel(asi šesť mesiacov) a jazdim na nej denne ,vlastne celá rodina (rozumej žena aj dcéra) a každý z nás si ju len pochvaluje bez nejakých problémov. Automat radí krásne, nikde netaha ani nevrzga a už ked som si ju kupoval vedel som že to nebude rýchla raketa, ale auto na pohodové jazdenie. A čo sa týka autorizovaného servisu - neviem o čom HOVORÍTE !!! Pri jednaní v servise v Lučenci všetky moje požiadavky boli vyriešené okamžite s ochotou, úsmevom a dokonca k mojej spokojnosti. (diagnostika pri kúpe, objednaný stierač zadného okna- niekto ho ukradol, proste drobnosti...

25.12.2013 | 19:17:43 | Danndy  | 217.12.49.* Reagovat