Recenze Lada 2104 combi
“Nenáročný pracant za levné peníze.”

Autor recenze: Lasky (26 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1990 Typ motoru:1,3 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 let Průměrná spotřeba: 10 l/100 km Vloženo: 27. 5. 2006

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.2

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

4
 

Komfort

4
 

Provozní náklady

4
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 105

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Poruch byla spousta, především v elektroinstalaci.

Nefungující relátka, zoxidované konektory, palící se pojistky jsou prakticky na denním pořádku.

Občas je nutno zkontrolovat funkčnost pístků brzdových třmenů, které rády rezavějí a zatuhnou.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem koupil výhradně k užitkovému provozu, jako pracanta, u kterého se nehledí na nějaký ten šrám. Výhodou je obrovský zavazadlový prostor. Motor 1,3 (48 kW) je vcelku živý, přesto jsem ho vyměnil za motor 1,5 s 55 kW, neboť často jezdím s plně naloženým vozem + vlekem a rozdíl 7 kW je hodně znát.

Sovětská auta jsou pověstná svou odolností a vytrvalostí, což mohu potvrdit. Nikdy jsem neměl potíže ani s jedním z motorů. Vyznačují se snadnou startovatelností i za velmi nízkých teplot a dlouhou životností. Údržba vozu je díky jednoduché konstrukci velmi snadná. Velkým problémem je koroze karoserie, která postupuje velice rychle.

Co se týká jizdních vlastností, je třeba brát v úvahu, že tyto vozy vycházejí z konstrukce šedesátých let. Klasická koncepce s motorem v předu a hnanou zadní nápravou způsobuje horší ovladatelnost v zatáčkách. K tomu vůbec nepřispívá šnekové řízení, které je velice tuhé a vyžaduje velkou sílu při zatáčení. K mínusům lze přičíst i dost velkou žíznivost auta.

S motorem 1,3 jsem jezdil za 9-10 litrů, motor 1,5 si veme 10-11 l. V interiéru se od roku 1980 , kdy se žigulíky řady 2105 začly vyrábět, nic nezměnilo. Sedadla jsou hodně měkká a na delších cestách nepohodlná. K pohodlí má daleko i řazení, které je nepřesné a má velice dlouhý chod řadící páky.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Lada 2104

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Lada 2104