Recenze Lada 2105
“Neúnavný a spolehlivý pracant.”

Autor recenze: lefree (21 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1986 Typ motoru:1.3l Stav km při koupi:38 000 km Stav km nyní:154 369 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 7-11 l/100 km Vloženo: 15. 7. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.8

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

4
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

2
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Většina poruch byla způsobena stářím vozidla.

Prasklá membrána v karburátoru, zteřelé hadičky palivového potrubí.Výměna brzdových destiček,čepů a prasklého silentbloku.

Občas pozlobí spojkový pedál.Lehká koroze, nepřesný ukazatel paliva.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Lada 2105 byla na svou dobu velmi moderní vozidlo.Co se týče spolehlivosti:Ještě mě nikde nenechala.Vozidlo mělo méně oprav než mají některá nová vozidla poruch.Je to možná tím, že nemá žádnou elektroniku.Řízení je méně citlivé a proto nemáte pocit kontaktu z vozovkou.Při suchém a teplém počasí vrže kde co a nejde větrák (píská).Jinak se řídí poměrně dobře.

Připadá mi pohodlnější než Felicie.Spotřeba je klasicky vyšší.Mě se pohybuje kolem 9 litrů.Nejlepší spotřebu mám při 95 km/h.Stačí se lehce opírat o plyn.Co se týče startování, nemá Lada problém.Po opravě karburátoru chytne při vytaženém sytiči na první pokus.Motor se ohřeje docela rychle a skvěle topí.

Na vozidle mi vadí celková neohrabanost a rychlé ztrácení výkonu v kopci.Občas mám pocit, že řídím traktor a ne osobní vůz.Ostatně podvozek Lady toho vydrží až se mi to nechce věřit.Ve městě bych potřeboval posilovač řízení a za městem 5. převodový stupeň.

Na vozidle se mi líbí tvar a pohodlí při jízdě.Na dnešní poměry je to už samozřejmě zastaralý automobil ale mě plně postačuje.Většina lidí Ladu odsuzuje.Asi proto, že je Ruská.Mě je celkem jedno zda je Ruská.Hlavní je to, že jede.Je to neúnavný a spolehlivý pracant.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Lada 2105

Vložit komentář

Lada 2101 byl okopčený Fiat 124,auto roku 1964,takže o nějaké modernosti nemůže být ani řeč.2105ka je to samé.Ikdyž třeba rozvod OHC škodovka nepoužívá u některých motorů dodnes.

16.07.2007 | 17:41:18 |  Reagovat