Recenze Lancia Kappa Kappa 3.0V6 SW
“Hodně muziky za málo peněz.”

Autor recenze: Emuel (27 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:3.0 V6 24V Stav km při koupi:128 000 km Stav km nyní:150 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 12 l/100 km Vloženo: 18. 2. 2009

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Arca 155

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Za těch pár kilometrů, co jsem s ním najel, se mi nic vážného na autě nestalo. Nemám jej k denní potřebě, pouze jako koníček, takže vše, co jsem na autě opravoval, nebo vyměňoval, byla buď klasická údržba, nebo preventivní opatření. Měnil jsem komplet brzdy (kotouče, destičky, lanovody), termostat, výfuk. Olej se snažím měnit dříve jak po 15000km.
Letos mi čeká výměna oleje v převodovce, výměna kulových čepů řízení a zkontrolovat budu muset zadní nápravu. Tam je ais největší bolest tohoto vozu. Zadní tlumiče u provedení kombi jsou typu NIVO, tedy udržují stálou světlou výšku zadní části vozu bez ohledu na zatížení. Dají se sehnat pouze v originálním provedení a cena se pohybuje okolo 12000,-Kč za kus.

Jediná věc, která mi tak trochu vypekla byl nefunkční ventilátor chlazení. Pak se ukázalo, že důvodem byla banalita - zoxidovaný kontakt na relé.


Hodnocení a zkušenosti s autem

S autem jsem spokojený. Jak jsem řekl, nepotřebuji jej používat denně, mám tedy tendenci lecos mu odpustit. Jako třeba žíznivost šestiválce podporovanou čtyřkvaltovým automatem. Ale oběktivně musím říci, že Kappa je z těch lepších kousků italské produkce. Robusnost, energie, pohodlí a sportovní duch. A zvuk třílitra z Alfy Romeo si vás prostě získá.

Výbava je z těch lepších. Okna, zrcátka a sedadla v elektrice, automatická klimatizace, ABS, samosvorný diferenciál atd...

Další výhoda je cena. Když jsem před dvěma lety Kappu za 55000,- Kč kupoval, stála vedle ní v bazaru Š. Felicia kombi o rok starší a o dvacet tisíc Kč dražší.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Lancia Kappa

Vložit komentář