Recenze Lancia Kappa 2.0 20V Turbo
“Super auto.”

Autor recenze: Vl. Čičovský/ číča (52 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:2.O 20 V Turbo benzin Stav km při koupi:79 000 km Stav km nyní:92 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 26. 1. 2008

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: A.R. 164

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Mám auto 2 roky a neměl jsem žádnou poruchu. Kromě výměn náplní a oleje jsem do auta žádné jiné peníze neinvestoval.

Samozřejmě ,za benzín... Snažim se jezdit na kvalitní benzin,Shell,OMW,používat kvalitní oleje.Jelikož mám rád motory s turbodmychadly,výměny mot. oleje nechavam dělat po 10.000km a jezdim na pravidelnou prohlídku i když ne do značkového servisu.

Tam jsem se několikrát bohužel napálil, napočítali mi práce, které nebyly provedeny.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Velice pohodlné,prostorné auto ve kterém se cítím velice dobře.Nejsem žádný závodník, ale když potřebuji, tak motor má neskutečný zátah již od spodní hranice otáček, mě to samotného až překvapuje , kde se ta síla bere.

Velice dobře je ovladatelné,drží stopu a kolem 4000ot.motor příjemně přede.Vše na autě funguje jak má,je to prostě muj mazel.

Je to mé třetí italské auto,předchozí byly 2 , A.R164 a já nedám na italská auta dopustit, za méně peněz,ale hodně,hodně dobré muziky.Vřele doporučuji lidem,kteří se italských vozu nebojí a rozhodují se mezi Alfou Romeo166 a Kappou, dávám přednost Lancii.

Alfa je asi trochu líbivější, ale co se týče vniřniho prostoru,podvozku,motoru na Lancii podle mne nemá.Svezl jsem se v Alfě a ne jednou..to rozhodlo....

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Lancia Kappa

Vložit komentář

Nesouhlasil bych s hodnocením podvozku - 166 má jednoznačně lepší. Jenže asi 5x dražší a lepší jen o trochu, takže je otázka, zda se to normálnímu člověku, zvlášť u tak velkého a těžkého auta, vyplatí. Alfa má lepší převodku řízení a všechny V6 mají vpředu 4pístky Brembo (Kappa jen 2.0 20v Turbo).
Turbomotory Lancia jsou ale jednoznačně vynikající a AR na ně nemá odpověď (vlastně asi nikdo v dané třídě), Kappa Turbo má navíc vpředu samosvor (k nezaplacení), je nesrovnatelně prostornější a spolehlivější, méně náchylná na kvalitu vozovek, na závady elektroinstalace, atd. Celkově jsou Lancie lépe dílensky udělaný než Alfy. Servisní náklady Kappy jsou mnohem nižší proti 166.

25.09.2008 | 17:11:54 | magic Reagovat