Recenze Lancia Kappa 2.5 TDS SW
“Výborné”

Autor recenze: Mario (35 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:2400 Stav km při koupi:135 000 km Stav km nyní:197 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 8.5 l/100 km Vloženo: 20. 2. 2009

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Audi A6

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Vozidlo nemělo žádné poruchy a jezdí naprosto bez problémů.
Běžný servis.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Co bych chtěl zdůraznit na začátku je komfort a sním spojený prostor. Lancia Kappa je neskutečně pohodlné auto, s výbornými jízdními vlastnostmi, které předčí mnohem novější auta stejné třídy. Podvozek je velice vyvážený a dovoluje i velmi agresívní jízdu vzhledem k velikosti a váze auta. Je třeba si na začátku trochu zvyknout na počáteční naklonění auta v zatáčce, ale potom skutečně drží jako přibité.
Motor : O 2.4 tds Jsem se dočetl spíše jen negativa, ale pokud můžu posoudit podle mých zkušeností se jedná o velice kvalitní motor s dostačující spodní hranicí kroutícího momentu a přijatelnou spotřebou, která má průměr kolem 8.5 litrů. I díky perfektnímu odstupňování převodovky je zátah auta perfektní. Jen brzdy by mohly být trochu ostřejší, ale to může být jen problém mého auta.
Co se týče elektroinstalace musím říct, že až na běžné problémy např. s žárovkou (které zná majitel snad jakéhokoliv auta) jsem doposud neměl závažnější problém.

S autem jsem velice spokojený a poměr kvalita / cena dává Lancii jasně body +. Provozní náklady nejsou vysoké a cena náhradních dílů je stejná jako u jiných běžných značek. Komfort a jízdní vlastnosti se s jinými značkami moc srovnávat nedá. Tam je Lancia bez ohledu na stáří o dost dál. Mimochodem vlastním ještě Audi A6 combi 2.5 TDI s kterým jezdí moje manželka, tak že můžu srovnávat.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Lancia Kappa

Vložit komentář