Recenze Lancia Prisma HF Integrale
“Dokonalé svezení, nejzábavnější auto pod sluncem!”

Autor recenze: kingunique (25 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1987 Typ motoru:2.0 Turbo Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:zapůjčený Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 18 l/100 km Vloženo: 2. 8. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.6

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

2
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Uno

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto jsem měl pouze půjčené, a to v celkové velmi špatném stavu, takže nemůžu moc hodnotit. Nicméně problémy s elektronikou, u italských aut staršího data výroby se nevyhnuly ani Prismě, tudíž světla, stahování okének, klakson a podobně, dále nefunkční tachometr, problémy s diferenciálem a tak dále. Nicméně jak jsem zmínil, auto bylo pouze půjčené, objektivní hodnocení tak nemůžu poskytnout.


Hodnocení a zkušenosti s autem

S Prismou jsem jezdil prakticky jenom týden, ale i tak jsem si to užil, jak s žádným jiným autem. Jediné, co fungovalo opravdu dobře, byl motor, ale ten bohatě vynahradil veškeré další problémy.

Dvěstěkoňový dvoulitr s turbem nemá u aut této třídy a data výroby konkurenci, za volantem tohoto závodního speciálu se cítíte jako profesionální rally pilot, a ten pocit je opravdu jedinečný! Výborný tvrdý podvozek s náhonem na všechny čtyři kola za motorem ale vůbec nezaostává, a tak je svezení doopravdy hodně adrenalinové.

Zábavnější auto jsem nikdy neřídil, italové tímto modelem ukázali, že jejich výsledky ve všech závodních disciplínách motorsportu nejsou náhoda a pocit z řízení závodních speciálů přiblížili i veřejnosti. Spotřeba sice není zanedbatelná, tuším jezdit za 20 l/ 100 km není problém, jenže to u takového auta není údaj, který by někoho zajímal.

Designově je Prisma Integrale taky hodně povedená, agresivní hranaté tvary (koncem 80. let hodně moderní) ještě zdůrazňují rozšířené prahy či malý zadní spoiler, a auto tak má čistě sportovní styl.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Lancia Prisma

Vložit komentář

Sorry, ale s tim nemuzu slouzit. Ta kara uz je zrejme nekde na vrakovisti, nebo mozna dokonce sesrotovana. Je toho skoda, ale naklady na opravu by byly skoro jak za novy auto, tak jsem ji nekoupil. A kde nakonec skoncila nevim.

06.08.2007 | 14:14:37 | kingunique Reagovat

Foto by to teda chcelo, aspon mobilom...

03.08.2007 | 09:48:44 | olso Reagovat

Chtělo by to foto. Tohle je raritka.

03.08.2007 | 09:21:31 |  Reagovat