Recenze Lancia Thema 2 i.e. Turbo
“Velký, bezpečný, pohodlný a splehlivý vůz.”

Autor recenze: Petr (35 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1992 Typ motoru:1995 Stav km při koupi:120 000 km Stav km nyní:150 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 let Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 3. 9. 2006

Hodnocení inzerátu: 7 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Lancia Thema Tds

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Při koupi auta jsem se potýkal se zanedbaným stavem a různými jako úpravami "odborníků". Ale stačilo trošku peněz a času a auto je jako by sjelo z linky :o))

U italských aut trpí elektroinstalace a motory vyžadují kvalitní olej a jeho pravidelné výměny. Často jsem se setkal s negativními názory na životnost motoru, ale téměř vždy se jednalo o následek snahy ušetřit pár korun koupí nekvalitních olejů.

Koroze, díky zinkování a pravidelné péči, je neznámým pojmem. Případný zájemce o koupi tohoto vozu by si měl dát pozor, zda jsou na místě gumové zátky otvorů pro údržbu dutin.

A elektroinstalace? Stačí starý, dobrý konkor a jednou za čas prostříknout kontakty.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vzhledem k tomu, že Themu jsem vlastnil již předtím, (diesel, starší typ) moje volba byla jasná.

Tak velký luxusní vůz za ty peníze od jiné značky nepořídíte. Tentokrát jsem zvolil benzínovou verzi s turbem. Trošku jsem se obával spotřeby, ale skutečnost mě mile překvapila. Zastánci moderních, kulatých tvarů sice nebudou šetřit posměšky, ale osobně si myslím, že italové předběhli dobu a nadčasový design se mnohým bude líbit i za pár let.

Obrovský vnitřní prostor, nebroušená kůže, pravé dřevo, digitální klimatizace, bohatá el.výbava včetně el.sklápěných zrcátek, to vše napovídá, do které třídy tento vůz zařadit. Ovšem Thema není žádný "vypasený těžkotonážník", naopak dynamika vozu je vynikající, hodnoty 185k/314Nm/1400kg dávají tušit, že drtivá většina řidičů uvidí výraznou chromovanou masku vozu pouze ve svém levém zpětném zrcátku.

Měkce nastavený podvozek možná u někoho vyvolá pocit nestability při sportovní jízdě, ale nutno podotknout, že přes všechny pocity auto dobře drží stopu i na samé hranici adheze.

Brzdy jsou dimenzovány s velkou rezervou, nevadnou ani při častém, dlouhém a prudkém brzdění a navíc jim vypomáhá ABS.

Ale abych nepřechválil,Thema má jednu obrovskou chybu, zásadně nerespektuje pravidla silničního provozu a denně dokazuje našim zákonodárcům, co si myslí o jejich stupidním výplodu, zvaném silniční zákon :o))).

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 7


Komentáře uživatelů k recenzi Lancia Thema

Vložit komentář

sam vlastnim take auto a ten pan co pridal komentar nevie o com rozprava alebo sa aj tak o to auto staral....olej selenia, do motoru netlacit nad 2500otacok kym nieje nahriaty na prevadzkovu teplotu a auto bude jazdit a bude jazdit kralovsky...malo ktore nove auto za themou stiha..viem o com hovorim mal som uz 5 lancii a z toho 3themy a z toho 2 boli 16VT

23.02.2011 | 17:09:36 | BUMER Reagovat

Hehe

Mě akorát štve že chci pozdravit kolegu v 9000 a vona to Thema a její řidič si pomalu klepe na čelo

25.06.2008 | 09:41:48 | Judas Priest Reagovat

Lancia Forever

Ahoj. S potěšením jsem jsem si přečet tvůj komentař k Lančii. Je dobře napsan a je pravidivý. Kdysi jsem měl Lančii Themu r.v.1992 2.0 16v. Bylo to davno a už si nepamatuju na nějaké problemy s elektrikou, ale měl jsem problem s motorem, který jsem nedokazal vyřečit. Dnes bych to tipoval na rozvody, ale tenkrat jsem navštivil tucet mechaniky včetně Dojačka a nikdo mi nedokazal pomoct. Pamatuju si na názor jedného z nich, že mi flaká jeden válec a nechavá se vozit třemi ostatními. Při tom to jelo 210 km/h a bylo mnohém živější než Bavor 520 a taky se mi nikdy nestalo, že by mi to auto jedného pěkného dne nenastartovalo. Dnes si toužím po Kappe 2,0 20v turbo, ale tečou mi sliny, když koukám na Themu v turbu anebo s motorem Ferrari.

19.05.2007 | 13:13:44 | tamis Reagovat

V necem mas recht

v necem s tebou souhlasim,ale lancii themu jedine s motorem 2,5tds 87kw.motor iveco a jezdi slusne.mam 2 lancie tds a jsem velice spokojenej.a kdyz bych mel sahnout po benzinu v turbu tak jedine od saabu-je to stejny jako lancie ale ma daleko lepsi motory.ale jinak dobry karka

08.11.2006 | 12:16:48 | mb190amg Reagovat

V necem mas recht

v necem s tebou souhlasim,ale lancii themu jedine s motorem 2,5tds 87kw.motor iveco a jezdi slusne.mam 2 lancie tds a jsem velice spokojenej.a kdyz bych mel sahnout po benzinu v turbu tak jedine od saabu-je to stejny jako lancie ale ma daleko lepsi motory.ale jinak dobry karka

08.11.2006 | 12:16:35 | mb190amg Reagovat

Dotaz

Mam jeden dotaz: proc te ostatni ridici vidi jen v levem zrcatku? Protoze je nemuzes predjet? :-))) Kdybys napsal, ze ostatni uvidi jen zad vozu, bych to chapal, ale takhle... :-) Zdarec, Nigel.

05.09.2006 | 18:11:07 | Kamyl Reagovat

tak nějak auto dobrý,ale spolehlivost a výdrž tragická...

04.09.2006 | 15:29:17 |  Reagovat

hroznej krám měl jsem to 2 roky a stálo to peněz až hanba....elektrika,podvozek,to bylo věčně v kytkách....a ty mozotry zas tak neobhajuj jejich životnost sice olej ovlivní ale ne moc-již z výroby má většina italů velké vůle kvůli točivosti.

03.09.2006 | 19:48:30 |  Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Lancia Thema