Recenze Nissan Almera Spring
“Maximální spokojenost.”

Autor recenze: ilja (47 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1,4 16v Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:78 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 10 let Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 27. 3. 2009

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Saab 120

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Na otázku, jestli má toto auto nějaké mouchy, snad jen řidiče. Já jsem žádné nenašel, možná mohl být kufr trošku větší, aspoň 500 l a možná jinak vyřešen mechanizmus jeho otvírání. Někdy ta ramena překáží. Možná lépe vyřešit ochranu spodku a blatníků nejakou vrstvou ochranné hmoty. Jinak nemám co dodat.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Zkušenosti s tímto autem mám špičkové. Začnu řezením. Má možná trošku delší chod, ale plynulý, bez hlučný a bez tvrdých dorazů (Octavia, Bora, BMV, atd.). Porovnáno na autosanonu 2007 v Brně. Nové Nissany už takové nejsou.
Motor má průměrnou spotřebu cca. 6,5. Jízda ve městě, po okreskách většinou tak kolem 110 km/h. Polní cestu D1 odmítám. Olej od výměny do výměny, neubyde ani milimetr. Teď používám Castrol Magnatec 5W/40. Nová služební Fabia při 12.000 km šežrala 1 litr.
Elektro instalace. Špičkové dobíjení a regulace. Pouze dolévám destilku. Nebýt toho, že jsem měl v roce 2005 nehodu, tak by tam byly určitě ještě původní žárovky. Od nehody jsem za tu dobu rovněž žádné neměnil. Všiměte si, kolik vozů z koncernu VW jezdí s jednim světlem! Zjistil jsem si, že když rožnu a zhasnu parkovačky, motor si mírně přidá a nebo ubere. Zkusil jsem to u Fabie 1.4, Octavie II 1.6, VW Bora 1.6 a nic. Zřejmě asi kavalitní řídící jednotka. Proto i ta velmi dobrá spotřeba. Mechanik u Nissanu mě při poslední garančce řekl, že mám být za model co mám. Ty jsou absolutně bez poruchy. Prej ty nové po svatbě s Renaultem už nejsou tak spolehlivé. Prý odcházejí čidla, atd.
Jízdní vlastnosti jsou fantastické. Zadní náprava drží jako na kolejích. Myslím, že auta stejného roku výroby na ně nemají. Když se podívate jak je to jednoduchá konstrukce o proti současným vozům VW, které mají docela složitý a možná časem poruchový systém, je ten od Nissanu geniální a na silnici dle mého názoru účinější. Ale, kdo máte Almeru a trošku jí dáte za uši, víte o čem mluvím.
Přeji všem Almeristům mnoho spokojených kilometrů.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Almera

Vložit komentář

Almera je NAJ

Plne súhlasím, v rodine máme almeru už 10 rokov. Najazdených má 170 tis. bez poruchy. Drobné závady ako vypálena žíarovka či kontakt motorčeka ostrekovača nepočítam. Spotreba sa pri plynulej jazde dá dostať aj pod 6 litrov. Pohodlie jazdy, a jazdné vlastnosti sú výborné. Brzdy - fantastické - stojí na mieste. Dufam, že nám vydrží aspon dalších 10 rokov. Ked mas almeru, nemás co riesit :)

30.10.2009 | 21:33:33 |  Reagovat

re

No myslím že almera je veľmi solídne dobre urobené auto- nie je ani dizajnovo ani vybavou ani technikou na špičke ale je spoľahlivé, má výborné jazdné parametre, je nenáročné na údržbu, veľa vydrží- čo viac si želať od auta? Pozrite v akom slušnom stave stále jazdia almery starej generácie....

28.03.2009 | 11:32:16 | miki Reagovat

Čo dodať

Narodil si sa na šťastnej planéte a kúpil najlepšie auto na svete.Všetko ostatné čo behá po cestách, bolo vyrobené pred tvojím a po tvojom je šmejd.Keďže to potvrdil aj tvoj mechanik,je to určite pravda.

27.03.2009 | 09:57:52 | mike Reagovat