Recenze Nissan Almera 1,4 16v, GX - sedan
“Nevypadá na to.”

Autor recenze: Her131 (24 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:1,4 16v Stav km při koupi:143 500 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 1. 2. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

4
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Určitě se nějaké našly!


Hodnocení a zkušenosti s autem

Rozhodl jsem se napsat recenzi na Nissan Almera, r.v 1996, ačkoli tento automobil nevlastním. Před nedávnem jsem zvažoval výměnu vozu. Doposud jezdím s favoritem. Na těchto stránkách jsem se dočetl jak kvalitní auto Nissan Almera je. Náhodou v tu dobu jsem objevil zajímavý inzerát na jmenovaný vůz. Zněl: Nissan Almera sedan, 1,4 16v 66kw, vínová metalíza, pravidelně servisovaný a udržovaný vůz, najeto 143tkm, cena 55tis. kč.

No tak si řekl, že se na to auto půjdu podívat. Překvapilo mně, že ti kteři o almeře psali tak ji srovnávají s octavii, tak jsem byl zvědav. Osobně jsem od toho moc nečekal, protože 55tis. kč se mi zdálo málo, ale inzerát sliboval hodně.
Jel jsem až do Rožnova (z OV) a po hodině čekání přijel majitel s vozem. Prnví dojem nebyl špatný, ten druhý už jo, jízda pak vše změnila.

Auto na první dojem nevypadalo špatně, lak byl relativně zachovalý, bez koroze. Semtam oděrka, ale to k věku patří.
Bližší prohlídka však už byla horší. Prahy byly hodně podřené a auto bylo vevnitř neskutečně špinavé. Ačkoliv jej prodávající evidentně před příjezdem opláchnul, tak všechny podběhy byly narvané blátem. Sliboval, že auto je bez koroze, ale to že oba prahy jsou již opravované, a přestříkané to mi neřekl. Bohužel podvozek už "kvetl", přestože byl ošetřený a přestříkaný auto rozhodně trpělo korozí.
V danou chvíli jsem si byl jist, že auto rozhodně nekoupím, nicméně jsem si říkal, že když už jsem zabil odpoledne, tak že se alespoň projedu.

Jízda ve mně udělala hluboký dojem. Motor měl sametově čistý zvuk a vůbec o něm nebylo vědět až kolem čtyř tisíc, ale v porovnání s feldou ticho jak v lese (o favoritu nemluvě). Po pár metrech jsem pochopil proč je to auto srovnáváno s octavii, protože favorit ani felicie se s ním měřit nemůžou. Je to jiná třída. Skutečně výtečné jízdní vlastnosti. Dokonalý posilovač řízení. Čím rychleji jsem jel tím volant tuhnul. V létě jsem jel s Oktávkou do chorvatska 1,9TDi, r.v.04, kombi. A musím říct, že subjektivně jsem se cítil lépe v Almeře a to hlavně kvůli tomu posilovači. Když jsem jel s Oktávkou 150km/h po krásné CHorvatské dálnici, tak jsem měl strach, že když cuknu s volantem tak ho převrátím. Tento pocit jsem v Almeře vůbec nezažil. Almera měla taky ve výbavě loketní opěrku a to je moc příjemná věc.

Motor je výkonově opravdu srovnatelný s 1,6. Ačkoliv je to 16ti ventil táhne už odspodu a dá se pěkně vytáčet.
Nakonec jsem odjížděl velice rozpolčený. Almera na mě udělala dobrý dojem, přímo výborný dojem, ale majitel ne.

Takže jsem si nechal favorita. - zatím. Rozhodně se, ale chci poohlídnout po nějakém zachovalejším kuse.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Almera

Vložit komentář

Je třeba vybrat

Zdravím,je pravda,že u téhle Almery je potřeba prohlédnout hlavně karoserii,zejména prahy a zadní lemy blatníků.Já tohle auto koupil za 65 tisíc,r.v. 97,najeto necelých 100 tisíc,koupené v ČR a po prvním majiteli,který se o něj opravdu staral ( vystříkané dutiny,karoserie i podvozek absolutně bez koroze),poslední záznam v servisní knize byl ještě půl roku před prodejem.Fakt jsem spokojen,na to jak staré je to auto je to opravdu super vůz.Ale jako u každého auta,je potřeba pořádně vybírat.Já váhat mezi Toyotou Corolla a tímhle,nakonec zvítězila Almera.Navíc motor má rozvodový řetěz,takže kromě výměny oleje nepotřebuje vůbec nic.Každopádně ti radím,abys kvůli prvnímu zkaženému,nebo rozporuplnému dojmu na tohle auto nezanevřel.

14.02.2007 | 15:15:22 | jerry Reagovat