Recenze Nissan Almera N15 sedan
“Vynikající auto za skvělé peníze.”

Autor recenze: Jerry (30 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1.4 i 16V Stav km při koupi:100 000 km Stav km nyní:110 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 10. 12. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Escort Citroen ZX Renault R19 2krát Nissan Sunny

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Hned po koupi jsem měnil přední kotouče,neboť auto dlouho stálo a jak se na nich okolo destiček kondenzovala vlhkost,trochu vyrezly a při brždění hučely.

Jinak auto absolutně bez poruch.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Měl jsem už spoustu aut,ale tahle Almera mě prostě nadchla.Je to auto po prvním majiteli,koupené v ČR.Dal jsem za ni jen 65 tis Kč.Auto má poctivě vedenou servisní knihu až do loňského roku,pravidelné prohlídky v Nissanu.

Motor je absolutně perfektní,pružný už od nízkých otáček,se spotřebou do 7 litrů a to nejezdím nic moc dálky,při cestě do Chorvatska 5,6l.Po nějakém úniku oleje není ani památky.Jízdní vlastnosti vynikající ,zadní náprava Multilink je v zatáčkách opravdu hodně znát .Někdy jsou u tohohle auta kritizovány brzdy,ale mě ve srovnání s jinými auty přijdou slušný.Posilovač řízení je perfektně vyladěný,volant padne skvěle do ruky.Co se týče interiéru,nikde žádné pazvuky a i jeho vzhled nikoho neurazí,kvalitní plasty,všechno perfektně po ruce.Sedačky pohodlné,ani tvrdé ani měkké,což mi dost vadí u francouzských aut.Spousta prostoru a to i vzadu.

Na podvozku je zatím vše původní a nikde se neozívá jediný podezřelý zvuk,žádné vůle,prostě vše jako u nového auta.Výbava sice nic moc,jeden airbag,zrcátka v el.,centrál,ale pohoda.Trochu se bojím koroze,protože co jsem viděl ostatní Almery,a to i novější,téměř všechny měli rezaté zadní lemy a prahy.Naštěstí předchozí majitel si auta hleděl,všechny dutiny a spodek vystříkaný,takže tenhle problém zatím nemám.

Co se týče karoserie,všechny díly jsou perfektně spasovány,všechny mezery jsou absolutně stejné o čemž si zejména Francouzi mohou nechat jen zdát.Designem sice nenápadné auto,ale mě se líbí.Rozhodoval jsem se mezi tímhle a Toyotou Corolla a zvítězil Nissan.I po dobrých zkušenostech s předchozím Nissanem Sunny.Příští auto bude na 100% znovu Japonec,Evropanů už jsem měl dost a kvalita hooodně zaostává.

A cena náhradních dílů není nijak závratná,neboť tyto almery se montovali v Amterodamu a navíc už je spousta dílů z druhovýroby.Jenomže na co náhradní díly ne :-)) ?

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Almera

Vložit komentář

jsme maximálně spokojen s almerou 2.0 diesel,je to sice lenochod,ale spolehlivost 100%.kromě výměny brzdových kotoučů a destiček a filtrů s olejem jsem na tento vůz nemusel shánět vůbec nic.spotřeba 5,5l takže paráda.

22.01.2009 | 14:54:39 | bomber Reagovat