Recenze Opel Vectra sedan
“Velkorysé auto.”

Autor recenze: Lucifr (26 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:2.0 DI 16V Stav km při koupi:98 000 km Stav km nyní:220 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 let Průměrná spotřeba: 6,2 l/100 km Vloženo: 21. 2. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Escort

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Drobnosti jako odlepená ochranná lišta na dveřích. Často trpí na poruchy EGR ventilů - jde vyřešit vyčištěním nebo definitivně zaslepením. Nic co by nešlo vyřešit svépomocí na parkovišti šroubovákem a základním nářadím.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jedno z designově nejpovedenějších aut a to i dnes. Pohodlné dlouhé sedáky, ze kterých nebolí tělo ani po 1000km. Slušný vnitřní prostor. Výbava obsahuje elektrická okna, šíbr a klimatizaci. Dobrý výhled z auta do všech stran. Velký kufr, který limituje jen otvor víka kufru. Nyní bych volil hatchback kvůli větším pátým dveřím a možnosti naložení i větších břemen jako např. lednice apod.

Jízdní vlastnosti velmi dobré, výrobně sedí na silnici díky víceprvkové zadní nápravě a tvrdšímu naladění podvozku a pneumatikám 205/50 R16, trochu menší odezva volantu na dění na silnici, ale rozhodně lepší než u většiny aut s posilovačem.
Slušný výkon při nízké spotřebě nafty, nemám problém ani se zimními starty. Koroze zatím pouze na špatně opraveném spodním spoji dveří, kde se odlepil tmel, což vyřešil lakýrník bez použití autogenu.

S náhradními díly moc zkušeností nemám, měnil jsem pouze tlumiče (všechny 4 včetne práce v Opelu 5800,-) a levý čep řízení, následně geometrie. Jinak měním pouze filtry a náplně.

Auto rozhodně nevypadá na 8 let a 220tis. km! Spotřeba se pohybuje od 5,5 do 7 litrů nafty podle ročního období a poměru km ve městě a mimo město. Na dnešní dobu to už není žádný sprinter, ale brzda provozu rozhodě nejsem.

Nejspíš si pořídím to samé, jen hatchback s motorem 2,2 DTI (nafta) nebo 2,5V6 (benzín) s LPG.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Vectra

Vložit komentář