Recenze Opel Vectra C
“Žádný velký držák.”

Autor recenze: Bořek (34 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:1.6 16V Stav km při koupi:12 000 km Stav km nyní:102 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 27. 11. 2005

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

4
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Octávia 1.8 20V

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

V cca 18tis.km vadné ložisko pravéhp předního kola - odstraněno v záruce.

V cca 20tis.km nesvítilo zadní konc.světlo, ale pozor nebylo to žárovkou, vyměnili celý nějaký el. modul asi za 6tis.Kč- naštěstí zase v záruce.

Při 30tis.km garanční servis - téměř nic za 7tis. Kč.

V cca 50tis.km nepravidelně ojetá pravá přední guma, byl špatný čep, ale vyměnit se muselo celé rameno -12tis.Kč

Při 60tis.km garanční servis - výměna rozv.řemene(!)+kladek - 14tis.Kč

V cca 90tis.km hluk z pravé zadní gumy, nepravidelně ojetá, byl špatný tlumič (jediný, ostatní ok), výměna zadního páru - asi 6,5tis.Kč

V cca 100tis.km výměna brzd.destiček a předních kotoučů, což je v pořádku, zvláštní bylo, že ač má auto senzor opotřebení destiček - nesignalizoval nic.


Hodnocení a zkušenosti s autem

+ Pozitiva: Moderní design, celkem dobře vybavené auto, pohodlný a prostorný interiér. Auto má docela slušný podvozek, trochu měkkčí, ale jistý. Je tiché, jak od motoru, tak od šumu zvenku. Motor 1,6 neoslní, stačí když budete jezdit hlavně sami, pro plně zatížené auto nedoporučuji. Spotřeba je velice citlivá na způsob jízdy, ale v zásadě není horentní, myslím, že auto patří k úspornějším.

- Negativa: Auto není žádný velký "držák" a pokud vám není nějaká ta koruna lhostejná a chystáte se nějak intenzivněji jezdit, příliš ho nedoporučuju.Pozor - dosud příliš drahé náhradní díly, není nic z druhovýroby.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Vectra

Vložit komentář

servis

na servis by som sa moc nespoliehal.klasicka politika kazdeho servisu je vymenit co najviac aby zarobili co najviac. s rozvodmi neviem ako to presne je az to neuvadza vyrobca. my mame astru r.v.99 a blbne zadne lave svetlo zrejme chyba kontaktu. co je horsie asi po roku zacalo nieco blbnut na pravom zadnom kolese a odtedy nefunguje rucna brzda aj po kompletnej vymene lanka a uplnom vbycisteni a premazani celeho brzdoveho systemu rucna nefunguje viac ako 1 mesiac. mimo toho auto sluzi velmi dobre.v servise bola robena aj generalka motora = nikdy viac.cena 120000sk islo len tak niekomu do vacku a hnet po generalke sa zacali objavovat zavazne chyby spravene pri generalke. ponaucenie: autorizovany servis moc nedoporucujem skorej nejaku malu dielnicku kde si na tom daju poriadne zalezat, kde im zalezi na kazdom zakaznikovy

29.05.2009 | 17:07:52 | Dag22 Reagovat

No,jak tak koukám,sype se to stejně jako Škodule,takže taky žádnej zázrak.

28.11.2005 | 17:55:03 |  Reagovat

kravina

že vraj chyby nie su také strašné??? Keby som vyvalil toľké prachy za nové auto a takto sa mi kašlalo, tak si trhám vlasy od zúrivosti!!!

28.11.2005 | 17:33:00 | meky Reagovat

No,tebou popisované závady nejsou zase tak až strašné.Servisní prohlídky-spousta peněz za nic-pravda,ale to je bohužel všude.Jinak výměna řemene je po krátké době-u 1,6 a 1,8,jsou to totiž koncepčně staré motory.Ale stejně nevím nevím,myslel jsem,že interval u Vectry C je na rozvodech větší(80tkm),takže jestli tě nenatáhli,což dělají rádi.
Je mnoho případů,kdy ti třeba destičky mění už po 15tkm,aniž je to třeba.

28.11.2005 | 08:05:28 | RRAAFF Reagovat