Recenze Peugeot 106 3D verze KID
“I přes výše uvedené problémy dobrý.”

Autor recenze: ajetam (33 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:1.0 Stav km při koupi:86 000 km Stav km nyní:235 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 9 let Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 21. 3. 2010

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

6
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Moskvič

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Při 200.000 km odešla převodovka.

Při 110.000 km odešlo palivové čerpadlo.

Za tu dobu 3x měněna ložiska vpředu a 2x vzadu.

3x měněna polosa, 2x těsnění u homokinetického kloubu ve skříni.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vozidlo vlastním "již" od roku 2001 a od té doby jsem s ním najezdil spoustu km. I přes výše uvedený výčet závad jsem s tímto vozidlem vždy dojel. Vlastním verzi KID, která má sice pěkné riflové čalounění, ale interiér je jinak osekaný. Zejména přístrojová deska, kde chybí např. základní ukazatel teploty. Měřím okolo 190 cm a vpředu mám kupodivu dostatek místa. Vzadu už je to bohužel podstatně horčí. Skvělá jsou dělená sedadla, která po sklopení skýtají dostatečný "nákladní" prostor. Myslím si, že auto je ideální tak pro dva lidi. Motoricky ve své době nebyl špatný, dokonce makal lépe než leckterý favorit, ale 37 kW je při každé zátěži znát. Kdo chce, aby alespoň trochu s plně naloženým autem jel, musí ho výrazně točit, což samozřejmě dost ovlivní spotřebu. Ze začátku, když motor nebyl ještě tak "vyběhaný", nebyl problém jet dálku např. za 4,5 l / 100 km, takže nádrž vydržela při spořivé jízdě i 1000 Km !!. V současné době jezdím do 6 l a to i v zimě, většinou okrsky, vzdálenost 20 km do práce, sám. Co se týče jízdních vlastností, v zatáčkách se chová trochu nejistě a moc tomu nepřidá i docela značný náklon, takže se oproti ostaním vozidlům v zatáčkách "couráte". Karoserie je pozink a i přes značné šrámy a její opravy je bez koroze, za toto musím frantíky pochválit. Co mě hodně zklamalo je převodovka, za to bych frantíkům urval ruce a těma pahýlama bych je zbil :-)), nepřesné řazení a při větším nájezdu km řadit z jedničky na dvojku je opravdu utrpení. (bohužel tento neduh se nevyskytuje pouze u mě). Brzdy, zejména přední, není rok, kdybych je nemusel pročistit, rozchodit a promazat (prokletý vodící pístek). Co se týče náhradních dílů, ty jsou vcelku dostupné a myslím si, že i za rozumný peníz. Další neduh je, že v zimě pod -5 st. C opravdu mizerně topí, spraví to jen deska před chladič, ale jen trochu. I přes uvedené neduhy tento malý dříč odjezdil spostu km a předpokládám, že ještě tak 50 tkm odjezdí. Toto vozidlo je ideální do města a na denní dojíždění na kratší vzdálenosti do práce. Snad tímto textem nikoho nenaštvu, je to jen můj subjektivní názor, třeba jsem zrovna trefil špatný kus.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot 106

Vložit komentář

Nestačím se divit, měl jsem podobný auto, starší P 205 s motorem 1.0 (předpokládám že agregáty jsou stejné) a najel jsem s ním 140 000. Není to tolik, jako u vašeho, ale po celou dobu jsem jezdil bez závad. Jediné co odešlo byly přepínače blikačů u volantu a ve 130 000 km se projevily vůle v uložení zadní nápravy. Žádné problémy s brzdami, ložisky kol a podobně. Jinak jízdní vlastnosti souhlasí, měkký podvozek byl nejistý v zatáčkách.

25.03.2010 | 23:02:04 |  Reagovat

V prevodovke treba menit olej aby neodchadzala. Aj ked u tychto aut je 200 tis tak akurat. Predpokladam ze ti odisli loziska, ktore nestaja majland. Na tvojom mieste by som precistil radiator, vymenil termostat, lebo saxo/106 kuri jak slak.

Mal som Saxo, co je to iste a spokojnost max.

25.03.2010 | 22:46:32 | lakinooo Reagovat