Recenze Peugeot 206 XR Presénce 1,9 D
“Maximální spokojenost.”

Autor recenze: MartinR (30 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:1900 Stav km při koupi:6 000 km Stav km nyní:112 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 6 let Průměrná spotřeba: 4,8 l/100 km Vloženo: 2. 11. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 205 1,8 D

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

S autem i s motorem jsem maximálně spokojen.Za skoro 6,5 roků užívání jsem měnil pouze olej, filtry a v 95000km rozvodovou sadu včetně vodní pumpy.No a pak samozřejmně tyčky stabilizátorů, což je asi jediná věc, která nevydrží věčně.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jak už jsem psal výše, tak jsem maximálně spokojen.Motor 1,9D má sice jen 70k, ale je to lety osvědčený agregát, který vydží při trochu rozumném zacházení snad skoro vše.

Možná to tak může vypadat, ale brzda provozu to rozhodně není a povolenou 130-140km/h na dálnici jede bez problémů i do kopce.Spotřeba se za celou dobu provozu pohybuje mezi 4,8-5,3l nafty, což je myslím vynikající výsledek.Motor jezdí až na prvotní náplň z výroby s plně syntetickým olejem o viskozitě 5W-40 a dle vlastní zkušenosti vím, že to chyba rozhodně nebyla.Další věc, kterou bych zde rád zmínil je výměna skutečně nekvalitních papírových reproduktorů vpředu za 6x repro Dexon a autorádio s CD Pioneer.

Faktem zůstává, že auto je v podstatě 7 let staré, ale i po této době je metalický lak v barvě červená Lucifer jako nový.Možná k tomu přispělo i to, že vozidlo je garážované a také skutečnost, že nikdy nebylo v myčce.Na závěr bych chtěl podotknout, že už od koupi jsem očekával minimální náklady nejen na provoz, ale i na údržbu a tohle auto je splnilo víc než na výbornou.

Nechci zde psát o spolehlivosti autorizovaných servisů, ale tohle auto v něm naštěstí nikdy nebylo, takže většinu drobných věcí jsem zvládl sám a zbytek servis, který se specializuje na vozy Peugeot, kde většinu lidí znám a není problém být při veškerých činnostech s technikem u auta.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot 206

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Peugeot 206