Recenze Peugeot 206 206 SW
“Spokojenost. Nádherný vzhled, levný provoz, jasné chování vozidla.”

Autor recenze: LaHab (30 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:1,4 HDi Stav km při koupi:8 km Stav km nyní:18 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 5 l/100 km Vloženo: 3. 7. 2005

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Forman

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Při cca 7000 špatná reakce řídící jednotky přeplnila rampu a odešlo turbo. Následně při pokusu o nastartování přeplněná rampa způsobila vysokootáčkový start , čímž utrhla startér.

Uznáno jako reklamace, vše (a dle výčtu vyměněných součástek) i pro jistotu mnohem více bylo bezplatně za cca 14 dní opraveno. Od té doby s autem nejsou jakékoliv problémy.

Přístup servisu výborný, vadný kus se může stát u všeho, s tímto přístupem však nemám prolém, aby to byl příště zase Peugeot.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je sice menší, ale má výborně designovaný kufr, takže se tam vleze poměrně hodně. Navíc již v základu je elastická síťka, kterou se přepravovaná zavazadla dají zajistit proti posunutí. Výborné je vyklápěcí pouze okno kufru, kdy se po naplnění dá přes toto okno nacpat kufr opravdu až po roletu. Výhodou je nízká nákladová hrana.

Vnitřní prostor mi vyhovuje, jsem menší postavy. Vpředu jsou sportovní sedačky, které jsou však při delší jízdě (cca 1000 km do Chorvatska) trošku nepohodlné. Vnitřní členění je výborné. Velmi se mi líbí stahovatelné hlavové opěrky na zadních sedadlech, které se vytahují když jsou cestující a když nejsou tak nebrání výhledu. Odstranění sedáků je snadné a v nákladovém prostoru tím vzniká téměř rovná plocha.

Auto není sice žádný sprinter, ale při plném zatížení 4 mi osobami a naloženém kufru jede 140 bez zaváhání a se spotřebou 5 - 6 litrů podle zapnuté klimatizace.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot 206

Vložit komentář

206 SW 1.1

Já svou 206 SW koupil novou v roce 2004. Nyní mám najeto 88000km. V rámci záruky mi vyměnili vodní čerpadlo, protože kapala příruba. Od té doby nemám jediný problém. Paní Jana měla buď smůlu nebo jezdí hardcore . Auto pavažuju za ideální vozítko pro malou rodinu na ježdění kolem komína. Ale dalo se v pohodě dojet i do Chorvatska na dovolenou. W.

24.03.2010 | 12:24:06 | whispi Reagovat

????

TAK TO VÁM GRATULUI,JÁ MÁM TO SAMÉ AUTO Z TÉHOŽ ROKU ,ALE NAJETO 100000 KM,TAK POŽEHNEJ VÁS PÁMBUH AŽ BUDETE MÍT NAJETO CO JÁ, UŽ BYCH TOHLE AUTO NECHTĚL ANI KDYBY MI DÁVALI PENÍZE K NĚMU,TADY MÁTE SOUPIS VĚCÍ KTERÉ MI MĚNILI ::: CENTRÁL ,DVAKRÁT ZÁSUVKA NA VOZÍK, RGE VENTYL 5X, SPOJOVACÍ TYČ ŘÍZENÍ,STABILIZÁTOR PŘ NÁPRAVY, ZADNÍ RAMENA,TLUMIČE,6X PŘEDNÍ ŽÁROVKU,L.P. SVĚTLO, REPRODUKTORY, STAHOVÁNÍ PŘ. OKEN, OVLÁDÁNÍ TOPENÍ, 2X PŘ. SKLO,PRASKLÉ VLIVEM PNUTÍ KAROSERIE. MYSLÍM,ŽE TO STAČÍ,NIKDO MI O TOMHLE AUTĚ NEMŮŽE TVRDIT ŽE JE TO POVEDENÝ VÝROBEK. PEUGEOT MI NESMÍ PŘES PRÁH. HEZKÝ DEN

28.01.2007 | 00:59:03 | jura Reagovat