Recenze Peugeot 206
“Velmi dobré.”

Autor recenze: oli (27 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1,4 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:29 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 29. 3. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault Clio

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

- lehký průsak oleje pod šroubem na ventilovem víku (skvrna o průměru cca 2 cm).
- prasklá žárovka H7 (potkávací) na PP světlometu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Asi před rokem a půl jsem se rozhodl pořídit si nové auto, které mělo splňovat několik základních kriterií:

- malé auto
- cena kolem 250 tis. kč
- 5 dveří
- dostatečný výkon, aby se z předjížděcích manevrů nestal adrenalinový sport, (idealní motor 1,4)
- musí mít : posilovač řízení, výškově stavitelný volant a sedadlo řidiče (měřím 190 cm), tónovaná skla
- značka musí mít "jméno" aby se auto po určité době dobře prodávalo, z čehož vyplívá, že jsem z užšího výběru vyřadil všechny zástupce ruské, korejské i rumunské výroby.
- pokud možno dobře vypadat

Tímto se výběr do značné míry zůžil na Peugeot 206 1,4 a tak trochu automatickou alternativu představovala domácí Škoda Fabia. Nic proti Fabii, je to kvalitní a velmi povedené auto, jenomže v dané cenové relaci lze Fabii ziskat pouze s třívalcem 1,2 HTP. Cena fabie 1,4 16V hodně přesahovala 300 tis. a to je při vší úctě k ní hodně. Proto jsem zamíříl k nejbližšímu dealerovi značky Peugeot. Vozidlo odpovídající mým požadavkům měli skladem, tak stačilo vyřídit nezbytné formality a jelo se domů.

Jedná se o základní pětidvéřové provedení s benzínovým motorem 1,4. bez centrálního zamykání a elektricky stahovaných oken. Chvíli to trvalo než jsem si na absenci centrálu zvykl, občas jsem nechtěně nechával auto přes noc odemčené.
Motor táhne dobře odspodu, díky tomu vyjede kdejaký kopec na pětku. Při vyšších otáčkách trochu ztrácí dech ale k autu se docela dobře hodí. Pro běžnou jízdu stačí řadit při 2500 ot/min. Při rychlosti 100 km/h motor točí zhruba 2800 ot/min.

Posilovač řízení je velmi dobře nastaven, i při vyšších rychlostech řidič neztrácí kontakt s předními koly. Horší to je s řazením. Řadící páka se pohybuje lehce, ale tak trochu kostrbatě. Při pokusu o rychlé přeřazení se občas stává že se to napoprvé nepodaří. Brzdy nejsou ani vyloženě dobré ani vyloženě špatné, prostě průměr. Podvozek je, jak už to u francozů bývá, spíše měkčí. Trochu zklamaný jsem z plastů v interieru. Při jízdě po dlažbě to trochu rezonuje, na asfaltu to je v naprostém pořádku.

Auto má nyní najeto cca 29500 km. Průměrná spotřeba se pohybuje mezi 6,3 a 6,8 litrů na 100 km. Pří delší jízdě mimo město se lehce dostaneme pod 6 l/100 km, při cestě do Chorvatska cca 6,3 (mimo město 80 - 110 km/h, dálnice 120 - 130km/h)
Když auto mělo najeto zhruba 8-9 tis. km zjistil jsem lehký průsak oleje pod šroubem na ventilovem víku (skvrna kolem šroubu o průměru cca 2 cm). Zavada byla odstraněna zdarma při záruční prohlídce po 10 000 km, jinak servisní interval je po 30 000 km, nebo dvou letech.

Asi před týdnem vypověděla službu žárovka H7 (potkávací) na pravém předním světlometu. Musí se odmontovat hrdlo pro nalévání kapaliny do ostřikovačů. I přesto je přístup k žárovce velmi špatný. Jen tak pro zajímavost jsem se koukal na přístup k žárovce H1 (dálkové) a je to ještě horší, navíc není vůbec vidět, protože je utopená v tělese světlometu.

Tak to by bylo pro dnešek vše. Pokud někdo máte delší zkušenosti s tímto vozidlem, prosím podělte se o ně, at´ vím na co se přípravit.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot 206

Vložit komentář

hrkalka

neviem ako si dosiahol tu spotrebu.Ja som sa mimo mesta pod 7 l nikdy nedostal aj ked som velmi chcel.Mesto 9.2 l.Priprav sa na prednu naprevu a prevodovku.Timto dvom veciam hrozi ze sa ti rozpadnu ;).servisu zdar

19.10.2008 | 14:02:22 | raffo Reagovat